sylwija Posted June 4, 2015 Author Posted June 4, 2015 Felix nic sobie nie robi z tego, że nie ma domu, że nie ma kasy na jedzenie.. korzysta z życia, bo .. może :) pamiętajcie dając zwierzakowi dom - stały czy tymczasowy - często ratujecie mu życie Quote
rita60 Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Ogłosiłam go na forum Terierkowo,na fejsie w grupie foksów i na grupie Terierkowa,jestem pewna,ze ktoś go wypatrzy. Quote
sylwija Posted June 6, 2015 Author Posted June 6, 2015 Ogłosiłam go na forum Terierkowo,na fejsie w grupie foksów i na grupie Terierkowa,jestem pewna,ze ktoś go wypatrzy. ślicznie z Felkiem dziękujemy, miłego dnia :) 1 Quote
Marysia R. Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 On jest po prostu cudny, nie mogę się napatrzeć :) Quote
Guest TyŚka Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 To prawda, można się zakochać w tym rozbójniku :) Quote
sylwija Posted June 14, 2015 Author Posted June 14, 2015 jest prześwietny, pływa też coraz lepiej ;) edit: może ktoś mógłby dorzucić się do utrzymania Felka? jest całkiem na minusie.. Quote
b-b Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Wpadłam przypadkiem i poczytałam. Sylwija proszę w pierwszym poście uzupełnij szerzej historię chłopaka. Skąd go masz , co o nim wiesz. gdzie teraz jest - województwo, miejscowość. Napisz też tam coś więcej o nim tak aby z tych wiadomości było można sklecić ogłoszenia . Jak to zrobisz to poproszę jedną cioteczkę o napisanie tekstu do ogłoszeń ale musi mieć z czego to zrobić ;) Jak będzie tekst to wykupię pakiet i ogłosi się chłopaka. W ! poście podaj też namiary gdzie jest rozliczenie chłopaka - taka przejrzystość jest mile widziana :) Zaprosimy też i cioteczki na jego wątek :) Taki przystojniak nie powinien długo szukać domu a cioteczki, które pójdą na WP postarają się oo to aby domek był odpowiedni dla niego i nigdy już nie wrócił z adopcji :) Zaraz też wezmę się za banerek dla niego :) Edit: Gotowe. Quote
sylwija Posted June 15, 2015 Author Posted June 15, 2015 dzięki, wszystko postaram się uzupełnić wieczorem z domu :) dogo świruje, moze już przestanie.. rozliczenie w 4 poście jest Quote
sylwija Posted June 15, 2015 Author Posted June 15, 2015 dopisałam w 1 poście co nieco.. ale większość na bieżąco relacjonuję.. Quote
sylwija Posted June 15, 2015 Author Posted June 15, 2015 Taki przystojniak nie powinien długo szukać domu a cioteczki, które pójdą na WP postarają się oo to aby domek był odpowiedni dla niego i nigdy już nie wrócił z adopcji :) on jest śliczny, słodki, ale trudny, jak ktoś się nie zna na rasie idealnie by było, jakby ktoś go pokochał, kto już miał/ma terrierka ja jestem nim zachwycona, ale mam świadomość, że można sobie z nim nie poradzić, ulec urokowi, a potem się niemile zdziwić Quote
Nutusia Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Na prośbę b-b, poniżej tekst do ogłoszeń. Proszę tylko sprawdzić czy wszystko się zgadza (szczepienie, kastracja...) Felix znaczy szczęśliwy I Felix na swój sposób jest szczęśliwy, bo nie zna dokładnej definicji tego stanu. Nie wie, że szczęściem dla psa jest własny dom, a przede wszystkim odpowiedzialni ludzie, dla których pies to nie kaprys, nie chwilowa zabawka. Tacy, którzy wiedzą, że pies sam się nie wychowa i nie będzie "mądry z natury". Tak naprawdę, Felix nie był dotąd szczęśliwy. Trafiał z jednego domu do drugiego, zahaczył też o schronisko. Bo jedyną rzeczą, która kierowała ludźmi był jego wygląd, a urody Felkowi odmówić przecież nie można. Felek to pies dość wymagający - choćby z racji płynącej z pewnością w jego żyłach krwi teriera. To pies, który nie może się nudzić, bo wtedy przychodzą mu do łepka głupie pomysły. Trzeba mu zapewnić dużo ruchu i pracy umysłowej, bo tylko zmęczony i wybiegany Felek jest psem zadowolonym i grzecznym. Felek ma ok. 2 lat. Jest nieduży - waży 8 kg. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, innych psów, a także kotów. Jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany. Potrafi chodzić na smyczy, zachowuje czystość. Jak na prawie teriera przystało, ma charakterek - niezależność i własne zasady to jego znak rozpoznawczy. Dlatego potrzebuje mądrych, doświadczonych, a przede wszystkim konsekwentnych opiekunów, którzy po ustaleniu psiego regulaminu, wprowadzą go w życie i będą wytrwale wymagać od Felka jego przestrzegania. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Quote
b-b Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Na prośbę b-b, poniżej tekst do ogłoszeń. Proszę tylko sprawdzić czy wszystko się zgadza (szczepienie, kastracja...) Felix znaczy szczęśliwy I Felix na swój sposób jest szczęśliwy, bo nie zna dokładnej definicji tego stanu. Nie wie, że szczęściem dla psa jest własny dom, a przede wszystkim odpowiedzialni ludzie, dla których pies to nie kaprys, nie chwilowa zabawka. Tacy, którzy wiedzą, że pies sam się nie wychowa i nie będzie "mądry z natury". Tak naprawdę, Felix nie był dotąd szczęśliwy. Trafiał z jednego domu do drugiego, zahaczył też o schronisko. Bo jedyną rzeczą, która kierowała ludźmi był jego wygląd, a urody Felkowi odmówić przecież nie można. Felek to pies dość wymagający - choćby z racji płynącej z pewnością w jego żyłach krwi teriera. To pies, który nie może się nudzić, bo wtedy przychodzą mu do łepka głupie pomysły. Trzeba mu zapewnić dużo ruchu i pracy umysłowej, bo tylko zmęczony i wybiegany Felek jest psem zadowolonym i grzecznym. Felek ma ok. 2 lat. Jest nieduży - waży 8 kg. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, innych psów, a także kotów. Jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany. Potrafi chodzić na smyczy, zachowuje czystość. Jak na prawie teriera przystało, ma charakterek - niezależność i własne zasady to jego znak rozpoznawczy. Dlatego potrzebuje mądrych, doświadczonych, a przede wszystkim konsekwentnych opiekunów, którzy po ustaleniu psiego regulaminu, wprowadzą go w życie i będą wytrwale wymagać od Felka jego przestrzegania. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Nutusiu PIĘKNIE CI DZIĘKUJĘ!!! :*:D Quote
sylwija Posted June 18, 2015 Author Posted June 18, 2015 super napisane :) dzięki ja jedynie z tym bym się wahała - 'Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, innych psów, a także kotów' bo u nas - jest świetnie, ale to dość specyficzna sytuacja, wszedł w stado, my jesteśmy psiarze, więc też jego zachowania odczytujemy właściwie - ryczy czasem i podskubuje psy, ale ktoś niedoświadczony mógłby się przestraszyć, ze atakuje z tego też względu myślę, że choć lubi dzieci, nie nadaje się do małych dzieci. on jest jak szczeniak - nie ma całkiem wyczucia w tym podskubywaniu i skakaniu ale to chyba takie rzeczy już przy rozmowie ewentualnej? bo to, co napisane, to prawda, zdecydowanie, ale..jw. w określonych warunkach, ktoś po prostu musi mieć pojęcie o psach, a w szczególności terrierach albo np. huskich , które mają tez temperament ;) Quote
b-b Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 super napisane :) dzięki ja jedynie z tym bym się wahała - 'Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, innych psów, a także kotów' bo u nas - jest świetnie, ale to dość specyficzna sytuacja, wszedł w stado, my jesteśmy psiarze, więc też jego zachowania odczytujemy właściwie - ryczy czasem i podskubuje psy, ale ktoś niedoświadczony mógłby się przestraszyć, ze atakuje z tego też względu myślę, że choć lubi dzieci, nie nadaje się do małych dzieci. on jest jak szczeniak - nie ma całkiem wyczucia w tym podskubywaniu i skakaniu ale to chyba takie rzeczy już przy rozmowie ewentualnej? bo to, co napisane, to prawda, zdecydowanie, ale..jw. w określonych warunkach, ktoś po prostu musi mieć pojęcie o psach, a w szczególności terrierach albo np. huskich , które mają tez temperament ;) Sylwija jak uważasz ,że coś trzeba poprawić/zmienić to zrób to i podaj końcowy efekt przeróbek wtedy będę rozglądać się za ogłoszeniowym bazarkiem i kupię pakiecik dla chłopaka :) Quote
sylwija Posted June 18, 2015 Author Posted June 18, 2015 ale ja właśnie nie wiem, czy trzeba zmieniać. brzmi dobrze - tylko tak się zastanawiam, czy i jak 'ostrzec' potencjalnego zainteresowanego adopcja ;) Quote
Nutusia Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Myślę, że rzeczywiście o szczegółach trzeba rozmawiać już konkretnie, przez telefon. Dałyśmy sygnał, że Feluś nie jest łagodniutkim barankiem i przytulanką, że swój charrrrakterek ma ;) Ale oczywiście ostateczna decyzja należy do Sylwija. Mój tekst jest tylko zarysem, bo to nie ja znam tego gagatka od "podszewki" :D Quote
b-b Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Czyli zostawiamy ten tekst? :) Jeśli tak to podeślij mi na PW dane ,które trzeba zamieścić w ogłoszeniu aby skontaktować się z opiekunem psa - czyli z Tobą :) Quote
Buńka Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Zaglądamy do Felusia <3 Śliczny chłopak! Coś szorstkacze mają ciężko... moja Leośka 2 lata spędziła w przytulisku, nie było nią żadnego zainteresowania... zero telefonów, nie słuchała się na spacerach przez co zrezygnowano z puszczania jej ze smyczy i tak biedna wegetowała. A to też wulkan energii. Nie przychodziła na zawołanie bo poprostu wiedziała, że czeka ją smycz a po kilkunastominutowym spacerze znów zamknięcie w boksie. Była bardzo nakręcona, niszczyła normalnie pies demolka. Wiedziałam, że ma marne szanse na adopcję i zdecydowałam się wziąć tą diablicę wcieloną :D I to był zdecydowanie najlepszy wybór! Uspokoiła się dopiero gdzieś po pół roku... teraz w domu nic nie niszczy, na spacerach słucha się lepiej niż mój drugi pies którego mam od szczyla. Przy adopcji była wersja, że absolutnie nie nadaje się do dzieci ( ze względu na żywiołowość itd ) a teraz dzieci się nie mogą oderwać od niej i odwrotnie :) Pokonaliśmy też już lęk przed mężczyznami i coraz lepiej idzie nam oswajanie z ruchem ulicznym... w czerwcu minęło 2 lata jak jest ze mną. Mam nadzieję, że Felusiowi też ktoś da szansę i że znajdzie najwspanialszy domek na świecie. Ma taką kochaną mordkę <3 Aż serce ściska że nie mogę sb pozwolić na jeszcze jednego urwisa :) Mocno trzymam kciuki i będę kibicować za dobry domek (y) Quote
Nutusia Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Jednym słowem - dla chcącego nic trudnego! :D Quote
b-b Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Zamówiłam pakiecik. Tylko jeden ale mogę dokupić jeśli ma być ogłaszany na więcej niż jedno województwo. Z tym, ze wtedy będzie musiał być inny tekst - pozmieniany bo usuną ogłoszenie. Jeśli ma tak być to sylwija proszę podaj tutaj inny tekst na każde dodatkowe województwo :) Quote
sylwija Posted June 19, 2015 Author Posted June 19, 2015 może na razie na mazowieckie wystarczy? zobaczymy, co będzie.. ja uważam, ze Felix jest bardzo inteligentny, u nas jest dużo zwierzaków, praca itd, itp, ale jeśli ktoś miałby czas dla niego, podszkolił, to na pewno i Felek, i on byliby zadowoleni choć na pewno z Felka też niezły manipulator i cwaniaczek ;) dzisiaj u nas brzydko, pada, a on jeszcze kopał doły nad stawem - chyba kreta wyczuł, bo z wielkim zapałem,a potem wpadł do domu.. 1 Quote
Nutusia Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Fotkę z kotkiem warto wykorzystać do ogłoszeń ;) Quote
b-b Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Fotkę z kotkiem warto wykorzystać do ogłoszeń ;) Co prawda to prawda :) to jest super https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10487212_1000499843302981_2610364970975320937_n.jpg?oh=f1ce4b90a474d77b08be66722e617a97&oe=55F8FD6E Wysłałam już maila ale co szkodzi wysłać drugiego ;) Quote
Recommended Posts