Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Weekend miałam pracujący i w niedzielę jak wróciłam do domu to byłam wykończona ... nie pamiętam kiedy taka zmęczona byłam (ale przynajmniej miałam wstępny obraz jak to będzie w grudniu:p ) , wczoraj pół dnia byłam w Kaliszu z Leonem :p postanowiłam , ze go wezmę , bo od rana jakiś smutny chodził :p wróciłam to mlodego wzięłam na spacer. A dzisiaj praca , na szczęście szybko zlecialo i jeszcze 1.5h i do domu :) 

Posted

Tak do 21 :p 

A w weekend może pojedziemy do zoo do Wrocka w końcu :p o ile prędzej się nie poklocimy z Kamilem :p bo ja chce jechać w sobotę a Kamil w niedzielę i może wyjść tak , ze nie pojedziemy w ogóle :p

Posted
7 godzin temu, jolkablaszczyk napisał:

No co Ty do zoo jechać? Po co ... przecież oni działają na zasadzie pseudo... jest popyt jest podaż a zwierzęta żyją w złych/fatalnych warunkach...

Ej weź, teraz mi weszlas na sumienie :p  

Posted

no przecież to powinno byc bojkotowane jak cyrki ze zwierzetami.... wiekszość zwierząt ma nieodpowiednie wybiegi, za małe przede wszystkim... jedzenie czesto stanowia jakies resztki, odpady nadgnite zepsute.... długo by wymieniac..... :(

Posted
1 godzinę temu, jolkablaszczyk napisał:

no przecież to powinno byc bojkotowane jak cyrki ze zwierzetami.... wiekszość zwierząt ma nieodpowiednie wybiegi, za małe przede wszystkim... jedzenie czesto stanowia jakies resztki, odpady nadgnite zepsute.... długo by wymieniac..... :(

Pewnie masz rację. Może wyjdę na hipokrytke troche  (bo jednak pseudo bardzo neguje), ale lubię jeździć do zoo , w szczególności do Wrocławia , bo z tamtad mam bardzo mile wspomnienia ;)

36 minut temu, Angi napisał:

Tez myslalam, zeby do zoo do wrocka podjechac. Albo do Opola.:P

W Opolu w zoo nigdy nie byłam , a do Wrocka chce jechać i w końcu afrykarium zobaczyć :) 

Posted

Jolka, masz dużo racji ;) Ale zwróć uwagę, że takie zoo, to jedyne miejsce gdzie można zobaczyć na żywo różne zwierzęta. Nie każde miasto ma teren, żeby zrobić odpowiednie wybiegi dla zwierząt, niestety :/

W Holandii byłam "na safari". Wiele km kwadratowych powierzchni dla zwierząt, żadnych murów, drutów kolczastych itp. Ale nie oszukujmy się, wybudowanie takiego czegoś, to są takie kwoty, że przez wiele lat może się nie zwrócić z biletów wstępu :/

2 godziny temu, Angi napisał:

Tez myslalam, zeby do zoo do wrocka podjechac. Albo do Opola.:P

Opole po powodzi w '97 roku przeszło taki remont, że pomimo tego, że jest dużo mniejsze niż to we Wrocławiu, moim zdaniem jest dużo ładniejsze ;)

Posted

Ania czy pojedziecie w sobote czy w niedziele to już współczuję Wam stania w kolejce po bilet , do zoo niestety ale polecam jeździć w środku tygodnia , a w afrykarium możecie mieć problem cokolwiek zobaczyć z racji tłumów jakie tam będą ;)

Posted
1 minutę temu, Ania :) napisał:

Aga nie dobija mnie :/  właśnie dlatego chce jechać w sobotę od rana, bo w niedzielę pewnie więcej ludzi .. w tygodniu to nie ma szans żebyśmy pojechali :(

Nie wiem jak jest teraz ale My kiedy byśmy nie jechali w weekend to kolejka jest masakryczna :/ na fb ludzie też piszą że stoją w kolejce za biletami po 45 min :/