Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='BBeta']Vitapol bleee... :diabloti: Jakość karm produkowanych przez tą firmę pozostawia niestety wiele do życzenia ;)[/QUOTE]

Zgadza się. Chyba lepiej wziąć lucernę z innego źródła. Pomijając skład ich karm (nie wiem, czy granulat z lucerny to jest lucerna 100%?), nie zdziwcie się, jak z opakowania wyleci wam mol spożywczy, a w karmie będą larwy tegoż stworzonka.

Posted

[quote name='dog193']Zgadza się. Chyba lepiej wziąć lucernę z innego źródła. Pomijając skład ich karm (nie wiem, czy granulat z lucerny to jest lucerna 100%?), nie zdziwcie się, jak z opakowania wyleci wam mol spożywczy, a w karmie będą larwy tegoż stworzonka.[/QUOTE]

Zatem, jak nie Vitapol, to co polecacie? :cool3:

Posted

[quote name='evel']Zatem, jak nie Vitapol, to co polecacie? :cool3:[/QUOTE]
Vitapol , bo widać że ta chemiczna trucizna coś w sobie ma :)
wypróbowane inne firmy , ta działała zacnie :diabloti:

Posted

jasny gwint ...mój też żre korzonki ...vege zasmarkany ...kupię chrupki dla króliczków :)

znalazłam chyba lepsze

[url]http://www.krakvet.pl/rinti-green-lucerna-zielony-granulat-p-17281.html[/url]

Posted

[quote name='NightQueen']Jeśli chodzi o karmę dla gryzoni to polecam Verse-Laga ;) ale najlepiej zrobić mieszankę własnej roboty, bo nie zawiera tego kolorowego dziadostwa[/QUOTE]
ale to co dawałam było zielone ... a nie kolorowe :diabloti:

Posted

Oj nie czyta się składów karm ;) niektóre karmy mają w składzie lucernę.
Więc to żadne odkrycie , tylko dedukcja , jak eliminować problemy pewne ;)

Posted

[quote name='BBeta']Versele Laga, Vitakraft, Beaphar ;)[/QUOTE]
a możesz mi poszukać lucernę tych firm ? taką lucernę lucernę , nie mix z lucerną ;)

ja dziś miałam dziwny dzień ... straciłam przytomność na 4 godziny ... mam z życiorysu chwile między 10-14 , nie wiem co się działo .. usiadłam na fotelu i ocknęłam się o 14.

Posted

[quote name='Vectra']a możesz mi poszukać lucernę tych firm ? taką lucernę lucernę , nie mix z lucerną ;)

ja dziś miałam dziwny dzień ... straciłam przytomność na 4 godziny ... mam z życiorysu chwile między 10-14 , nie wiem co się działo .. usiadłam na fotelu i ocknęłam się o 14.[/QUOTE]

o masz ..... :mdleje:

Posted

[quote name='Vectra']a możesz mi poszukać lucernę tych firm ? taką lucernę lucernę , nie mix z lucerną ;)[/QUOTE]
Myślisz, że w Vitapolu jest 100% lucerny w lucernie? Nie sądzę ;)

Posted

[quote name='BBeta']Myślisz, że w Vitapolu jest 100% lucerny w lucernie? Nie sądzę ;)[/QUOTE]
tak nie myślę , ale innych firm nie znalazłam lucerny z nazwą lucerna dla gryzoni :)
dwa nikt nikomu nie nakazuje tego podawać ;) efekt mam osiągnięty , Rekin nie żre gówien :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']tak nie myślę , ale innych firm nie znalazłam lucerny z nazwą lucerna dla gryzoni :)
dwa nikt nikomu nie nakazuje tego podawać ;) efekt mam osiągnięty , Rekin nie żre gówien :diabloti:[/QUOTE]
Oczywiście, że nikt nikomu niczego nie nakazuje, uprzedziłam tylko, że Vitapol produkuje karmy kiepskiej jakości, bo osoby, które nie mają gryzonia lub królika mogą nie zdawać sobie z tego sprawy ;)

Posted

[quote name='BBeta']Oczywiście, że nikt nikomu niczego nie nakazuje, uprzedziłam tylko, że Vitapol produkuje karmy kiepskiej jakości, bo osoby, które nie mają gryzonia lub królika mogą nie zdawać sobie z tego sprawy ;)[/QUOTE]
jak kiedyś znów trafi się jakiś gównozjad , wypróbuje inną markę ... vitakrafta granulat nie dawał efektów :) Rinti też nie. Vitapol TAK.
Teraz kolejne gówno luby idą na tą kurację , u znajomej :) ciekawa jestem jakie będą efekty. Tylko luserniano - kefirową z dodatkiem czosnku i wit b

Posted

[quote name='BBeta']Oczywiście, że nikt nikomu niczego nie nakazuje, uprzedziłam tylko, że Vitapol produkuje karmy kiepskiej jakości, bo osoby, które nie mają gryzonia lub królika mogą nie zdawać sobie z tego sprawy ;)[/QUOTE]

otóż to ;)

Vitapol do odpowiednik pedigree dla gryzoni.

Zawsze można lucyrenę podawać w czystej postaci, czyli ściąć, wysuszyć i dodać do kramy

Posted

[quote name='Vectra']a działa ? :)[/QUOTE]

ja psu nie podaje lucerny bo nie mam problemu z zjadaniem kup, więc nie próbowałam, ale zielska często suszyłam dla gryzoni, bo robiłam mieszanki sama

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']no w sumie ja dla psa patroszyłam kaczke, to czemu nie siać, zbierac i suszyc lucerny :-D:diabloti:[/QUOTE]
w zimę :diabloti: