justynavege Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 witaj bico :lol: może przyniesiesz szczęście czarnuszkom :loveu: Quote
Radek Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 [quote name='rotek_'] dwóch suczek nikt nie chce wziąć:-( [/quote] I nie wiedzą co tracą (ci co nie chcą wziąć), wiadomym jest przecież że dwa psy to szczęście nie tyle podwójne, co do kwadratu :evil_lol: Quote
MagYa^^ Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [quote name='MagYa^^'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76501%5B/URL%5D"][IMG]http://img149.imageshack.us/img149/8012/karinasarna1kopiata6.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76501%5B/URL%5D"][IMG]http://img257.imageshack.us/img257/1844/karinasarna2kopiamu3.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76501%5B/URL%5D"][IMG]http://img257.imageshack.us/img257/8213/karinasarna3kopiajj2.jpg[/IMG][/URL][/quote] ciotka rotkowa, masz tu kochana banerki ;) całe i zdrowe.. Quote
bico Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Dziewczyny, wpadam do suniek nocką;) Mam taki pomysł - może założyć im nowy wątek? Tak w celu odświeżenia, "nowego uderzenia"?:razz: Więcej osób może by się nimi zainteresowało, oczywiście, przy ewentualnym tworzeniu nowego wątku, można wykorzystać wszystkie najważniejsze info ze starego i fotki:cool3::cool3: Co o tym pomyśle sądzicie? poniżej podaję przykład takiego rozwiązania: [B]stary wątek Kongo:[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyjatkowy-czekoladowy-labrador-kongo-jak-dlugo-jeszcze-tychy-104113/[/URL] [B]i nowy wątek Kongo:[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kongo-prosi-o-swoja-szanse-zbieramy-na-hotelik-brakuje-90-zl-132949/[/URL] Kurcze, dziewczyny, tych sunieczek na prawdę nie da sie rozdzielić?:roll: Razem, to nawet mikroskopijnym maliznom domek trudno znaleźć:-(:roll: suńki, hop na spacer:painting: Quote
Radek Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Sam nie wiem jak to by było z nowym wątkiem? Robiliśmy już taką operację, podobnie zmiany w Allegrowych ogłoszeniach itp... Czarnulki coś nie mają szczęścia do nowego domku. Quote
_ogonek_ Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Z drugiej strony może faktycznie dobrze byłoby odświeżyć wątek... Tutaj jest już b. dużo stron i chyba nikt nie chce czytać ich perypetii przez 150 stron... No i nowy wątek = nowe zdjęcia. Quote
rotek_ Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 to już drugi wątek czarnych....w sumie na pooczątku były nowe osoby ale chyba tylko dlatego zeby zaznaczyć swoją obecność...w sumie to i tak zostało kilka stałych osób wiem ze znalezienie domku dla dwóch psów jest bardzo ciężko ale nie ma możliwości ich rozdzielenia kiedys jak byłam z robertem(drugim wolontariuszem) z psami na spacerze, robert trzymł sarnę a ja karinę facet jak zwykle gdzieś w krzakach zuważył grzyby i grzybomaniak jeden(!) znikął mi z pola widzenia...a ja szłam nadal przed siebie nawet nie zuważywszy faktu ze go nie ma obok mnie:evil_lol: w pewnym momencie karina zaczęła mnie ciągnąć do tyłu no tak ..jej mamusia znikała w krzakach a ona mało nie wpadła w panikę suczki nie widziały się może 0,5 minuty a witały się ze sobą jak po najdłuższej rozłące spią na tym samym kocyku, jedzą z jednej miski.....rozdzielenie je było by wyrokiem oddanie je do adopcji razem może spowodować dożywotnim wyrokiem w schronisku ale napewno oddanie je osobno może je doprowadzić nawet do odmowy pokarmu przemyśleliśmy to dokładnie i nie jest to łatwa decyzja dla nas...ale liczy się przedewszystkim ich dobro Quote
_ogonek_ Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 rotek, jak mnie zobaczyły ostatnio to omal się nie pozabijały :evil_lol::evil_lol: Quote
justynavege Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 a ja pamiętam jak obie były w osobnych boksach po sterylizacji , w izolatkach obok siebie , jak brałam jedną na spacer to druga piszczala niemiłosiernie faktycznie rozdzielenie ich byłoby dramatem dla obu :shake: ale tylko gdybamy bo nawet na edną nie ma amatora :placz: a to takie fajne sunie są ... Quote
_ogonek_ Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [quote name='justynavege']a ja pamiętam jak obie były w osobnych boksach po sterylizacji , w izolatkach obok siebie , jak brałam jedną na spacer to druga piszczala niemiłosiernie faktycznie rozdzielenie ich byłoby dramatem dla obu :shake: ale tylko gdybamy bo nawet na edną nie ma amatora :placz: a to takie fajne sunie są ...[/quote] fajniutkie bardzo fajniutkie :-(:-( Quote
Radek Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 [quote name='justynavege']a ja pamiętam jak obie były w osobnych boksach po sterylizacji , w izolatkach obok siebie , jak brałam jedną na spacer to druga piszczala niemiłosiernie [/quote] Pamiętam te wpisy do dziś. Nawet jak je sobie przypomnę to aż się smutno robi na wspomnienie. Nie miałem okazji poznać czarnych osobiście, za to z tego co czytam widzę że faktycznie są bardzo ze sobą związane. Quote
_ogonek_ Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='Radek']Pamiętam te wpisy do dziś. Nawet jak je sobie przypomnę to aż się smutno robi na wspomnienie. Nie miałem okazji poznać czarnych osobiście, za to z tego co czytam widzę że faktycznie są bardzo ze sobą związane.[/quote] Znam je bardzo krótko ale przywiązane są do siebie jak [SIZE=1]cholera[/SIZE] (żeby nie było wielkich wulgaryzmów na wątku:eviltong:) Quote
rotek_ Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 o dobra trzeba coś wymyśleć jak znaleźć im domy ja już mam totalną pustkę Quote
_ogonek_ Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='rotek_']o dobra trzeba coś wymyśleć jak znaleźć im domy ja już mam totalną pustkę[/quote] Pisałaś już do niemieckich fundacji? Może tam by się coś znalazło :-( Quote
_ogonek_ Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='justynavege']Ada to dobry pomysl :lol:[/quote] Może i dobry :roll: Tylko to rotek musi napisać bo ja też mogę poszukać, ale muszę wiedzieć co było zaliczane :roll:. Quote
_ogonek_ Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Piszą na profil czarnulek na nk (Radku mógłbyś umieścic w pierwszym poście? - [url=http://nasza-klasa.pl/profile/23116621]Logowanie do nasza-klasa.pl[/url] ) moi szkolni koledzy. Niestety piszą tylko ot tak :-( Quote
bico Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Dziewczyny prowadzące wątek, może mi podpowiecie jak mogę Wam pomóc?:roll: Bo widzę, że tu już wiele możliwości wykorzystanych zostało, niektóre nawet parę razy...:roll: Mieszkam w Lublinie, mam dwa psy i nie mogę dać domu sunieczkom, ani żadnemu kolejnemu psu:-(:-(:-( Quote
rotek_ Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 bico potrzebne są nam pomysły...jak sama widzisz wykorzystaliśmy już chyba wszystko może te niemieckie fundacje nie są złe:roll: wolałabym żeby to była ostateczność znam osobę która mogłaby nam przetłumaczyć tekst..ten z ogłoszeń ale co potem? ogłaszanie je na stronach ogłoszeniowych w niemczech? na 100% psy musiałyby trafić prosto do DS....po tym co przydarzyło się lisi i dingowi chyba wszystkie nasze psy mają przekreślone tymczasy...a za granicą to już chyba w ogóle:oops: i dodatkowo trzeba byłoby sprawdzić DS myślicie ze to realne? Quote
Radek Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Rotek, może pomysł z adopcją w Niemczech wcale nie jest aż taki zły. Tylko pewnie przydałaby się pewnie pomoc kogoś, kto zna tamtejsze realia. Quote
bico Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='rotek_']bico potrzebne są nam pomysły...jak sama widzisz wykorzystaliśmy już chyba wszystko może te niemieckie fundacje nie są złe:roll: wolałabym żeby to była ostateczność znam osobę która mogłaby nam przetłumaczyć tekst..ten z ogłoszeń ale co potem? ogłaszanie je na stronach ogłoszeniowych w niemczech? na 100% psy musiałyby trafić prosto do DS....po tym co przydarzyło się lisi i dingowi chyba wszystkie nasze psy mają przekreślone tymczasy...a za granicą to już chyba w ogóle:oops: i dodatkowo trzeba byłoby sprawdzić DS myślicie ze to realne?[/quote] Teraz trwa nagonka na zagraniczne adopcje, także uwaga, bo zaraz "wkroczy" tu Arka i nas wszystkich z blotem zmiesza:razz: a co sie przdarzylo Lisi i Dingowi:confused: Quote
_ogonek_ Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='bico']Teraz trwa nagonka na zagraniczne adopcje, także uwaga, bo zaraz "wkroczy" tu Arka i nas wszystkich z blotem zmiesza:razz: a co sie przdarzylo Lisi i Dingowi:confused:[/quote] [SIZE=1]bico! nie można kogokolwiek oskarżać na innych wątkach jeżeli masz z Arką problem to załatwcie go proszę gdzie indziej...[/SIZE] Co do tłumaczenia i niemiec. Chyba znam osobę która zna osobę (znajoma znajomej prościej mówiąc), która potrafi to wykonać ;) Quote
bico Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='AdaK'][SIZE=1]bico! nie można kogokolwiek oskarżać na innych wątkach jeżeli masz z Arką problem to załatwcie go proszę gdzie indziej...[/SIZE] Co do tłumaczenia i niemiec. Chyba znam osobę która zna osobę (znajoma znajomej prościej mówiąc), która potrafi to wykonać ;)[/quote] Nie mam z nia problemu, mam prawo wyrazic wlasne zdanie i tyle. Nagonke Arki na adopcje zagraniczne kazdy zna i nie jest to tajemnica. Widze, ze jednak tu niektorym przeszkadzam. Ada sie wiec zajmie szukaniem kontaktu do tej osoby i innymi kwestiami tej ewentualnej adopcji. pozdrawiam. Quote
rotek_ Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Ty bico gdzie ty mi uciekasz:mad::evil_lol:na dogo jest osoba któa zna nemiecki;) Quote
Recommended Posts