emdziolek Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 [quote name='Vectra']telefon mi podaj ;) na PW , bo się mi skasował .... to co miałaś mi poprzednio dostarczyc :diabloti:[/quote] [COLOR=DarkOrange][B]A nie praFta bo ja mam tla Ciebie Laurkę:loveu: :diabloti: 694945818 nie chce mi sie PW wysyłać[/B][/COLOR] Quote
drzalka Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 [quote name='Vectra'] Drzalka , ja to lubię boksery jak mają uszy w płomienie :diabloti:[/QUOTE] Jak plomienie czyli jak :lol:??? [quote name='moon_light']dobrze mówisz :diabloti:;) Jeszcze nie słyszałam o tym żeby boksery miały nosic uszy w płatek róży. Powinny przecież ładnie leżeć przy głowie, przylegając krawędziami..[/QUOTE] Tak jest, takie sa najbardziej porządane,ale zazwyczaj sie mowi ze bokser ma uszy jak platki rozy. Gdy sie je podkleja tez sie kleji w kształt płatka rózy. Chyba ze mi sie cos pokielbasilo i ze taakie jak lena ma uchole w banerze to nie platki rózy ?? Duzo bokserow tak nosi inne bardziej przylegające kwawedziami i wieksze, ale duzo jest i takich. Quote
Vectra Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 Emilka , tel zapisany :) Drzalka , taki niedogomaniacki to jest :diabloti: [IMG]http://pies-bokser.webpark.pl/bokser5.jpg[/IMG] Quote
Alicja Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 :cool1:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]pić sie mnie chce :diabloti::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Vectra Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Dzień dobry i słoneczny .... godzina 7 rano , dziewczynki jak na kolonii :evilbat: poranna gimnastyka [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/262/c908cfee5c2665f7.jpg[/IMG][/URL] Quote
emdziolek Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [COLOR=DarkOrange][B]Dzieńdobry:razz: Nie ma to jak poranna zaprawa:diabloti: Do mnie brat zadzownił, mówił ze im dzisiaj na zaprawie w wojsku dali popalić jak ja czasami Vedze na spacerze:evil_lol:[/B][/COLOR] Quote
agnethka Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='drzalka'] Chyba ze mi sie cos pokielbasilo i ze taakie jak lena ma uchole w banerze to nie platki rózy ?? Duzo bokserow tak nosi inne bardziej przylegające kwawedziami i wieksze, ale duzo jest i takich.[/quote] Lenka nie ma uszu w kształcie płatka róży :shake: płatek róży to tak, jak ma teraz Matylda ;) a to wzorzec boksera o (nieciętych) uszach: "Uszy: Zachowane w stanie naturalnym są odpowiedniej wielkości, osadzone po bokach w najwyższej części mózgoczaszki. W spoczynku przylegają do policzków, w stanie wytężonej uwagi skierowane są do przodu tworząc wyraźną fałdę." - czyli tak,jak ma Lena :p Vectra - moje świnki też już tak szaleją (ale fajnie,chociaż czasem się boję, żeby krzywdy sobie nie zrobiły, bo to wariatki) :multi: tylko mój aparat jest za słaby na cykanie i ni mam fot :shake: Quote
Onomato-Peja Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 slodkie prosiaki , fajnie , ze tyle ich na dogo... Quote
drzalka Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 aaa,to sorki za bledy...zle sobie wyobrazalam platek rozy hihi Przydala by sie mojej taka poranna gimnastyka, taka zaspana chodzi :evil_lol::evil_lol: Quote
agnethka Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 spoko - ja kiedyś też nie wiedziałam co i jak z tymi uszami ;) i nie tylko uszami :lol: w niektórych psich opisach cały czas się gubię :lol: moje paskudy się już wygimnastykowały i śpią :diabloti: Quote
Bullila.nl Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [url]http://images23.fotosik.pl/262/c908cfee5c2665f7.jpg[/url] dobra gimnastyka:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a tak naprawde to walki psow som:diabloti: Ewa- zajebista ta fota:multi: Quote
Vectra Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 oczywiście , że walki psów :diabloti: od najmłodszych chwil przyuczam :evilbat: taki mam plan , wątrobiane kontra czarne , albo pary mieszane :evil_lol: Matylda pilnie cwiczy .... już ma jęzor na ziemi , ale prze do przodu i częstuje po kolei świnki swoimi uroczymi , igiełkami :evil_lol: Dziś Klementyna z rana cienko śpiewała , jak jej Mania próbowała uszy przekuć .... A mały gad - pirania , jest w niebo wzięta i pcha się w nawalanki - gryzie z całej pary :evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 nadrobiłam :mdleje: tylko dlatego, że mam ubaw z opowieści :lol::loveu: Quote
Vectra Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 śmiechy , śmiechami :diabloti: Pytanie do ekspertów :) Jak nauczyć , upartego gamonia chodzenia na smyczy ? Jako , że moje wszystkie dotychczasowe psy , po założeniu obroży/szelek i smyczy , po prostu szły , Matylda nie idzie :evilbat: odpuściłam jej obroże , bo to mega cyrk , pomyka w szelkach ... znaczy można to tak nazwać że pomyka , bo iść nie idzie , tylko galopuje , podskakuje , koziołkuje , zamiera :evil_lol: Smaczki , zabawki nie działają :) OK , próbowałam żeby szła z Franiem , sobie myślę , małpa zobaczy to może i załapie .. No nie powiem szła , znaczy na tylnych łapach .. przednie miała w górze , a to temu , że wisiała na gardle Franiowi :mdleje: Mania bardzo kocha swojego brata , gryzie go non stop.Lalke , Klamkę też .. ale Frania naj naj .... no i szok , że on jej nie bije za to :evil_lol: Jak mi się uda , wieczorem wstawię fotki , jak trzy małpy zagryzają mi mojego , małego , bezbronnego , Frania :mad: Matylda głownie jest nastawiona na gryzienie i utylizacje wszystkiego .. albo śpi , zje , siku , kupa ... i praca igłami wre .. Nie mam nawet jak za bardzo robić zdjęć , bo jak się "bawią" muszę wyławiać małego , kocmołucha , z pomiędzy świrujących świnek .. bo ją zmiażdżą .... Ona oczywiście nie zwraca uwagi , na takie detale jak zarycie durnym łbem w glebe , albo coś po niej przebiegnie , przewróci się o własne łapy .... dostanie w łeb niechcący , albo któreś na niej wyląduje ... Jej zasadą jest "jak się bawić , to na całego nie zwracać uwagi na pierdoły" no i plan , że w końcu będę miała JEDNEGO normalnego psa - legł w gruzach :placz: Quote
SZPiLKA23 Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Normalnosc pośród świnek? :D:D:D:D:D Z chodzeniem na smyczy moze lekko napinaj smycz tak zeby wiele nie mogla z nia zrobic a jak chce grysc to najlepiej łancuszkowa dac to zimne i nie przyjemne szybko sie nauczy ze smycz nie jest do zabawy ;) Quote
Justa Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='SZPiLKA23']Z chodzeniem na smyczy moze lekko napinaj smycz tak zeby wiele nie mogla z nia zrobic a jak chce grysc to najlepiej łancuszkowa dac to zimne i nie przyjemne szybko sie nauczy ze smycz nie jest do zabawy ;)[/QUOTE] Ale Mani problem polega chyba na tym, że chce z szelek, obroży 'wyjść', a że to sie nie udaje, to stawia opór :razz::diabloti: Quote
malawaszka Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='Vectra'] no i plan , że w końcu będę miała JEDNEGO normalnego psa - legł w gruzach :placz:[/quote] nie słyszałam o tym, że chciałaś normalnego psa - to bym Ci poleciła sznaucerka mini :errrr::megagrin: Quote
agnethka Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='Vectra']śmiechy , śmiechami :diabloti: Pytanie do ekspertów :) Jak nauczyć , upartego gamonia chodzenia na smyczy ?[/quote] dobre pytanie - my Arwene wzięliśmy na spacer do miasta i nie było przeproś - musiała iść :evil_lol: w sumie nawet bardzo nie protestowała, tylko 2 razy zrobiła osiołka i teraz ładnie już na smyczy chodzi, ale z ringówką to cuda odwala - osiołki, przewrotki, fikołki, ciąganie na plecach itd. chociaż dzisiaj chyba załapała, że jak przejdzie kółko to ma nagrodę i dwa razy udało się przejść bez strajków :diabloti: [quote]Matylda głownie jest nastawiona na gryzienie i utylizacje wszystkiego .. albo śpi , zje , siku , kupa ... i praca igłami wre .. [/quote] u mnie to samo - tyle, że smarkata zęby gubi :evil_lol: a ulubioną zabawą jest przeciąganie za obroże i szmatami i dzisiaj zgubiła przez to 4-5 mleczaków i został jej do zgubienia 1 nieszczęsny kieł :diabloti: [quote]no i plan , że w końcu będę miała JEDNEGO normalnego psa - legł w gruzach :placz:[/quote] było trzeba wybrać inną rasę - staffiki normalne przecież nie są :diabloti: Quote
Justa Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='malawaszka']nie słyszałam o tym, że chciałaś normalnego psa - to bym Ci poleciła sznaucerka mini :errrr::megagrin:[/QUOTE] pfff.... :evil_lol::lol: Quote
agnethka Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 to ja się spytam jeszcze, bo nie wiem : co rozumiesz przez pojęcie "normalny pies"? :razz: Quote
Vectra Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 [quote name='SZPiLKA23']Normalnosc pośród świnek? :D:D:D:D:D Z chodzeniem na smyczy moze lekko napinaj smycz tak zeby wiele nie mogla z nia zrobic a jak chce grysc to najlepiej łancuszkowa dac to zimne i nie przyjemne szybko sie nauczy ze smycz nie jest do zabawy ;)[/quote] to nie problem smyczy :evil_lol: jak się ją ubierze, to jest cyrk :mad: :diabloti: [quote name='Justa']Ale Mani problem polega chyba na tym, że chce z szelek, obroży 'wyjść', a że to sie nie udaje, to stawia opór :razz::diabloti:[/quote] o to to :cool3: [quote name='malawaszka']nie słyszałam o tym, że chciałaś normalnego psa - to bym Ci poleciła sznaucerka mini :errrr::megagrin:[/quote] hahaha i tak byś mnie nie przekonała :eviltong: od 22 lat , mam ślady po mini :evilbat: :evil_lol: [quote name='agnethka'] było trzeba wybrać inną rasę - staffiki normalne przecież nie są :diabloti:[/quote] no co Ty nie powiesz :diabloti: ale Ty nie znałaś mojej ONki , dobka , o Ajdzie też "TU" mało , jeszcze dwa foksiki som :cool3: :evil_lol: Dziś byłam na giełdzie samochodowej :shake: ja pierdziu , ile psów :crazyeye: oczywiście pincet , poczwarków poniemieckich , ... różne , różniaste "rasy" nawet puli i pumi :evil_lol: :roll: tosy , file , szit su , jorki , sznaucerki też byli :p ale , szok - ani jednego bullowatego :crazyeye: :crazyeye: Quote
Justa Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='Vectra']ale , szok - ani jednego bullowatego :crazyeye: :crazyeye:[/QUOTE] wszystkie już wykupili :cool1: ja bym olała dzikie protesty małej Piranii, w końcu stwierdzi, że szkoda czasu na zdejmowanie konfekcji - lepiej sie ze świnkami nawalać :eviltong: Quote
SZPiLKA23 Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='Justa']Ale Mani problem polega chyba na tym, że chce z szelek, obroży 'wyjść', a że to sie nie udaje, to stawia opór :razz::diabloti:[/quote] Ahhhhhhhhhhhhha moze czekac az sie znudzi oporem albo rzucic zabawke, zeby pobiegła za nia Quote
Vectra Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 znaczy się tak - bo może opiszę "problem" dogłębniej :evil_lol: jak założę jej obroże/szelki - to zachowuje się jak by ją zaatakowało stado , rozwścieczonych os :diabloti: a ja mam w domu jeszcze 3 świnki tak ? które zawsze ratują się nawzajem tak ? i skoro Mania została zaatakowana przez obrzydliwą obroże/szelki - trzeba jej pomóc zdjąc tak ? :evil_lol: :evil_lol: Quote
Recommended Posts