Jump to content
Dogomania

Porównanie: Purina Pro Plan Puppy Large Athletic oraz Taste of the Wild High Prairie Puppy

Recommended Posts

Posted

Chciałam zmienić karmę z Puriny na coś innego porównywalnego cenowo. Zmiana wynika z tego, że mojemu szczeniakowi karma średnio smakuje. To znaczy jak jest głodny to zje, ale szału nie ma. A ponieważ jest nieco za chudy, to nie chcę go ciągle "przegładzać". Wolałam poszukać jakiejś lepszej, bardziej treściwej karmy. Wybór padł na Taste of the Wild, który nie zawiera kukurydzy i zbórz. Popełniłam nawet wpis na blogu porównujący te dwie karmy, dla zainteresowanych http://piesologia.blogspot.com/2015/03/test-purina-pro-plan-puppy-vs-taste-of_16.html
Natomiast nadal nie jestem w 100% zadowolona. Psu bardziej smakuje Purina, a chudy jest jak był :/ Więc szukam dalej ;D

Posted

Głodzić nie ma sensu. Miałam podobną sytuację z moją shihtzaczką - próbowałam skłonić ją do jedzenia łososiowej Puriny Pro Plan dla szczeniąt. Nie tknęła ani jednego krokietu - nawet mimo kilkudniowych głodówek (były dwa czy trzy podejścia w mniej więcej miesięcznym odstępie czasu). Podejrzewam, że z karmą mogło być coś nie tak. Później dowiedziałam się o aferze z aflatoksynami, o tym, że Beneful od Puriny prawdopodobnie zabija psy (masywny proces z powództwa zbiorowego w USA, 4.000 podejrzanych zgonów psów)... i postanowiłam, że produkty tej marki już u mnie nie zagoszczą.

Posted

Moja suka NIE JEST wybredna. To była JEDYNA karma, do której podejść nie chciała mimo podręcznikowego traktowania (wystawianie miski na 15 min. 2 x dziennie przez kilka kolejnych dni). Kończyło się głodowymi wymiotami żółcią, więc ile dłużej mogłam czekać przy szczeniaku??? Podkreślam, to się nie zdarzyło przy żadnej innej karmie, a Tina z próbek zna ich naprawdę sporo (ok. 40 różnych).

Posted

Doktoryzuję się z suchych karm. Zastanawiam się między Acaną a Purizonem. Skłądy dość podobne, ceny też. Więc niby jak mam się zdecydować :P
Purizon można kupić w mniejszych opakowaniach na próbę. Acana występuje niestyety tylko w dużych workach. Może macie jakieś doświadczenia z tymi karmami?

Posted

Z karm zza oceanu polecam Acanę, jak najbardziej. To karma kanadyjska, moje psy są cały czas na niej i jest ok. O produkcji karm w USA też czytałam wiele, aż mnie zmroziło z wrażenia.