Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mam swojego aparatu, więc jesli uda mi się od kogos pozyczyć to z chęcią. Beatko pytałas czy mozna pieski na Paluchu wyprowadzac na spacery: można codziennie w godz.od 12 do 16, mozna tez im cos przywiezc do jedzonka... Jesli dobrze kojarze tego pieska to on aktualnie przebywa przy biurze adopcyjnym... Dzieki temu ma wieksze szanse na adopcje... Szkoda ze nikt sie po niego nie zglosil :-(

Posted

w sobote wracam do polski i bede mogla do niego pojechac w odwiedziny:cool3:
a co mam powiedziec zeby go wyprowadzic?ze poprostu chce bo go znalazlam?czy ze juestem z polecenia wolontariusza?

Posted

_beatka_ napisał(a):
w sobote wracam do polski i bede mogla do niego pojechac w odwiedziny:cool3:
a co mam powiedziec zeby go wyprowadzic?ze poprostu chce bo go znalazlam?czy ze juestem z polecenia wolontariusza?

Tez bede w sobote w schronisku, wiec moze bysmy sie tam spotkaly? pomoglabym Ci go znalezc i wogole... A jesli nie odpowiada Ci sobota to możesz jechac np w tyg, idziesz wtedy do biura adopcji, zostawiasz dowod i prosisz ze chcesz wyprowadzic na spacer psa nr.... i najlepiej powolac się na Panią Elę Lipińską-szefowa wolontariatu. Dostaniesz wtedy zezwolenie na spacer i z tym zezwoleniem idziesz do opiekuna zwierzat zeby wydal Ci pieska,nie powinno byc problemow....

Posted

ok super, wielkie dzieki to jestesmy umowione na przyszly tydzien,
a jakbym chciala go wyciagnac ze schronu zeby poczekal na nowy dom w hoteliku to nie robiliby mi problemow?musialabym powiedziec ze ja go adoptuje na siebie?bo oni chyba nie uznaja czegos takiego jak dom tymczasowy?

Posted

_beatka_ napisał(a):
ok super, wielkie dzieki to jestesmy umowione na przyszly tydzien,
a jakbym chciala go wyciagnac ze schronu zeby poczekal na nowy dom w hoteliku to nie robiliby mi problemow?musialabym powiedziec ze ja go adoptuje na siebie?bo oni chyba nie uznaja czegos takiego jak dom tymczasowy?

No niestety nie ma czegos takiego jak dom tymczasowy, jakbys go wziela to oni psa czipują i Twoje dane wprowadzają....

Posted

czyli nie ma mozliwosci zabrania go stamtad i oddania do hotelu dopoki domu nie znajdzie???i ktos go z palucha nie wezmie?
a co sie stanie jak ja wezme go na siebie i potem znajde mu dom i spisze umowe adopcyjna z docelowym wlascicielem?

Posted

_beatka_ napisał(a):
czyli nie ma mozliwosci zabrania go stamtad i oddania do hotelu dopoki domu nie znajdzie???i ktos go z palucha nie wezmie?
a co sie stanie jak ja wezme go na siebie i potem znajde mu dom i spisze umowe adopcyjna z docelowym wlascicielem?

Wtedy gdyby psiak np zgubil sie nowemu wlascicielowi i ktos by go znalazl to w lecznicy lub w schronisku do Ciebie beda dzwonic zebys go odebrala bo bedziesz wpisana w jego czipie jako wlascicielka...
A tak wogole to widzialam pieska w sobote, niestety nie moglam wyjsc z nim na spacer bo jest jeszcze nie zaszczepiony a poza tym jest wystraszony i ze strachu chce gryzc wszystkich ktorzy sie do niego zblizą ....

Posted

gryzc...o matko...fatalnie czyli schronisko dla niego bylo wyrokiem:-(
a byl taki grzeczny i kochany, przytulasek...:placz:
czyli w weekend jak sie umowilysmy nie dadza go na spacer?
kiedy uda im sie go zaszczepic?
i czy jak wbija juz raz moje dane bedzie szansa zeby potem je zmienili?czy sa juz zapisane dozywotnio?
znacie jakies tanie hoteliki?strasznie chcialabym go stamtad wyciagnac ale z kasa krucho:shake:

Posted

_beatka_ napisał(a):
gryzc...o matko...fatalnie czyli schronisko dla niego bylo wyrokiem:-(
a byl taki grzeczny i kochany, przytulasek...:placz:
czyli w weekend jak sie umowilysmy nie dadza go na spacer?
kiedy uda im sie go zaszczepic?
i czy jak wbija juz raz moje dane bedzie szansa zeby potem je zmienili?czy sa juz zapisane dozywotnio?
znacie jakies tanie hoteliki?strasznie chcialabym go stamtad wyciagnac ale z kasa krucho:shake:

Beatko nie wiem jak to dokladnie z tymi danymi jest :shake:
A w week jak pojedziemy to powinni nam go dac, powinien do tego czasu zostac zaszczepiony a jak nie to trzeba bedzie sie przejsc do weta i poprosic zeby go zaszczepil. A tak poza tym psiak przebywa w klatce przy schronisku i poki tam jest to sytuacja nie jest najgorsza-siedzi sobie sam, ma pelna miske itd, najgorzej bedzie jak wrzuca go do klatki z innymi psami i bedzie musial walczyc o kazdy kęs jedzenia i z jego wrogim nastawieniem boje sie zeby go inne psiaki nie gryzły.....

Posted

no nic, czyli pozostaje czekac do soboty i wszystko sie wyjasni ujak tam pojedziemy, mam nadzieje ze go wydadza...
czy moge mu przywiesc jedzonka zeby nie jadl tylko tego schroniskowego?
biedulek...a ja mialam taka nadzieje ze sie komus zgubil i ktos go szuka:placz:
dziekuje Ci Beato za wszystko:calus:

Posted

_beatka_ napisał(a):
no nic, czyli pozostaje czekac do soboty i wszystko sie wyjasni ujak tam pojedziemy, mam nadzieje ze go wydadza...
czy moge mu przywiesc jedzonka zeby nie jadl tylko tego schroniskowego?
biedulek...a ja mialam taka nadzieje ze sie komus zgubil i ktos go szuka:placz:
dziekuje Ci Beato za wszystko:calus:

Wez mu cos do jedzonka to damy, ja tak zawsze robie- w tajemnicy oczywiscie;-) ale tak na marginesie to tam zle nie karmią psiaki, tylko jak jest kilka w klatce to jest problem bo wtedy jest walka o jedzenie i nie kazdy sie zalapie....

Posted

_beatka_ napisał(a):
ok, to wezme jakas kielbase czy parowki na sam spacer, ale czy poza tym ugotowac mu jakies jedzonko?miesko, ryz, warzywka?i damy mu na spacerze czy zostawimy?

Wez najwyzej jakies parowki, wezmiemy go na spacer i tam mu damy, to co na sobote jestesmy umowione na 12.00? :cool3: Gdyby cos mialo sie zmienic to podaje moj nr tel 608 611 838