papryka Posted June 26, 2015 Posted June 26, 2015 dziś byli Państwo, którzy są zainteresowani adopcją Tito:) Państwo byli ze swoim psiakiem zeby zobaczyć jak relacje z Titkiem-wszystko ok:) trzymajcie kciuki za pozytywny finał:)) Quote
Florentyna Posted June 29, 2015 Author Posted June 29, 2015 Na razie to ja wciąż czekam na wieści. Nie ma ciągu dalszego tej wizyty, ale nie wiem też, jakie były ustalenia na miejscu..... Quote
Nutusia Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Oj, żeby nam się domek nie zniechęcił.... Bo przecież ludzie nie znają naszych "mechanizmów"! Quote
Florentyna Posted June 30, 2015 Author Posted June 30, 2015 Odebrałam wczoraj telefon od cudownych ludzi chętnych na adopcję Tito. Oczywiście skąd??? Z Austrii :) Ale powiem Wam, że naprawdę bardzo, ale to bardzo pozytywne mam wrażenia po tych rozmowach. Bo było już ich kilka tych rozmów. Co prawda Tito pojechałby do domku dopiero po 15 sierpnia, ale już od lipca Titulek byłby na utrzymaniu tych Państwa i czekałby spokojnie na odebranie. Państwo mają już jednego psiaka adoptowanego z Fundacji na rzecz ratowania bezdomnych zwierząt Happy Garden z Tarnobrzega. Psiak szczęśliwy, zadbany i kochany. Czego więcej chcieć, powiedzcie???? Quote
Florentyna Posted June 30, 2015 Author Posted June 30, 2015 Żeby nie było za prosto, zadzwoniła do mnie dziś Pani Ewelina, która wraz z rodziną była u Tito w piątek. Zdecydowali się na adopcję. Chcą Titulka. Obydwa domki cudowne, kochające i nie mając innego kryterium, podjęłam decyzję na podstawie kolejności zgłoszeń.... No i żeby nie było nudno, Tito będzie mieszkał w Danii. To tyle na razie. A mówią, ze od przybytku głowa nie boli.... Quote
Nutusia Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Pewnie, że nie boli! Zapsić możemy przecież duuuuuuużo domków - tych zagranicznych też ;) Quote
papryka Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 cieszymy się:)nznów dobra passa dla psiaków:) oprócz Titulka do domku idzie też Benji:) Quote
Florentyna Posted July 1, 2015 Author Posted July 1, 2015 Nutusiu pewnie, że tak, ale Państwo byli delikatnie obrażeni i nie za bardzo chcieli moich podpowiedzi. Cieszę się, że nie tylko do Tito los się uśmiechnął. Czas na Krecika! Quote
Nutusia Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 No jasne, bo jest się za co obrażać! Rozczarowani, to rozumiem, ale obrażeni?... Quote
Florentyna Posted July 1, 2015 Author Posted July 1, 2015 Może obrażeni to za mocne słowo, choć trochę obrażeni na pewno. Pani miała żal, że nie powiedziałam jej, że Titem jest już ktoś zainteresowany. Tylko, że wtedy jak z nią rozmawiałam, to nie miałam zielonego pojęcia, że tak się to potoczy... No cóż, następnym razem będzie kawa na ławę. Quote
Florentyna Posted July 1, 2015 Author Posted July 1, 2015 Widzisz, człowiek uczy się całe życie... Quote
Florentyna Posted July 2, 2015 Author Posted July 2, 2015 No jak mi Ci Państwo z Danii wywiną numer to będzie dopiero NUMER! Ja już kolejnego psiaka zarezerwowałam. Ma przyjechać we wtorek najbliższy. Życie pokaże. Quote
Nutusia Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Jak to mówią - jest ryzyko, jest zabawa... Który tym razem trafił szóstkę we Florentynowego totka? ;) Quote
Florentyna Posted July 3, 2015 Author Posted July 3, 2015 Przyjedzie Betty - sunia, która była ogłaszana, jako jedna z pierwszych. Ktoś nawet ostatnio przyjechał do schroniska ją adoptować, ale nie zabrał jej, bo miała odgryzione ucho. Szkoda, że takie coś mogło zaważyć. [attachment=14687:BETTY 1.jpg] Quote
Nutusia Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Ale się fajnie plażujecie :D Betty trafiła złoty los! Szkoda, że straciła ucho i że to zaważyło na adopcji :( Ale znajdzie się ktoś, komu to nie będzie przeszkadzało - wręcz odwrotnie! Quote
Florentyna Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 Dziś Krecik miał wizytę zapoznawczą i wszystko jest na bardzo dobrej drodze, aby Krecik znalazł dom. Byłam w hoteliku. Psiaki wygłaskane, wyprzytulane. Titulek jak zwykle pierwszy do przytulania. Quote
Florentyna Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 A tu wygłupy i hasanie z Krecikiem. Uśmiałam się dziś obserwując ich :) Quote
Nutusia Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 O kurczątko! I co? W końcu Kreciątko nie emigruje? ;) Quote
Florentyna Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 Raczej nie. Prawdopodobnie będzie mieszkał w Łodzi. Jutro ma umówiony zabieg kastracji, ja w międzyczasie ustawię wizytę pa. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to myślę, że jeszcze w tym tygodniu wybędzie na swoje :) Quote
Recommended Posts