Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Żyjemy :D 

Ostatnio jakoś się nie udzielam tutaj, ale mamy nowe zdjęcia, więc wypadałoby coś tu napisać ;)

Nie pokazywałyśmy jeszcze w żadnym wątku naszej obroży z Kudłatego Arta - jest naprawdę super! Szkoda tylko, że tak szybko się zgubiła i nie wiadomo, gdzie jest...

GOjTbvM.jpg?1

x9jPM3n.jpg

:) Powyżej Shena.

Posted (edited)

Wreszcie mamy jakieś zdjęcia ze sztuczkowania!

lPvOwWE.jpg?1

Poniżej slalom, czyli to, co kolaczki lubią najbardziej :)

lLzHfuo.jpg?1

A tutaj skupienie, cóż, za smaczki chce się pracować...

nyqNq9m.jpg?1

"Pa, pa!" - jeszcze z odrywaniem się od ziemii jak przy proszeniu, ale może tak jest efektowniej?

zzLCTgf.jpg?1

Stanie też nam już lepiej wychodzi :)

00NZEQC.jpg?1

F71zSXZ.jpg?1

Ósemka...

nKDX0TB.jpg?1

Takiego mam bordera!

IQyrTC8.jpg?1

Edited by Mary&Shena
Posted
O 1.05.2016o22:47, majoka napisał:

Utraciłam Wasz watek w subskrypcjach, mam nadzieje, że dogo nie szykuje kolejnych zmian!

Ja też niektóre wątki utraciłam, niestety :< Denerwują mnie troszkę te zmiany na Dogo, żeby chociaż były na lepsze...

5 godzin temu, Collakowa napisał:

Sarczeł też lubi slalom robić, nasza ulubiona sztuczka :D

A obroża świetna!Szkoda, ze się zgubiła 

Dziękujemy! :D

U nas slalomy, ósemki i obroty to chyba ulubione sztuczki Sheny, nie wiem co te kolaki się tak nakręcają na...kręcenie ;)

Posted

Dokładnie! Kochają chyba kręcić się w kółko :P Naszymi podstawowymi ulubionymi sztuczkami, to tak jak wspomniałam slalom między nogami, a także obroty i komenda 'obejdź' :D 

Posted

A przed spacerem taniec radości, czyli szczekanie, ogon napędzany niewidzialnym silnikiem i znowu, klasycznie obroty? Bo u mnie tak to wygląda, zauważyłam, że gdy się cieszą albo nie mogą czegoś doczekać, to też się kręcą w kółko, jakby nie mogły w miejscu usiedzieć i nie miały co zrobić z tą energią - Shena np. ostatnio zaczęła sama z siebie robić obroty, gdy dostaje jeść :D O piłkach czy frisbee już nie wspominając ;) 

Posted

W naszym przypadku wszyscy wokół wiedzą, że Sara wybywa na spacer, gdyż szczeka jak opetana. 

Kiedyś czytałam, ze pies powinien przed wyjściem na spacer usiąść i się uspokoić, robimy tak i owszem jest spokój, dopóki nie wyjdziemy za furtkę, też ujada xd

Posted
23 minut temu, Collakowa napisał:

W naszym przypadku wszyscy wokół wiedzą, że Sara wybywa na spacer, gdyż szczeka jak opetana. 

Kiedyś czytałam, ze pies powinien przed wyjściem na spacer usiąść i się uspokoić, robimy tak i owszem jest spokój, dopóki nie wyjdziemy za furtkę, też ujada xd

O tak, u nas też jest obowiązkowe siad i ostatnio nawet udaje się wprowadzać ciii... Oczywiście do momentu, aż wyjdziemy na dwór, no i chociaż pies nie szczeka, to wydaje miliard innych dźwięków - jęki, skomlenie, jakieś wycie ? XD No i to opcja z Sheną, Miłka umie opanować się dopóki nie zobaczy szelek (szelki=dłuższy spacer=wygrane życie), natomiast jak są dwie na raz, nie ma zmiłuj, jakieś dzikie podskoki, szczekanie (pfff, właściwie darcie mordy) jak opętane i generalnie wyglądają, jakby zaraz miały wyjść z siebie ;)

7 godzin temu, Paulina94 napisał:

Collie to jedna z moich ulubionych ras :)

Miło nam, w takim razie zapraszamy do naszej galerii na dłużej :) Albo na bloga >> http://lisi-team.blogspot.com/

• Upvote 1
Posted
O 4.05.2016 o 20:04, Collakowa napisał:

To u mnie jest szczekanie i skakanie na mnie, co eliminujemy, ale i tak zdarza jej się skakać 

U nas już na szczęście udało się to wyeliminować (nie licząc sporadycznych wybryków), ale dalej pracujemy nad wyciszeniem odgłosów radości ;)

14 godzin temu, majoka napisał:

Shadow nie wydaje odgłosów, ale dostaje adhd. Jak ubieram szelki, to sam podnosi łapy-co  nie jest pożądane heheh

O, to u nas z kolei jest to pożądane, przed ubraniem szelek psy mają usiąść, dostają komendę "szelki" i same podnoszą łapy :D

Psy to mądre stworzenia, tak swoją drogą ;p, wiedzą, kiedy współpracować XD

Posted

Witam się ;)

Piękne piesy... collie to moje marzenie z dzieciństwa :) Co prawda nigdy się nie spełniło i już nie spełni, ale nadal bardzo lubię tą rasę.

Posted
O 7.05.2016 o 22:59, majoka napisał:

Collie to chyba marzenie większości psiarzy, Lassie zrobił dobrą robotę :P

U nas też collaki pojawiły się za sprawą Lassie ;) ! Co prawda nie tej filmowej, tylko książkowej, ale jednak :D

O 6.05.2016 o 00:54, Chesti napisał:

Witam się ;)

Piękne piesy... collie to moje marzenie z dzieciństwa :) Co prawda nigdy się nie spełniło i już nie spełni, ale nadal bardzo lubię tą rasę.

Witamy :) A czemu nigdy się nie spełni ? :)

O 8.05.2016 o 14:06, Collakowa napisał:

Moim też jest marzeniem - taki 'prawdziwy' collie z dobrej hodowli, tyle ze nie za sprawa Lassie, mi się marzy smooth ;)

To i tak nieźle - mi się marzy kiedyś tam klasyczny rough (coś w stylu Sheny, ale z charakterem co najmniej tak dobrym i zrównoważonym jak Miłka), a takich w Polsce jest nie wiele, "sportowych" hodowli czy psów już w ogóle ze świecą szukać. Smoothy się tu mają lepiej ;), nawet powoli zdobywają popularność w sporcie, generalnie wychodzą z cienia długowłosych kuzynów :).

Posted

Hej

Piękna dziewczyna.Sztuczki super Wam wychodzą.Ja tonauczyłam psa siad,waruj,łapa i zostań.Więcej jakos mi nie idzie ;) ...a jeszcze ostatnio nauczył się turlaj ;)

Posted
10 godzin temu, Mary&Shena napisał:

To i tak nieźle - mi się marzy kiedyś tam klasyczny rough (coś w stylu Sheny, ale z charakterem co najmniej tak dobrym i zrównoważonym jak Miłka), a takich w Polsce jest nie wiele, "sportowych" hodowli czy psów już w ogóle ze świecą szukać. Smoothy się tu mają lepiej ;), nawet powoli zdobywają popularność w sporcie, generalnie wychodzą z cienia długowłosych kuzynów :).

Niby lepiej, patrząc na sportowe roughe, ale w Pl jest tylko 6 hodowli, z czego tylko 1 mi się podoba :P 

Smoothy W Pl to głównie w agi. W ipo też je zobaczyć można :D