Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a dziś Wam opowiem , jak to moje małe kurduple trzy :mad: chciały zabawić się w myśliwych :mad:
najpierw mała pokraczna , wątrobiana kreatura :evilbat: złapała bażanta czy tam takiegoż ptaszka - duży był i narobił hałasu .. na szczęście zanim pachruść Marian i Emil doleciały , ptaszysko uciekło ... w sumie może szkoda , bo by było mięso darmowe na święta ... idziemy dalej ... nagle - jak się zerwą do biegu i poszłyyyy przed siebie .. wypatruje co tam jest - a to zajączek .... głupi zajączek :mad: bo zamiast zwiewać w krzaczory , miał je bliżej , to gnał otwartymi polami , a ta szarańcza za nim .... na szczęście po groźbach jakie wydełam z płuc :diabloti: zawróciły ...

kawałek potem , w szaleńczych gonitwach - Marysia by straciła swoje krótkie życie :evil_lol: bo Emilka chciała ją ponosić za obroże .. w pełnym biegu , złapała Marysie za obroże i trzymając Marysie nad ziemią biegła dalej ... Marianowi tak dziwnie oczka na wierzch wychodziły :hmmmm:

Posted

no najciekawsze i najgorsze to jest to , że one miały dużą szanse złapać tego zająca ... miały bardzo dobrą taktykę pogoni ... praprzodek terrier dał znać o sobie :) dobrze że Egon został z Lalką na podwórku - a był plan by i ją wziąć .. bo by na 100% go złapała

Posted

[quote name='Maga100'][B]a co wy się tak jąkacie?[/B]
[B]:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:[/B]

[B]Vectruniu droga, bo są jakieś inne, różne, przeróżne, a na tym podwórku to ja nie odróżniam jednego od drugiego (zdjęcia) :cool1:[/B]a co to za beznadziejna nowa emotka?[/QUOTE]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]sie nie jąkacie :diabloti:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Vectra']a dziś Wam opowiem , jak to moje małe kurduple trzy :mad: chciały zabawić się w myśliwych :mad:
najpierw mała pokraczna , wątrobiana kreatura :evilbat: złapała bażanta czy tam takiegoż ptaszka - duży był i narobił hałasu .. na szczęście zanim pachruść Marian i Emil doleciały , ptaszysko uciekło ... w sumie może szkoda , bo by było mięso darmowe na święta ... idziemy dalej ... nagle - jak się zerwą do biegu i poszłyyyy przed siebie .. wypatruje co tam jest - a to zajączek .... głupi zajączek :mad: bo zamiast zwiewać w krzaczory , miał je bliżej , to gnał otwartymi polami , a ta szarańcza za nim .... na szczęście po groźbach jakie wydełam z płuc :diabloti: zawróciły ...

kawałek potem , w szaleńczych gonitwach - Marysia by straciła swoje krótkie życie :evil_lol: bo Emilka chciała ją ponosić za obroże .. w pełnym biegu , złapała Marysie za obroże i trzymając Marysie nad ziemią biegła dalej ... Marianowi tak dziwnie oczka na wierzch wychodziły :hmmmm:[/QUOTE]

:diabloti: :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']no najciekawsze i najgorsze to jest to , że one miały dużą szanse złapać tego zająca ... miały bardzo dobrą taktykę pogoni ... praprzodek terrier dał znać o sobie :) dobrze że Egon został z Lalką na podwórku - a był plan by i ją wziąć .. bo by na 100% go złapała[/QUOTE]
No i szkoda. Tak bys miała szaraka na święta...

Pzdr.

Posted

i powiem , że chyba jakiś cud się zdarzył .... bo dziś jest 2 tygodnie , jak ruda padlina do nas przyjechała i już może śmiało po domu latać , mogą w 5 wychodzić na podwórko , Franciszek co raz bardziej i chętniej nawiązuje kontakty z Emilem , dał się nawet ciągać po podłodze ... i oby tak zostało i było jeszcze lepiej , to ja będę znów wolnym człowiekiem , bez dzielenia , mnożenia, uważania :kciuki:

Posted

[quote name='lolka75']uwazanie bedzie jak Emilka bedzie miala cieczke:diabloti:[/QUOTE]
nooo i to już chyba całkiem niebawem , bo ona jeszcze nie miała 1 cieczki :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']
kawałek potem , w szaleńczych gonitwach - Marysia by straciła swoje krótkie życie :evil_lol: bo Emilka chciała ją ponosić za obroże .. w pełnym biegu , złapała Marysie za obroże i trzymając Marysie nad ziemią biegła dalej ... Marianowi tak dziwnie oczka na wierzch wychodziły :hmmmm:[/QUOTE]

:roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt:

Posted

[quote name='Vectra']jajka mu się powykręcają :cooldevi:[/QUOTE]
Biedny mały Panicz:crazyeye::evil_lol:

Czy Tobie Dogo też tak dziś muli?:razz: Czekam po kilka minut, aż się wgra odpowiedź:angryy:

Posted

hihi poczytałam se o bażancie i zającu - beznadziejne masz te psy - miałabyś już przynajmniej ze 3 świąteczne obiady zapewnione :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra'].... na szczęście po groźbach jakie wydełam z płuc :diabloti: zawróciły ...

[/QUOTE]

[B]czy to było: kochane pieseczki proszę szybciutko do mnie? :hmmmm: [/B]

Posted

Właśnie właśnie ale to tylko Vectra wie czy je naprawdę odwołała czy już tam zajączek kruszeje a z takiego zajączka jeszcze się potem ukręci prezencik dla Egona na Święta w postaci skórki :D

Posted

[quote name='eria']hihi poczytałam se o bażancie i zającu - [B]beznadziejne masz te psy[/B] - miałabyś już przynajmniej ze 3 świąteczne obiady zapewnione :evil_lol:[/QUOTE]
darmozjady to są :mad: :cooldevi:
[quote name='Maga100'][B]czy to było: kochane pieseczki proszę szybciutko do mnie? :hmmmm: [/B][/QUOTE]
radośnie , z szerokim uśmiechem na ustach i jeszcze obiecałam smakołyczek :diabloti:

[quote name='dzasta']Właśnie właśnie ale to tylko Vectra wie czy je naprawdę odwołała czy już tam zajączek kruszeje a z takiego zajączka jeszcze się potem ukręci prezencik dla Egona na Święta w postaci skórki :D[/QUOTE]
jeden myśliwy w rodzinie wystarczy , ja nie pójdę w jego ślady :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']a dziś Wam opowiem , jak to moje małe kurduple trzy :mad: chciały zabawić się w myśliwych :mad:

:roflt::roflt::roflt::roflt: biedna Marysia....

...ale zupełnie nie rozumiem dlaczego odwołałaś psy :diabloti: a takie żarełko by było na święta :sabber: akurat by zajączek powisiał i skruszał i byłby pasztecik :p

Posted

[quote name='Vectra']
radośnie , z szerokim uśmiechem na ustach i jeszcze obiecałam smakołyczek :diabloti:

[/QUOTE]

[B]i klikałaś, powiedz, ze klikałaś klik klik :grin:[/B]

Posted

bull & terrier :diabloti:

[IMG]http://i567.photobucket.com/albums/ss120/pennstaff/100_7544.jpg[/IMG]

[IMG]http://i567.photobucket.com/albums/ss120/pennstaff/100_7552.jpg[/IMG]

[IMG]http://i567.photobucket.com/albums/ss120/pennstaff/100_7553.jpg[/IMG]

[IMG]http://i567.photobucket.com/albums/ss120/pennstaff/100_7557.jpg[/IMG]

[IMG]http://i567.photobucket.com/albums/ss120/pennstaff/100_7558.jpg[/IMG]