Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłyśmy dziś z Gabi na szczepieniu p/wściekliźnie i przy okazji na długim spacerku. Gabi już samodzielnie wskakuje do samochodu i nawet podczas jazdy

nieśmiało wygląda przez okno /do tej pory lezała przywarta do podłoża/. Do gabinetu tym razem weszła na własnych łapkach pokonując 8 schodków i

dwie pary drzwi, podczas szczepienia była bardzo dzielna.

Zapłaciłam za szczepienie 20 zł i następne 20 zł za Fiprex, który jej zakropię dziś na noc .

Posted

Gabi nie chciała być gorsza od Saby i też była dzielna dzielna :) fajnie ,że jest coraz odważniejsza i nie boi się samochodów  i schody już nie przerażają .

5 psiaków to trochę dużo do zaopiekowania .Gdyby z tym facetem można było się dogadać to można by ogrodzić jakąś tanią siatką . No nic ,będziemy kombinować

Posted
60534bc304d3b4camed.jpg
kto otrzyma więcej głasków?
21d029f224c490d8med.jpg
jedna z czarnych suczek i kawałek drzwi wejściowych. Widać w jakim są stanie...
feabed0d96150e59med.jpg
dwie czarne sunie. Większa matka z guzem i mniejsza córcia. Sunie były przerazone całym zamieszaniem i cały czas chowały się do domu. One są bardzo delikatne zwłaszcza ta młodsza to taki malutki elfik. Jest prześliczna. To spełnienie marzeń wielu miłośników psów.
Posted
5d4f4ef4cf48d783med.jpg
pod ręką widać kawałek guza. Ona tak się bała a facet tak nieudolnie ja trzymał, że nie chciałam jej stresować bo strasznie piszczała.
ef5a66ef63691a48med.jpg
Czarne uciekaja a biały koniecznie chce być blisko
aab06fe2d2b70861med.jpg
Posted

Nie wiem jak im pomóc. Teoretycznie mają pana ale oprócz tego nie mają nic. Porządnie jedzą w weekendy, bo Marzena z Krysią je karmią. Ale co będzie zimą? Najgorsze że to są suczki.Facet ich nie bije, ale o nie nie dba. Zresztą nie dba o siebie. To jest wegetacja. Ważne żeby były papierosy i piwko.Karmy w większej ilości nie można mu zostawić bo przepadnie. Przepadły też lepsze garnki na wodę. Albo wziął je dla siebie albo sprzedał. To co widać na zdjęciach przyniosły dziewczyny. Psy rzucają się na jedzenie tak, że trzeba je wcześniej rozdzielić na porcje i dać wszystkim jednocześnie. Choć ta najmniejsza je wtedy kiedy dziewczyny odejdą.

• Upvote 1
Posted

Ciociuniu auro

slij mi proszę swój telefon na pw kochana

siedze i mysle i kombinuje

ciociu

a czy kochana Gajowa przyjelaby  te czarna z guzem i te malunka czarnuszenke , za jaka kwote za dwa serduszka? pomoge w oplatach i na leczenie będzie trzeba pianiazkow sporo ..o matko .... na ten czas mogę slac ok 250 zl , na razie oczywiście ...zimowe rzeczy dla nas poczekają z kupnem

mysle i mysle i nosze nasza niunie na rekach , patrze w oczka

ona mi mowi , aby się nie poddawac nigdy

nastepna wplata wieksza bylaby ok końca miesiaca

ciociu auro pw nie da się wyslac ku Tobie

Posted

Gajowa na razie nie ma miejsca. Ma za dużo psów. Sabę wzięła tylko dlatego, ze wcześniej były razem z Gabi. Szukam pilnie kogoś na wizytę przed adopcyjną dla Saby w Wildze.trzymajcie kciuki! Tylko kto jest z tamtej okolicy?

Posted

auraa  na dole postu obok "multicytowania" masz "edytuj"- klikasz i już , a po napisaniu posta "wyślij". Jakoś do tego doszłam i się dało edytować :)

Trzeba coś pomyśleć z tymi pieskami przed zimą, nie wyobrażam sobie jak spędzą mroźne dni na tym podwórku :lookarou:

Posted

Te czarne chyba śpią w domu. Nie jestem tego pewna ale uciekały do domu i z niego wyszły.W gorszej sytuacji są rude sunie. Zwłaszcza ta młoda pod eternitem. Moja buda jest zajęta przez innego biedaka, który stał w polu przy pustakach bez żadnego schronienia.Domu szuka biały pies bo on nie ma gdzie się podziać.Trzeba naprawdę pomyśleć jak sensownie im pomóc.
Najwpierw niech chociaż Gabi lub Saba znajdą dom. Nie możemy zakopać się finansowo a te ze wsi nie mają nawet chyba imion nie mówiąc o szczepieniach czy odrobaczeniu. To jest Pięć psów i 1500 zł miesięcznie minimum za sam hotel! Operacji i to szybko potrzebuje czarna sunia. Wydaje mi się, ze ona cierpi. Te suczki są bardzo wycofane. Muszę się dowiedzieć czegoś więcej na ich temat.Co z nimi zrobić?
df09de5a5d20afeemed.jpg

Posted

Zagladam i myślę, myślę, myślę....

Ten guz jest na sutku? ciekawe, czy nie ma mniejszych na innych sutkach, wtedy trzeba wyciać cała listwę mleczną. U nas w Ostrołęce operacja takiego jednego guza to pewnie ok. 150 zł, ale zawsze mozna negocjować cenę...

Z wilgii była na dogo Ingamm czy jakoś podobnie, ale zbanowana jakis czas temu - moze ma ktoś do Niej telefon?

Posted

To naprawdę trudno stwierdzić. Sunia jest przerazona. Trzeba by ja zabrać i dopiero wtedy lekarz mógłby zdiagnozować. Spróbuję poszukać czy nie ma do niej maila. W starej były ale teraz nie wiem.

Posted

no proszę jaki urodzaj na wizyty dla naszych pięknych suniek ;)

na błyskawicznej mapie dogo znalazłam z Gdanska daśka .post 1091 .

z Garwolina czyli w miarę niedaleko Wilgi była yumanji  ,ale nie wiem czy jeszcze tam mieszka

przypomniałam sobie ,że kiedyś był watek mikropsiaków i tam działały dziewczyny zajmujące się takimi maluchami jak ta najmniejsza sunia .może u nich spróbować .

Posted

auraa  a kontaktowałaś się  z daśka              .wcześniej pomyliłam post 1098  podaje tam mail do siebie .a może spróbuje skontaktować się z wolontariuszami schroniska w Gdańsku ,albo TOZ .

Nie sądziłam ,że znalezienie kogoś z Gdańska jest takie trudne .Jakoś wszystkich wymiotło z dogo .