Flaire Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='kerry']WIEM ALE WEDŁUG TEGO RASE WYGRAŁ MIESZKO BO ZW.MŁ. JEST TYLKO JEDEN [/quote]NIE!!! Zwycięzców Młodzieży może być dwóch - jeden z każdej płci. Na niektórych wystawach potem wybiera się spośród nich Najlepszego Juniora (choć nie zawsze). [quote name='kerry']POZATYM PYTANIE BRZMIAŁO INACZEJ " CO WZIEŁA Gabi-Geira Lady Vaksam"[/quote]Z postu wynika, że wzięła Zw. Mł. suk (ewentualnie również Najlepszego Juniora) oraz BOB. (Ale mnie tam nie było, więc to tylko z czytania postu).
kerry Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='czapla']No albo sie pospieszylismy z gratulacjami dla Mieszka, albo nie wiem... Na pewno jest jakis blad w wynikach. Kerry - przeciez byles, wiec chyba powinienes byc najlepiej zorientowany?;)[/QUOTE] no własnie nie jestem ,nie mam do nikogo żadnych pretensji ,ale kto wygrał do dzisiaj nie wiem chyba trzeba wykonać telefon do Szczecina ŻANETA masz najbliżej pozatym Blue Cameo z pośredniej nawet nie wyszła do porównania(kulawa nie była a w klasie pośredniej wygrała) do porównania poszedł champion i suka z psem z młodzieży :mad: ?
gokaiba Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Zwycięstwo Młodzieży otrzymują pies i suka. O Zw. Rasy ubiega się Najlepszy Junior w Rasie.
Flaire Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='gokaiba']Zwycięstwo Młodzieży otrzymują pies i suka. O Zw. Rasy ubiega się Najlepszy Junior w Rasie.[/quote]To też nie do końca tak ;-), bo, jak napisałam powyżej, Najlepszy Junior nie zawsze jest nawet wybierany (o ile pamiętam, to nie jest oficjalny tytuł i nie figuruje nawet w regulaminie wystawowym) - wtedy, o Zw. Rasy ubiegają się oboje Zw. Mł.
gokaiba Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Kerry. Jakie psy brały udział w porównaniu o ZW.Rasy? To wszystko wyjaśni. Jeżeli na ringu razem z Twoimi psami były obecne pies i suka z kl. młodzieży, to sędzia miał prawo przyznać BOB suce z klasy młodzieży.
zadziorny Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Jest dokładnie tak jak napisała Flaire :cool1:. Nie widzę tu żadnych sprzeczności :shake:. Posty czytam uważnie (a przynajmniej się staram :oops:). Więc jest możliwe ze: [quote name='zaneta'] W Szczecinie były tylko 4 keraki na wystawie- 1 pies i 3 sunie .Mieszko bez rywali:mad: , otrzymał kolejną dosk.ocenę i zw.młodz. a rasę wygrała młodzieżowa sunia Gabi-Geira Lady Vaksam:multi:[/quote] i jednocześnie: [quote name='kerry']Jaga Bez Sukcesu wzieła CACIB,CWC,i najlepszą suke w rasie Blue Cameo z Rodu Baby Jagi RES CACIB,CWC [/quote] Powyższe posty w żaden sposób sobie nie przeczą :cool3: :p
Zebra Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Słuchajcie, o czym jest ta dyskusja? Przecież jeżeli jeździ się troszkę po wystawach, to takie rzeczy są wiadome:lol: , a przy okazji - gratulacja również dla innych kerraków za zdobyte tytuły:lol: . No a teraz kto się przejedzie zobaczyć taka faja stawkę w Krakowie, oprócz Maji oczywiście, bo ona obecna będzie zapewne ze swoimi dziewczynami- już się szykuje na całuski od Dixi:multi: , szkoda tylko że nie zgłosiłaś chłopaka, bo warto byłoby pokazać go w tej stawce:crazyeye:
Fibi Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 A może zamieszanie wynikło z tego, że nie było czytelnego wyboru najlepszej suki w rasie (tzn.porównania obu w ringu) i od razu przystąpiono do BOB-a:roll: :roll: Maja-bede trzymac kciuki za Twoje śliczne suczki w Krakowie:loveu:
Fibi Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 teraz sama sobie odpowiem:oops: - skoro był cacib i res.cacib w suczkach-to było;) , to te upały...
Devis&Marta Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 o matko ! ale dyskusja-no ja tu nic nie pomoge bo to nie moja dzialka;) dzieki za gratulacje i buziaki dla zwyciezcow!:multi: aha mgr inz- Moge Gowno Robic I Niezle Zyc :)
gokaiba Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Gratulacje. Teraz można mówić nie Marta tylko Megi. Moja córka, Kasia 28.06. też się broni ,chyba na tym samym kierunku - hodowla zwierząt.
czapla Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Rozszyfrowanie skrotu fajne, tylko zeby to byla prawda:roll:
Devis&Marta Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 no wlasnie Czapla to niestety sie nie sprawdza! ja skonczylam zootechnike specjalnosc hodowla zwierzat wiec to pewnie to samo, Megi mi sie podoba:lol:
czapla Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 U nas sezon burzowy i o ile staruchy ignoruja zupelnie okolicznosci przyrody, to gowniara uwaza, ze blyski na niebie sa bardzo interesujace, a przy tym pada desz, ktory wyraznie jej nie przeszkadza, no i sa swietne kaluze i mozna sie potaplac w blotku - rozumiecie, ze jestem niezwykle szczesliwa z wyzej wymienionych powodow:angryy:
Majaa Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='Zebra']już się szykuje na całuski od Dixi:multi: , szkoda tylko że nie zgłosiłaś chłopaka, bo warto byłoby pokazać go w tej stawce:crazyeye:[/quote] Dixie też już jęzorek na Ciebie szykuje ;). A chłopak ma skończony Ch. Pl i na trochę ma spokój z wystawami. A teraz i tak by nie przyjechał, bo przedwczoraj został zaatakowany i pogryziony na spacerze i może się pochwalić dwoma pięknymi:angryy: dziureczkami. Gorzej jeszcze, że moja Mama, która z nim była, ma też dwie dziureczki na rękach. Na szczęście mniejsze, bo dostała "rykoszetem". Standardem jest (przynajmniej w naszym mieście) otwieranie furtek, żeby "pieski sobie pobiegały" :angryy: :angryy: :angryy: Niektórym ludziom to :mad: :mad: :mad: , by się przydało. Fibi, dziękuję bardzo Kciuki się przydadzą bardzo :)
Zebra Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 jak rozumiem, właściciela napastnika nie było? Ja wogóle nie wiem po co sa te przepisy że pies ma być na smyczy .....i tak dalej, przecież nikt ich nie przestrzega, albo raczej wyjatki, U mnie może nie ma aż tak dużo biegających psów, ale obok nas budują nowe bloki i pan który tam stróżuje nocami ma ....no co może mieć, pieska, Piesek drze ryja przez prawie cała noc, poczym nad ranem bywa spuszczany z łańcucha żeby sobie pobiegał po okolicznych łąkach-puki jeszcze są, no i fajnie jest - moja mała ma własnie środek cieczki, jakoś narazie udało mi się uniknąć z nim spotkania, ale pies wielkości bernardyna..
Majaa Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Oczywiście że właściciela nie było! Ale się znalazł na szczęście. A pies stary, ogromny i chyba tylko słabszy uścisk szczęki spowodowany wiekiem) spowodował, że te Amikowe dziurki są tylko takie jakie są. A tak swoją drogą to niezły psychol z tego psa. Przebiec kawał drogi, żeby zaatakować od tyłu psa, którego nie zna i który nawet koło niego nie przechodził :shake: Eh W ogóle to ten kraj jest dziwny, jeżeli chodzi o stosunek ludzi i prawa do zwierząt Długo by opowiadać
czapla Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Sytuacje bywaja trudne...ja tez mam psa wariata, ale staram sie byc odpowiedzialna i mialam tez nieprzyjemne zdarzenia - niedaleko domu moich rodzicow pan wychodzi sobie z pieseczkiem bez smyczy, ja ide jak zwykle z gamoniem na smyczy i w kagancu, a pieseczek atakuje mi Niunia, zaslonilam go oczywiscie i dre sie do pana zeby go zabral, a pan udaje, ze to nie jego pies:razz: - pies dostal kopa bo juz wisial na mojej nogawce i zdjelam Niuniowi kaganiec...pan uslyszawszy pisk swojego pupila przyznal sie w koncu do niego:angryy: Pan uslyszal ode mnie pare niecenzuralnych slow i obietnice, ze jesli sie taka sytuacja jeszcze raz powtorzy, to wezwe policje:mad: Tyle, ze wcale nie czuje sie z tym dobrze, bo za glupote wlasciciela znow oberwal pies... A osiagnelam tyle, ze jak mnie pan widzi, to zapina ciapka na smycz, jednak inni posiadacze psow sa nadal terroryzowani:angryy:
Zebra Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 No i po wystawie w Krakowie, było super, kto nie był niech żałuje, słońce spiekło nas okrutnie, ale warto było tam byc i poogladać tak różne psy a oto stawka z wynikami (Czapla stwierdziła, że dziś moja kolej:roll: ) Psy- klasa pośrednia DINNYEVAROSI FRED FLINSTON - dosk. CWC, CACIB, BOB ROMULUS BRAUDAG - dosk. CWC Psy klasa otwarta DINNYESVAROSI ENERGIZER AT KERRYDOM COURT - dosk. CWC Psy klasa championów DERRYMORE AILILL BEST - dosk. lok.1 CWC, Res.CACIB GIO GRANO Kerrydom Court - dosk. lok.3 WISE HEART GELLMAI KIY - dosk. lok.2
Zebra Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 I dziewczynki: Suki klasa młodzieży HADIYA Kerrydom Court - dosk. Zw.Mł. Suki klasa posrednia BEAUBASE AISA - b.dobra Suki klasa otwarta DIXIE ACE von Daelenbroek - dosk. Suki klasa championów DERRYMORE ARWEN GILL - dosk. lok.2 Res.CACIB DOLLY Kerry Land - dosk. lok.1 CWC, CACIB
Zebra Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Jestem strasznie padnieta, mam nadzieję że nic nie pomieszałam, w razie czego Czapla sprawdzi i poprawi.
Majaa Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Mnie się wydaje, że nie pomieszałaś :shake: Ale mnie słońce przegrzało :cool3: :cool3: :cool3: i mam niewielki kłopot ze skupieniem się :cool3: Padam, ale fajnie było :loveu: Zebra - teścik na Aisie przeprowadzam na kołtunienie sierści na kilka różnych szczot w różnych miejscach całego padniętego już kadłuba :cool3: Jutro podam wyniki :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ale już widzę jakie będą Eh.... Szkoda gadać .... a sucz nie współpracuje dzisiaj A wspomniałaś coś o kundelku ze schroniska (wiem, że nie do końca z przekonaniem), ale może jednak ktoś szukałby psiaka bidnego - mam ich ostatnio nadmiar [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27278"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27278[/URL] Wybaczcie, że tu, ale sytuacja u nas jest gorzej niż beznadziejna :placz: Może akurat .........
Devis&Marta Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 no a my w sobote w Krakowie wygralismy obedience, tzn nasza klase, ladny pucharek jest, ocena co prawda bardzo dobra, ale skwar byl taki ze poziom zawodow byl kiepski i nikomu nie szlo, ale pierwsze miejsce to pierwsze miejsce:cool3:
Flaire Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='Zebra']Psy- klasa pośrednia DINNYEVAROSI FRED FLINSTON - dosk. CWC, CACIB, BOB ROMULUS BRAUDAG - dosk. CWC [/quote]Tu chyba coś nie tak, bo dwa psy z tej samej klasy nie mogą dostać CWC... ;-)
Zebra Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 O przepraszam , to faktycznie pomyłka z mojej strony, Romulus Braudag -dosk. lok.2
Recommended Posts