Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Masz w domu tyle terrierów, że aż dziwne, ze przy nich myszki się uchowały.
Mogę ci mego kundla pożyczyć na troszkę, to myszki wyłapie (raczej nie zabije, ale będzie się nimi bawić i ewentualnie zamęczy).

Posted

[quote name='Medorowa']poka sczerbatka hahahaha:grins:[/QUOTE]
wpadnij zobaczyć na żywo :)

[quote name='Asiaczek']Hej, Rekinek = Kurcacek:)
To TYLKO TY, droga Vectro, potrafisz...

Pzdr.[/QUOTE]
ale co ? ;)
[quote name='dzasta']Byś jakieś fotki tej najmłodszej zapodała :0
A na rosołek to Ty ją upaś troszkę dziewczyno bo tak to cieniutki rosołek będzie ;)[/QUOTE]
o właśnie , gdzie jest mój aparat :hmmmm: a gdzie jest ładowarka oooo
ciężko o utuczyć ... marnie to to spożywa posiłki ...

[quote name='Sylwia K']Masz w domu tyle terrierów, że aż dziwne, ze przy nich myszki się uchowały.
Mogę ci mego kundla pożyczyć na troszkę, to myszki wyłapie (raczej nie zabije, ale będzie się nimi bawić i ewentualnie zamęczy).[/QUOTE]
obawiam się , że kundelek długo by nie zabawił :evil_lol: a gdzie masz bullka ? bo Ty chyba miałaś bullka ? potem licytowałyśmy się o Muminka - dobrze kojarzę ?

cudowna nowina - pada śnieg :multi: śnieżek , śniegunio , jak dawno nie padał :evilbat:

ja wczoraj , po jakiś 26 latach .. próbowałam spróbować czy już może lubię herbatę .. jako dziecko piłam to to litrami , potem nie pamiętam w jakich okolicznościach znielubiłam ten napój ...
niestety nadal mam odruchy niewłaściwe , na sam zapach ... jak to można pić ? :niewiem:
ale kupiłam takie herbatki co się zwą suplementy diety .... jakieś takie wynalazki herbaciane , ale bez herbaty ino są jakieś zioła , imbir , mięta , to co Waszka pije i bluzgała :diabloti: yerba mate czy jakoś tak ... całkiem niezłe ..
tak tak odstawiam nadal kawę , ale muszę mieć co pić ciepłego i ciekawego w zamian ...

PS na froncie - 20:0 dla mnie , myszy chyba wsie padły , bo jest błoga cisza , nie ma kupek , nic nie chrupie mi ścian i sufitów HA :cooldevi:

Posted

[quote name='malawaszka']hahaha ale yerbę kupiłaś zielsko czy w torebkach?[/QUOTE]
nie nie , te herbatki co kupiłam mają w składzie to to

takie wynalazki , ale całkiem smaczne - różne są składy

[IMG]http://m1.m.staticedi.com/c/14c/567e9_m_640_480_0_0_0_0_0_0_0_14c7630aa5ab15e8d20a9ab0955b358d.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Vectra']
obawiam się , że kundelek długo by nie zabawił :evil_lol: a gdzie masz bullka ? bo Ty chyba miałaś bullka ? potem licytowałyśmy się o Muminka - dobrze kojarzę ?
[/QUOTE]

mój Borys został uśpiony niecały rok temu.
miał małe uchybienia psychiczne -pisałam o nich czasem na bullowym i astkowym forum.
tak to jest jak się psa z pseudo kupuje.

Bina mieszka u Agi, z tego co mi jakiś czas temu pisała nie zaprzyjaźniła się z jej astkami.

A co do mego kundla to wiesz, pozory często mylą:diabloti:

a co tej herbatki daj znać czy ubyło Ci kg dzięki niej:cool3:

Posted

Ano wiem że Muminek nie lubi się z psami :) ja mam kontakt z Agą ;) Poszła tam skąd ją wzięłam.
Ja nie czytam tych astowych for ani bullkowych , bo to nie na moje nerwy :evil_lol: i nie moje poglądy ....
No bulle cóż , świry - pewno temu hamuje się od wielu lat przed nabyciem takiego zwierza ...

znalazłam ładowarkę , jak naładuje akumulator , to Wam pokaże jaka moja Marysia jest ładna :multi:
chyba pokonaliśmy to dziadostwo ..... cały czas jest lepiej , nie ma nawrotu na razie , się nie drapie i się nie liże ...
infekcja ucha była malutka - Egonek Marysi wylał ucho :mad: ale moment ucho się samo wyleczyło ... więc chyba tak mi się wydaje , Marysiny system obronny zaczął pracować ..

za to kurcak mały jest dziś jak wścieklizna :evilbat: normalnie diabeł w to wstąpił ... lata , szczeka , gryzie , skacze :mad:

Posted

U nas przestało sypać (pewnie na chwilę :roll: ) ale taki wiatr wieje, że mało głowy nie urwie :shake:

Pani szefowo, czy ja mogę poprosić o pomoc w galerii i usunięcie zdublowanych postów? Tu link: [url]http://www.dogomania.pl/threads/181774[/url]

Dziękuję :)

Posted

[quote name='evl']U nas przestało sypać (pewnie na chwilę :roll: ) ale taki wiatr wieje, że mało głowy nie urwie :shake:

Pani szefowo, czy ja mogę poprosić o pomoc w galerii i usunięcie zdublowanych postów? Tu link: [url]http://www.dogomania.pl/threads/181774[/url]
u nas pada teraz deszcz i wieje wicher ....
wyciełam posty , ja dostałam wczoraj Twoją wiad na gygy , ale nie działało mi jeszcze wsio na dogo :)
dziś mi nie działa na firefoxie otwieranie PW , muszę z innej przeglądarki otwierać :evil_lol:
Dziękuję :)[/QUOTE]

[quote name='malawaszka']ooo pokaż Marysie!!!!!! a wiadomo co w końcu pomogło??????? rekiny???? :lol:[/QUOTE]
no właśnie mogą to być hormony które uwolniły się na skutek przysposobionego macierzyństwa u Mani ...
jak naładuje się bakteryjka to pocykam jej foty ...
Marynia to ogólnie bardzo się zmieniła , jest żywsza , weselsza , bardziej śmiała , zuchwała , bawi się wścieka i szaleje ..... nie ma napadów lękowych

Piekę chlebek :) już raz robiłam , coś genialnego , niesamowitego , wrażenia dla kubków smakowych niepowtarzalne ... nawet paniczyk który do ryja nie bierze chleba , jadł ze smakiem .... gotową mieszankę kupuje w biedronce ;) chyba zainwestuje w ten automat do pieczenia chlebka .. bo serio smak rewelacyjny , chrupiący , puszysty .. a nie gumowy :evil_lol:

Posted

może Marysia dojrzała po prostu??? fajnie, że jest dobrze!!! (tfu tfu tfu!)

ooo mniam piekłam chleb kiedyś - ale sama robiłam wsio - na zakwasie robiłam - pyyychaaaaaa! też mi się marzy ten piecyk chlebowy... może kiedyś.. .

Posted

[quote name='malawaszka']może Marysia dojrzała po prostu??? fajnie, że jest dobrze!!! (tfu tfu tfu!)

ooo mniam piekłam chleb kiedyś - ale sama robiłam wsio - na zakwasie robiłam - pyyychaaaaaa! też mi się marzy ten piecyk chlebowy... może kiedyś.. .[/QUOTE]

no też może być że Marysia dojrzała , teraz czekamy na cieczkę , zobaczymy co będzie po cieczce , czy nie będzie nawrotu .... i byle się nie uroiła , bo jej się bardzo podoba bycie mamusią :cooldevi: Kurcaka nadal karmi :evil_lol: wyimaginowanym mlekiem ;) ale Kurcak to bardziej próbuje zobaczyć co Mania ma w środku niż chce jeść mleczko .. ale matka polka , stara się jak może by dziecko zadowolić :)

chlebek to pierwsza liga , muszę jakiś sklep ze zdrową żywnością czy jakiś taki nawiedzić , tam pewnie mają większy wybór tych chlebków ... znaczy mieszanek.W biedronce jest tylko orkiszowy , ale pyszny bardzo.
To jest jeden z niewielu chlebów , po którym nie umieram na ból żołądka :D temu go zacznę chyba częściej tworzyć ... kupne pieczywo , wszelkie a szczególnie pszenne ... to mnie dobija .... wychodzą mi lata zdrowego i regularnego odżywiania , wrzody , stres i takie tam :diabloti: hektolitry kawy i petów tysiące ....
ale jeszcze podobno , można trochę mnie naprawić , tylko muszę zmienić nawyki żywieniowe , nie pić kawy i rzucić papierosy ... z tym ostatnim będzie dramat , bo ja nadal lubię palić .. zamiast kawy , to mam herbatki .. a zamiast fajeczka to co ? nic nie jest w stanie zastąpić dymka , e-papieros mi nie wchodzi , powoduje ze chce mi się bardziej palić :(

Posted

[quote name='Vectra']wpadnij zobaczyć na żywo :)

ja wczoraj , po jakiś 26 latach .. próbowałam spróbować czy już może lubię herbatę .. jako dziecko piłam to to litrami , potem nie pamiętam w jakich okolicznościach znielubiłam ten napój ...
niestety nadal mam odruchy niewłaściwe , na sam zapach ... jak to można pić ? :niewiem:
ale kupiłam takie herbatki co się zwą suplementy diety .... jakieś takie wynalazki herbaciane , ale bez herbaty ino są jakieś zioła , imbir , mięta , to co Waszka pije i bluzgała :diabloti: yerba mate czy jakoś tak ... całkiem niezłe ..
tak tak odstawiam nadal kawę , ale muszę mieć co pić ciepłego i ciekawego w zamian ...

[/QUOTE]
Wpadać, to ja tam nie zamierzam:siara::diabloti::diabloti:... no ale mam nadzieję, że kiedyś mi się uda Was odwiedzić;)

Ooo ja właśnie ostatnio dostałam od Fidelowej tą herbatkę i wbrew obaw Fidelowej, smakuje mi:lol:
Ja zresztą jestem przyzwyczajona do różnych dziwnych smaków herbat, jak nie jakieś PuErh, to cholera wi co...;)

Posted

na szybko z telefona foto ..

Marynia i paniczyk .. nowe ulubione miejsce drzemki , na klatce :)

[URL=http://img225.imageshack.us/i/zdjcie0205l.jpg/][IMG]http://img225.imageshack.us/img225/6946/zdjcie0205l.jpg[/IMG][/URL]

Kurcak i dziad

[URL=http://img251.imageshack.us/i/zdjcie0206.jpg/][IMG]http://img251.imageshack.us/img251/8739/zdjcie0206.jpg[/IMG][/URL]

goopi i goopszy :diabloti:

[URL=http://img532.imageshack.us/i/zdjcie0207w.jpg/][IMG]http://img532.imageshack.us/img532/8591/zdjcie0207w.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Vectra']
ale co ? ;)
[/QUOTE]
Jak to co? Zamienic Rekina w Kurcacka...hahaha...

[quote name='malawaszka']
ooo mniam piekłam chleb kiedyś - ale sama robiłam wsio - na zakwasie robiłam - pyyychaaaaaa! też mi się marzy ten piecyk chlebowy... może kiedyś.. .[/QUOTE]
Ja mam takie urządzenie, ale wstyd się przyznac - nie mam czasu do uzyc...
Tez dowiedziałam się, że w Liedlu tez sa pyszne mieszanki chlebowe - ciabatta i jeszcze jakiś to po prostu miód:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Jak to co? Zamienic Rekina w Kurcacka...hahaha...

Ja mam takie urządzenie, ale wstyd się przyznac - nie mam czasu do uzyc...
Tez dowiedziałam się, że w Liedlu tez sa pyszne mieszanki chlebowe - ciabatta i jeszcze jakiś to po prostu miód:)

Pzdr.[/QUOTE]
o widzisz , cza do Lidla ruszyć

czasu nie masz :hmmmm: przecież ten automat do chleba , to wystarczy wsypać mieszankę , dodać drożdże i wody , włączyć i wyjąc potem gotowy chlebek .... więc to zajmuje 5 minut :)
ręcznie długo też nie zajmuje , bo wyrabia się chwile , potem se rośnie , potem przekłada się do foremki , rośnie godzinę i do pieca

Posted

Vectra - jak przyjdziesz do mnie, to zapraszam do kuchni. Wszystko będzie na Ciebie czekało. Ty wsypiesz składniki do urządzenia a ja spokojnie cokolwiek nadrobię na kompie, OK?

Pzdr.

Posted

Gdzie wy te mieszanki znajdujecie? ja w spożywczym zazwyczaj każdą półkę oglądam a nigdy czegoś takiego nie widziałam, ani w biedronce, ani w lidlu...

A Mania wygląda super, prawie nie widać łysiny :loveu: