Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Ja odpoczątku jestem w oddziale warszawskim i puki co jest ok. Czasem nawet pozytywnie zaskoczona jestem, bo jak się ładnie poprosi to i przyspieszyć niektóre sprawy się da i ogólnie idzie oddział ludziom na rękę. I odpowiada mi to, że jak do tej pory udało mi się mieć wszystkie przeglądy w domu i nigdzie szczylków wozić nie musiałam, sędzina przyjeżdża, ogląda, tatuuje i jeszcze co do terminu da się dogadać tak by obu stronom pasował.
Ogólnie rzecz biorąc przez 6 lat bycia w związku i po 8 miotach (więc i wizyt w związku z tym sporo w oddziale odbyłam a i przeglądów trochę u mnie się odbyło) powodów do narzekań nie mam więc chyba nie jest źle. :)

• 3 years later...
Posted (edited)

[quote name='frania77']Witam
Czy ktoś mógłby mi napisać jak jest Gdyńskim oddziale? na począdku marca odbieram pieska i jestem ciekawa jak zostane przyjęta...
Pozdrawiam[/QUOTE]

frania77

Oddział w Gdyni podobnie jak ten w Gdańsku z siedzibą w Sopocie przyjmie Cię na pewno z otwartymi rękoma, drugie dno zauważysz po czasie, układ, jednowładztwo, układy w stosunku do zaprzyjaźnionych hodowców. Pracują tam min. ludzie, którzy fałszują rodowody, podstawiają mioty, niestety obydwa oddziały nie odbiegają poziomem indolencji i korupcji od innych oddziałów, jeżeli chcesz mieć spokój omijaj jak najdalej się da. No chyba, że jesteś zwolenniczką ploteczek przy kafce, fajeczce i wódeczce to wtedy trafiłaś idealnie. Jeżeli jednak zależy Ci na psie, hodowli zarejestruj psa gdziekolwiek, wszędzie jak już pisałem jest to samo i trzymaj się od nich jak najdalej, hoduj, wystawiaj i ciesz się towarzystwem psa, ale nie wprowadzaj w swoje plany nikogo z ZK i nikogo na forach. Tak więc Gdynia i Gdańsk to mega korupcja, fałszerstwa, układy, olewanie jak w całym ZKwP. Piszę z doświadczenia i mam konkretne na taki proceder dowody, to już piszę do podglądaczy i donosicieli jacy mogą się próbować oburzać heheheheh :p

Edited by Chima
Posted

Oddział Lubelski Związku Kynologicznego. Przemiła, sympatyczna kadra. Szybkie załatwianie spraw (czasem po godzinach pracy oddziału). Dużo cennych porad. Polecam. :-)