Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']
ale plus mają taki , że ratują i leczą bezdomne zwierzatka :)[/QUOTE]

i to wielki plus!!!! bo ja np teraz jestem znowu rozdarta wewnętrznie... wet, który mi tak super Pepę wyprowadził z tej jej choroby ma średnie podejscie do bezdomnych zwierząt... wręcz olewa i od dwóch innych psób już też to słyszałam, że były z bezdomniakiem u niego i niefajnie .... no i musże Pepie ta operację w koncu zrobic po cieczce - niby powinnam tam, ale jakoś nie mam przekonania już :( nas traktował super - miły i czarujący i wiedzę ma, ale no tak mnie zablokowało, że nie mam zupełnie ochoty do niego jechać znowu

Posted

[quote name='Vectra']ja ci się dziwie , że tak dajesz sobie , przeszkadzać w czasie snu ...
[/QUOTE]

[B]dzisiaj będzie próba zatkania go kleikiem ryżowym. Dość już wstawania po nocy :diabloti:[/B]

[quote name='Vectra']tylko ten pan ma jedną wadę - jest cholernie niesympatyczny , gburowaty .. [/QUOTE]

[B]zupełnie więc nie mogę pojąć, jak ty się z nim dogadujesz :shake: Ty, taka subtelna, miła i delikatna panienka :shake:[/B]

Posted

Ja jestem strasznie przewrażliwiona jeśli chodzi o podejście weta do mnie samej, może być niemiły, ale jeżeli nie jest faktycznie zainteresowany psem, mam uczucie, że chce jak najszybciej odbębnić nasz przypadek i wrócić do swoich zajęć, to jest spalony ;)

Posted

Ja się z drugiej strony nie dziwię, że niektórzy weci są uprzedzeni do leczenia bezdomnych psiaków, wielu ludzi uważa, że to "psi" obowiązek weterynarza i nie mają wcale ochoty za to płacić, nieraz przynoszą psiaka i tyle, uważają, że wet gratis powinien zapewnić mu najlepszą opiekę i utrzymanie, i szukać domu - a od tego są schroniska i fundacje, wet zawód jak każdy inny, też chcą coś jeść ;) Jak ktoś z zamiłowania leczy bezdomniaki po kosztach to super, ale w sumie nie dziwię się, że nie wszyscy się do tego rwą.

Posted

No fakt Weterynarz to też zawód i tez musi z czegoś żyć. Ja akurat ostatnio ratowałam kotka z ulicy i Pani Dr mi chciała pomóc i nie wzięła pieniążków za leczenie chociaż chciałam zapłacić ale naraziła mi się z drugiej strony gadając głupoty o tym że kotem mi nikogo nie zarazi i moja alergia zniknie a kotek miał już najgorszą postać kociego kataru i jeszcze kilka przypadłości... Ale weterynarz to też człowiek i ma lepsze i gorsze dni i swoje przekonania ja sama już nie wiem do kogo chodzić z moimi bo moja ulubiona wetka się przeprowadziła i otworzyła lecznicę swoją 50 km ode mnie...

Posted

[quote name='Martens']To tak jak ja - wyrazy współczucia dla Ajdy, bo mnie do dziś rwie przy każdej zmianie pogody.[/QUOTE]
a to było w maju , a ona od czerwca już nie pamięta o operacji :evil_lol: biega jak nówka-salonówka
teraz to nie ma śladu po zerwaniu .... ale pan dohtorek się nieźle napocił przy jej więzadełku , bo były komplikacje .. ma założony trzy rodzaje więzadeł ... naturalne , teflonowe i syntetyczne ;) i pies nie ma ograniczeń ...
w zasadzie , do zdjęcia szwów trzeba było ją pilnować , by sobie nie rozwaliła , potem miała już biegać ile fabryka da :evil_lol:
a Ajda nie jest pieskiem który leży i pachnie .. ostatnio wymienialiśmy 14 płyt w ogrodzeniu BETONOWYCH , po jej działalności :cooldevi: teraz jest wyżej i może przestanie skakać na ogrodzenie z rozpędu

Posted

[quote name='malawaszka']wow mogłabyś to kiedyś nagrać?[/QUOTE]
na wiosnę , jak zaczną traktory jeździć :evil_lol:

ona od bramy się rozpędza i leci pędem na koniec podwórka - to jest jakieś 70 metrów i z wyskoku wali łapami w płyty , no i płyty pękają
a kolejne miejsce to jest od strony jej kojca . tam jest pole , ktore uprawia pan który ma ONka .. i on z tym ONkiem na to pole chodzi , jeździ traktorem , a ONek , przylatuje pod ogrodzenie i mi misia wkurza ...
najgorzej że ten ONek też skacze do góry i kiedyś miś go upoluje ...
trochę jest spokojniej jak zniknęły te boorki szczelinomierze , co przylatywały na misia poszczekać .. a miś obszczekiwany chciał do boorków - kiedyś pisałam, jak Ajda poszła na wycieczkę za tymi boorkami .. od tamtej pory , co pan blady i posrany ze strachu po pachy - zamyka furteczki i szczelinomierze nie latają po wsi ...

Posted

[quote name='Vectra']ale pan dohtorek się nieźle napocił przy jej więzadełku , bo były komplikacje .. ma założony trzy rodzaje więzadeł ... naturalne , teflonowe i syntetyczne ;) i pies nie ma ograniczeń ...
[/QUOTE]

To ja pojadę z moim kolanem do dohtorka, może mnie przyjmie :roll: Bo jak widzę moi ludzcy lekarze się do złamanych palców nadają, a nie do pozrywanych więzadeł :p

Właśnie, coś wcale Ajdusi nie pokazujesz ostatnio ;)

Posted

[quote name='Martens']To ja pojadę z moim kolanem do dohtorka, może mnie przyjmie :roll: Bo jak widzę moi ludzcy lekarze się do złamanych palców nadają, a nie do pozrywanych więzadeł :p

Właśnie, coś wcale Ajdusi nie pokazujesz ostatnio ;)[/QUOTE]
bo ja jej nie lubię :diabloti: jest brzydka i głupia

[quote name='CherryCook']śliczniochy :D[/QUOTE]

:)

kurde noo - cały czas śnieg pada :placz:

Myślałam , że Emil , jako że nie widział jeszcze śniegu , to będzie jakaś zdziwiona? zainteresowana ? a ona nie zauważyła różnicy .. a śniegu już jest po kostki :mad: i cały czas sypie wrrrrrrrrrrrrrrrr

Posted

[quote name='Vectra']Miała zerwane więzadło krzyżowe[/QUOTE]

[COLOR=Red][B]jak wujek C.[/B][/COLOR]

[quote name='Martens']To tak jak ja - wyrazy współczucia dla Ajdy, bo mnie do dziś rwie przy każdej zmianie pogody.[/QUOTE]
[COLOR=Red][B]
mojego TZta też ...sie śmieję z niego że mu śrubki nasmarować trzeba :diabloti:

Dostałam Karteczkę :multi:[/B][/COLOR]

Posted

A ja czytałam wczoraj Twoje wypociny o staffikach na stronce Penn-staffu ;)
Chyba lepiej nie można tej rasy opisać, szczególnie ubawiło mnie, jak napisałaś, że pomagają ci, kiedy coś robisz :evil_lol:
Skąd ja to znam ;)
Jak Marysine oczko?

Posted

O tak pomagają , pomagają .. ostatnio mi pomogły w zamiataniu ...
gdy tylko postawiłam na sekundę szufelkę PEŁNĄ piasku i wyszłam na chwilę z kuchni - pomocnicy z w/w szufelką , pełną piasku , pobiegli do pokoju ... o jakże byłam szczęśliwa , o jak chwaliłam i ćwierkałam z zachwytu ..

Emila to chyba myślała , że jej misja w PL , polega na pomocy przy sprzątaniu .. kilka razy musiałam głośno jej podziękować , przy próbie pomocy w zamiataniu i myciu podłogi .. bp szczotka i mop długo by nie pociągnęły .. dwa że jakoś nie było mi do śmiechu .. gdy tyram na miotle , a coś mi skacze dookoła i wyrywa sprzęt z rąk .. pomijam te łapki odbite na mokrej , czystej podłodze

albo w wylaniu brudnej wody po myciu podłogi mi pomogły ... no małe są to nie sięgnęły do kibla .. więc wylały na podłogę .... ale liczą się chęci prawda ?

stała opieka nad śmietnikiem - a to już Lalki działka ...

ostatnio też pomogły TZ pozbyć się zbiorniczka na płyn chłodzący do auta , ten którego tak długo szukał , bo taki unikatowy był potrzebny ... teraz jest jeszcze bardziej unikatowy .. ma więcej otworków ..

Po co prać brudną pościel ? jak można się nią bawić .. zdjęłam brudną pościel .. poszłam do przedpokoju po nowe komplety ... zapomniawszy tych brudnych zabrać do prania .. zostały w pokoju ... tak mi pomogły .. że TZ ma ściereczki do warsztatu z pościeli ...

Marysia oczko jeszcze ma ...

Posted

Cześć wam szatańskie chempiony i nie tylko
Oglądałam dziś Twoją stronkę, świetna jest i tak fajnie opisana rasa
Dawno nie zagladałam do waszej galerii i widzę, że teraz masz ogromne stadko. Wszystkie pieski z bannerka są Twoje? Przypomnisz mi ich imiona?
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Izabela124.']Cześć wam szatańskie chempiony i nie tylko
Oglądałam dziś Twoją stronkę, świetna jest i tak fajnie opisana rasa
Dawno nie zagladałam do waszej galerii i widzę, że teraz masz ogromne stadko. Wszystkie pieski z bannerka są Twoje? Przypomnisz mi ich imiona?
Pozdrawiam[/QUOTE]
patrząc od lewej .. to pierwsze trzy są w połowie moje ;) bo taka musi być formalność .. nie mieszkają ze mną
więc biały to Penn , ciemna to Sisi - to są rodzice Frania ... mama Marysi .. dalej biala to Rozita .. narzeczona Frania
dalej to psy ktore mieszkają u mnie , Marysia , Emilka , Franio , Klementyna i Lalka