moon_light Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Witam ! Moj pies łapczywie łyka pokarm. Nie gryzie granulek. Czy macie jakiś pomysł, jak to zmienić? Dodam, że gryźć potrafi, jak np dostanie wędzone ucho, to memła zawzięcie. Quote
chicken Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Moze sprobuj dawac mu po jednym ziarenku :P i zobacz czy bedzie gryzl... WIem ze to moze byc ciezko u doga no ale warto sprobowac :eviltong: Quote
moon_light Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 [quote name='chicken']Moze sprobuj dawac mu po jednym ziarenku :P i zobacz czy bedzie gryzl... WIem ze to moze byc ciezko u doga no ale warto sprobowac :eviltong:[/quote] już probowalam....caly jeden dzien. czyli zjadl 800 g karmy po ziarenki. tez nie gryzl tylko lykal. Quote
Zioło Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 heh, u mnie ten sam problem:mad: po tym tylko wymiotuje :/ dlatego nie kupuje karm tylko je domowe jedzenie które musi gryźć :cool1: Quote
kuncewmr Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Najprosciej rozsypac karme na podlodze. To zreszta swietna metoda na codzienne rozstania. Przed wyjsciem z domu rozsypujemy karme i pies nawet nie zauwazy, ze nas juz nie ma M+S Quote
Hania:) Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Berek dogiem nie jest a też łyka, głupol jeden. Jedyny sposób na niego to wybrać karmę o dużych granulkach - nie ma wtedy wyjścia, bo się w całości w przełyku nie zmieści. Tyle, że u yorka jest to wykonalne - u doga - ciężej:) Quote
agaciaaa Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Moja Sara też rzadko kiedy gryzie karme. Łyka szybko jakby ktoś jej miał zabrać a potem ma czkawke, glupol jeden ;) Quote
Martens Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 No właśnie.. Moja suka niby gryzie troszkę, ale mam wrażenie, że conajmniej 2/3 granulek łyka w całości. Jak na razie (odpukać) nic się nie dzieje, ale jak ktoś ma genialny sposób na to, to chętnie posłucham ;) Quote
Recommended Posts