FredziaFredzia Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='Kaaasia']Chyba z nieba mi spadłaś z tą lucerną :lol:. Lecę do zoologa.[/QUOTE] Właśnie ja też będę musiała skoczyć. Eris już mnie drażni, a żwacze nie pomagają. Quote
BBeta Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Vitapol bleee... :diabloti: Jakość karm produkowanych przez tą firmę pozostawia niestety wiele do życzenia ;) Quote
dog193 Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='BBeta']Vitapol bleee... :diabloti: Jakość karm produkowanych przez tą firmę pozostawia niestety wiele do życzenia ;)[/QUOTE] Zgadza się. Chyba lepiej wziąć lucernę z innego źródła. Pomijając skład ich karm (nie wiem, czy granulat z lucerny to jest lucerna 100%?), nie zdziwcie się, jak z opakowania wyleci wam mol spożywczy, a w karmie będą larwy tegoż stworzonka. Quote
Vectra Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Fakt u weta nie byliśmy , dobrze że zajrzałam jej jeszcze w pysk po zapakowaniu do auta ... bo kła w nocy straciła ... Quote
evel Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='dog193']Zgadza się. Chyba lepiej wziąć lucernę z innego źródła. Pomijając skład ich karm (nie wiem, czy granulat z lucerny to jest lucerna 100%?), nie zdziwcie się, jak z opakowania wyleci wam mol spożywczy, a w karmie będą larwy tegoż stworzonka.[/QUOTE] Zatem, jak nie Vitapol, to co polecacie? :cool3: Quote
Vectra Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='evel']Zatem, jak nie Vitapol, to co polecacie? :cool3:[/QUOTE] Vitapol , bo widać że ta chemiczna trucizna coś w sobie ma :) wypróbowane inne firmy , ta działała zacnie :diabloti: Quote
NightQueen Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Jeśli chodzi o karmę dla gryzoni to polecam Verse-Laga ;) ale najlepiej zrobić mieszankę własnej roboty, bo nie zawiera tego kolorowego dziadostwa Quote
Alicja Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 jasny gwint ...mój też żre korzonki ...vege zasmarkany ...kupię chrupki dla króliczków :) znalazłam chyba lepsze [url]http://www.krakvet.pl/rinti-green-lucerna-zielony-granulat-p-17281.html[/url] Quote
Vectra Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='NightQueen']Jeśli chodzi o karmę dla gryzoni to polecam Verse-Laga ;) ale najlepiej zrobić mieszankę własnej roboty, bo nie zawiera tego kolorowego dziadostwa[/QUOTE] ale to co dawałam było zielone ... a nie kolorowe :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 no i dzięki Vectrze teraz połowa dogo będzie karmic psy lucerną:-D Vectra jesteś lepsza niż wegefanatycy:-D Quote
BBeta Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='evel']Zatem, jak nie Vitapol, to co polecacie? :cool3:[/QUOTE] Versele Laga, Vitakraft, Beaphar ;) Quote
Vectra Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Oj nie czyta się składów karm ;) niektóre karmy mają w składzie lucernę. Więc to żadne odkrycie , tylko dedukcja , jak eliminować problemy pewne ;) Quote
Vectra Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='BBeta']Versele Laga, Vitakraft, Beaphar ;)[/QUOTE] a możesz mi poszukać lucernę tych firm ? taką lucernę lucernę , nie mix z lucerną ;) ja dziś miałam dziwny dzień ... straciłam przytomność na 4 godziny ... mam z życiorysu chwile między 10-14 , nie wiem co się działo .. usiadłam na fotelu i ocknęłam się o 14. Quote
Alicja Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='Vectra']a możesz mi poszukać lucernę tych firm ? taką lucernę lucernę , nie mix z lucerną ;) ja dziś miałam dziwny dzień ... straciłam przytomność na 4 godziny ... mam z życiorysu chwile między 10-14 , nie wiem co się działo .. usiadłam na fotelu i ocknęłam się o 14.[/QUOTE] o masz ..... :mdleje: Quote
BBeta Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='Vectra']a możesz mi poszukać lucernę tych firm ? taką lucernę lucernę , nie mix z lucerną ;)[/QUOTE] Myślisz, że w Vitapolu jest 100% lucerny w lucernie? Nie sądzę ;) Quote
Vectra Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='BBeta']Myślisz, że w Vitapolu jest 100% lucerny w lucernie? Nie sądzę ;)[/QUOTE] tak nie myślę , ale innych firm nie znalazłam lucerny z nazwą lucerna dla gryzoni :) dwa nikt nikomu nie nakazuje tego podawać ;) efekt mam osiągnięty , Rekin nie żre gówien :diabloti: Quote
BBeta Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='Vectra']tak nie myślę , ale innych firm nie znalazłam lucerny z nazwą lucerna dla gryzoni :) dwa nikt nikomu nie nakazuje tego podawać ;) efekt mam osiągnięty , Rekin nie żre gówien :diabloti:[/QUOTE] Oczywiście, że nikt nikomu niczego nie nakazuje, uprzedziłam tylko, że Vitapol produkuje karmy kiepskiej jakości, bo osoby, które nie mają gryzonia lub królika mogą nie zdawać sobie z tego sprawy ;) Quote
Vectra Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='BBeta']Oczywiście, że nikt nikomu niczego nie nakazuje, uprzedziłam tylko, że Vitapol produkuje karmy kiepskiej jakości, bo osoby, które nie mają gryzonia lub królika mogą nie zdawać sobie z tego sprawy ;)[/QUOTE] jak kiedyś znów trafi się jakiś gównozjad , wypróbuje inną markę ... vitakrafta granulat nie dawał efektów :) Rinti też nie. Vitapol TAK. Teraz kolejne gówno luby idą na tą kurację , u znajomej :) ciekawa jestem jakie będą efekty. Tylko luserniano - kefirową z dodatkiem czosnku i wit b Quote
NightQueen Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='BBeta']Oczywiście, że nikt nikomu niczego nie nakazuje, uprzedziłam tylko, że Vitapol produkuje karmy kiepskiej jakości, bo osoby, które nie mają gryzonia lub królika mogą nie zdawać sobie z tego sprawy ;)[/QUOTE] otóż to ;) Vitapol do odpowiednik pedigree dla gryzoni. Zawsze można lucyrenę podawać w czystej postaci, czyli ściąć, wysuszyć i dodać do kramy Quote
sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='NightQueen'] Zawsze można lucyrenę podawać w czystej postaci, czyli ściąć, wysuszyć i dodać do kramy[/QUOTE] noooo juz lece, ścinam, susze i dodaje hahahaha :-D Quote
Vectra Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='NightQueen'] Zawsze można lucyrenę podawać w czystej postaci, czyli ściąć, wysuszyć i dodać do kramy[/QUOTE] a działa ? :) Quote
NightQueen Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']noooo juz lece, ścinam, susze i dodaje hahahaha :-D[/QUOTE] nie takie rzeczy się robiło dla myszy :diabloti::evil_lol: Quote
NightQueen Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='Vectra']a działa ? :)[/QUOTE] ja psu nie podaje lucerny bo nie mam problemu z zjadaniem kup, więc nie próbowałam, ale zielska często suszyłam dla gryzoni, bo robiłam mieszanki sama Quote
sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='NightQueen']nie takie rzeczy się robiło dla myszy :diabloti::evil_lol:[/QUOTE] no w sumie ja dla psa patroszyłam kaczke, to czemu nie siać, zbierac i suszyc lucerny :-D:diabloti: Quote
Vectra Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']no w sumie ja dla psa patroszyłam kaczke, to czemu nie siać, zbierac i suszyc lucerny :-D:diabloti:[/QUOTE] w zimę :diabloti: Quote
Recommended Posts