Tomek K Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Cześć. Czy mógłby ktoś z karmiących karmą Fish4Dogs z dorszem (normalny rozmiar granulek) sprawdzić dla mnie na opakowaniu % zawartość tłuszczu i włókien (błonnika)? Różne źródła podają różne wartości, a dla mnie są to bardzo istotne parametry. Quote
Asiaczek Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Znalazłam takąinfo: Finest Fish4Dogs /Najdelikatniejsza ryba dla psa/ - dorsz 30,5% , ziemniaki 30,5%, mączka śledziowa 21,4%, olej z łososia 7,6%, włókno z buraków 6,4%, drożdże browarnicze 2,1%, minerały 0,8%, witaminy 0,7% / razem 100 % - nic więcej / - białko 26%, tłuszcz 11%, popiół 9%, włókno 3,5%, witaminy : A-15000iu/kg, D3- 1500 , E- 125 , miedź 18 mg/kg, zawartośc soli 0,73% /zawiera ponad 30 witamin i mikroelementów niezbędnych w codziennej zdrowej diecie dla psa. Pzdr. Quote
Jara Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Czy kulki w zależności od smaku różnią się? Dostałam na wystawię próbkę, ale nie pamiętam z jaką rybą była. Quote
Asiaczek Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Chyba tak. Chyba każda firma produkuje różne kształty chrupków, aby łatwiej było rozpoznać potem smak karmy, która najlepiej smakuje naszemu psu... pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Czy mógłby mi ktoś powiedzieć kto karmi tą karmą, czy jest zadowolony? Quote
motylek1007 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 ja, ja ;) obecnie mamy 2 worek 12 kg z łososiem. Jestem bardzo zadowolona z tej karmy i u nas jest ona nr 1. Mój psiak jadł ją już w hodowli. Próbowałam potem różnych karm, ale zawsze wracam do fisha, bo trawi ją super, karma też ma (dla mnie) fajny, typowy rybi zapach. Kupeczki małe i twarde. Dla nas jest super. Minusy: opakowanie albo wielkie 12kg albo 1,5kg :/ no i cena niestety Quote
Asiaczek Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ja kupuje tylko smaczki. Bo w moim klubie mam tańszą karmę. Szkoda, że "rybki" są - jak dla mnie - dosyc drogie. Ale smakoszki maja najlepsze na świecie;) pzdr. Quote
agastaffbull Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 A mojemu psu nie dogodziła jeszcze absolutnie żadna sucha karma, próbki Fish4Dogs nie rzuciły go na kolana, ale nie ma wyjścia-jest alergia na kurczaka, zatem przechodzimy na ryby i wybór padł zdecydowanie na Fish4Dogs, na zmianę z domowym na bazie ryby. Quote
Asiaczek Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Oj, to masz problem i to duzy. Jak to dobrze, że nigdy nie miałam psa-niejadka... Wręcz przeciwnie, wszystkie moje i sznaucery i baski cieszyły się i nadal cieszą b.dobrym apetytem:) pzdr. Quote
agastaffbull Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Mój pies nie jest niejadkiem, domowe wciąga bez żadnego ale, problem jest z samym suchym, które zjada, ale dopiero z wkładką-i wtedy je naprawdę chętnie, więc taki problem to żaden problem, zwłaszcza, że i tak u nas dominuje domowe. Decyzja już zapadła, pod koniec stycznia kupuję Fish4Dogs, szkoda tylko, że ma takie nieludzkie gramatury...Powinni wymyślić jakieś pośrednie, np. 4, 6 czy 8 kg...Może kiedyś się doczekamy... Quote
motylek1007 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 zgadzam sie ze opakowania są do niczego.... mam małego psa ale nie opłaca mi sie kupować tych po 1,5kg..... pisalam do producenta, ale niestety nie zamerzaja tego zmieniać. Sama karma dla mojego psa jest bardzo ok, ale dla mnie cena jest bardzo wysoka i te gramatury..... Quote
agastaffbull Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Uuuuuu, czyli producent nie ma zamiaru wyjść do klienta...A szkoda, bo wielu ludzi wolałoby mieć większy wybór w wielkościach opakowań!!! Bo mi też zupełnie nie opłaci się kupować po 1,5 kg, a z kolei 12 kg na raz to za dużo, bo u mnie dominuje domowe, więc wolałabym mniejsze gramatury, idealnie byłoby dla mnie 6-8 kg... Szkoda, naprawdę szkoda, że nie chcą tego zmienić, wtedy pewnie więcej osób by kupiło, mimo, że to droga karma... Quote
motylek1007 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 niestety nie chcą, pisalam do nich ponad rok temu w tej sprawie.... dla mnie tez 12kg to bardzo duzo... ogólnie po korespondencji mam wrażenie ze im nie zależy jakos na kliencie. Quote
agastaffbull Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Jestem tym bardzo zawiedziona, liczyłam, że uwzględnią prośby klientów, a tu taki zonk...Przykre, żeby firmie oferującej dobry produkt, tak nie zależało na opiniach klientów, dla których przecież go robią... Quote
motylek1007 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 wkurzyli mnie tez bardzo, bo pisalam do nich czy zamierzają wprowadzić opakowania pośrednie (np 6kg), odp ze nie, ale mogą mi dać 10% zniżki jak kupie u nich 4x po 1,5kg. Srednio mnie to rajcowało, mialam wtedy inną karme i czekałam az ją skończę. Odezwałam sie później do nich z zapytaniem czy te 10% obowiązuje nadal, odp ze juz nie, bo to bylo czasowe i jednorazowe (o czym wprost nie napisali). Gdyby ta karma tak dobrze nie słuzyla mojemu, juz dawno bym jej nie kupowala. Ostatnio znowu podnieśli ceny :/ Quote
agastaffbull Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ooooo, ale nieładnie sobie pogrywają! Ja już też podjęłam decyzję o tej karmie, klamka zapadła, skład bardzo mi odpowiada, i pod koniec stycznia zamawiam 12 kg. Ale nie podoba mi się sposób, w jaki traktują swoich klientów! Zalatuje mi tu brakiem chęci dostosowania się do konsumenta i brakiem szacunku do niego! Quote
Guest papillonek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Mi też się 1,5 nie opłaca,bo w naszym przypadku to za dużo ;) mi by starczyło 0,5 kg a nie męczyć ten wór do znudzenia :roll: Quote
agastaffbull Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ciekawe, gdyby tak każdy z nas napisał do producenta w tej sprawie- w jednym mniej więcej czasie, czy dałoby jednak radę go jakoś przekonać? Ale z tego co mówi Motylek raczej nie ma z kim i o czym gadać :( Quote
pauli_lodz Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 dopisuję się do "marudzenia" o nie takich workach ;) takie wory skreślają dla mnie karmę do spróbowania, bo mam wrażliwca i wywalić tyle kasy na to, żeby w połowie worka karmę wywalać to nie ja ;) dlatego tak mi TOTW pasuje - bo są mniejsze worku i co najważniejsze - w rozsądnej cenie w porównaniu z dużymi. gdyby worki były pośrednie po ok. 6 kilo - też chętnie spróbowałabym fisha :) Quote
motylek1007 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 napiszcie, moze jak będzie wiecej osób to jakos to przemyślą... Quote
FredziaFredzia Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ja też chętnie kupiłabym worek 6 czy 8 kg. Quote
Śnieżynka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ja swego czasu kupowałam 1,5 kg worki i sporo smaków i powiem szczerze, że miałam i do tej pory mam dobry kontakt ze sprzedającymi. Zdarzają się też rabaty na zakupy. Quote
Asiaczek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 A może warto kupic to opakowanie po 12 kg i podzielic się z kimś...? Moja koleżanka tak robi: kupuje worek 20 kg (nie pamiętam, jaka to karma) i rozważają sobie ten worek do spółki z koleżanką. Obie sa zadowolone. Może i Wam sie uda tak podziałać? pzdr. Quote
motylek1007 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='Asiaczek']A może warto kupic to opakowanie po 12 kg i podzielic się z kimś...? [/QUOTE] u mnie ta opcja odpada, bo nie mam z kim sie podzielić. Nikt tym nie karmi, bo za droga jest. śnieżynko kiedys kupowalam w sklepie firmowym i poza dorzucoymi próbkami nie dostałam żadnego rabatu u nich, a szkoda. Quote
Guest papillonek Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Ale na dogo fajnie byłoby robic takie wspólne zakupy karm i ''rozbierac'' worek ;) ktoś by zbierał chętnych ,kupował 12 kg i zakładał wątek np,,fish4fog rozbiórka zbieramy chętnych'' no i ktoś by wziął 3kg ktoś 2 kg a kto miałby najwięcej dostawałby worek. Tylko że przesyłka,ale to chyba nie problem ;) Quote
Recommended Posts