ania14p Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Naprawdę brak zainteresowania kudłaczami, nie czekajmy aż wyłysieją, albo nic nie będzie widać zza dredów! Quote
coolydiana Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 ania14p napisał(a):Naprawdę brak zainteresowania kudłaczami, nie czekajmy aż wyłysieją, albo nic nie będzie widać zza dredów! Zainteresowanie jest .Ja chetnie wzielabym ta Maje , ale musialaby byc wysterylizowana . Pracuje z tak zwanym paragrafem 11 i to sa warunki , tylko sterylizowane sunie moge brac. Czy jest mozliwosc przygotowania tej suni?? Quote
ania14p Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Taka duża ze mnie dziewczynka, a wiem tylko co to jest "Paragraf 22", o 11 nie słyszałam :oops:! Quote
tanitka Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 ona być może jest juz po sterylizacji:roll: Quote
coolydiana Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 ania14p napisał(a):Taka duża ze mnie dziewczynka, a wiem tylko co to jest "Paragraf 22", o 11 nie słyszałam :oops:! Ten paragraf otrzymuje sie w Niemczech od Glownego Urzedu weterynaryjnego, jesli sie spelnia warunki.Robia ci regularnie kontrole w domu i sprawdzaja czy pieski maja odpowiednie warunki .Jest to dla osob ,ktore zajmuja sie adopcja psiakow w potrzebie . Quote
coolydiana Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 tanitka napisał(a):ona być może jest juz po sterylizacji:roll: Czy jest mozliwosc wyciagniecia jej?? Nie znam wymagan w Celestynowie , czy ktos by w tym pomogl?? Quote
Marka Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 A ja bym najpierw spróbowała dać ją na Allegro - ta pierwsza sunia jest tak piękna, że wg mnie w dwa tygodnie powinna znaleźć dom docelowy bliżej - byłoby prościej ;) Quote
ania14p Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Podnoszę kudłacze, takie piękne są, tylko trzeba na nie spojrzeć kochającymi oczami i od razu widać, że właśnie o takim psie marzyliście! Quote
coolydiana Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Marka napisał(a):A ja bym najpierw spróbowała dać ją na Allegro - ta pierwsza sunia jest tak piękna, że wg mnie w dwa tygodnie powinna znaleźć dom docelowy bliżej - byłoby prościej ;) Nie wiem dlaczego prosciej ? Domek docelowy-byloby prosciej?? Ja bym ja do siebie na tymczas wziela ,lepiej poznala i do odpowiadajacego jej charakterze dom wybrala.Moim zdaniem to nie jest prostrze ,ale skuteczniejsze ;) . Oczywiscie ze wydanie do domu docelowego jest prostrze ,ale .................czy zawsze jest to dla psa to najlepsze?? Quote
ania14p Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Postaram się wyniuchać co się da w sobotę i dam znać jaka sytuacja :lol:. Quote
malagos Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 kochani, zajrzyjcie tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76062 Quote
Marka Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Coolydiana - pisząc prościej miałam na myśli "bez formalności chipowo-paszportowo-szczepieniowych", które trzeba załatwiać w przypadku wyjazdu psa za granicę. A dom docelowy - oczywiście zawsze można trafić lepiej lub gorzej - mimo wszelkich starań. Quote
coolydiana Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Marka napisał(a):Coolydiana - pisząc prościej miałam na myśli "bez formalności chipowo-paszportowo-szczepieniowych", które trzeba załatwiać w przypadku wyjazdu psa za granicę. A dom docelowy - oczywiście zawsze można trafić lepiej lub gorzej - mimo wszelkich starań. Chip i oaszport jest robiony w pare minut ,my zawsze sami sie o to troszczymy i oplacamy , wiec nie pomyslalam nawet ,ze to masz na mysli . Quote
ania14p Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Niestety nie byłam, ale sama nie mam odwagi. Dowiedziałam się tylko kilku smutnych rzeczy i wiem, że kremowe cudo bywa złośliwe, ale ciągle wierzę, że w końcu jakoś wyciągnę trochę więcej wiadomości. Quote
martasuwałki Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 tanitka napisał(a): Białaska- Majeczka ?? Szukam bardzo podobnego pieska Misia; zaginął mi 28.10.2006 r. Ma teraz 8 lat... Quote
ania14p Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Tylko "Majeczka" odpowiada rysopisowi, ale w przyszłym tygodniu wyjadę na działkę na dłużej, zamęczę Panią Izę, sprawdzę co się da, a może ktoś będzie się wybierał do schroniska to i ja podskoczę. Nie będę miała dostępu do netu, ale telefon działa! Quote
tanitka Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 suczka MAjeczka- jest PSEM!!:oops: - sorki za pomyłkę, ale w takich warunkach o nią nie trudno;) Quote
eurydyka Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 tati, opowiedziec Ci kiedys jak Marka plec sprawdzala ;) ? Quote
martasuwałki Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 ania14p napisał(a):Tylko "Majeczka" odpowiada rysopisowi, ale w przyszłym tygodniu wyjadę na działkę na dłużej, zamęczę Panią Izę, sprawdzę co się da, a może ktoś będzie się wybierał do schroniska to i ja podskoczę. Nie będę miała dostępu do netu, ale telefon działa! Dziewczyny, mój Misiek był troszkę złośliwy i lubił mieć swoje zdanie tzn. był "burczący i szczekający", bał się jeździć autem... Boże, proszę żeby ktoś sprawdził kiedy on dotarł do schronu... Misiek miał czipa nr 985120023855298. Czy można to sprawdzić? Quote
ania14p Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Postaram się sprawdzić, ale czy oni mają czytnik, to pojęcia nie mam. Jeśli chodzi o płeć, to znajoma Pani psycholog, osoba z pewnym doświadczeniem życiowym i psim przygarnęła na wsi szczeniaczka, który miał być zlikwidowany. Obejrzała maleństwo i zawołała męża żeby przyniósł jej nożyczki, bo piesek ma jeszcze pępowinkę nie obciętą, na szczęście do operacji nie doszło, bo mąż ma dobry wzrok, a i ona w okularach zobaczyła, że to piesek, a nie sunia :evil_lol:. Kropek ma się dobrze, od 8 lat. Quote
Recommended Posts