Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

11392887_991600540859578_515112211401769

Felix nic sobie nie robi z tego, że nie ma domu, że nie ma kasy na jedzenie.. korzysta z życia, bo .. może :)

pamiętajcie dając zwierzakowi dom - stały czy tymczasowy - często ratujecie mu życie

Posted

Ogłosiłam go na forum Terierkowo,na fejsie w grupie foksów i na grupie Terierkowa,jestem pewna,ze ktoś go wypatrzy.

ślicznie z Felkiem dziękujemy, miłego dnia :)

11415462_992186880800944_122791719978837

• Upvote 1
Guest TyŚka
Posted

To prawda, można się zakochać w tym rozbójniku :)

Posted

Wpadłam przypadkiem i  poczytałam. 

Sylwija proszę w pierwszym poście  uzupełnij szerzej historię chłopaka. Skąd go masz , co o nim wiesz. gdzie teraz jest - województwo, miejscowość. Napisz też tam coś więcej o nim tak aby z tych wiadomości było można sklecić ogłoszenia .

Jak to zrobisz to poproszę jedną cioteczkę o napisanie tekstu do ogłoszeń ale musi mieć z czego to zrobić ;)

Jak będzie tekst to wykupię pakiet i ogłosi się chłopaka.

W ! poście podaj też namiary gdzie jest rozliczenie chłopaka - taka przejrzystość jest mile widziana :)

Zaprosimy  też i cioteczki na jego wątek :)

Taki przystojniak nie powinien długo szukać domu a cioteczki, które pójdą na WP postarają się oo to aby domek był odpowiedni dla niego i nigdy już nie wrócił z adopcji :)

Zaraz też wezmę się za banerek dla niego :)

Edit: Gotowe.

aCXdFJs.jpg

Posted

Taki przystojniak nie powinien długo szukać domu a cioteczki, które pójdą na WP postarają się oo to aby domek był odpowiedni dla niego i nigdy już nie wrócił z adopcji :)

on jest śliczny, słodki, ale trudny, jak ktoś się nie zna na rasie

idealnie by było, jakby ktoś go pokochał, kto już miał/ma terrierka

11393228_996610807025218_545411160565237

ja jestem nim zachwycona, ale mam świadomość, że można sobie z nim nie poradzić, ulec urokowi, a potem się niemile zdziwić

Posted

Na prośbę b-b, poniżej tekst do ogłoszeń. Proszę tylko sprawdzić czy wszystko się zgadza (szczepienie, kastracja...)

Felix znaczy szczęśliwy

I Felix na swój sposób jest szczęśliwy, bo nie zna dokładnej definicji tego stanu. Nie wie, że szczęściem dla psa jest własny dom, a przede wszystkim odpowiedzialni ludzie, dla których pies to nie kaprys, nie chwilowa zabawka. Tacy, którzy wiedzą, że pies sam się nie wychowa i nie będzie "mądry z natury".

Tak naprawdę, Felix nie był dotąd szczęśliwy. Trafiał z jednego domu do drugiego, zahaczył też o schronisko. Bo jedyną rzeczą, która kierowała ludźmi był jego wygląd, a urody Felkowi odmówić przecież nie można.

Felek to pies dość wymagający - choćby z racji płynącej z pewnością w jego żyłach krwi teriera. To pies, który nie może się nudzić, bo wtedy przychodzą mu do łepka głupie pomysły. Trzeba mu zapewnić dużo ruchu i pracy umysłowej, bo tylko zmęczony i wybiegany Felek jest psem zadowolonym i grzecznym.

Felek ma ok. 2 lat. Jest nieduży - waży 8 kg. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, innych psów, a także kotów. Jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany. Potrafi chodzić na smyczy, zachowuje czystość.

Jak na prawie teriera przystało, ma charakterek - niezależność i własne zasady to jego znak rozpoznawczy. Dlatego potrzebuje mądrych, doświadczonych, a przede wszystkim konsekwentnych opiekunów, którzy po ustaleniu psiego regulaminu, wprowadzą go w życie i będą wytrwale wymagać od Felka jego przestrzegania.

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt:

Posted

Na prośbę b-b, poniżej tekst do ogłoszeń. Proszę tylko sprawdzić czy wszystko się zgadza (szczepienie, kastracja...)

Felix znaczy szczęśliwy

I Felix na swój sposób jest szczęśliwy, bo nie zna dokładnej definicji tego stanu. Nie wie, że szczęściem dla psa jest własny dom, a przede wszystkim odpowiedzialni ludzie, dla których pies to nie kaprys, nie chwilowa zabawka. Tacy, którzy wiedzą, że pies sam się nie wychowa i nie będzie "mądry z natury".

Tak naprawdę, Felix nie był dotąd szczęśliwy. Trafiał z jednego domu do drugiego, zahaczył też o schronisko. Bo jedyną rzeczą, która kierowała ludźmi był jego wygląd, a urody Felkowi odmówić przecież nie można.

Felek to pies dość wymagający - choćby z racji płynącej z pewnością w jego żyłach krwi teriera. To pies, który nie może się nudzić, bo wtedy przychodzą mu do łepka głupie pomysły. Trzeba mu zapewnić dużo ruchu i pracy umysłowej, bo tylko zmęczony i wybiegany Felek jest psem zadowolonym i grzecznym.

Felek ma ok. 2 lat. Jest nieduży - waży 8 kg. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, innych psów, a także kotów. Jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany. Potrafi chodzić na smyczy, zachowuje czystość.

Jak na prawie teriera przystało, ma charakterek - niezależność i własne zasady to jego znak rozpoznawczy. Dlatego potrzebuje mądrych, doświadczonych, a przede wszystkim konsekwentnych opiekunów, którzy po ustaleniu psiego regulaminu, wprowadzą go w życie i będą wytrwale wymagać od Felka jego przestrzegania.

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt:

Nutusiu PIĘKNIE CI DZIĘKUJĘ!!! :*:D

Posted

super napisane :) dzięki

ja jedynie z tym bym się wahała - 'Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, innych psów, a także kotów'

bo u  nas - jest świetnie, ale to dość specyficzna sytuacja, wszedł w stado, my jesteśmy psiarze, więc też jego zachowania odczytujemy właściwie - ryczy czasem i podskubuje psy, ale ktoś niedoświadczony mógłby się przestraszyć, ze atakuje

z tego też względu myślę, że choć lubi dzieci, nie nadaje się do małych dzieci. on jest jak szczeniak - nie ma całkiem wyczucia w tym podskubywaniu i skakaniu

ale to chyba takie rzeczy już przy rozmowie ewentualnej?

bo to, co napisane, to prawda, zdecydowanie, ale..jw. w określonych warunkach,

ktoś po prostu musi mieć pojęcie o psach, a w szczególności terrierach albo np. huskich , które mają tez temperament ;)

Posted

super napisane :) dzięki

ja jedynie z tym bym się wahała - 'Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, innych psów, a także kotów'

bo u  nas - jest świetnie, ale to dość specyficzna sytuacja, wszedł w stado, my jesteśmy psiarze, więc też jego zachowania odczytujemy właściwie - ryczy czasem i podskubuje psy, ale ktoś niedoświadczony mógłby się przestraszyć, ze atakuje

z tego też względu myślę, że choć lubi dzieci, nie nadaje się do małych dzieci. on jest jak szczeniak - nie ma całkiem wyczucia w tym podskubywaniu i skakaniu

ale to chyba takie rzeczy już przy rozmowie ewentualnej?

bo to, co napisane, to prawda, zdecydowanie, ale..jw. w określonych warunkach,

ktoś po prostu musi mieć pojęcie o psach, a w szczególności terrierach albo np. huskich , które mają tez temperament ;)

Sylwija jak uważasz ,że coś trzeba poprawić/zmienić to zrób to i podaj końcowy efekt przeróbek wtedy będę rozglądać się za ogłoszeniowym bazarkiem i kupię pakiecik dla chłopaka :)

Posted

Myślę, że rzeczywiście o szczegółach trzeba rozmawiać już konkretnie, przez telefon. Dałyśmy sygnał, że Feluś nie jest łagodniutkim barankiem i przytulanką, że swój charrrrakterek ma ;)

Ale oczywiście ostateczna decyzja należy do Sylwija. Mój tekst jest tylko zarysem, bo to nie ja znam tego gagatka od "podszewki" :D

Posted

Czyli zostawiamy ten tekst? :)

Jeśli tak to podeślij mi na PW dane ,które trzeba zamieścić w ogłoszeniu aby skontaktować się z opiekunem psa - czyli z Tobą :)

Posted

Zaglądamy do Felusia <3 Śliczny chłopak! 
Coś szorstkacze mają ciężko... moja Leośka 2 lata spędziła w przytulisku, nie było nią żadnego zainteresowania... zero telefonów, nie słuchała się na spacerach przez co zrezygnowano z puszczania jej ze smyczy i tak biedna wegetowała. A to też wulkan energii. Nie przychodziła na zawołanie bo poprostu wiedziała, że czeka ją smycz a po kilkunastominutowym spacerze znów zamknięcie w boksie. Była bardzo nakręcona, niszczyła normalnie pies demolka. Wiedziałam, że ma marne szanse na adopcję i zdecydowałam się wziąć tą diablicę wcieloną :D I to był zdecydowanie najlepszy wybór! Uspokoiła się dopiero gdzieś po pół roku... teraz w domu nic nie niszczy, na spacerach słucha się lepiej niż mój drugi pies którego mam od szczyla. Przy adopcji była wersja, że absolutnie nie nadaje się do dzieci ( ze względu na żywiołowość itd ) a teraz dzieci się nie mogą oderwać od niej i odwrotnie :) Pokonaliśmy też już lęk przed mężczyznami i coraz lepiej idzie nam oswajanie z ruchem ulicznym...  w czerwcu minęło 2 lata jak jest ze mną.
Mam nadzieję, że Felusiowi też ktoś da szansę i że znajdzie najwspanialszy domek na świecie. Ma taką kochaną mordkę <3 Aż serce ściska że nie mogę sb pozwolić na jeszcze jednego urwisa :) 
Mocno trzymam kciuki i będę kibicować za dobry domek (y) 

Posted

Zamówiłam pakiecik. Tylko jeden ale mogę dokupić jeśli ma być ogłaszany na więcej niż jedno województwo.

Z tym, ze wtedy będzie musiał być inny tekst - pozmieniany bo usuną ogłoszenie.

Jeśli ma tak być to sylwija proszę podaj tutaj inny tekst na każde dodatkowe województwo :)

Posted

może na razie na mazowieckie wystarczy? zobaczymy, co będzie..

ja uważam, ze Felix jest bardzo inteligentny, u nas jest dużo zwierzaków, praca itd, itp, ale jeśli ktoś miałby czas dla niego, podszkolił, to na pewno i Felek, i on byliby zadowoleni

choć na pewno z Felka też niezły manipulator i cwaniaczek ;)

dzisiaj u nas brzydko, pada, a on jeszcze kopał doły nad stawem - chyba kreta wyczuł, bo z wielkim zapałem,a  potem wpadł do domu..

1549405_1000498983303067_593704775161580

11071721_1000499849969647_76360283095864

1012987_1000499856636313_789798621712703

10487212_1000499843302981_26103649709753

• Upvote 1