Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli chodzi o Barrego to pojawia się pierwszy kłopot z nim. On w zasadzie pokonuje każdy płot, ogrodzenie, wychodzi z kojca, z wybiegu i goni prosto do domu Wojtka i Grety. Za nimi wchodzi do domu, aby tylko byc przy ludziach. Nie oddala sie od domu wogóle choć tam teren juz nie jest ogrodzony, nie zależy mu na szwędaniu sie. Pilnuje sie obejścia i ludzi, bawi się z psami jak szczeniak. Kurcze...niedobrze że on  potrafi przechodzic przez płoty.........

Posted

Matko, jaki skoczek z Barrego... Inna sprawa, że on nie ucieka z domu, tylko do domu, więc jakby miał swego ludzia, to pewnie by siedział na miejscu i nie w głowie byłyby mu wycieczki.

Doris, masz priv!!!

Posted

Zagladam do Barysia :calus:

rano wplacila choć troszkę dla niunia

martwi bardzo los tej uroczej cudownej sunieczki .... :lookarou: :lookarou: :calus:ech ....

:lookarou:

Posted

Zagladam do Barysia :calus:

rano wplacila choć troszkę dla niunia

martwi bardzo los tej uroczej cudownej sunieczki .... :lookarou: :lookarou: :calus:ech ....

:lookarou:

DZiekujemy :kiss_2:

Posted

DZiś będę dzwonić do hotelu, Wiesci o Barrym zamieszczę na wątku.

Co do suni Zojki to jest opcja bezpłatnego domu tymczasowego ale aż we Wrocławiu. Koszty transportu beda masakryczne, wiec nie wiem co robić dalej. 

Posted

Koszt transportu Zojki do bdt we Wrocławiu ( do Poker ) wyniósłby 800,00zł. Powiozłaby  Pati-C. Wszyscy wiemy, ze to profesjonalistka i psy bedą bezpieczne w podróży. Dom tymczasowy Zojki jest bezpłatny, Poker zgodziła się ja przyjać, a o miejsce u niej trudno. Tym samym transportem pojechałby z Białegostoku inny pies - Djuk z hotelu od Kuny. On znalazł dom stały w tamtych stronach. Czyli koszty rozkładaja sie na 2 psy i mozna uznać, ze na Zojke potrzebujemy 400zł. To i tak bardzo dużo pieniędzy, ale zważywszy ze dom jest całkiem bezpłatny ........moze warto dać Zojce szanse na normalne życie?. Jest taka młodziutka, a nie zaznała nigdy spokoju, tylko bicie, głód i chłód.

Ja sama nie dam rady z tym wszystkim ale jak to się mówi w kupie siła. Więc kto i ile ofiaruje na transport Zojki?

Posted

Koszt transportu Zojki do bdt we Wrocławiu ( do Poker ) wyniósłby 800,00zł. Powiozłaby  Pati-C. Wszyscy wiemy, ze to profesjonalistka i psy bedą bezpieczne w podróży. Dom tymczasowy Zojki jest bezpłatny, Poker zgodziła się ja przyjać, a o miejsce u niej trudno. Tym samym transportem pojechałby z Białegostoku inny pies - Djuk z hotelu od Kuny. On znalazł dom stały w tamtych stronach. Czyli koszty rozkładaja sie na 2 psy i mozna uznać, ze na Zojke potrzebujemy 400zł. To i tak bardzo dużo pieniędzy, ale zważywszy ze dom jest całkiem bezpłatny ........moze warto dać Zojce szanse na normalne życie?. Jest taka młodziutka, a nie zaznała nigdy spokoju, tylko bicie, głód i chłód.

Ja sama nie dam rady z tym wszystkim ale jak to się mówi w kupie siła. Więc kto i ile ofiaruje na transport Zojki?

Posted

A u Barrego wszytko gra. Zdaniem obecnych opiekunów to pies kochany, całkiem bezproblemowy, ufny, oddany człowiekowi.Na tyle spokojny że biega sobie luzem po terenie hotelu,bawi się z psami jak dzieciak,  nie ma zamiaru nawiewać, idzie za człowiekiem w ogien. Jest bardzo młodzutki, włąściwie to  wyrośnięty  szczeniak . Materiał na wspaniałego rodzinnego psa.

Posted

Doris, już Ci pisałam, że to dla małej jedyne wyjście i ogromna szansa! Musimy zebrać na ten transport, choćby skały srały!

Ja daję na dobry początek dwie dychy - bardzom uboga, niestety.

I mój TZ daje dychę, więc początek jest :)

Posted

Doris, już Ci pisałam, że to dla małej jedyne wyjście i ogromna szansa! Musimy zebrać na ten transport, choćby skały srały!

Ja daję na dobry początek dwie dychy - bardzom uboga, niestety.

I mój TZ daje dychę, więc początek jest :)

Nette dzieki za wszystko, wspierasz mnie i szczerze Ci dziękuje. To ja dorzucam kolejne 30zł, bom tez uwikłana w różne deklaracje że aż sie gubię.

Mamy 60zł - brakuje 340zł dla Zojki. Nie wiem jak rozwinie się sytuacja Djuka.

Posted

No widzisz? Powoli nazbieramy. Kuna mówiła, że są rozważane inne opcje transportu, może wyjdzie coś taniej.

Czy jest już pomysł na dowiezienie małej do Białegostoku? 

Posted

No widzisz? Powoli nazbieramy. Kuna mówiła, że są rozważane inne opcje transportu, może wyjdzie coś taniej.

Cała nadzieja w Ani, ale ona dla Zojki sie poświeci. Dla Barego się poświeciła........choć samochód wymagał prania tapicerki, bo Barry rzygał okropnie i zrobił to do kieszeni na drzwiach z jednej i z drugiej strony.

Posted

Cała nadzieja w Ani, ale ona dla Zojki sie poświeci. Dla Barego się poświeciła........choć samochód wymagał prania tapicerki, bo Barry rzygał okropnie i zrobił to do kieszeni na drzwiach z jednej i z drugiej strony.

Posted

ja skromnie dorzucam 20zł do transportu

To mamy już 80zł. Dzięki Aga.

Utworzyłam Zojce wydarzenie na fb, i tam tez prosze  o pomoc w zebraniu pieniedzy. Miejmy nadzieję, ze nad ta małą świeci jej szczęśliwa gwiazda i sie uda.

Posted

No co Ty, Allo :) Wielkie, serdeczne dzieki za Twoją stówę i dwie dychy od buniaagi :) :) :)
Na fejsie dwie osoby deklarowały po 50 zł, więc jest już 280 :)
Super! :)

Posted

Dziewczyny! Dołożę się, ale po 10.11. Jeśli to Wam nie przeszkadza, że tak późno, to dam 100,00 zł na transport Zojki.

Allu, z tego całego zaganiania dzisiaj i nerwów bo wisze na telefonach dzis i tylko zmieniam fb na dogo a dogo na poczte przeoczyłam Twój wpis. Allu serdecznie dziekuję za pomoc Zojce, tym bardziej, ze stawiasz nas na nogi ta stówą. Allu jestes jak zawsze kochana i dobra.

Posted

Allu nigdy nie jest za pózno. A ta mała jeszcze bedzie musiałą zostać wysterylizowana. Przyda sie i to bardzo. To juz z dogo mamy 180zł i sporo na fb. Ta małą ma szczęście, że na jej drodze tacy wspaniali ludzie stanęli. 

Posted

Doris poda chyba dopiero jutro.
Jeszcze raz dzięki wielkie :)
Bardzo, bardzo się cieszę, że ta malizna zazna w końcu normalnego życia. Zasługuje na to. A Poker ja szybko na prosta wyprowadzi :)