Mary&Shena Posted February 23, 2016 Author Posted February 23, 2016 O tak, Collakowa, znam to ;) A my tymczasem zapraszamy na naszego bloga: http://lisi-team.blogspot.com/ Quote
Mary&Shena Posted May 1, 2016 Author Posted May 1, 2016 Żyjemy :D Ostatnio jakoś się nie udzielam tutaj, ale mamy nowe zdjęcia, więc wypadałoby coś tu napisać ;) Nie pokazywałyśmy jeszcze w żadnym wątku naszej obroży z Kudłatego Arta - jest naprawdę super! Szkoda tylko, że tak szybko się zgubiła i nie wiadomo, gdzie jest... :) Powyżej Shena. Quote
Mary&Shena Posted May 1, 2016 Author Posted May 1, 2016 (edited) Wreszcie mamy jakieś zdjęcia ze sztuczkowania! Poniżej slalom, czyli to, co kolaczki lubią najbardziej :) A tutaj skupienie, cóż, za smaczki chce się pracować... "Pa, pa!" - jeszcze z odrywaniem się od ziemii jak przy proszeniu, ale może tak jest efektowniej? Stanie też nam już lepiej wychodzi :) Ósemka... Takiego mam bordera! Edited May 1, 2016 by Mary&Shena Quote
Mary&Shena Posted May 1, 2016 Author Posted May 1, 2016 Porządny collie pracujący! Aż miło mi się na to patrzy, gdy widzę, jak śmiga z uśmiechniętą paszczą :D 1 Quote
mar....ka Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 jakie wpatrzenie we właścicielkę :) Utraciłam Wasz watek w subskrypcjach, mam nadzieje, że dogo nie szykuje kolejnych zmian! Quote
Collakowa Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Sarczeł też lubi slalom robić, nasza ulubiona sztuczka :D A obroża świetna!Szkoda, ze się zgubiła Quote
Mary&Shena Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 O 1.05.2016o22:47, majoka napisał: Utraciłam Wasz watek w subskrypcjach, mam nadzieje, że dogo nie szykuje kolejnych zmian! Ja też niektóre wątki utraciłam, niestety :< Denerwują mnie troszkę te zmiany na Dogo, żeby chociaż były na lepsze... 5 godzin temu, Collakowa napisał: Sarczeł też lubi slalom robić, nasza ulubiona sztuczka :D A obroża świetna!Szkoda, ze się zgubiła Dziękujemy! :D U nas slalomy, ósemki i obroty to chyba ulubione sztuczki Sheny, nie wiem co te kolaki się tak nakręcają na...kręcenie ;) Quote
Collakowa Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Dokładnie! Kochają chyba kręcić się w kółko :P Naszymi podstawowymi ulubionymi sztuczkami, to tak jak wspomniałam slalom między nogami, a także obroty i komenda 'obejdź' :D Quote
Mary&Shena Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 A przed spacerem taniec radości, czyli szczekanie, ogon napędzany niewidzialnym silnikiem i znowu, klasycznie obroty? Bo u mnie tak to wygląda, zauważyłam, że gdy się cieszą albo nie mogą czegoś doczekać, to też się kręcą w kółko, jakby nie mogły w miejscu usiedzieć i nie miały co zrobić z tą energią - Shena np. ostatnio zaczęła sama z siebie robić obroty, gdy dostaje jeść :D O piłkach czy frisbee już nie wspominając ;) Quote
Mary&Shena Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 Turlanie w sumie też lubi, a to przecież też kręcenie się wokół własnej osi, tylko w poziomie :P (to tłumaczy, czemu Miłka tak lubi się tarzać) Quote
Collakowa Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 W naszym przypadku wszyscy wokół wiedzą, że Sara wybywa na spacer, gdyż szczeka jak opetana. Kiedyś czytałam, ze pies powinien przed wyjściem na spacer usiąść i się uspokoić, robimy tak i owszem jest spokój, dopóki nie wyjdziemy za furtkę, też ujada xd Quote
Mary&Shena Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 23 minut temu, Collakowa napisał: W naszym przypadku wszyscy wokół wiedzą, że Sara wybywa na spacer, gdyż szczeka jak opetana. Kiedyś czytałam, ze pies powinien przed wyjściem na spacer usiąść i się uspokoić, robimy tak i owszem jest spokój, dopóki nie wyjdziemy za furtkę, też ujada xd O tak, u nas też jest obowiązkowe siad i ostatnio nawet udaje się wprowadzać ciii... Oczywiście do momentu, aż wyjdziemy na dwór, no i chociaż pies nie szczeka, to wydaje miliard innych dźwięków - jęki, skomlenie, jakieś wycie ? XD No i to opcja z Sheną, Miłka umie opanować się dopóki nie zobaczy szelek (szelki=dłuższy spacer=wygrane życie), natomiast jak są dwie na raz, nie ma zmiłuj, jakieś dzikie podskoki, szczekanie (pfff, właściwie darcie mordy) jak opętane i generalnie wyglądają, jakby zaraz miały wyjść z siebie ;) 7 godzin temu, Paulina94 napisał: Collie to jedna z moich ulubionych ras :) Miło nam, w takim razie zapraszamy do naszej galerii na dłużej :) Albo na bloga >> http://lisi-team.blogspot.com/ 1 Quote
Collakowa Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 To u mnie jest szczekanie i skakanie na mnie, co eliminujemy, ale i tak zdarza jej się skakać Quote
mar....ka Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Shadow nie wydaje odgłosów, ale dostaje adhd. Jak ubieram szelki, to sam podnosi łapy-co nie jest pożądane heheh Quote
Mary&Shena Posted May 6, 2016 Author Posted May 6, 2016 O 4.05.2016 o 20:04, Collakowa napisał: To u mnie jest szczekanie i skakanie na mnie, co eliminujemy, ale i tak zdarza jej się skakać U nas już na szczęście udało się to wyeliminować (nie licząc sporadycznych wybryków), ale dalej pracujemy nad wyciszeniem odgłosów radości ;) 14 godzin temu, majoka napisał: Shadow nie wydaje odgłosów, ale dostaje adhd. Jak ubieram szelki, to sam podnosi łapy-co nie jest pożądane heheh O, to u nas z kolei jest to pożądane, przed ubraniem szelek psy mają usiąść, dostają komendę "szelki" i same podnoszą łapy :D Psy to mądre stworzenia, tak swoją drogą ;p, wiedzą, kiedy współpracować XD Quote
Chesti Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Witam się ;) Piękne piesy... collie to moje marzenie z dzieciństwa :) Co prawda nigdy się nie spełniło i już nie spełni, ale nadal bardzo lubię tą rasę. Quote
mar....ka Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Collie to chyba marzenie większości psiarzy, Lassie zrobił dobrą robotę :P Quote
Collakowa Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 Moim też jest marzeniem - taki 'prawdziwy' collie z dobrej hodowli, tyle ze nie za sprawa Lassie, mi się marzy smooth ;) Quote
Mary&Shena Posted May 10, 2016 Author Posted May 10, 2016 O 7.05.2016 o 22:59, majoka napisał: Collie to chyba marzenie większości psiarzy, Lassie zrobił dobrą robotę :P U nas też collaki pojawiły się za sprawą Lassie ;) ! Co prawda nie tej filmowej, tylko książkowej, ale jednak :D O 6.05.2016 o 00:54, Chesti napisał: Witam się ;) Piękne piesy... collie to moje marzenie z dzieciństwa :) Co prawda nigdy się nie spełniło i już nie spełni, ale nadal bardzo lubię tą rasę. Witamy :) A czemu nigdy się nie spełni ? :) O 8.05.2016 o 14:06, Collakowa napisał: Moim też jest marzeniem - taki 'prawdziwy' collie z dobrej hodowli, tyle ze nie za sprawa Lassie, mi się marzy smooth ;) To i tak nieźle - mi się marzy kiedyś tam klasyczny rough (coś w stylu Sheny, ale z charakterem co najmniej tak dobrym i zrównoważonym jak Miłka), a takich w Polsce jest nie wiele, "sportowych" hodowli czy psów już w ogóle ze świecą szukać. Smoothy się tu mają lepiej ;), nawet powoli zdobywają popularność w sporcie, generalnie wychodzą z cienia długowłosych kuzynów :). Quote
Erykowa Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Hej Piękna dziewczyna.Sztuczki super Wam wychodzą.Ja tonauczyłam psa siad,waruj,łapa i zostań.Więcej jakos mi nie idzie ;) ...a jeszcze ostatnio nauczył się turlaj ;) Quote
Collakowa Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 10 godzin temu, Mary&Shena napisał: To i tak nieźle - mi się marzy kiedyś tam klasyczny rough (coś w stylu Sheny, ale z charakterem co najmniej tak dobrym i zrównoważonym jak Miłka), a takich w Polsce jest nie wiele, "sportowych" hodowli czy psów już w ogóle ze świecą szukać. Smoothy się tu mają lepiej ;), nawet powoli zdobywają popularność w sporcie, generalnie wychodzą z cienia długowłosych kuzynów :). Niby lepiej, patrząc na sportowe roughe, ale w Pl jest tylko 6 hodowli, z czego tylko 1 mi się podoba :P Smoothy W Pl to głównie w agi. W ipo też je zobaczyć można :D Quote
Recommended Posts