Katarzyna90 Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Witajcie Przymierzam się do zakupu furminatora dla mojego pieska. Niestety natknęłam się również na coatminatory,trymery itp. Możecie mi doradzić co byłoby dla niego najlepsze? Podszerstka ma sporo. Quote
Ares_biz_pl Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 A jaki budżet posiadasz na zakup? Bo generalnie na forum w całym dziale spotkasz kilak pdoobnych tematów oraz opinii. Ja ze swojej strony proponowałbym furminator,jest niezawodny. Quote
Katarzyna90 Posted May 29, 2015 Author Posted May 29, 2015 Zainteresował mnie poniższy furminator, rzekomo jest to edycja limitowana i stąd tak atrakcyjna cena, jeżeli jego jakość nie odbiega od innych furminatorów byłabym gotowa wydać te 100zł aby nie mieć już problemów z podszerstkiem i posklejaną sierścią http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=22587&cat=204 Quote
Ōkami Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 edycja limitowana: unikalny design! - Różnica tylko w wyglądzie ;p ;P Quote
Cockermaniaczka Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 Cena jest bardzo dobra :) Mozesz tez kupic hakowy trymer Marsa serii Home,one sa tansze a mysle ze bedzie fajnie klaczki wyciagal :) Quote
Katarzyna90 Posted June 2, 2015 Author Posted June 2, 2015 Na dany moment czekam na ten limitowany furminator :) Liczę,że mnie nie zawiedzie :) Ale będę miała to na uwadze, bo być może trymer hakowy będzie mocniejszy niż furminator :) Quote
Cockermaniaczka Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 Porzadne narzedzia to oszczednisc kasy i czasu :) Ja ma teraz dosc drogie szczoty ale kocham je nad zycie hahah...Skrracaja prace,ulatwiaja rozczesywanie :) Sa w dodatku porzadnie wykonane i tak szybko na pewno sie nie popsuja... Czasem lepiej dac ciut wiecej kasy niz pozniej 10 razy kupowac narzedzia :) Quote
Paweł963 Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 Zgadzam się z przedmówcą, nawet jeśli jest droga- to szczotka najlepsza. Quote
Grey Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 Podstawowa pielęgnacja to jest grzebieniem. Quote
RafalDud Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Ja używam szczotki i furminatora, nic więcej mi nie potrzeba. Quote
Aslan Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 jakie szczotki polecacie ? raczej z takich na lata ? Quote
Aslan Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 Serio ??? Nikt tutaj już nie zagląda ;( Quote
JOLY Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 Szczotka na lata to Mason Pearson. Polecam, droga ale warto. Przy pierwszym bearded collie kupiłam z 10 różnych szczotek, wszystkie do niczego i też tanie nie były. Dopiero Mason Pearson spełniła wszystkie moje oczekiwania. Używam jednej już kilkanaście lat. pozdrawiam Quote
Aslan Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 obawiałam się tej odpowiedzi hahaha , gdzie ją można kupić w fajnej cenie ? przyznam , że ceny są zaporowe tych szczotek ...czekam właśnie na psiaka tej rasy :-) Quote
JOLY Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Wrzuć w google, . Szczotka to podstawa w tej rasie. Co zaproponował hodowca do pielęgnacji futra? Quote
Zosiulka Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 ja używam ummm szczotki w włosiem ( taka do mycia pleców - oderwałam końcówkę i idealna sprawa dla wszystkich gładkowłosych :))) a długowłosego pieska rodziców czesałam - tangle teezer'em - sprawdza się i u długowłosych przedstawicieli rasy ludzkiej i u psów :)) Quote
Recommended Posts