Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Emila jedzie poznać przyszłego męża. :diabloti:

no dobra ...Emila , ale po co bierze przyzwoitki na 1szą randkę :diabloti:
mówię ci ...zostawi je u fryzjera i przefarbuje :diabloti:

Posted

Alicja napisał(a):
no dobra ...Emila , ale po co bierze przyzwoitki na 1szą randkę :diabloti:
mówię ci ...zostawi je u fryzjera i przefarbuje :diabloti:

Na kaszankowo? :lol:

Ewa, czemu na męża Emili wybrałaś klona Emili? :diabloti:

Posted

i oto mąż Emili ze swoją ukochaną .... niestety piłeczka wygrała i para nawet na siebie nie spojrzała :evil_lol:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3618645542232&set=t.100000491611336&type=3&theater

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/309351_3618647342277_817356491_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/577149_3618642182148_1213627924_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/282644_3618640022094_2114006940_n.jpg

Hankę też wyswatałam :grins:

o i okazało się że rude potrafią pływać , na widok wody był szał ... Emila natychmiast , Hania początkowo na Mojżesza po kamieniach , a potem obie jak debile :evil_lol:

Tak więc po jakiś 6 godzinach morderczych biegów , pływania w upale dzisiejszym ... Emila biega dalej po lesie :grins:

Posted

Dobra , odetchnęłam ;)

Jak widać byliśmy się lansować u Oli i Chrisa , bo chciałam poznać kilku kawalerów dla moich dziewczynek :) Poznawać Oli , bo znam ją wiele lat :diabloti:

Buck , super i takie krycie będzie .... bardzo temperamentny , fajnie zbudowany pies ... rodowodowo bajka ... inbred :cool3:
Jak wspomniałam Buck jest żywy , ma kosa temperament , jednak przy Emili , to spokojny pikuś :evil_lol: Chris też był pod wrażeniem , Emilki spokojem ducha , opanowaniem ..... :diabloti: Emilka przebiła wszystkie tam psy razem wzięte .... córka Hanna jej dzielnie asystowała ... niemniej Hania jest bardziej wyważona .... ma kawałek mózgu , który odziedziczyła po tatusiu ....
Szczenięta tylko do domów , znających ten typ temperamentu , to nie będą pieski do bloków , uczące się siad i świadomości ciała :evil_lol: Agillity raz w tygodniu też za mało.
To jest para hard core żywiołowością i to się przekaże porządnie , ze względu na ogniste geny.

Zdjęcia są cudne , za sprawą szybkiego fotografa z refleksem - łatwo nie było , by te dwa stały na raz :evil_lol: i jeszcze było polowanie , by gęby zamknęły :diabloti:

Posted

No i jeszcze jest taki plan, na przyszły rok - trochę bardziej skomplikowany w realizacji ;)
Hanna z lasu i bombowy koleś rodem z afryki :diabloti: ja kocham linie RPA , a to gatunek na wymarciu , dlatego popełnię hipokryzję i chyba się skuszę.

Krótki , zwarty , ma tam pewne mankamenty , ale któż ich nie ma :cool3: Tu też wyjdą rodem sport zwierzątka , ale sądzę że bardziej do okiełznania tak dla lajkonika ;) Typem pasują .... to jest piękne, móc sobie tak obok siebie na żywo pooglądać parkę :)

Posted

Fajne rudzielce, Emilka chyba wyzsza od swojego oblubienca ;)

Tak sobie czytam o tym skojarzeniu i wychodzi na to, ze pieski chyba beda musialy trafic do jakis ludzi, ktorzy maja nadmiar wolnego czasu, zeby poswiecic tym psom tyle uwagi ile beda potrzebowaly ;)

Posted

Amber napisał(a):
Fajne rudzielce, Emilka chyba wyzsza od swojego oblubienca ;)

Tak sobie czytam o tym skojarzeniu i wychodzi na to, ze pieski chyba beda musialy trafic do jakis ludzi, ktorzy maja nadmiar wolnego czasu, zeby poswiecic tym psom tyle uwagi ile beda potrzebowaly ;)

Wiesz co , są równe , Emila ma dłuższą szyje :) dlatego taki efekt i Emila się mocniej podkręcała na jabłuszka , piłkę i kamyczki ...

O tym pisałam , że są to psy specjalnej troski i nie ma że rude , że mięśnie , że to i tamto.
A ja nie mam ochoty potem obrywać zaocznie , że ktoś sobie nie radzi , po pewno nie chodzę z psami na spacery :evil_lol: i to nie jest kwestia wychowania , wyszkolenia , wyklikania .... to są specyficzne temperamenty i to trzeba pokochać i z tym żyć .... i zapewnić odpowiedni tryb życia takiemu psy ... czyli dużo wysiłku fizycznego :)
Dziś było milion stopni , zapewne większa część psów nie ruszała się z domu ... Emili nie przeszkadza nic i nikt i ona musi biegać , skakać , szaleć .... i czym więcej tym ona chce więcej ...

Dziś Agnes widziała , jak wygląda taki spacer ... z moimi pieskami :evil_lol:

Posted

Agnes nie zyje:diabloti: a tak malo robila:evil_lol: Czuje sie jak po wyjezdzie na mazury:loveu: Fajne miejsce, cisza spokoj i sztafiki:loveu:

Zdjecia super, bardzo fajnie wyszly i dopiero na nich widac jak buck i emila do siebie pasuja. A to jakie wyjda bomby to ja wole nie myslec:evil_lol:Choc fakt buck wydaje sie mimo wszystko spokojniejszy, emila przebija chyba kazdego psa:eviltong:

Nooo i bylam swiadkiem tegoz iz pieseczki na spacerek wyszly:p ba nawet obrozki mialy jak na pieseczki spacerowe przystalo:razz: ale z nimi sie ciezko spaceruje, mozna sie ciagle o ktores potykac:eviltong:

I oczywiscie wiecej fot prosimy:razz:

Posted

to tak poza zachwytem nad pieskami , warto popatrzeć jak świetnie się genu ułożyły , w połączeniu Silver Cross Kennel & Hot King Staff :cool3:

urocze dziecko i tak powinny być wychowywane dzieci ;)

Posted

Vectra napisał(a):
deszcz chcę deszcz !!!!!!!!!!!!!!! :shake:

Ty to masz dziwne zachcianki naprawde :roll: jak tak patrze na te zdjecia to zaluje ze nie weszlam z nimi:evil_lol:

Posted

U mnie w lesie jest tak sucho , że strach wyjść z papierosem .... a mam popsuty kran na dworze :( a i szlauch zeżarty :diabloti:
Do tego jest duszno jak w piekle ....

też bym sama chętnie popływała .... pod prysznicem taka średnia frajda