Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=DarkRed][B]witaj:loveu::loveu::loveu:
wyobraź sobie że nadrobiła.....i nawet przeczytałam jak Twoje bestyje rozprawiły się z Twoją ..............czystą kuchnią:multi::diabloti:

moja Luśka wczoraj zjadła kalosza Zuźce:shake:................to u niej dziwne bo ona raczej nie niszczy nic............................czyżby teraz zacznie????:roll:
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='evaxon']:loveu::loveu::loveu:[/quote]
:loveu::loveu::loveu:
[quote name='jonQuilla']Cześć Tobie i Twoim Szatanom :) :multi:[/quote]
witaj :multi:
[quote name='BeaC'][COLOR=DarkRed][B]witaj:loveu::loveu::loveu:
wyobraź sobie że nadrobiła.....i nawet przeczytałam jak Twoje bestyje rozprawiły się z Twoją ..............czystą kuchnią:multi::diabloti:

moja Luśka wczoraj zjadła kalosza Zuźce:shake:................to u niej dziwne bo ona raczej nie niszczy nic............................czyżby teraz zacznie????:roll:
[/B][/COLOR][/quote]
znasz takie powiedzienie "nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku" :razz: :diabloti:
głodzisz świniaka to i dojeść musiała :loveu: teraz już wiesz , że buty trzyma się z dala od psa :cool3:

a u mnie leje , jest zimno , pochmurno , jestem śpiąca i wracam do łóżka.

Posted

[quote name='Vectra']A więc.
Chciałam dziś zrobić czekoladę , kupiłam wszystkie składniki lecz nie było w wiejskim sklepie mleka w proszku.TZ kupił , przywiózł do domu , położył na blacie i wyszliśmy z domu ... po powrocie , minęło moze 2 godziny ... wszystkie psy były w kuchni i mleko w proszku też było wszędzie.Psy też były oblepione mlekiem w proszku , fotel , narożnik , ława , cała podłoga ...
pół biedy gdyby tylko to rozsypały ,ale przeiceż po najedzeniu się trzeba popić prawda ?? a jak pieski piją to i chlapią wrednymi mordami , co za tym idzie woda była wszędzie zmieszana z mlekiem w proszku i wdeptana w cop tylko się dało....

Oddam do schroniska dziadów :placz: kij z tym mlekiem i czekoladą .... ledwo to udało mi się doczyścić ...[/quote]
:loveu:
[quote name='Vectra']:angryy:
:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

więc
składniki :
paczka mleka w proszku pełnego
kostka masła 250 g
3/4 szklanki cukru
4-5 łyżek kakao - można wiecej ,zależy jakie kakao
1/2 szklanki mleka

rozpuścić masło , dodać cukier , mleko i gdy sie wsio połączy kakao.Trzymać na małym ogniu aż zabulgocze i powstanie jednolita masa.
Odstawić gara z ognia i do tej gorącej masy wsypywać mleko w proszku , cały czas miksując.Tyle dodawać mleka aż masa będzie gęsta.
Można dodać bakalie , orzechy - to co kto lubi
Wysmarować płaskie naczynie , tacke , talerz .... oliwą z oliwek lub olejem i rozprowadzić mase , ponacinać nożem na małe kosteczki jak ostygnie wstawić do lodówki na noc.

U mnie przeważnie czekolada znika jak tylko wyłącze robota :evil_lol: wiec kłopot z rozprowadzaniem masy i czekaniem aż zastygnie znika :diabloti:[/quote]
Zapomniałaś dodać, żeby wpuścić psiaki do kuchni:roflt::roflt::roflt:

Posted

Jaką miałaś ładną koleżanke na podwórku :loveu::loveu:

[quote]Chciałam dziś zrobić czekoladę , kupiłam wszystkie składniki lecz nie było w wiejskim sklepie mleka w proszku.TZ kupił , przywiózł do domu , położył na blacie i wyszliśmy z domu ... po powrocie , minęło moze 2 godziny ... wszystkie psy były w kuchni i mleko w proszku też było wszędzie.Psy też były oblepione mlekiem w proszku , fotel , narożnik , ława , cała podłoga ...
pół biedy gdyby tylko to rozsypały ,ale przeiceż po najedzeniu się trzeba popić prawda ?? a jak pieski piją to i chlapią wrednymi mordami , co za tym idzie woda była wszędzie zmieszana z mlekiem w proszku i wdeptana w cop tylko się dało...[/quote]
bueheheheh :diabloti:

Pogoda do bani :/

Posted

[quote name='madzia i medor']:loveu:

Zapomniałaś dodać, żeby wpuścić psiaki do kuchni:roflt:[/quote]
bardzo śmieszne :diabloti:

[quote name='malawaszka']otóż to! ja chyba też :shake:[/quote]
i jest piękne cały dzień w łóżku :loveu:

[quote name='anetta']Jaką miałaś ładną koleżanke na podwórku :loveu:

bueheheheh :diabloti:

Pogoda do bani :/[/quote]
nie ma koleżanki :multi:

[quote name='evaxon']witaj Ewusiu:loveu: w ten zimny deszczowy dzien :roll: pomysl ze lepsze to niz snieg z deszczem :roll::evil_lol:[/quote]
Ty to umiesz człowieka pocieszyć :loveu:

[quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial][COLOR=Red][I][B]byłam , poczytałam , ....................ZIMNO MI :diabloti:[/B][/I][/COLOR][/FONT][/quote]
A miciepło , mam kaloryferki odpalone , leże w wyrku cały dzień[B] , [/B]wstaje tylko po płyny , teraz zachciało mi się zupki pomidorowej to sobie gotuje :loveu: zjem i wracam do łóżka

[quote name='Hugo-Kochaś']Też Tu byłam,poczytałam......cieplutko mi bo se złozyłam ogienek w piecyku:eviltong:[/quote]
[quote name='Gonitwa']Cześć cześć! Na samą myśl o jutrzejszym rosyjskim robi mnie się gorąco:)[/quote]
my ciebja pozdrawljaju :loveu:

Posted

[quote name='Gonitwa']Ja ljublu tomatnyj sup![/quote]
ja toże :loveu:

[quote name='madzia i medor']Prawda:B-fly::B-fly::B-fly:

Chooo na bajera... tzn. nie teraz, ale tak za 1,5 h:evil_lol:[/quote]
gdzie ? :crazyeye: na złą droge chcesz mnie sprowadzać ? :razz: :diabloti:

[quote name='jonQuilla']ok,ok ... My tu gadu gadu a gdzie nowe fotki ??? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti::diabloti::diabloti:[/quote]

[quote name='furciaczek']A u mnie cieplutko i sloneczko swieci:loveu: :diabloti:

ja tez chce fotecki:loveu:[/quote]
u mnie jest zimno , mokro , pada i fot nie będzie :eviltong: :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']Chciałam dziś zrobić czekoladę , kupiłam wszystkie składniki lecz nie było w wiejskim sklepie mleka w proszku.TZ kupił , przywiózł do domu , położył na blacie i wyszliśmy z domu ... po powrocie , minęło moze 2 godziny ... wszystkie psy były w kuchni i mleko w proszku też było wszędzie.Psy też były oblepione mlekiem w proszku , fotel , narożnik , ława , cała podłoga ...
pół biedy gdyby tylko to rozsypały ,ale przeiceż po najedzeniu się trzeba popić prawda ?? a jak pieski piją to i chlapią wrednymi mordami , co za tym idzie woda była wszędzie zmieszana z mlekiem w proszku i wdeptana w cop tylko się dało....

[/quote]

[B]przecież to twoja wina:cool1: [/B]
[B]przecież wiesz, ze nie wolno stawiać produktów na blatach w pomieszczeniach, w których przebywają twoje pupilki :loveu: [/B]
[B]przecież to WIESZ, mój szczurku :loveu: [/B]

Posted

[quote name='bonita']U mnie tyż zimno brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrywieczór

Przyszłam zameldować że jestem :)[/quote]
strasznie się cieszę :loveu:

[quote name='furciaczek']nie bedzie fot?:placz: ja tego nie przezyje:placz: :placz:[/quote]
:hmmmm: nie umieraj , kwiaty drogie :diabloti:
[quote name='Maga100'][B]przecież to twoja wina:cool1: [/B]
[B]przecież wiesz, ze nie wolno stawiać produktów na blatach w pomieszczeniach, w których przebywają twoje pupilki :loveu: [/B]
[B]przecież to WIESZ, mój szczurku :loveu: [/B][/quote]
tak wszystko jest moja wina :diabloti: żabciu :loveu:

tak wczoraj mój TZ znęcał się nad moim fordzikiem :cool1:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/76/b538a6d855240d18.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/75/404914944e6148dd.jpg[/IMG][/URL]

Dziś robił go dalej jednaj już bez maski i bez okularów ochronnych :mad: i właśnie mi płacze za plecami że go oka bolą , płacze biedactwo , ale do lekarza nie chce iść :mad: to cierp ciało jak chciało , litować się nie będę.

A jutro muszę jechać do PZU :angryy: kretyn który kupił odemnie samochód nie raczył go przerejestrować i spowodował wypadek :placz: rozpieprzył mojego kochanego kluseczka :placz: 6 lat miałam to auto , ani razu nie było nawet zadrapane .... a ten rozwalił doszczętnie w miesiąc.
Serce mi pęka , bo kluseczka lubiam strasznie :oops: i żal mi go.

Posted

[quote name='Vectra']
Dziś robił go dalej jednaj już bez maski i bez okularów ochronnych :mad: i właśnie mi płacze za plecami że go oka bolą , płacze biedactwo , ale do lekarza nie chce iść :mad: to cierp ciało jak chciało , litować się nie będę.

A jutro muszę jechać do PZU :angryy: kretyn który kupił odemnie samochód nie raczył go przerejestrować i spowodował wypadek :placz: rozpieprzył mojego kochanego kluseczka :placz: 6 lat miałam to auto , ani razu nie było nawet zadrapane .... a ten rozwalił doszczętnie w miesiąc.
Serce mi pęka , bo kluseczka lubiam strasznie :oops: i żal mi go.[/quote]
biedny kluseczek:shake::-(:placz:

a TZtowi to sie ten tego lanie nalezy o!

Posted

Qurcze coraz bardziej się obawiam że te nasze TZ-ty , to całkiem do siebie podobne:shake::evil_lol:, mojego tak często oka bolały aż zmądrzał i teraz zawsze okularki ubiera:cool3:. Niech no sobie przypomnę co to na te oczy się dawało ,żeby tak ostro nie bolały....

Posted

[quote name='evaxon']biedny kluseczek:shake::-(:placz:

a TZtowi to sie ten tego lanie nalezy o![/quote]
oczywiście moja wina :diabloti: bo to ja zażądałam ekspresowych napraw blacharsko - lakierniczych :diabloti: :diabloti:

ale to jakiś taki pech czy co .. te samochody do których mam szczególny sentyment , do tej pory były takie 3 z kluseczkiem łącznie , jak tylko zmieniły właściciela to zaraz trafiały na shrot :-(
moja ukochana , ja miałam depreche po sprzedaży fordziny sierzyny :-( i po pół roku na moich oczach , przypadek dosłownie , jechałam patrze moja sierka i za chwile słyszę jebut :crazyeye: i skasowana :-( starletke też burak skasował :-( no i kluseczka :placz:
a te których nie lubiłam jeżdżą do dziś :angryy:

Posted

[quote name='bonita']Tz mi tu podpowiada :cool3: surowy ziemniak w pasterek i na oko :cool3:( obrany oczywiście)[/quote]
surowe starte ziemniaki sa bardzo dobre jak sie ma jakies krwiaki i obrzeki:cool3: