Jump to content
Dogomania

Agatka z Bielska stareńka i obolała, mała i szara wygląda jak zniszczony pluszowy miś, na dodatek jest poważnie chora na zespół końskiego ogona

Recommended Posts

Posted

Sytuacja finansowa Agatki jest taka - podaję opis tamb: w kwietniu Agatka była na minusie -13zł. W maju Ania wpłaciła 50zł (czyli do przodu było 37zł) a utrzymanie miesięczne Agatki nie kosztuje mniej niż 150zł. Czyli minus majowy wynosił - 113zł. W czerwcu wpłynęło 40zł od teressa118. Minus wynosił 73zł i sumując z kosztami utrzymania w czerwcu(150) wynosi obecnie - 223zł.

Posted

Bardzo dziekuję wszystkim, którzy pomagają Agatce,

Posted

Tak mi przykro, umarła dzisiaj kotka Sindy. Wiedziałam, ze to się stanie ale nie przypuszczałam, że tak nagle. W zeszły piątek była u weterynarza, dostała steryd i antybiotyk o przedłużonym działaniu. Była bardzo stara i prawdopodobnie miała glejaka jelit. Tak mówił doktor. Dzisiaj do 14 była jak zawsze, potem spała. Przyjechał z Krakowa Leszek, zwierzaki go witały, ona nie podniosła nawet główki. Pogłaskałam ją zdziwiona dlaczego tak twardo śpi. Wstała, zatoczyła się i przewróciła. Zadzwoniłam do weterynarza, zanim przyjechał nie żyła. Chyba miała lekką śmierć.

Posted

Tak mi przykro, umarła dzisiaj kotka Sindy. Wiedziałam, ze to się stanie ale nie przypuszczałam, że tak nagle. W zeszły piątek była u weterynarza, dostała steryd i antybiotyk o przedłużonym działaniu. Była bardzo stara i prawdopodobnie miała glejaka jelit. Tak mówił doktor. Dzisiaj do 14 była jak zawsze, potem spała. Przyjechał z Krakowa Leszek, zwierzaki go witały, ona nie podniosła nawet główki. Pogłaskałam ją zdziwiona dlaczego tak twardo śpi. Wstała, zatoczyła się i przewróciła. Zadzwoniłam do weterynarza, zanim przyjechał nie żyła. Chyba miała lekką śmierć.

To ta trochę dzika koteczka, które brudziła posłania psiaków czy inna?

Dobrze, że nie cierpiała przed śmiercią. Teraz Ty będziesz cierpieć,,,:(

Posted

Tak, to ta. Pod koniec życia przestała być dzika. Może mnie polubiła a może przez demencję zapomniała, że jest dzika. Pozwalała się głaskać, nosić na rękach. Domagała się tego.

Posted

Tak, to ta. Pod koniec życia przestała być dzika. Może mnie polubiła a może przez demencję zapomniała, że jest dzika. Pozwalała się głaskać, nosić na rękach. Domagała się tego.

Z moich doświadczeń (bardzo małych jednak z kotami) tylko dwa koty miałam w życiu wynika też coś takiego: jak kot jest bardzo chory, to nawet dziki idzie na ręce. W taki sposób trafił do mnie kiedyś z ulicy dziki niekastrowany chudzieńki kot. Ledwo szedł, więc szukał pomocy, żył jeszcze pół roku bo miał ciężką niewydolność nerek. 

Posted

Doszły ostatnie wpłaty z bazarku dla Fizi i Agatki http://www.dogomania.com/forum/topic/147409-koniec-rozliczam-ciuszki-damskie-36-50-kurtki-m%C4%99skie-na-fizi%C4%99-i-agatk%C4%99-do-2306-2000/

Łącznie za fanty i nadpłaty zebraliśmy  294,85zł

Dla każdej z suń wyszło po : 147,425zł

Bardzo dziękuję, potwierdzam przelew 147,43zł. Zaraz wyślę rozliczenie do AgaG i minus Agatki się zmniejszy. Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Agatka ma dziś dzień niespodzianek a ja oddech od zakupów agatkowych. Bakusiowa przysłała pudło puszek, za co bardzo, bardzo dziękuję. 

Posted
do tamb przyszło dla Agatki 147,43zł więc został minus - 86,57zł. Wczesniej była na minusie 223zł. naniosę na pierwszą zaraz :) b-b dziękujemy za pomoc dla Agatki
Posted

Agatka zjada ok. półtorej puszki dziennie. Spróbuję dawać 1 pomieszaną z ryżem dwa razy dziennie. Może się uda. Wcześniej nie chciała jeść niczego poza Doliną Noteci. Teraz je też inne puszki i gotowane. Nie je tylko suchej karmy. Napiszę po kilku dniach czy 1 z ryżem jej wystarcza. Bo Agatka jak ma ochotę pojeść to szczeka i uderza łapami a nawet drapie. Tak, że widać jaka ilość ją syci.