Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, kiyoshi napisał:

Kochana, czy masz dgdzies jakieś aktualne informacje na temat działań sterylkobusa? czy mają jakies trasy w planie? czy sa jakies aktualne zbiórki?

ps. znalazłam strone na fb i info że z powodu koronawirusa ze strony gmin jest zatrzymanie akcji...oczywiście- czasowe. WIdziałam też, że ktoś bazarkuje na fb na ta inicjatywe- to Ty może?

Hej ,

Nie robiłam od dawna bazarków na Sterylobus. Rzeczywiście teraz nie ma akcji z powodu koronawirusa ale też z powodu regulacji prawnych , które nie pozwalają świadczyć usług poza siedzibą zakładu leczniczego. Jak się uzbiera większa kwota to planuje akcję w jakiejś okolicznej gminie , jestem gotowa nawet sama przywieźć psiaka do gabinetu chyba , że zmienią się przepisy i będzie można znowu zrobić akcję mobilną bo wiem , że wiele organizacji o to postuluje.

Posted
35 minut temu, caryca26 napisał:

Hej ,

Nie robiłam od dawna bazarków na Sterylobus. Rzeczywiście teraz nie ma akcji z powodu koronawirusa ale też z powodu regulacji prawnych , które nie pozwalają świadczyć usług poza siedzibą zakładu leczniczego. Jak się uzbiera większa kwota to planuje akcję w jakiejś okolicznej gminie , jestem gotowa nawet sama przywieźć psiaka do gabinetu chyba , że zmienią się przepisy i będzie można znowu zrobić akcję mobilną bo wiem , że wiele organizacji o to postuluje.

o kurcze....ale numer :( to nie wiedziałam...wiesz, ja też o tym myśle, żeby zacząc organizować Akcje Steryizacje w okolicznych gminach,....tzn. ustalić dobrą stawke z wetem, może dofinansowanie minimalne z gminy (choć w tym roku budżet tego nie wytrzyma), reszte dozbierać i np. zacząć od 10- 15 suczek/ kotek...nawet włąsnie żebym miałą sama je dowozic...To by mogło dużo zmienić....bo to zawsze kilkadziesiąt możliwych szczeniąt mnie..i to w ciągu roku...a przez kolejne lata...tylko tak można zakończyć bezdomność....

Daj znać jak postępy, moze się nawzajem zainspirujemy

• Like 1
Posted
Dnia 9.08.2020 o 20:36, caryca26 napisał:

Kolejna wpłata od cioteczki mtf zalesie 25 zł weszła na konto.

Dziekuję :)

Kochana. Jak sytuacja "na froncie"? Coś wiadomo czy i kiedy bus ruszy na w wioski? 

Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Kochana. Jak sytuacja "na froncie"? Coś wiadomo czy i kiedy bus ruszy na w wioski? 

Narazie jeszcze nic nie wiem zwłaszcza , że teraz jeszcze ta pandemia ...

• 1 month later...
Posted
13 godzin temu, kiyoshi napisał:

i jak z działaniem sterylkobusa?? w świętokrzyskim działają, na podlasiu też ...

O proszę to może coś już się zmieniło w prawie.Zorientuje się. Tylko , że teraz ten COVID-19 więc i tak musimy to przeczekać.