Bura Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Za smaczki rybne moje futro robiłoby wszystko co tylko umie na raz :) Pięknie się nadają na wystawę, żeby pies był skupiony na właścicielu :) Co do karmy to dla mojej za tłusta a ona schudnąć musi. Quote
Viris Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Moja musi przytyć. Męczę TŻ ta o duże opakowanie :cool3::cool3: Quote
marmara_19 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 dostalismy probki.. ojj duzo tegonie bylo.. jako przekaska dla malej jak i dla duzego.. plus po 3-4 kawaleczki smakolykow.. smakolyki faaajne:D karma.. jak karma.. smierdzi ryba jak inne:D Quote
shangri_la Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 my juz dawn dostalysmy te probki, ale musze przyznac ze jak na smaklyki te rybne cuda sa extra, na najblizszej wystawie zakupie woreczek :lol: pozdrawiam Quote
eska87 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Po przeczytaniu tych pochwał zamówiłam próbki, przyszły błyskawicznie. I jestem zachwycona. Dostałam 2 rodzaje karmy (dla dorosłych i dla szczeniąt) i smakołyki. Szkoda tylko, że nie dostałam tej wersji łososiowej, ona interesowałaby mnie najbardziej. Mam tylko 2 zastrzeżenia. Po pierwsze: wielki granule wersji dla dorosłych. Mała wersję dla szczeniąt wcinała jak szalona, natomiast przy wersji dla dorosłych, po walce z kilkoma granulami, zrezygnowała. Ciężko jej było je pogryźć. A teraz powinnam już jej kupić karmę dla dorosłych. Po drugie: Nie wyobrażam sobie 12kg wora takiej karmy, który wydziela swój zapach w calym moim mieszkaniu. Skoro zapach jest tak intensywny przy małej dawce przez worek i kopertę bąbelkową, to nawet z wiadra by sie wydzielał. Pozostawałoby mi kupować te opakowania 1,5kg, a na to mnie zwyczajnie nie stać. Cena jest powalająca, zwłaszcza przy workach 1,5kg. Przy tym 12kg wychodzi 18,25zł za 1kg, więc w porównaniu z Royalem, którego kupiłam tak, że wychodził 16,36 za 1kg, nie ma tragedii (wiem, Royal drogi, ale skoro starczyło mi kasy, żeby nim żywić to i te 2zł więcej za kg by się znalazło). Gdyby tak cenowo wychodził 1kg przy np. worku 3kg, najprawdopodobniej przeszłybyśmy na nią na stałe. Przysmaki dla super, ale raczej na nagrody się dla mojego kurdupelka nie nadają, bo ona się z jedną taką kosteczką męczy 3 minuty :lol: Więcej by było przerw przy takich nagrodach, niż samych ćwiczeń :eviltong: Jeszcze się zastanowię, bo też te duże granule mnie odstraszają, ale najprawdopodobniej będę jej raz na jakiś czas kupować ten worek 1,5kg. Quote
Viris Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Ja kupiłam 12 kg. I opakowanie smaczków 100% ryby. No i w gratisie dostałam trochę innych smaczków. Ogólnie jest super. Tylko pierwszy dzień były tragiczne bąkersy. Ale możliwe że nie od karmy tylko coś szuja capneła. Quote
Viris Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Dzisiaj zadzwonił do mnie pan od tej karmy ( zamawiałam przez sklep na ich stronie - a wcześniej prosiłam o próbki ) i pytał czy psu smakuje i czy wystąpiły jakieś objawy alergii ( prosząc o próbki opisałam co uczula itp ). Nieźle mnie zaskoczyli:cool1: Quote
eska87 Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 Super. Widać, że dbają o klienta :) Mam nadzieję, że to się nie zmieni, kiedy na dobre wejdą na polski rynek ;) Quote
gops Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 ja bym zamowilam ale mam obawy czy psy zechca to chociaz powachac... widze ze sporo psiakow sie tym zajada to chyba zamowie w najgorszym wypadku oddam :) Quote
Bura Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Szkoda, że nie mają opakowań tak po 6 kg bo wielkiego wora nie kupię. U mnie 6 kilo na miesiąc starczy a nie będę trzymać tego smroda żeby wietrzał:diabloti: A kupowanie po 1,5 kg się nie opłaca. Quote
eska87 Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Bura']Szkoda, że nie mają opakowań tak po 6 kg bo wielkiego wora nie kupię. U mnie 6 kilo na miesiąc starczy a nie będę trzymać tego smroda żeby wietrzał:diabloti: A kupowanie po 1,5 kg się nie opłaca.[/quote] Dokładnie :evil_lol: [B]Gops2000, [/B]możesz do nich napisać i poprosić o próbki ;) Z tego co widziałam na wątku "próbkowym", to przysyłają wszystkim i to błyskawicznie ;) Quote
gops Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 eska zara chyba zamowie te probki :) mam nadzieje ze im zasmakuja :roll: poda ktos stronke z tymi probkami.. Quote
eska87 Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Wyślij im maila na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ;) Napisz, że chcesz przetestować karmę, poproś o przesłanie próbek i podaj swój adres ;) Za kilka dni powinny dotrzeć ;) Quote
Viris Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Bura']Szkoda, że nie mają opakowań tak po 6 kg bo wielkiego wora nie kupię. U mnie 6 kilo na miesiąc starczy a nie będę trzymać tego smroda żeby wietrzał:diabloti: A kupowanie po 1,5 kg się nie opłaca.[/quote] U mnie to starcza na jakieś 3 miesiące.. ale kupiłam.. Quote
Guest ursa81 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Te karmy muszą być super. Hmmm... kuszące, pomyślimy pomyślimy... Co z sensacjami żołądkowymi? Po karmie nie ma problemów? Quote
ula.p Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Pare dni temu dostałam wyżebrane próbki od F4D. Wsypałam do misek. Po pożarciu siersciuchy stworzyły mój fanklub... i chciały jeszcze :) Dzis kurier przyniósł 12kg karmy na dorszu, 1,5 kg na łososiu, 1,5 kg karmy dla kotów, olej łososiowy i 2 paczki przysmaków... W domu szaleństwo. Psy robiły młynka pod nogami, tak ze przejść sie nie dało do kuchni, a koty darły morde jakby je kto obdzierał. Jadły i jadły... tylko koty chwile kreciły nosem na zapach oleju łososiowgo bo jest faktycznie baaardzo intensywny, cieżki i mdły. Ale zjadły. Na razie nie moge napisać nic wiecej poza tym, że: - skład karmy jest świetny - dawkowanie super. Mojej 25kg seterce 13,5 kg wystarczy na 54 dni (w praktyce sadze ze 50), - smakowitość chyab duża bo zwierza sie chciały udławić (czego przy żadnej innej karmie nie było). - Zapach dość mocny, ale jak dla kogo:cool3:. Na razie wór stoi w kuchni i da sie wyczuc lekki aromat ryby. Dla mnei znosny, ale chyab i tak czesc przesypie do puszki a reszte zaklejoną taśmą przed wietrzeniem i w dodatkowym worku foliowym wystawie na balkon. - granulki spore 2x1x1 cm, wiec suka gryzie a nie łyka, ale york tez sobie radzi. - cena...:roll: również jak dla kogo.... :roll: Za wszystko zapłaciłam 358zł (przesyłke pokrył sprzedawca). Ale biorac pod uwage dawkowanie i to ze karma mi starczy dla psa na 1,5 miesiaca to jest dobrze. Zobaczymy na ile starczy olej, bo jest go pol litra, a dziennie na moje dranie zejdzie 5łyżeczek. - kontakt z firma bardzo dobry, szybko odpowiadaja na maile (odpowiedz na zamówienie i wplate pieniedzy dostalam nawet w swieta ! ) Paczke wyslali wczoraj popoludniu,a dzis o 9 rano juz byla u mnie :) Zobaczymy jak karma z olejem wpłynie na kondycję skóry i siersci, bo z tym mamy notorycznie problem (ciagłe linienie). Za pare dni napisze jak z trawieniem i przyswajaniem. Alergii sie nie spodziewam... Quote
ula.p Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Pierwsze spostrzezenia: - sensacji zoładkowych nie było po zmianie karmy, jesli nei liczyć 1 dnia z bączkami - kupy póki co niewielkie, zbite, bardzo ciemne, prawie bezwonne - wreszcie zniknal zapaszek z mordki yorka :multi:, Nesca jak nei miala tak nei ma - mam niajakie wrazenie ze mniej siersci na podlodze ale 3 dni to za malo na poprawe - ano i zjadane jest wiecej niz podane na opakowaniu, przy dawce zalecanej psy sa glodne :razz: Quote
eska87 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Świetne promocje teraz mają :loveu: W cenie dużego worka jest paczka przysmaków i dodatkowo 1,5kg karmy innego rodzaju (przy dużym opakowaniu dorsza, małe to łosoś i na odwrót). Mnie to 12kg to by na ponad pół roku pewnie starczyło :roll: Quote
Juliusz(ka) Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Składem byłam zachwycona; kontakt z dystrybutorem - super; Jago trząsł się ze szczęścia:razz: jak tylko otwierałam opakowanie; ALE dostał tą karmę 2razy i NIGDY WIĘCEJ! Mój pies (10miesięczny DON) jest potwornie łakomy; a kuleczki F4D dla szczeniąt maluteńkie - nie gryzł ich, bo nawet nie miał jak:shake: tylko wciągał jak odkurzacz... przy pierwszym razie się udało; przy drugim - młody się zapowietrzył, zaczął b.intensywnie oblizywać, ślinić i już miałam śmierć w oczach, że skręt gotowy, ale thx God! udało się wywołać wymioty. Wniosek: F4D dla szczeniąt dużych ras=bardzo ryzykowny eksperyment:shake: Quote
marmara_19 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 ale nie wszystkie psy tak wciagaja karme.. nawet te duze.. to juz jest indywidualna sprawa kazdego psa... Quote
ula.p Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Miesiac temu wycofałam sie z podawania tej karmy. Oba psy zaczęły sie pod koniec 1 worka strasznie drapać :placz:, a przy drugim podejrzewalam je o inwazje pcheł. Łupieżu ani wysypki nie było. Jadły chętnie, ładnie przybrały na wadze. Niestety biochemia wykazała znaczne przekroczone białko i po prostu uczulenie. Jest miesiac po odstawieniu i przejściu znów na jagnięcinę, drapania juz prawie nie ma. Wielka szkoda, skład jest świetny... Quote
alaskania Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Moj pies konczy juz drugi worek i bedzie nastepny, bo na widok karmy swiruje. Ale on zawsze kochal ryby. :eviltong: Pierwszy worek dostalam w prezencie od rodzicow. Fajnie, bo sama bym nie kupila. Strasznie drogi ten Fish. :-o Ale przekonalam sie, bo psiurowi daje jej o wiele mniej niz poprzednio Acany. I wedlug mnie bardzo poprawila sie mu siersc. Bakow nie puszcza, bo ma je tylko po ryzu i miesie :evil_lol: i ryby juz tak na niego nie dzialaja. Drugi worek kupilam dla urozmaicenia z lososiem. Zamawialam na allegro, bo tam jest wiele taniej a ja musze sie liczyc z finansami :roll: Trzeci znow kupie Fish4Dogs Finest Fish. Karmienie wychodzi chyba taniej niz Acana, ale ciezko mi zebrac kase na worek :shake: Ale od czego mamy allegro :multi: Quote
Wandalka17 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [quote name='marmara_19']ale nie wszystkie psy tak wciagaja karme.. nawet te duze.. to juz jest indywidualna sprawa kazdego psa...[/QUOTE] Moja goldenka to nawet karmę o najdrobniejszych kulkach dokładnie gryzie :) Quote
Recommended Posts