Vectra Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 [quote name='Rinuś'][I][B]i znowu będa piranie :multi:[/B][/I][/QUOTE] póki co wszystko na to wskazuje ..... :diabloti: jak ktoś nie widzi na fejsbuczku , to proszę .... rodzice :grins: [url]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/563389_616017718424610_1439009108_n.jpg[/url] i rodowód , podkreślam że jest krycie w inbredzie [url]http://www.stamtavler.com/dogarchive/testmating.php?dam=129083&sire=112808[/url] bo jest tylu przeciwników tej metody kryć , a piszczą do tego miotu z zachwytu ... :evil_lol: Emili mama i Bucka tata , to rodzeństwo miotowe. Niestety nie mam aktualnych fot Emili mamy , ta fota co jest na stronce , jest bardzo mocno nie na czasie , bo ona miała niespełna rok ... a gwarantuje że jest cudną suką , niestety na tej focie wygląda jak paszczak :evilbat: Quote
evel Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Ja tam się na inbredowaniu nie znam, więc nie zajmuję stanowiska, niemniej jednak :kciuki: za dużo klusków o ognistym temperamencie ;) I spóźnione wszystkiego naj dla poprzednich dzieci Emila :) Quote
ania z poznania Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Ewa, a dlaczego to będzie miot "H"? Bo był już "I', a H jest przed I, no i teraz się pogubiłam :oops::evil_lol:? Quote
Vectra Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 [quote name='evel']Ja tam się na inbredowaniu nie znam, więc nie zajmuję stanowiska, niemniej jednak :kciuki: za dużo klusków o ognistym temperamencie ;) I spóźnione wszystkiego naj dla poprzednich dzieci Emila :)[/QUOTE] Dobry inbredzik nie jest zły :grins: wystarczy popatrzyć na Miecia , Terrierka i reszte rodzeństwa - Chillout , Gadek , Wacuś , Tola , Lejla ... muszę powstawiać kiedyś foty ;) Niemniej dziękuje :buzi: [quote name='ania z poznania']Ewa, a dlaczego to będzie miot "H"? Bo był już "I', a H jest przed I, no i teraz się pogubiłam :oops::evil_lol:?[/QUOTE] bo będzie Hot King Staff Penn-Staff :cool3: i temu H zostało pominięte ;) Rekin też jest na C , a Marysia starsza jest na D :eviltong: Quote
Okamia Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Vectra']Dobry inbredzik nie jest zły :grins: wystarczy popatrzyć na Miecia , Terrierka i reszte rodzeństwa - Chillout , Gadek , Wacuś , Tola , Lejla ... muszę powstawiać kiedyś foty ;)[/QUOTE] Dokładnie ;) Jeżeli hodowca wie co chce osiągnąć i wie jak zrobić imbred by był wartościowy to 3 razy TAK :evil_lol: Niemniej śmieszą mnie te wszystkie pitolenia przeciw imbredom. Czemu jeżeli ktoś wie czego chce i wie jak to osiągnąć ma go nie robić jeżeli psy są zdrowe. Czyli cały miot będzie Hot and Evil? :diabloti: Quote
ania z poznania Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Okamia']Czyli cały miot będzie Hot and Evil? :diabloti:[/QUOTE] Perpetum Mobile :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 a jeszcze taka jedna mała sugestia i podpowiedź. Ew dzieci tej pary , mają pule genów , odpowiedzialną za pięknie muskularne ciała. Tylko te ciała same z siebie się nie budują :evil_lol: więc jak ktoś zapewni DZIEŃ DNIA , dzień dnia - 365 dni w roku , odpowienią dawkę ruchu i ruchem nie jest pląsanie z psami i przechadzka na smyczy po lesie ... to ciała będą smukłe i wydatne w rzeźbę. A jak się komuś nie chce , nie ma czasu , ma inne plany i ambicje - to może liczyć na nalany pasztet , demolujący dom. Tyczy się to każdego psa , nie tylko tej puli genowej. Same z siebie piękne nie będą :) Quote
Darianna Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 U Vectry będzie "boże" narodzenie zamiast wielkiejnocy :) Quote
Vectra Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 teraz zagadka kto to jest :diabloti: [IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/76057_455579134514918_100081357_n.jpg[/IMG] Quote
Unbelievable Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 staffik w kołnierzu ortopedycznym? czy to obroża? :hmmmm: ładne psisko :) Quote
Vectra Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 [quote name='Unbelievable']staffik w kołnierzu ortopedycznym? czy to obroża? :hmmmm: ładne psisko :)[/QUOTE] staffik z dużą częścią rodowodu jak Hania ma 2 lata , waży 15,800 , mierzy 40,5 cm i lata po lesie za boomerem :diabloti: Quote
Unbelievable Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Vectra']staffik z dużą częścią rodowodu jak Hania ma 2 lata , waży 15,800 , mierzy 40,5 cm i lata po lesie za boomerem :diabloti:[/QUOTE] a nawet chciałam napisać, że wygląda jak z jednego miotu z Hanką, ale uznałam że bym pewnie głupotę walnęła :diabloti: Quote
Vectra Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 [quote name='Unbelievable']a nawet chciałam napisać, że wygląda jak z jednego miotu z Hanką, ale uznałam że bym pewnie głupotę walnęła :diabloti:[/QUOTE] moje pieski też posiadają kołnierze ortopedyczne zwane obróżkami , bo niekiedy są niezbędne :diabloti: szczególnie dla egzemplarzy z ABSem :cool3: aczkolwiek w takim przypadkach , bezpieczniejsze są szelki ;) i Emilki siostra miotowa :diabloti: [IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/285301_455579371181561_1874814444_n.jpg[/IMG] i odkrywam kartę , po co im takie obróżki [IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/11205_455579391181559_1603799188_n.jpg[/IMG] czemu robią to w obróżkach , a to nie do mnie to pytanie Quote
Okamia Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Vectra']... i lata po lesie za boomerem :diabloti:[/QUOTE] Ej ale przecie Franio nie ma 2 latkuff :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 [quote name='Okamia']Ej ale przecie Franio nie ma 2 latkuff :evil_lol:[/QUOTE] ale od dwóch latów zapierdziela po lesie za boomerem :diabloti: Quote
Okamia Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Vectra']ale od dwóch latów zapierdziela po lesie za boomerem :diabloti:[/QUOTE] No właśnie a pro po mogła byś robić więcej filmików z mistrzem drugiego planu jak zapierdziela z boomerem jak inne pieski wolą pańcie i baciki :evil_lol: Quote
ania z poznania Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Darianna']U Vectry będzie "boże" narodzenie zamiast wielkiejnocy :)[/QUOTE] Wiesz, jak Emila nie przystanie na chwilkę, do porodu, to Ewa będzie papiki po krzakach szukać, zamiast jajek :evil_lol:, to w sumie będzie coś z Wielkanocy :eviltong: Quote
Vectra Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 [quote name='Okamia']No właśnie a pro po mogła byś robić więcej filmików z mistrzem drugiego planu jak zapierdziela z boomerem jak inne pieski wolą pańcie i baciki :evil_lol:[/QUOTE] realny scenariusz polega na tym , że on ma za tym boomerem tam latać i nie kochać cioci w tym czasie. potem jest zmiana , te na boomera , a Franio do kochania :diabloti: Odchudzam Maryśkę intensywnie i wygodniej idzie po 2 sztuki ;) tu jest chwilka z naszej miłości :loveu: [video=youtube;v1lq9xUKkAE]https://www.youtube.com/watch?v=v1lq9xUKkAE[/video] Quote
makot'a Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Jeju, to małe (Urszula?) jak słodko próbuje ganiać :loveu: Edit: Oglądam dalej i drugie małe przyszło bliżej i okazało się być takim samym małym :lol: Dwie Ule? :roll: Quote
Alicja Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Fajnie ciągają , ale wolałabym szeleczki do takich zabaw :) Quote
Vectra Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 [QUOTE=makot'a;20509835]Jeju, to małe (Urszula?) jak słodko próbuje ganiać :loveu: Edit: Oglądam dalej i drugie małe przyszło bliżej i okazało się być takim samym małym :lol: Dwie Ule? :roll:[/QUOTE] tak rozdwoiły się :loveu: [quote name='Alicja']Fajnie ciągają , ale wolałabym szeleczki do takich zabaw :)[/QUOTE] akurat w przypadku staffika , spoko jest taka obroża do ciągnięcia ;) Quote
Alicja Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Vectra'] akurat w przypadku staffika , spoko jest taka obroża do ciągnięcia ;)[/QUOTE] zależy kogo by ciągnął :diabloti: , jak mnie to musiałby mieć 2 obroże :lol: Quote
Vectra Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 [quote name='Alicja']zależy kogo by ciągnął :diabloti: , jak mnie to musiałby mieć 2 obroże :lol:[/QUOTE] skoro JA Cię nosiłam w jednym ręku , to dla staffika wystarczyła by sznurówka i byś frunęła :diabloti: już z siebie nie rób takiej dużej , drobiazgu Ty mój :loveu: Quote
Alicja Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Vectra']skoro JA Cię nosiłam w jednym ręku , to dla staffika wystarczyła by sznurówka i byś frunęła :diabloti: już z siebie nie rób takiej dużej , drobiazgu Ty mój :loveu:[/QUOTE] o dżisys ..... no i teraz mam przerąbane , że masz mnie w jednej garści :roflt: A wogóle ogladaliśmy z C. program zakup kontrolowany , o samochodach to to jest i jazdy testowe to mieli twojej okolicy w jednym odcinku Quote
evel Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Ewa, mogłabyś napisać, jak odchudzasz Marysię? Tzn. co z dawkami żarcia, jak dawkujesz ruch, co z intensywnym wysiłkiem, czy to raczej interwałowo czy jak... I czy myślisz, że bacik się nada dla innych typów psów niż ttby? Muszę coś zrobić z zuzosadełkiem pozimowym :oops: Quote
Recommended Posts