Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Maluch znowu ma na Allegro jednego obserwatora.

może ten ktos sie zdecyduje? trzymam kciuki, żeby to była TA osoba ( czyli dobry domek) dla Fiagaro

Posted

troche sie boje ze trafi w zle rece

napisalam w mailu aby ta Pani napisala m o warunkach jakie ma,czy ma inne zwierzeta....chyba w inny sposob raczej nie mozna sprawdzic gdzie pies dokladnie trafi....

Posted

gosia_08 napisał(a):
troche sie boje ze trafi w zle rece

napisalam w mailu aby ta Pani napisala m o warunkach jakie ma,czy ma inne zwierzeta....chyba w inny sposob raczej nie mozna sprawdzic gdzie pies dokladnie trafi....

mozna,a nawet trzeba , bedziesz spokojniejsza.
Z tego co wiem, często robi się wizyte przedadopcyjną ( jak Pani bedzie z dalsza to poszukamy tu kogos z tamtych okolic i poprosi się o pomoc) , a takze poadopcyjne.
Wazne jest tez podpisanie umowy adopcyjnej, jak chcesz to poszukam Ci wzorów takiej umowy. Zaznacz Pani ze ze wzgledu na dobro psa taka umowa jest konieczna ( bo chcesz zeby psiak mial pewna przyszłość itd. ze trafiają sięrózni ludzie...., sadze że to zrozumie)

Albo jak chcesz to poprosze kogos z doswiadczeniem w wydawaniu psiaków zeby Ci powiedział, jak najlepiej to zrobić?

Guest monia3a
Posted

Nie wiem jak to jest w innych miastach ale u mnie to nie robimy wizyt przedadopcyjnych, poprostu rozmawiamy o warunkach jakie piesio będzie miał informujemy o konieczności zachipowania psa w ciągu dwóch tygodni od odbioru no i oczywiście jeśli jest to szczeniak to sterylka bądz kastracja u suki po 1 cieczce a pies jak zdecyduje wet,
Po dwóch tygodniach udajemy się z wizytą do pieska i obserwujemy jak wygląda jak się zachowuje itp, prosimy o numer chipa i książeczkę zdrowia w celu sprawdzenia szczepien i odrobaczeń.
Jeśli wszystko jest OK to pies zostaje ale jeśli coś budzi nasze zastrzeżenia to informujemy o tym nową właścicielkę o czasie na poprawę zazwyczaj kolejne 2 tyg i jęsli poprawa nie nastąpi zwierzę zabieramy zazwyczaj i tak wszystko jest świetnie.
Bardzo często zdaża się że nowy właściciel jak tylko usłyszy o zabiegu sterylizacji cy kastracji sam rezygnuje amy chcemy aby nasze zwierzęta nie były bezsensownie rozmnażane.

Posted

juz znalazlam umowe na forum,w razie czego na pewno bedzie podpisana
jesli dana osoba bedzie mieszkac w okolicach warszawy pieska sie odwiedzi

na razie ta pani sie nie odzywa..ale nawet w mailu nie napisala sama z siebie skad pochodzi,jakie warunki by pieskowi zapewnila,tylko prosila o zdjecia....mozliwe ze przesadzam,ale jak sie czyta ze psy sa oddawane po kilka razy to czlowiek robi sie wyczulony,chyba az za bardzo;)

Posted

gosia_08 napisał(a):
juz znalazlam umowe na forum,w razie czego na pewno bedzie podpisana
jesli dana osoba bedzie mieszkac w okolicach warszawy pieska sie odwiedzi

na razie ta pani sie nie odzywa..ale nawet w mailu nie napisala sama z siebie skad pochodzi,jakie warunki by pieskowi zapewnila,tylko prosila o zdjecia....mozliwe ze przesadzam,ale jak sie czyta ze psy sa oddawane po kilka razy to czlowiek robi sie wyczulony,chyba az za bardzo;)

nie przesadzasz, lepiej byc za bardzo ostroznym

Guest monia3a
Posted

gosia_08 napisał(a):
....mozliwe ze przesadzam,ale jak sie czyta ze psy sa oddawane po kilka razy to czlowiek robi sie wyczulony,chyba az za bardzo;)

Nie przesadzasz, sama mam teraz u siebie szczeniaka, którego wzięła Pani na tydzień i oddała ponieważ stwierdziła cyt" jestem za stara na szczeniaka i chcę dorosłego psa" :mad:

Posted

to dobrze ze nie przesadzam,ale wiem jedno ze wszyscy sie do niego przywiazali a najbardziej sunia ktora rowniez przygarnelismy-zostanie u nas juz na stale....jesli gdzies Figaro sie schowa ona go szuka,ciagle sie bawia,biegaja itd....mam nadzieje ze w razie czego i sunia i Figaro dobrze to zniosa...

Guest monia3a
Posted

No tak
Dziś sobota i ludzie mają wolny wekeend więc jest szansa, że ktoś się odezwie i weźmie małą :roll:
Szkoda, że u mnie cisza :evil_lol:

Posted

Figaro urosl....i jest ciezki ze ledwo biore go na rece,a raczej sie juz nie da tego robic.Szczeka,bawi sie z sunia Emi-rowniez przygarnieta,biega i je bo apetyt ma ze lepiej nie mowic.Nadal czeka na domek dla siebie:loveu:

Guest monia3a
Posted

gosia_08
Napisz ogłoszenie tu: http://www.kramik.pl/index.php
To jest w sumie na Białystok i okolice ale w ogłoszeniu dopisz, że piesek jest w Wawie
Wersja papierowa ukazuje się we wtorki a w necie jest na bieżąco.
Ja moje maleństwo tam ogłosiłam ze zdjęciem i zaraz Państwo przyjadą po nie aż z Łomży :multi:
Mam nadzieę że i Tobie się uda oddać piesia

Posted

juz dalam tam ogloszenie
mam nadzieje ze ktos go przygarnie
choc piesek juz strasznie przyzwyczail sie suni ktora u nas jest-nie odstepuja siebie na krok...mam nadzieje ze z rozlaka nie bedzie problemu:/

Guest monia3a
Posted

Ja już swoją oddałam a cały czas ludzie dzwonią :evil_lol:

A co do przyzwyczajenia to jest zawsze trudno, szczeniaki bardzo szybko się przywiązują ale ja zawsze sobie myślę, że jeśli zostawię go dla siebie nie będę w stanie pomóc innej biedzie :loveu: