_beatka_ Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Wczoraj jadą c z kolegą ul.Ryżową w warszawskich wlochach zobaczylam małego psa stojącego przy drodze. Byl wyraźnie przestraszony, szczekal na samochody i oglądal się za przechodzącymi ludźmi. Zawróciliśmy żeby zobaczyć czy się komuś nie zbubil. Psiak mial na sobie czerwoną parcianą obróżkę z zaczepionym samym karabińczykiem od smyczki, niestety adresu nigdzie nie bylo:-( Z początku strasznie na nas szczekal i bal się bardzo podejść ale po paru minutach już się przymilal i nadstawial do glaskania, widać bylo że jest przerażony sytuacją w której się znalazl. Zadzwonilam do p. Joanny z Zielonki, czy moglaby go przechować ale u niej jest takie zagęszczenie, że powiedziala że u niej jedynie jej psy moglyby go zagryźć...:placz: dlatego musialam odwieźć go na paluch... Piesek sam wsiadl do auta i w czasie drogi byl bardzo grzeczny, przystawial tylko lepek do szyby i patrzyl gdzie go zabieramy i cichutko popiskiwal.... Ewidentnie jeździl kiedyś samochodem. Piesek jest maly, sięga do polowy lydki, wygląda jak mix border teriera, jest czarny z brązowym podpalaniem. Jest mlody, na moje oko 1-2 lata, Jest bardzo grzeczny, w stosunki do obcych z początku nieufny ale jak się przekona że chce się go glaskac to sam siada i się nadstawia i pokazuje brzuszek. Spędzielam z nim nie calą godzinę a jak go oddawaliśmy lekarzowi na paluchu i zaczeliśmy wychodzić z kolegą to bardzo chcial iść z nami, widać że szybko się przywiązuje jak zaufa czlowiekowi Stąd moja wielka prośba, psiak ma numer na Paluchu 2036/07 Ja w przyszlym tygodniu wyjeżdzam z kraju na 1,5 miesiąca z dwu dniową przerwą i nie jestem w stanie zając sie tym psiakiem, ale jest mi go naprawde starsznie żal. Jak byście widzieli jak on się patrzyl...takim smutnym wzrokiem, że go zostawiamy....:placz::placz::placz: porozsylam go do znajomych mailem, zaloże allegro ale nie mam kont na innch serwerach, czy móglby mi ktoś pomóc, bede bardzo wdzięczna Fotki robilam aparatem w telefonie ale ze byla juz prawie noc to nic nie idac, wiec zdjecia bedzie dopiero jak na stronie palucha je umieszcza oto jedyne zdjęcie jakie mam ze strony palucha Quote
_beatka_ Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 no wlaśnie mialam taką nadziej,e, ale zachowywal się bardziej jakby ktoś go wyrzucil, bo biegal za ludzmi i ogladal sie za samochodami:-( dam ogloszenia gdzie sie da, jakby sie okazalo ze komus uciekl to bym sie strasznie cieszyla, bo bardzo mi go zal, mail takie smutne oczka:placz: Quote
KWL Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 No niestety sezon wakacyjny obfituje w psie tragedie, najlepiej dla piesia by było żeby któraś z obecnych na dogo wolontariuszek z Palucha wzieł go pod swoje skrzydła. Quote
_beatka_ Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 fona napisał(a):beatko, trzeba rozwiesic ogloszenia we Wlochach wiem,ale nie mam jhego zadnych zdjec:shake: czekam aż wstawią na stronie palucha tak jak obiecali, powinny być dziś albo jutro Quote
fona Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 ale tekst chociaz, moze ktos tam chodzi i szuka teraz... Quote
_beatka_ Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 masz racje, roziweszę jak najszybciej, szkoda tego p[siaczka, wyglądal na zadbanego, mial blyszczącą sierść i byl grzeczny więc widać, ze kiedyś na pewno domek mial Quote
_beatka_ Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 ogloszenia rozwiesilam wczoraj, są na każdym slupie i przystanku w okolicy, gdzie go znalazlam, zobaczymy może się ktoś zglosi facet na paluchu powiedzial mi ze nastepnego dnia na ich stronie bheda zdjecia ale widze ze oni tam nie aktualizuja nowo przybylych zwierzat na bierzaco... wiec nie wiem czy dawac ogloszenia na necie bez zdjecia? Quote
paros Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Szkoda, że nie ma zdjęcia :-( bez tego trudno go ogłaszać :shake: I jest na stronie Palucha ale bez zdjęcia :-( zajrzyj tu pod koniec listy szukaj nr 2036 :shake: Quote
_beatka_ Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 no wlaśnie, jest sam numer a facet mi obiecal, że będą też zdjęcia....:shake: Quote
_beatka_ Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 dalam ogloszenie na strone palucha-juz zamiescicli ale od paru dni nie moge sie dodzwonic do biura zeby poprosic o wklejenie zdjecia:shake: Quote
_beatka_ Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 nareszcie jest zdjęcie dodalam je na 1-sza strone Paros czy moglabys go pooglaszac? wstaw go gdzie tylko się da, może ktoś go jednak szuka:roll: Quote
paros Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 _beatka_ napisał(a):nareszcie jest zdjęcie dodalam je na 1-sza strone Paros czy moglabys go pooglaszac? wstaw go gdzie tylko się da, może ktoś go jednak szuka:roll: Ogłoszę go może ktoś go szuka :roll: ale zdjęcie jest fatalne :cool3: Quote
_beatka_ Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 zdjecia tragedia, wiem bo aż sama się zalamalam:shake: paros poniewaz i tak bidek masz mase do wystawiania to pomyslalam ze nie bede ci pracy dokladac tylko sobie pozakladalam gdzie sie da konta i juz porozwieszalam:cool3: jutro poreklamuje troche ziolonkowskie bidki;) Quote
paros Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 _beatka_ napisał(a):zdjecia tragedia, wiem bo aż sama się zalamalam:shake: paros poniewaz i tak bidek masz mase do wystawiania to pomyslalam ze nie bede ci pracy dokladac tylko sobie pozakladalam gdzie sie da konta i juz porozwieszalam:cool3: jutro poreklamuje troche ziolonkowskie bidki;) Jeżeli gdzieś go umieścisz to napisz gdzie :roll: Ja po niedzieli będe miała trochę czasu to poogłaszam psiaki i jego również ogłoszę :lol: A Ty pakuj się abyś czegoś nie zapomniała ;) Udanego wypoczynku :lol: Quote
Maćka Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Mieszkam tuż koło Ryżowej, na Fasolowej, będę przegladać na osiedlu ogłoszenia, zazwyczaj jak tutaj ludziom zaginie pies czy kot to go szukają, jakby co to dam zaraz im znać i tutaj też. Mam nadzieję, że to nie kolejna wakacyjna ofiara. Quote
Recommended Posts