Chesti Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 12 godzin temu, Mary&Shena napisał: Witamy :) A czemu nigdy się nie spełni ? :) Aj bo teraz to ja się muszę liczyć ze zdaniem męża. A jemu się nie podobają. Tzn. jest dużo więcej innych ras, które podobają mu się bardziej. Mnie też się trochę preferencje pozmieniały. Ale uwielbiam collaki u innych. I też zakochałam się najpierw w książkowej Lassie. Tak jak i w książkowej Belli z Bella i Sebastian. Kocham psie książki :) Quote
Mary&Shena Posted May 11, 2016 Author Posted May 11, 2016 21 godzin temu, Erykowa napisał: Hej Piękna dziewczyna.Sztuczki super Wam wychodzą.Ja tonauczyłam psa siad,waruj,łapa i zostań.Więcej jakos mi nie idzie ;) ...a jeszcze ostatnio nauczył się turlaj ;) Dziękujemy! :) Ja mam taki zastój z Miłką, jak na razie umiemy tylko siad, daj łapę, szlifujemy obrót i akuku!... Późno się z nią wzięłam za naukę sztuczek, jak miała jakieś 5 lat, więc jest trudniej niż z Sheną, z którą coś tam sztuczkujemy sobie od szczeniaka. Także wiesz, w porównaniu z Miłką Twój pies dużo umie ;p 13 godzin temu, Collakowa napisał: Niby lepiej, patrząc na sportowe roughe, ale w Pl jest tylko 6 hodowli, z czego tylko 1 mi się podoba :P Smoothy W Pl to głównie w agi. W ipo też je zobaczyć można :D Właśnie agi miałam na myśli :) Te smoothy które widywałam na wystawach, hehm, nie łapały za oko. Może to kwestia hodowli, ale bardziej przypominały krótkowłose mieszańce collie niż po prostu kolaka z krótką sierścią, w Polsce raczej nie ma w czym wybierać :/ Pozostaje nam marzyć, że kiedyś tam pojedziemy gdzieś za granicę i sprowadzimy sobie collie naszych marzeń (ja klasyka, a Ty smootha), no chyba, że do tego czasu liczba smoothów w Polsce znacznie urośnie ;) Quote
Mary&Shena Posted May 11, 2016 Author Posted May 11, 2016 11 godzin temu, Chesti napisał: Aj bo teraz to ja się muszę liczyć ze zdaniem męża. A jemu się nie podobają. Tzn. jest dużo więcej innych ras, które podobają mu się bardziej. Mnie też się trochę preferencje pozmieniały. Ale uwielbiam collaki u innych. I też zakochałam się najpierw w książkowej Lassie. Tak jak i w książkowej Belli z Bella i Sebastian. Kocham psie książki :) Aaa, no chyba, że tak. Też się trochę obawiam, jak to będzie w przyszłości, gdy będę dorosłą kobietą w związku i być może okaże się, że z tego powodu nie zagoszczą u mnie wymarzone rasy ;) Quote
Erykowa Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 Rzecz dogadania ;) Erman jest pierwszym naszym-moim i męza wspólnym psem.Oboje bylismy pewni,że chcemy dużego psa-choć ja się łamałam przy jacku rasselu.I każdy z nas przedstawił kilka cech jakie chciałby miec u psa i padło na naszego Eryka :)Spełnił idealnie warunki moje i męża:) Quote
jolkablaszczyk Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 My z Bartkiem mamy podział on ma swojego rottka a ja malamuta.. tyle że u nas jest dość ironicznie... bo Barek jako ten, który psa wybrał to na co dzień raczej się nim nie zajmuje, próbuje mi wybrać psa po odejściu Maszy....taki wał.... :D ja sobie najprawdopodobniej coś zaadoptuję z polski.. odwiedzę kilka schronisk i pewnie w jakiejś biedzie się zakocham.... no chyba, że w którejś z ras które mi sie podobają (i hodowle te obserwuję) będzie w tym czasie fajny miot to może się skusze.... a jak nie to coś po prostu przygarnę :) Quote
Chesti Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 E tam... gdybym się uparła to miałabym i collaka, ale zwykle staram się iść na kompromis ;) Beagle był takim kompromisem właśnie (choć przeszedłby i border, gdyby się taki wtedy trafił z adopcji). A teraz to już stanęło na tym, że na Wigilii usłyszałam od męża "...a weźmiemy drugiego bigielkaaaa?". Już nawet nie jego wymarzonego bullterriera, tylko drugie szurnięte i łaciate ;) Quote
Collakowa Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 O 11.05.2016 o 11:23, Mary&Shena napisał: Właśnie agi miałam na myśli :) Te smoothy które widywałam na wystawach, hehm, nie łapały za oko. Może to kwestia hodowli, ale bardziej przypominały krótkowłose mieszańce collie niż po prostu kolaka z krótką sierścią, w Polsce raczej nie ma w czym wybierać :/ Pozostaje nam marzyć, że kiedyś tam pojedziemy gdzieś za granicę i sprowadzimy sobie collie naszych marzeń (ja klasyka, a Ty smootha), no chyba, że do tego czasu liczba smoothów w Polsce znacznie urośnie ;) Bo Polskie smoothy sa masywne xd a ja takich nie lubię. Ja smootha chcę o delikatnym kośćcu. W Polsce mam tylko jedną hodowlę, która mi się podoba, i planują na 2016/2017 rok miot :3 Chciałabym smootha ze Skandynawii, tam są bardzo piękne psy Quote
Paulina94 Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 O 11.05.2016 o 11:24, Mary&Shena napisał: Aaa, no chyba, że tak. Też się trochę obawiam, jak to będzie w przyszłości, gdy będę dorosłą kobietą w związku i być może okaże się, że z tego powodu nie zagoszczą u mnie wymarzone rasy ;) To tak jak u mnie. Ja najbardziej chciałam labradora, mój facet chciał amstaffa, ale na szczęście w końcu udało się wybrać rasę, która nam obojgu odpowiadała :P Quote
mar....ka Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 u mnie było jeszcze gorzej, bo mój mąż w w ogóle nie chciał psa w domu! Quote
mar....ka Posted May 31, 2016 Posted May 31, 2016 O 24.05.2016 o 09:53, Paulina94 napisał: majoka, ważne, że w końcu go przekonałaś :P chyba uległ, jak przyśnił mi się sen z bokserami :) W naszym domu pod stołem były szczeniory i Tz kazał mi wybrać fioletowego- (to był pluszak, reszta prawdziwe). Jak opowiedziałam co tam mi się śniło, stwierdził że fiksuje heheh i jakoś poszło Quote
Mary&Shena Posted May 31, 2016 Author Posted May 31, 2016 Jak tak czytam to widzę, że jakieś kompromisy są ;P Nie wyobrażam sobie by być w przyszłości z niepsiolubnym człowiekiem, no ale nigdy nic nie wiadomo ;) Quote
Collakowa Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 O 6.06.2016 o 08:14, Mary&Shena napisał: Shena portretowo :) Cudo! <3 <3 Quote
Mary&Shena Posted June 7, 2016 Author Posted June 7, 2016 6 godzin temu, Paulina94 napisał: Ślicznotka :) Dziękujemy! 4 godziny temu, Collakowa napisał: Cudo! <3 <3 Dziękuję :) Quote
mar....ka Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 piękne zdjęcie, o modelce nie wspominając (bo to bóstwo <3) Quote
Mary&Shena Posted June 8, 2016 Author Posted June 8, 2016 22 godzin temu, majoka napisał: piękne zdjęcie, o modelce nie wspominając (bo to bóstwo <3) majoka, dziękuję bardzo :D Quote
Mary&Shena Posted October 27, 2016 Author Posted October 27, 2016 O 30.07.2016 o 16:46, mar....ka napisał: hej Hej hej ;) Dawno nas tu nie było, ale czas ogłosić - wczoraj Miłka skończyła 10 lat... To niesamowite, jak ten czas szybko leci! Quote
mar....ka Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 100 lat, dlaczego Was właśnie ciągle nie ma? Jestem nieregularna w "postowaniu" na dogo, ale Wy to już rekordy bijecie :P Quote
Mary&Shena Posted December 14, 2016 Author Posted December 14, 2016 O 29.10.2016 o 15:09, mar....ka napisał: 100 lat, dlaczego Was właśnie ciągle nie ma? Jestem nieregularna w "postowaniu" na dogo, ale Wy to już rekordy bijecie :P Ostatnio miałam dużą przerwę od dogo, ale (chyba) już wróciłam - o ile czas mi na to pozwoli. A przynajmniej w weekendy będę wpadać, pisać i chociaż tyle ;) O 29.10.2016 o 19:25, Paulina94 napisał: Hej ;) Z mocną obsuwą, ale hej :) Quote
mar....ka Posted January 14, 2017 Posted January 14, 2017 Proszę o podpisanie https://secure.avaaz.org/pl/petition/Minister_Srodowiska_Pan_Jan_Szyszko_Niepodpisanie_nowego_planu_ochrony_Karkonoskiego_Parku_Narodowego/?aEZIIdb Quote
Recommended Posts