Malwi Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Do schroniska w Ostrowie Wielkopolskim trafił rudy spaniel - jeszcze nie mam ani zdjęć ani nie wiem czy pies czy suczka - jak tylko się dowiem od razu wrzucę. Quote
Fundacja Medor Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 pewnie ten pan by przywiózł psiaka sam tylko my tez nie mamy gdzie go włozyc psy nie ida do adopcji wogole ludzie chetniej adoptuja suczki i w medorze psy zostaly Quote
Malwi Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 [quote name='Malwi']Do schroniska w Ostrowie Wielkopolskim trafił rudy spaniel - jeszcze nie mam ani zdjęć ani nie wiem czy pies czy suczka - jak tylko się dowiem od razu wrzucę.[/QUOTE] Na razie wiadomo tylko że to psiak w typie cocker spaniela. kilka fotek: [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v652/malfinaaa/schronisko/DSC06305.jpg[/IMG] [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v652/malfinaaa/schronisko/DSC06311.jpg[/IMG] [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v652/malfinaaa/schronisko/DSC06318.jpg[/IMG] Quote
Paulina87 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Co do małych dzieci to na razie pewnie nie wiadomo. Malwi będzie pewnie jutro w schronisku to zobaczy jak się miewa. Quote
agus5839 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 śliczniutki;)ile ma latek?wiadomo czy lubi dzieci? Quote
Malwi Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Psiak jest młody - nie ma więcej jak 2 lata. Co do dzieci to na razie jeszcze nie wiadomo bo nie jest wyprowadzany na spacery jeszcze - ja z nim trochę posiedziałam i jest bardzo radosny - nie chciał mnie wypuścić z kojca - cały czas chciał być głaskany i przytulany :D Na początku, przez kraty trochę warczał, ale gdy dostał jeść i wybiegł na chwilę z kojca zmienił się w cudownego , wesołego i pełnego energii psiaka - charakter ma typowo cockerspanielowaty , chętnie pogoniłby jakiegoś kota lub ptaka, do innych psów jeszcze nie wiadomo - nie było okazji sprawdzić. Został znaleziony w parku przywiązany do drzewa. Nie wiem czy było to celowe, czy ktoś po prostu poszedł obok do sklepu i o nim zapomniał. W każdym bądź razie psiak cudowny - osobiście gdybym mogła sama bym go wzięła (w dodatku mam słabość do rasy ;)) Quote
bianka0 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG] Proszę o pomoc już najłatwiejszą bo tylko materialną dla spanielki z Zamościa.Ona ma wielką szansę na życie. [IMG]http://img44.imageshack.us/img44/66/spaniel.jpg[/IMG] [IMG]http://img17.imageshack.us/img17/8951/spaniel3.jpg[/IMG] [IMG]http://img22.imageshack.us/img22/7625/spaniel1.jpg[/IMG] Oto ona ,stara ,zniszczona ,sponiewierana ,do której nie można się zbliżyć żeby zrobić normalne zdjęcia(tak jest w Zamościu). Oddałam jej swoje (od prawie roku )zarezerwowane miejsce w hoteliku u Murki dla starego jamnika.Mamy jutro transport do hoteliku,Murka z przyczyn dramatycznych zgodziła się przyjąć ją tydzień wcześniej. Spanielce-nieadopcyjnej dziwnie przedłuża się kwarantanna,nie ma czasu,jutro musi być w cudowny sposób wykupiona,żeby ślad po niej nie zaginął.Brakuje nam połowę deklaracji stałych wpłat na pobyt w hoteliku. Może zobaczy ją jakiś miłośnik spanieli. Quote
Cockermaniaczka Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 DZIEWCZYNY POMOCY!!!! Kamila y for animals ma spaniela! Czarny super chlopak!!!! Potrzebuje tymczasu na juz!!! Jutro nie ma dla niego domu:placz: Grozi mu schron!!!!:placz::placz: Pomocy:placz: Quote
florida_blue Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [B][COLOR=blue]Spanielek błąkał się przy trasie DK1(Warszawa- Katowice), omijany przez przejeżdzające samochody - okolice Poczesnej - i trafił do mnie ... [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Psiaka musiałam zawieźć do schroniska - po 3 godzinach w samochodzie i odwiedzaniu potencjalnych domków i tymczasów... jesteśmy zawalone po uszy... psiak jest prześliczny, idealnie taki jak mnie się podobają: szczupłej budowy (chyba jeszcze nie "zmężniał"), z gęstym włosem na łapkach, piękna głowa i uroczy wachlarz na długim łukowatym ogonie. Ogon nosi poziomo. Jest kruczoczarny, błyszczący, aż wpada w granatowy... [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Ma pogryzione uszy (już zabliznione ranki, własciwie zostały strupki ) i ściętą sierść po ich zewnętrznej stronie. Miał na szyi bardzo grubą kolczatkę. [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Jest bardzo żywy, wszystko go interesuje, w samochodzie grzeczny. Nie wykazywał agresji w stosunku do ludzi , na kota nie zareagował prawie wcale, ale kiedy pozniej podszedł go powąchać (bez zbrodniczych zamiarów) i dostał po nosie - odskoczył nieco zdziwiony i przxytulony do nóg dużego ludzia trochę poszczekał (ale chyba tylko dla zasady :P )[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Do windy wsiadł bez problemu, jest ufny w stosunku do obcych. Do psów szczekających przez kraty zjezył sie i obszczekał. Do przyjażnie nastawionych - zero agresji[/COLOR][/B]. [COLOR=blue][B]Prosimy o pomoc w ogłoszeniach - moze ktoś go szuka, widać że pies zadbany, ktoś tą sierść z uszków wyciął, żeby się zagoiły ranki...[/B][/COLOR] [B][COLOR=#0000ff][/COLOR][/B] moj tel 507 384 974. Zdjecia moge przesłać mms Quote
Cockermaniaczka Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [URL=http://img21.imageshack.us/i/piesc.jpg/][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/351/piesc.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://img34.imageshack.us/i/media22.jpg/][IMG]http://img34.imageshack.us/img34/6352/media22.jpg[/IMG][/URL] szukamy tymczasu albo wlasciciela Quote
Malwi Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 a w jakim wieku dzieci ? - jeśli bedą jakieś w schronisku to sprawdzę jak się zachowuje - ale to jest tak radosny psiak że nie powinno być problemu z dziećmi :) Prędzej mógłby wyrządzić im krzywdę jakby na nie skoczył. Quote
agus5839 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 [quote name='Malwi']Psiak jest młody - nie ma więcej jak 2 lata. Co do dzieci to na razie jeszcze nie wiadomo bo nie jest wyprowadzany na spacery jeszcze - ja z nim trochę posiedziałam i jest bardzo radosny - nie chciał mnie wypuścić z kojca - cały czas chciał być głaskany i przytulany :D Na początku, przez kraty trochę warczał, ale gdy dostał jeść i wybiegł na chwilę z kojca zmienił się w cudownego , wesołego i pełnego energii psiaka - charakter ma typowo cockerspanielowaty , chętnie pogoniłby jakiegoś kota lub ptaka, do innych psów jeszcze nie wiadomo - nie było okazji sprawdzić. Został znaleziony w parku przywiązany do drzewa. Nie wiem czy było to celowe, czy ktoś po prostu poszedł obok do sklepu i o nim zapomniał. W każdym bądź razie psiak cudowny - osobiście gdybym mogła sama bym go wzięła (w dodatku mam słabość do rasy ;))[/quote] Mi tez sie bardzo podoba chciałam takiego do roczku ale myslę,że takiego dwuletniego tez dałoby sie ułozyc???Najwazniejsze czy jest łagodny i czy lubi dzieci?czekam na jakies informacjempozdrawiam Quote
Cockermaniaczka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Spokojnie,nie wiadomo czy psiak sie nie zgubil poprostu:roll: Aga co wiesz o tej rasie?:roll:To nie sa latwe psy,wymag:roll:ja naprawde duzo ruchu,uwagi i pielegnacji... Nie zawsze zniosa szarpanie przez dziecko,cocker potrafi sie odgryzc:roll: Quote
agus5839 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 córcia ma nie całe 6 latek,a synek nie całe 2 latka.A skąd jest ten psiak??? Quote
Cockermaniaczka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Czestochowa,najpierw trzeba go sprawdzic jak reaguje-on moze nawet niechcy zrobic krzywde np skaczac na dziecko i je przewracajac.Pozatym jest dosc zadbany wiec moze ma wlasciciela...Jesli jednak nie to mam nadzieje ze zgadzasz sie na wizyte przed adopcyjna/kastracje? Quote
agus5839 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 [quote name='Cockermaniaczka']Czestochowa,najpierw trzeba go sprawdzic jak reaguje-on moze nawet niechcy zrobic krzywde np skaczac na dziecko i je przewracajac.Pozatym jest dosc zadbany wiec moze ma wlasciciela...Jesli jednak nie to mam nadzieje ze zgadzasz sie na wizyte przed adopcyjna/kastracje?[/quot Miejmy nadzieję,że tylko sie zgubił i że znajdzie swojego pana to by było dla niego najlepsze.Ale jezeli sie tak nie stanie to nie chchiałabym zeby trafił do schroniska:(Juz wcześniej pisałam,że zgadzam się na wizyte przd adopcyjna i kastracje. Quote
agus5839 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Prawda nigdy nie miałam spaniela,ale od zawsze miałam psy.Kuzynka moja ma spanielke i bez większych problemów poradziła sobie z wychowaniem suni.Czytałam duzo o tej rasie i mysle ze poradziłabym sobie z nią choć podejrzewam,że to On wychowałby nas;)Dzieci sa nauczone do zycia z pieskiem poniewaz jak juz wczesniej wspomnialam mielismy sunie,ale niestety nie dawno nam zdechła ze starości:-(Córka to strasznie przezyla i obiecalam jej,że bedziemy mieli nowego pieska.Zastanawialismy sie jaki psiak byłby najlepszy dla dzieci,czytalismy o róznych rasach i radzilismy sie ludzi którzy maja o tym pojecie no i zdecydowalismy sie na spanielka.Myslę,ze to będzie trana decyzja poniewaz jak widzę moje dzieci z kuzynki spanielka to uwazam,że ten psiak jest stworzony zeby wychowywac sie w domu z dziecmi.pozdrawiam Quote
agus5839 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 [ Miejmy nadzieję,że tylko sie zgubił i że znajdzie swojego pana to by było dla niego najlepsze.Ale jezeli sie tak nie stanie to nie chchiałabym zeby trafił do schroniska:(Juz wcześniej pisałam,że zgadzam się na wizyte przd adopcyjna i kastracje. Quote
Cockermaniaczka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 on juz jest w schronie;/ :roll: Kto Ci polecil spaniela do dzieci?:cool1: To psy zywiolowe, z ogromna pasja aportu i pracy wechowej.Sa ciete,potrafia sie odgryzc. Potrafia pokazac zeby jak im sie cos nie podoba. Uderzony spaniel sie odgryzie:cool1: Sa ruchliwe,male adhd w slodkim ciele. Poczytaj jakie problemy sprawiaja i wtedy mysl o nich. U bez rodowodowych zdarza sie agresja. Nie wychowane konsekwentnie wymuszaja i robia co chca na slodkie oczy... Rozniez beda probowac ustawic wszytkich pod siebie... Nie wybiegany spaniel=nieszczesliwy znudzony spaniel. No i wez pod uwage ze linieja caly rok.Czy to lato jesien zima bedziesz miala klaki na ziemi,na ubraniu,na dywanie... Potrzebuja tez pielegnacji,trymowanie,strzyzenie,rozczesywanie. Nie jest to bardzo trodne ale trzeba sie liczyc z 2-3 godz na zrobienie psa albo wydatkiem na fryzjera-ostrzegam odrazu ze malo ktory groomer a pojecie o robieniu spanieli:mad: Ja uwielbiam ta rase dlatego tak pisze,to swietne psy ale potrafia byc problemowe. Musisz o tym wiedziec zeby nie bylo za chwile ze "pies skoczyl na dziecko,pies zabral dziecku zabawke i pokazal zeby":-( Quote
agus5839 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Pewnie masz racje,czytałam o nich i zapoznałam sie troszke z ich charakterem bo moja kuzynka ma spanielke jak juz zreszta wczesniej wspomnialam.Zreszta nie jestem jakąś napalona małolatką i skoro zdecydowałam sie na taka rasę to zdaje sobie sprawe z ewentualnuch trudnosci jakie moga byc zwiazane z wychowaniem psiaka.Uwazam równiezże kazdy psiak czy to spaniel,owczarek czy tez kundelek nie wychowany konsekwętnie wymusza i robi różne rzeczy jak to napisałąs na "słodkie oczy".Dlatego wydaje mi się,że to nie kwestia rasy tylko wychowania psiaka-być może spaniele wykorzystuja to bardziej.Ale nie oszukujmy sie nie bierzemy go po to by go szkolic tylko po to by wniósł do domu troche radości ,a szcześliwy psiak odpłaca nam to swoja miłościa,lojalnoscia i zaufaniem do właściciela(nawet ten najbardziej rozpieszczany)Wiec wydaje mi sie ze sprostam temu zadaniu ale jezeli uwazasz,ze nie to nie bede Cię przekonywac.Napewno masz w zupełnosci racje bo masz stycznosć z nimi na co dzień,ale byc może kiedys i ja nabiore takiej wiedzy o spanielach,ale nie majac Go nigdy sie o tym nie przekonam:)Jedno jest pewne jaki by nie był napewno niepozbędziemy sie Go tylko dlatego ze jego charakter bedzie nam nie odpowiadał,pies dla nas jest jak członek rodziny (tak jak była nasza sunia)i jak juz sie na niego zdecydujemy zostanie za nami.Dlatego zalezy mi od poczatku aby lubial dzieci a nasza w tym głowa żeby pozniej nie przestał ich lubieć:) Quote
Cockermaniaczka Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 :p takiej odpowiedzi oczekiwalam:p Wiesz ja wole powiedziec jak jest,jakie sa minusy niz potem szukac dwa razy domku;) To sa fajne psiaki,mysle ze jak kiedys zaadoptujecie spaniela i poswiecicie mu czas,dacie sie wybiegac i nie rozpiescicie za bardzo bedzie ok:p Quote
admirabilis6 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 [quote name='agus5839']Pewnie masz racje,czytałam o nich i zapoznałam sie troszke z ich charakterem bo moja kuzynka ma spanielke jak juz zreszta wczesniej wspomnialam.Zreszta nie jestem jakąś napalona małolatką i skoro zdecydowałam sie na taka rasę to zdaje sobie sprawe z ewentualnuch trudnosci jakie moga byc zwiazane z wychowaniem psiaka.Uwazam równiezże kazdy psiak czy to spaniel,owczarek czy tez kundelek nie wychowany konsekwętnie wymusza i robi różne rzeczy jak to napisałąs na "słodkie oczy".Dlatego wydaje mi się,że to nie kwestia rasy tylko wychowania psiaka-być może spaniele wykorzystuja to bardziej.Ale nie oszukujmy sie nie bierzemy go po to by go szkolic tylko po to by wniósł do domu troche radości ,a szcześliwy psiak odpłaca nam to swoja miłościa,lojalnoscia i zaufaniem do właściciela(nawet ten najbardziej rozpieszczany)Wiec wydaje mi sie ze sprostam temu zadaniu ale jezeli uwazasz,ze nie to nie bede Cię przekonywac.Napewno masz w zupełnosci racje bo masz stycznosć z nimi na co dzień,ale byc może kiedys i ja nabiore takiej wiedzy o spanielach,ale nie majac Go nigdy sie o tym nie przekonam:)Jedno jest pewne jaki by nie był napewno niepozbędziemy sie Go tylko dlatego ze jego charakter bedzie nam nie odpowiadał,pies dla nas jest jak członek rodziny (tak jak była nasza sunia)i jak juz sie na niego zdecydujemy zostanie za nami.Dlatego zalezy mi od poczatku aby lubial dzieci a nasza w tym głowa żeby pozniej nie przestał ich lubieć:)[/quote] hmm, widzisz sa spaniele ktorych nie da sie ulozyc czy wychowac, wiem, bo mam takiego :shake: co wtedy? jesli ugryzie Ci dziecko, oddasz? zobacz ile tu jest chodzacych lagodnosci na watkach- psy w potrzebie. 90% to psy po przejsciach, ale oazy lagodnosci, sprawdzone w dt pod kazdym katem. stanowczo odradzam Ci spaniela, bo predzej czy pozniej bedziesz miala klopot, a sama widzisz ile spanieli laduje w schronach- wlasnie dlatego. bo ludzie oddaja je z powodu dzieci :mad: Rozumiem ze jesli mieliby niepelnosprawne dziecko z adhd, rozniez oddaliby do osrodka, dla mnie to jest rownoznaczne... Quote
Malwi Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 [quote name='Kasia&Rika']wiadomo co z ostrowskim spanielem?:-([/QUOTE] Siedzi i za caly czas czeka na domek ... Jak na razie właściciel sie po niego nie zgłosił, jeśli do soboty wlasciciel sie nie zglosi wtedy bedzie do adopcji i szukamy mu domku. admirabilis6: Osobiście dostalam na 8 czy 9 urodziny cocerke - półroczną, uratowaną od schroniska. Praktycznie sama ją wychowałam bo tylko ja nią się opiekowałam. 9 letnie dziecko dało sobie rade z wychowaniem spanielki a dorosła kobieta nie da sobie rady ? Moja cocerka byla oazą spokoju - zero agresji, a i "ADHD" tez jej sie często włączało. Quote
Kasia&Rika Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 [quote name='Malwi']Siedzi i za caly czas czeka na domek ... Jak na razie właściciel sie po niego nie zgłosił, jeśli do soboty wlasciciel sie nie zglosi wtedy bedzie do adopcji i szukamy mu domku.[/quote] Jeśli by potrzeba pomocy w określeniu charakteru na spacerze, to mogę się wybrać z moją spanielką i zobaczymy jak będzie reagował ... Mogę go zabrać na 2-3 h ... Ale pewnie już wam się to udało ... :) Quote
Recommended Posts