Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja konia juz tez bym raczej nie chciala, nie na wlasnosc, ale z jazd rezygnowac nie ma co;) Psy by sie wybiegaly, ty na konia one za Toba i w las:diabloti:

Posted

Niestety kontuzja mojego kopytka , uniemożliwia mi tego rodzaju uciechy. Ale czasem jak mam okazję , lubię posiedzieć w siodle. Jeździłam kilka ładnych lat... :)

Pokazywałam mamie wczoraj jeżyka afrykańskiego :loveu: ja jej tylko pokazywała , a ona mi od razu z grubej rury , to gdzie postawimy jego terrarium :hmmmm: :roll:
Ale podobał się bardzo :) :diabloti:

Posted

No prosze nie wiedzialam, ze jezdzilas :) Zawsze marzylam o wspolnych przejazdzkach z psem po lesie, niestety Azy nie udalo mi sie przyzwyczaic, ale moze... ;)

A jezyki afrykanskie sa bombowe ;)

Posted

Jeździłam od 2 klasy szkoły podstawowej :) Praktycznie do 18 roku życia ... później już się nie składało ;) Mój piesek jeździł ze mną do stajni , tylko on był deko niereformowalny i miał brzydki zwyczaj , łapania konika za nóżkę , dlatego na czas przejażdżek , mieszkał w stajni :diabloti: kurde ile lat to temu było ? :evil_lol: zważywszy że lat 18 skończyłam w 1996 roku :diabloti:
Żeby to były TE czasy i moje pomysły i wiek z tamtych lat , to pewno konika bym miała na własność ... niestety wtedy to było bardzo trudne do realizacji , już nie na wzgląd kasy.
Jak skończyłam 18 lat , to owszem kupiłam sobie koniki , tylko mechaniczne :evil_lol:
Jeśli idzie o fanaberie zwierzęce , to ja miałam piękne dzieciństwo , moi rodzic nigdy mi nie zabraniali mieć zwierzów. Grzecznie spełniali moje fantazje :) Problem tkwił w czym innym , co teraz nie występuje - nie było takiego łatwego dostępu do tego wsiego. Dlatego tym bardziej doceniam , że wyciągali to wsio z pod ziemi :grins: Teraz to się idzie , kupuje i się ma ... kwestia kasy , wtedy kasa nie była żadnym problemem ... tylko byle akwarium czy klatkę dla zwierzaków , trzeba było knuć z pod lady.

Posted

[quote name='Vectra']

Pokazywałam mamie wczoraj jeżyka afrykańskiego :loveu: ja jej tylko pokazywała , a ona mi od razu z grubej rury , to gdzie postawimy jego terrarium :hmmmm: :roll:
Ale podobał się bardzo :) :diabloti:[/QUOTE]
no to jak już jeżyk będzie to chcemy dużo zdjęć ! świetne są te jeżyki .

Posted

[quote name='Alicja']Będziemy mieć Jurka w rodzinie :loveu: :lol:[/QUOTE]
mam już jednego , mój chrzestny ma tak na imię :diabloti:

[quote name='gops']no to jak już jeżyk będzie to chcemy dużo zdjęć ! świetne są te jeżyki .[/QUOTE]
muszę poszukać , kogoś kto to hoduje i napaść taką osobę , by to obejrzeć z bliska. Czytałam o tych zwierzakach , niby w teorii dość prosto wsio wygląda. Jednak wolę by ktoś mi opowiedział i pokazał.

I tak w pierwszej kolejności dostanie chomika , na urodziny ... 15 maja ma.

Posted

ja chyba miałam podobnie jak Vectra w domu zawsze miałam pełno zwierzaków, jedyne co to o psa musiałam bardzo długo walczyć bo tata się nie zgadzał (za to sprowadzałam wszystkie bezdomne burki z podwórka do domu :evil_lol:)... ale potem jak już się udało tatę przekonać do psiaka to psiak jeździł ze mną wszędzie, na rower, na stadninę itp. ... potem jakoś czasu brakło na konie ... a teraz postanowiłam wrócić i nie żałuje, podobnie jak za dzieciaka często jeżdżę na stajnie z Fazulcem który najpierw sprawdza wszystkie zakamarki podwórka w poszukiwaniu "skarbów" :diabloti: a potem dzielnie biegnie za nami w terenie - nawet już w spokojnym galopie dotrzymuje nam kroku :grins:

Posted

[quote name='Vectra']
Ale podobał się bardzo :) :diabloti:[/QUOTE]
ja zrobiłam mały wywiad, zaraz napiszę PW ;)

Posted

Dostalam pierwsza wiadomosc ad lucerny od koniarzy ;)
Jest cos takiego [url]http://www.podkowa-liny.pl/produkty.php?kategoria=18&lang=pl[/url] (trzeba znalezc sieczka lucerny, nie mix a sama lucerna) - zawiera toto 90% lucerny wiec chyba calkiem niezle. Smacznego:eviltong:

Posted

[quote name='Unbelievable']ja zrobiłam mały wywiad, zaraz napiszę PW ;)[/QUOTE]
bardzo dziękuje :buzi:
[quote name='Agnes']Dostalam pierwsza wiadomosc ad lucerny od koniarzy ;)
Jest cos takiego [URL]http://www.podkowa-liny.pl/produkty.php?kategoria=18&lang=pl[/URL] (trzeba znalezc sieczka lucerny, nie mix a sama lucerna) - zawiera toto 90% lucerny wiec chyba calkiem niezle. Smacznego:eviltong:[/QUOTE]
to teraz gównozjadka do testów potrzeba :)
ale dzięki , zapisuje .. pewno po bachorach dla któreś maciory się przyda.
to taka ciemna strona macierzyństwa u suk. dobry trop by wiedzieć , czy suczka sumiennie opiekowała się potomstwem :diabloti: gdy ma nieprzyjemny wyziew z paszczy :evilbat:

Posted

Vectra, próbowałaś szpinaku ? Zaciekawiła mnie skuteczność tej lucerny, okazuje się, że tutaj najważniejszą rolę pełni chlorofil. Wyczytałam że szpinak jest bogaty w chlorofil.

Posted

[quote name='Migori']Vectra, próbowałaś szpinaku ? Zaciekawiła mnie skuteczność tej lucerny, okazuje się, że tutaj najważniejszą rolę pełni chlorofil. Wyczytałam że szpinak jest bogaty w chlorofil.[/QUOTE]

oooo to jest ciekawe .... mój wprawdzie qp nie zjada ale korzonki , ziemię i trawki , a my w domu wszyscy uwielbiamy szpinak więc może i Ozzy by popróbował

Posted

[quote name='Alicja']oooo to jest ciekawe .... mój wprawdzie qp nie zjada ale korzonki , ziemię i trawki , a my w domu wszyscy uwielbiamy szpinak więc może i Ozzy by popróbował[/QUOTE]
Moja Amy kiedyś zjadła szpinak z nami i zadziałał jak trawka. I za moment był zwrot ;) także uważajcie ;)

Posted

Moja jadła szpinak, jak jej z mordy waliło szambem. Taką papę ugotowaną. Smakowała.
Na smród pomogło, póki jadła było okej, potem doszłam do tego z jakiego powodu jej tak wali, wycofałam z jadłospisu i jest okej.

Posted

To testujcie proszę , wszelkie możliwe sposoby ... czym więcej tym lepiej.
Ja napisałam co działa , więcej na kim testować nie mam co , bo co to za test , skoro nic nie zmieni ? ;) A bez testowania , niestety odpowiedzi nie ma , czy coś działa czy nie.
Ja jednak uważam , że ten skład Vitapolu ma coś w sobie , bo jak wspomniałam lucerca Rinti nie odniosła skutku :grins:

dokładnie to było to
[URL]http://www.telekarma.pl/p4544/vitapol.lucerna.granulowana.350.g.htm[/URL]

a raz mi krakvet przysłał to [URL]http://www.krakvet.pl/vitapol-pokarm-pelnowartosciowy-gryzoni-granulat-p-8059.html[/URL]

I Terrierek był zachwycony najbardziej ... smakiem tegoż granulatu.

Testowana gromada psów , były testowane na VITAPOLU i to działało. Z innymi nie mam porównania , bo Rinti nie działało ....

Posted

[URL]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/17042012193.jpg[/URL]
:evil_lol:

Ło matko :) Od kiedy lotołapanki są domowymi pupilami?
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=dZOUxEORIMA&feature=related[/URL]

A ten jeżyk afrykański?
Boże, jestem 100 lat za murzynami :roll:
miałam tylko chomiki i prosiaki...WSTYD! :evil_lol:

Posted

[quote name='anetta'][URL]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/17042012193.jpg[/URL]
:evil_lol:

Ło matko :) Od kiedy lotołapanki są domowymi pupilami?
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=dZOUxEORIMA&feature=related[/URL]

A ten jeżyk afrykański?
Boże, jestem 100 lat za murzynami :roll:
miałam tylko chomiki i prosiaki...WSTYD! :evil_lol:[/QUOTE]
widać stara już jesteś :diabloti:

a to mój kochany szczeniaczek , takich to ja mogę mieć tysiące :loveu:

[IMG]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/20042012449.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Luzia']Kurczak, obserwuję tą galerię od baaardzo dawna i dalej Was nie lubię :diabloti::diabloti::diabloti:[/QUOTE]
bo my nie jesteśmy tu od lubienia :diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']przepraszam? :evil_lol:[/QUOTE]
dawaj więcej ;) kurcze niesamowite są te zwierzaki. Nie że ja chce je wsie NIE NIE , ale poczytać lubię i popatrzeć.
Jestem strasznie do tylu w takich kurdupelkach :loveu:

Pierwszy raz , jeżyka to widziałam na FB , słowo honoru , ja myślałam że to fotomontaż :oops: :evil_lol:
Skontaktuje się jakoś do osób , które mi podesłałaś , za co dziękuje jeszcze raz. Porozmawiam i dowiem się , czy na pewno jeżyk da radę u mamy w domu.
Jeżyk rządzi , ukradł moje serce .... dlatego może , że ja lubię jeże te "zwykłe" dla mnie ciekawe to zwierzaki od zawsze ...
Mamie jeżyk się też spodobał , bo nie ma ogona jak szczur i ma buzię i rączki :loveu:
I jak wspomianałam , pokazałam jej to skaczące z szaf :diabloti: bardzo się jej podobało również ,ale nie dała by rady psychicznie z takim skoczkiem ;)
O jeżyku dałam poczytać , dziś miała co robić .. zamiast mi piec i gotować :diabloti: i jest na tak.