Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W ogłoszeniu napisane że jest łagodnym pieskiem.

Bo jest, ale jako tako nie był chyba sprawdzany do psów czy do dzieci. Ludzie też nie zawsze patrzą na niego przychylnie i nie zawsze dostanie psie ciastko, a kopa... Dlatego nie wiem czy łasi się do każdego. Wolę się dopytać u źródła niż kłamać :). Niemniej jednak w Brysiu nie ma agresji.

Posted

Dora do tablicy ! Jaki Brysiu jest w stosunku do obcych ?
Pewnie się nie łasi, bo niejeden poczęstował go nie tym, co psy lubią najbardziej :(

Posted

Dora do tablicy ! Jaki Brysiu jest w stosunku do obcych ?
Pewnie się nie łasi, bo niejeden poczęstował go nie tym, co psy lubią najbardziej :(

Brys kocha wszystkich ludzi.....
chociaz niektorych sie boi
widzialam jak uciekal od kobiety,ktora szla z malutkim pieskiem...york chyba.......a Brys zmykal z podkulonym ogonem.
Podejrzewam,ze ta kobieta wczesniej krzyczala na Brysia.
Brys mieszka z ta kobieta juz 2 lata,to my wiemy,ze kobieta jest uzalezniona,psiak o tym nie wie,dla niego ona jest jego pancia.Dlatego przyszly dom Brysia musi okazac mu wiele milosci i zrozumienia.
Nie wiem jak do innych psow,widzialam jak bawil sie z bezdomna sunia /Gabi,byla pod opieka BiankiO,juz w DS/
ale kobieta mowila,ze pogryzl sie z jakims psem.
Tak na 100 procent nie bede tego wiedziala,bo gdyby psiak byl w dt,to mozna zauwazyc stosunek do innych psiakow.
A tak ja go nie widze nieraz po tydzien,zostawiam jedzenie dla niego przy melinie,w ktorej jest i odchodze.
Czasami pytam sasiadow czy jest u nich Brys.Z tych info wiem,ze jest.
Nie widzialm go teraz z 10dni. 
Zalezy jakie psiaki by byly w ds, bo jesli sunia to mysle,ze by bylo ok ,ale jak do innych psiakow...nie wiem.
Posted

OK, obawiałam się, że niewiele da się powiedzieć. Poza tym pies inaczej zachowuję się na wolności... a inaczej, gdy będzia miał dom i będzie musiał np. dzielić dom z innym pieskiem...

Posted

Co się robi z taką osobą, która odrzuca zaproszenie na wydarzenie ?0bicz.gif

0bicz.gif

Bardzo dobry pomysł, ale w realu nic nie można zrobić ;)
Posted

Ja akurat żartowałam ;)

rozumiem, że nie wszyscy są w stanie pomóc każdemu psu.
Ja jedynie usuwam osoby, którym przeszkadza to, że dostają powiadomienia ode mnie od psach... jak im przeszkadza, to niech spadają na drzewo :)

Posted

Niestety u mnie czystki są raz w miesiącu. W efekcie z 1000 zrobiło mi się zaledwie 400 :p ale nie narzekam w sumie.Wolę wiedzieć, kogo mam w znajomych ;p

Posted

Jeśli ktoś mnie zaczepia to wchodzę na profil i oglądam co taka osoba reprezentuje. Jeśli tylko pierogi, kotlety i krytyka to wiem że nie pomoże w żaden sposób. A ja kocham spokój. Mam dużo zaproszeń do gier które ignoruje ale z tego powodu nie odrzucam ani wyrzucam chociaż wciąż są to  te same osoby .

Co zrobicie z tym telefonem w sprawie Brysia?

Posted

Telefonem? Telefonu nie było, na wydarzeniu Brysia napisała p. Grażyna, a że prowadzę ten event, poczułam się wywołana do tablicy :p

Posted

Ale gdybym miala yorka do adopcji albo bialego,malego pieska/z 10 osob spaceruje z takimi po Sz-nie/
to zobaczylybyscie ile by bylo telefonow....

Niestety o życiu naszych czworonożnych przyjaciół bardzo często decyduje uroda lub jej brak :( Dla wielu ludzi niestety to właśnie jest najważniejsze.
Posted

Ktos napisal w spr. adopcji Brysia z ogloszenia na OLX.

Ale od razu wiedzialam,ze nici........

napisalam,ze wymagana jest wizyta pa........i juz odpowiedzi n ie dostalam......

Czy ktos moglby zasponsorowac ogloszenie na OLX wyroznione?