Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dzisiaj rano jakiś człowiek przyprowadził do mnie psa husky. Znalazł go w piątek i rodzina zmusiła go do zawiezienia do schroniska. Widząc moje psy biegające po ogrodzie poprosił mnie o pomoc. Mam 13 psów i 11 kotów, wszystkie z wyjątkiem 1 kota (był planowany) zostały na stałe przez zasiedzenie albo jeszcze szukają domów bez większej nadziei na znalezienie. Są nieadopcyjne, w większości kalekie staruszki. Alternatywą dla psa husky było bielskie schronisko. Wzięłam w nadziei, że to pies z sąsiedniej ulicy, który często ucieka i biega po osiedlu. Niestety tamten pies spacerował ze swoim panem a ja zostałam z problemem. Nie dam rady dać domu tymczasowego kolejnemu zwierzakowi. Nie dam rady lokalowo, fizycznie, finansowo i psychicznie. To już mnie przerasta. Do domu nie mogę go wprowadzić bo boję się o bezpieczeństwo 24 zwierząt, które mam. Zamknęłam go w kojcu, pies rozpaczliwie wyje. Moje w domu szczekają. Obawiam się sąsiadów. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu mu domu tymczasowego zanim wyjaśni się sytuacja czy znajdzie się właściciel, czy trzeba mu szukać domu. Zwykle radziłam sobie sama i stąd taka ilość zwierząt, teraz sobie nie poradzę. Wysłałam zdjęcia do schroniska, do Radio-Bielsko, Psia Ekipa zrobiła wydarzenie na fb. Zalogowałam się na forum SOS Husky i założyłam mu wątek. Napisałam maile do wszystkich fundacji zajmujących się husky, jakie znalazłam w internecie. Pies jest miły dla ludzi, zadbany, niekastrowany samiec, na spacerze agresywnie reagował na psy.
Posted

Nie bardzo wiem jak pomóc, ale przeczytałam, jestem i podnoszę. Popytam, kiedyś znalazłyśmy psa husky w opłakanym stanie z nieleczonym, przedawnionym złamaniem, z zaćmą na oku i wtedy koleżanka znalazła fundację, chyba gdzieś z pomorza, nie pamiętam już, która szybko pomogła. Zapytam..tyle mogę;( wspołczuję ci bardzo, wiem jakie to trudne, kiedy człowiek już sobie nie radzi, a tu na drodze staje kolejny potrzebujący psiak/kociak..

Posted

tamb, napisz koniecznie do fundacji, trzeba by mu zrobić ogłoszenia w internecie- może ktoś go szuka, może ma chip???

pomogłabym Ci z ogłoszeniami, ale niestety jutro wyjeżdżam i dopiero za tydzień dałabym rade:(

Posted

Wszystkie fundacje husky zawiadomione. Szeleczki i obroża mojego Ozziego bo piesek nic nie miał. Mimo długiego spaceru wieczornego dalej wył i wylądował w piwnicy. Jest teraz cicho. Na spacerze do niektórych psów się rzucał a do wybranych był przyjaźnie nastawiony.

Posted

Silver, bo tak ma na imię pies, wrócił do właściciela. Dzięki fb . Jakby nie stało się to dzisiaj rano, planowałam iść do weterynarza i sprawdzić, czy nie ma czipa. Też dobrze by się skończyło bo pies jest zaczipowany. 

• Upvote 1
Posted

Czułam, że komuś zginął. Był bardzo ufny i zadbany. Już wczoraj wieczorem było na 99% pewne, ze to Silver. Tak, że ogłoszenie jeszcze nie były potrzebne. Dzisiaj okazało się, że 5 lat temu moja koleżanka-wolontariuszka wyadoptowała go z bielskiego schroniska. Zasłynął tym, że chodził po siatkach jak kot, nie było dla niego ogrodzenia nie do pokonania. Po adopcji demolował, był trudny. Właściciele go kochają, przetrzymali cierpliwie okres zniszczeń i demolek. Niestety, czasem jest sprytniejszy od nich i ucieka. Ma czipa.