Ania :) Posted October 30, 2016 Author Posted October 30, 2016 Nie no bez przesady :p bardziej wkurzalo mnie palenie w piecu bo nienawidzę tego robić :p Quote
łamAga Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 7 minut temu, Ania :) napisał: Nie no bez przesady :p bardziej wkurzalo mnie palenie w piecu bo nienawidzę tego robić :p dobra dobra :P Ja sie pieca nie tykam , a musiała bym sie nauczyć w nik palić :/ Quote
Ania :) Posted October 30, 2016 Author Posted October 30, 2016 Kiedyś kiedyś dawno temu to ja nie wiedziałam co gdzie z czym i po co :p teraz już spoko :p Ale nie cierpię tego :p Quote
łamAga Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Ale przynajmniej jak nie ma Kamila to nie marzniesz , ja bym zmarzła raczej :P Quote
Ania :) Posted October 30, 2016 Author Posted October 30, 2016 Jakbyś musiała to byś się nauczyła :p Quote
łamAga Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Teraz, Ania :) napisał: Jakbyś musiała to byś się nauczyła :p Raz mnie nawet Sebek uczył i na tym 1 razie sie skonczyło hahahaha nie spodobało mi się :P Quote
Tyśka) Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Ja lubię bawić się ogniem :D Ogólnie lubię męską robotę, hahahaa. Quote
łamAga Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 2 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Ja lubię bawić się ogniem :D Ogólnie lubię męską robotę, hahahaa. Piromanka :P Quote
*Magda* Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 A ja mam ten komfort, że otwieram drzwi do piwnicy, naciskam jeden "guzik" i piec sam się "rozpala" :P Quote
Paulina94 Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 A ja mieszkam w bloku - odkręcam kaloryfer i mam ciepło :D Quote
Ania :) Posted October 31, 2016 Author Posted October 31, 2016 3 godziny temu, *Magda* napisał: A ja mam ten komfort, że otwieram drzwi do piwnicy, naciskam jeden "guzik" i piec sam się "rozpala" :P Zazdro :p 2 godziny temu, Paulina94 napisał: A ja mieszkam w bloku - odkręcam kaloryfer i mam ciepło :D w bloku to jest jedyny plus :p więcej plusów nie widzę :p Quote
Paulina94 Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 2 godziny temu, Ania :) napisał: w bloku to jest jedyny plus :p więcej plusów nie widzę :p A ja owszem :P - nie trzeba kosić trawy latem, zamiatać liści jesienią, odśnieżać zimą - tańszy wynajem / kupno - jak mam siedzieć sama w nocy to w bloku czuję się bezpieczniej niż w domu Quote
*Magda* Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 44 minut temu, Paulina94 napisał: A ja owszem :P - nie trzeba kosić trawy latem, zamiatać liści jesienią, odśnieżać zimą - tańszy wynajem / kupno - jak mam siedzieć sama w nocy to w bloku czuję się bezpieczniej niż w domu Ale są też tego minusy: -nie napijesz się rano kawy/nie zjesz śniadanka w ogrodzie -nie poleżysz sobie na leżaczku -nie zrobisz grilla/ogniska -możesz trafić na upierdliwych sąsiadów :P Quote
Ania :) Posted October 31, 2016 Author Posted October 31, 2016 Godzinę temu, Paulina94 napisał: A ja owszem :P - nie trzeba kosić trawy latem, zamiatać liści jesienią, odśnieżać zimą - tańszy wynajem / kupno - jak mam siedzieć sama w nocy to w bloku czuję się bezpieczniej niż w domu Niby tak ale to wszystko wynagradza to : 35 minut temu, *Magda* napisał: Ale są też tego minusy: -nie napijesz się rano kawy/nie zjesz śniadanka w ogrodzie -nie poleżysz sobie na leżaczku -nie zrobisz grilla/ogniska -możesz trafić na upierdliwych sąsiadów :P Mieszkałam i w bloku i domku i nigdy bym się nie zamieniła na mieszkanie :p U nas dzisiaj słoneczko ładnie świeci , czekam aż Kamil wróci z pracy i jedziemy do lasu :) Quote
Paulina94 Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Wszystko ma swoje wady i zalety :P A co do sąsiadów to mieszkając w domu też można mieć upierdliwych sąsiadów, albo np rzucających przez płot kości dla psa :P Ja akurat mam w porządku sąsiadów, głównie starsi ludzie :P Quote
Tyśka) Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Ja od zawsze mieszkałam w domu z ogroooodem, dopiero od 2msc kiszę się w bloku. I powiem Wam, że wolę dom z ogrodem. Nie ma bata :D Quote
łamAga Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 No to ja się wyłamię bo wolała bym mieszkać w bloku :P Quote
angineuuka Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Mi pasuje to, że w domku z psami nie muszę wyłazić 3/4 razy dziennie tylko porządnie raz dziennie :p i sąsiedzi są dalej niz w bloku haha Quote
łamAga Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 5 minut temu, angineuuka napisał: Mi pasuje to, że w domku z psami nie muszę wyłazić 3/4 razy dziennie tylko porządnie raz dziennie :p i sąsiedzi są dalej niz w bloku haha No tak to jest bardzo duży plus , że nie trzeba wychodzić z psami na spacer kilka razy dziennie w róznych warunkach atmosferycznych :P ale ogólnie w bloku wygodniej ;) Quote
angineuuka Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Pewnie, ze w jakims stopniu wygodniej w bloku :P Quote
łamAga Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 2 minuty temu, angineuuka napisał: Pewnie, ze w jakims stopniu wygodniej w bloku :P w duzym stopniu :P wchodzisz do domu i nie musisz palić w piecu ogarniać podwórka jak już wspomniała Paulina94 :P Quote
*Magda* Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Ja większość życia mieszkałam w starej kamienicy, potem kilka lat w bloku. Sąsiadów miałam w blokach super, choć mieszkaliśmy w dwóch różnych miejscach. W domku mieszkam od 7 lat i pomimo tego, że jest 1000x więcej roboty niż w bloku, to za cholerę nie wróciłabym do bloku. A zaznaczam, że 2 domy dalej mam upierdliwego sąsiada, jednak nawet to mnie nie zmusi do tego, żeby zechcieć mieszkać w bloku :P Quote
Paulina94 Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 12 godzin temu, łamAga napisał: No to ja się wyłamię bo wolała bym mieszkać w bloku :P Ja właśnie też wolę blok :P Jako dziecko nie lubiłam tego, że mieszkaliśmy w bloku, głównie dlatego, że rodzice nie zgadzali się na psa, no i okolica była taka niekoniecznie przyjazna... Jak miałam 12 lat to przeprowadziliśmy się do domu jednorodzinnego, pies owszem się pojawił, ale oprócz tego trzeba było zamiatać liście, pielić w ogródku - nie znoszę prac w ogrodzie, tego babrania się w ziemi, robactwa :P Quote
Tyśka) Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 To mnie zabijcie, ale ja uwielbiam grabić liście - ten zapach, klimat - zawsze kojarzy mi się to z przetworami, dzieciństwem, rychłymi świętami :))) Pielenie mnie uspokaja, w tym roku zawsze jak byłam zdenerwowana... szłam do ogrodu. I wracałam nowo narodzona :) Koszenie trawy już mniej lubię (bo jestem uczulona), nie przepadam też za odśnieżaniem, ale... ja za nic nie oddałabym ogrodu za blok. Ja najchętniej mieszkałabym na wsi, nie przepadam za miastem ;) Quote
Recommended Posts