Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja tez zagladam;) I wierzę w to,ze Nuka bedzie miala wspanialy dom jest tego poprostu warta! Z Niej całej bije lagodnosc, milosc, wirnosc, psie przywiązanie.

Posted

Nuka jest super suczka, lagodna, spokojna, bardzo otwarta. Po jej zachowaniu nie ma ZADNYCH podejrzen, ze mogla byc zle traktowana. Jest po prostu kochana...

Byl w miedzyczasie 1 telefon w jej sprawie, ktory nadzieje w nas wzbudzil, ale niestety Pani ta wiecej sie juz nie odezwala, chocby, zeby przekazac nam, ze jest na nie :-(

W piatek zaplanowana sterylka, ale DT w naszym zakresie, bo z zewnatrz jednak nikt sie nie zglosil.

Teraz Nuka ma nowego kolege i tez sie z nim w pelni zgadza. Suczka jest po prostu SUPER i szkoda, ze jest bez swego czleka, w kojcu i byc moze ciagnie sie za nia opinia niepewnego psa.... :-(

AM

ps. mam nadzieje, ze piatkowy zabieg dojdzie do skutku i bedziemy tez mogli napisac jak sie "Nunia" zachowuje w mieszkaniu, czy zalatwia swoje potrzeby fizjologiczne wewnatrz itd...

Posted

Dzisiaj rano zaprowadzilem Nuke do tymczasowego domku, ktorego udzielila jej jedna z naszych "kociar", czyli Pani korzystajaca z naszej opieki przy dokarmianiu, leczeniu i sterylizacjach bezdomnych kotow. Nuka bardzo grzecznie szla na smyczy, tam tez zachowywala sie grzecznie i od razu wpadla w oko temu Panstwu. Ot, ta suczka po prostu lapie za serce kazdego, kto ja pozna :)

Jutro z Ewa (dina2) jedziemy rano po Nuke i na sterylke.

AM

Posted

[quote name='andre']Dzisiaj rano zaprowadzilem Nuke do tymczasowego domku, ktorego udzielila jej jedna z naszych "kociar", czyli Pani korzystajaca z naszej opieki przy dokarmianiu, leczeniu i sterylizacjach bezdomnych kotow. Nuka bardzo grzecznie szla na smyczy, tam tez zachowywala sie grzecznie[B] i od razu wpadla w oko temu Panstwu[/B]. Ot, ta suczka po prostu [B]lapie za serce kazdego[/B], kto ja pozna :)
AM[/quote]

;) to moze cos z tego łapania za serce wyjdzie na stałe?:thumbs:

Posted

[quote name='andre']a w miedzyczasie bylo info prasowe na temat sprawy skatowania syna Nuki:
[URL]http://miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,4372660.html[/URL]
AM[/quote]

Bardzo proszę dogomaniaków o komentarze pod artykułem, wiem że są czytane przez "naszą kochaną policję" - kropla drąży skałę.

Posted

Operacja przebiegla bez zadnych komplikacji. Gdy przyjechalismy po Nuke, to lezala jeszcze padnieta i zamroczona, ale na nasz widok ogon zaczal dziarsko latac w obie strony :))

Jest grzeczna i spokojna. W pierwszej fazie po zabiegu nie interesowala sie rana, ale w razie czego bedzie miala zalozona koszulke, jestesmy tez z DT pod telefonem.

Wazne info na temat Nuki a'propos przyszlego domu - Nuka swoje sprawy fizjologiczne zalatwia wylacznie na zewnatrz, w domu nic nie brudzi. Dodatkowo w pelni akceptuje koty, w ogole nie probuje ich gonic itp. Mysle, ze te dwie informacje powinny potencjalnych chetnych czekajacych cichaczem za winklem troche osmielic :)

AM