malawaszka Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 [quote name='Vectra'] ale plus mają taki , że ratują i leczą bezdomne zwierzatka :)[/QUOTE] i to wielki plus!!!! bo ja np teraz jestem znowu rozdarta wewnętrznie... wet, który mi tak super Pepę wyprowadził z tej jej choroby ma średnie podejscie do bezdomnych zwierząt... wręcz olewa i od dwóch innych psób już też to słyszałam, że były z bezdomniakiem u niego i niefajnie .... no i musże Pepie ta operację w koncu zrobic po cieczce - niby powinnam tam, ale jakoś nie mam przekonania już :( nas traktował super - miły i czarujący i wiedzę ma, ale no tak mnie zablokowało, że nie mam zupełnie ochoty do niego jechać znowu Quote
Maga100 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 [quote name='Vectra']ja ci się dziwie , że tak dajesz sobie , przeszkadzać w czasie snu ... [/QUOTE] [B]dzisiaj będzie próba zatkania go kleikiem ryżowym. Dość już wstawania po nocy :diabloti:[/B] [quote name='Vectra']tylko ten pan ma jedną wadę - jest cholernie niesympatyczny , gburowaty .. [/QUOTE] [B]zupełnie więc nie mogę pojąć, jak ty się z nim dogadujesz :shake: Ty, taka subtelna, miła i delikatna panienka :shake:[/B] Quote
Martens Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Ja jestem strasznie przewrażliwiona jeśli chodzi o podejście weta do mnie samej, może być niemiły, ale jeżeli nie jest faktycznie zainteresowany psem, mam uczucie, że chce jak najszybciej odbębnić nasz przypadek i wrócić do swoich zajęć, to jest spalony ;) Quote
Asiaczek Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 No i dobrze, że pan El dohtore taki jest. Ważne, że leczy i to skutecznie. No i niezbyt drogo... pzdr. Quote
Doginka Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 A u nas w jednej lecznicy pani "vet" najchętniej uśpiłaby wszystkie bezdomniaki:-( Quote
Martens Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Ja się z drugiej strony nie dziwię, że niektórzy weci są uprzedzeni do leczenia bezdomnych psiaków, wielu ludzi uważa, że to "psi" obowiązek weterynarza i nie mają wcale ochoty za to płacić, nieraz przynoszą psiaka i tyle, uważają, że wet gratis powinien zapewnić mu najlepszą opiekę i utrzymanie, i szukać domu - a od tego są schroniska i fundacje, wet zawód jak każdy inny, też chcą coś jeść ;) Jak ktoś z zamiłowania leczy bezdomniaki po kosztach to super, ale w sumie nie dziwię się, że nie wszyscy się do tego rwą. Quote
Justa Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Biedna Marynia, ja wiem co to pies alergik.. Dużo zdrówka dla malutkiej ! Quote
dzasta Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 No fakt Weterynarz to też zawód i tez musi z czegoś żyć. Ja akurat ostatnio ratowałam kotka z ulicy i Pani Dr mi chciała pomóc i nie wzięła pieniążków za leczenie chociaż chciałam zapłacić ale naraziła mi się z drugiej strony gadając głupoty o tym że kotem mi nikogo nie zarazi i moja alergia zniknie a kotek miał już najgorszą postać kociego kataru i jeszcze kilka przypadłości... Ale weterynarz to też człowiek i ma lepsze i gorsze dni i swoje przekonania ja sama już nie wiem do kogo chodzić z moimi bo moja ulubiona wetka się przeprowadziła i otworzyła lecznicę swoją 50 km ode mnie... Quote
Vectra Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 [quote name='Gonitwa']a co dolegało Ajdzie?[/QUOTE] Miała zerwane więzadło krzyżowe Quote
Martens Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 To tak jak ja - wyrazy współczucia dla Ajdy, bo mnie do dziś rwie przy każdej zmianie pogody. Quote
Vectra Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 [quote name='Martens']To tak jak ja - wyrazy współczucia dla Ajdy, bo mnie do dziś rwie przy każdej zmianie pogody.[/QUOTE] a to było w maju , a ona od czerwca już nie pamięta o operacji :evil_lol: biega jak nówka-salonówka teraz to nie ma śladu po zerwaniu .... ale pan dohtorek się nieźle napocił przy jej więzadełku , bo były komplikacje .. ma założony trzy rodzaje więzadeł ... naturalne , teflonowe i syntetyczne ;) i pies nie ma ograniczeń ... w zasadzie , do zdjęcia szwów trzeba było ją pilnować , by sobie nie rozwaliła , potem miała już biegać ile fabryka da :evil_lol: a Ajda nie jest pieskiem który leży i pachnie .. ostatnio wymienialiśmy 14 płyt w ogrodzeniu BETONOWYCH , po jej działalności :cooldevi: teraz jest wyżej i może przestanie skakać na ogrodzenie z rozpędu Quote
Vectra Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 [quote name='malawaszka']wow mogłabyś to kiedyś nagrać?[/QUOTE] na wiosnę , jak zaczną traktory jeździć :evil_lol: ona od bramy się rozpędza i leci pędem na koniec podwórka - to jest jakieś 70 metrów i z wyskoku wali łapami w płyty , no i płyty pękają a kolejne miejsce to jest od strony jej kojca . tam jest pole , ktore uprawia pan który ma ONka .. i on z tym ONkiem na to pole chodzi , jeździ traktorem , a ONek , przylatuje pod ogrodzenie i mi misia wkurza ... najgorzej że ten ONek też skacze do góry i kiedyś miś go upoluje ... trochę jest spokojniej jak zniknęły te boorki szczelinomierze , co przylatywały na misia poszczekać .. a miś obszczekiwany chciał do boorków - kiedyś pisałam, jak Ajda poszła na wycieczkę za tymi boorkami .. od tamtej pory , co pan blady i posrany ze strachu po pachy - zamyka furteczki i szczelinomierze nie latają po wsi ... Quote
Martens Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [quote name='Vectra']ale pan dohtorek się nieźle napocił przy jej więzadełku , bo były komplikacje .. ma założony trzy rodzaje więzadeł ... naturalne , teflonowe i syntetyczne ;) i pies nie ma ograniczeń ... [/QUOTE] To ja pojadę z moim kolanem do dohtorka, może mnie przyjmie :roll: Bo jak widzę moi ludzcy lekarze się do złamanych palców nadają, a nie do pozrywanych więzadeł :p Właśnie, coś wcale Ajdusi nie pokazujesz ostatnio ;) Quote
Vectra Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 [quote name='Martens']To ja pojadę z moim kolanem do dohtorka, może mnie przyjmie :roll: Bo jak widzę moi ludzcy lekarze się do złamanych palców nadają, a nie do pozrywanych więzadeł :p Właśnie, coś wcale Ajdusi nie pokazujesz ostatnio ;)[/QUOTE] bo ja jej nie lubię :diabloti: jest brzydka i głupia [quote name='CherryCook']śliczniochy :D[/QUOTE] :) kurde noo - cały czas śnieg pada :placz: Myślałam , że Emil , jako że nie widział jeszcze śniegu , to będzie jakaś zdziwiona? zainteresowana ? a ona nie zauważyła różnicy .. a śniegu już jest po kostki :mad: i cały czas sypie wrrrrrrrrrrrrrrrr Quote
Alicja Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [quote name='Vectra']Miała zerwane więzadło krzyżowe[/QUOTE] [COLOR=Red][B]jak wujek C.[/B][/COLOR] [quote name='Martens']To tak jak ja - wyrazy współczucia dla Ajdy, bo mnie do dziś rwie przy każdej zmianie pogody.[/QUOTE] [COLOR=Red][B] mojego TZta też ...sie śmieję z niego że mu śrubki nasmarować trzeba :diabloti: Dostałam Karteczkę :multi:[/B][/COLOR] Quote
Vectra Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 Marysi znów wylazło oko :( znaczy gruczoł trzeciej powieki wylazł :placz: Quote
Martens Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Ale widzisz, dobrze, że nie oko, bo byłby większy problem - a gruczołek się ładnie schowa i Marysia będzie z powrotem ok ;) Quote
Doginka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 No powiedz tej Marysi, żeby się nie wygoopiała i gruczołka nie wywalała na wierzch:mad: My nie chcemy, żeby Marynia cierpiała:shake: Quote
Martens Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 A ja czytałam wczoraj Twoje wypociny o staffikach na stronce Penn-staffu ;) Chyba lepiej nie można tej rasy opisać, szczególnie ubawiło mnie, jak napisałaś, że pomagają ci, kiedy coś robisz :evil_lol: Skąd ja to znam ;) Jak Marysine oczko? Quote
Vectra Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 O tak pomagają , pomagają .. ostatnio mi pomogły w zamiataniu ... gdy tylko postawiłam na sekundę szufelkę PEŁNĄ piasku i wyszłam na chwilę z kuchni - pomocnicy z w/w szufelką , pełną piasku , pobiegli do pokoju ... o jakże byłam szczęśliwa , o jak chwaliłam i ćwierkałam z zachwytu .. Emila to chyba myślała , że jej misja w PL , polega na pomocy przy sprzątaniu .. kilka razy musiałam głośno jej podziękować , przy próbie pomocy w zamiataniu i myciu podłogi .. bp szczotka i mop długo by nie pociągnęły .. dwa że jakoś nie było mi do śmiechu .. gdy tyram na miotle , a coś mi skacze dookoła i wyrywa sprzęt z rąk .. pomijam te łapki odbite na mokrej , czystej podłodze albo w wylaniu brudnej wody po myciu podłogi mi pomogły ... no małe są to nie sięgnęły do kibla .. więc wylały na podłogę .... ale liczą się chęci prawda ? stała opieka nad śmietnikiem - a to już Lalki działka ... ostatnio też pomogły TZ pozbyć się zbiorniczka na płyn chłodzący do auta , ten którego tak długo szukał , bo taki unikatowy był potrzebny ... teraz jest jeszcze bardziej unikatowy .. ma więcej otworków .. Po co prać brudną pościel ? jak można się nią bawić .. zdjęłam brudną pościel .. poszłam do przedpokoju po nowe komplety ... zapomniawszy tych brudnych zabrać do prania .. zostały w pokoju ... tak mi pomogły .. że TZ ma ściereczki do warsztatu z pościeli ... Marysia oczko jeszcze ma ... Quote
Izabela124. Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Cześć wam szatańskie chempiony i nie tylko Oglądałam dziś Twoją stronkę, świetna jest i tak fajnie opisana rasa Dawno nie zagladałam do waszej galerii i widzę, że teraz masz ogromne stadko. Wszystkie pieski z bannerka są Twoje? Przypomnisz mi ich imiona? Pozdrawiam Quote
Vectra Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 [quote name='Izabela124.']Cześć wam szatańskie chempiony i nie tylko Oglądałam dziś Twoją stronkę, świetna jest i tak fajnie opisana rasa Dawno nie zagladałam do waszej galerii i widzę, że teraz masz ogromne stadko. Wszystkie pieski z bannerka są Twoje? Przypomnisz mi ich imiona? Pozdrawiam[/QUOTE] patrząc od lewej .. to pierwsze trzy są w połowie moje ;) bo taka musi być formalność .. nie mieszkają ze mną więc biały to Penn , ciemna to Sisi - to są rodzice Frania ... mama Marysi .. dalej biala to Rozita .. narzeczona Frania dalej to psy ktore mieszkają u mnie , Marysia , Emilka , Franio , Klementyna i Lalka Quote
Recommended Posts