Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Izabela124.

14000

• taxelina

1144

• Sweet

996

• agaciaaa

802

Posted

[quote name='maryg22']Jakie słodziaki :loveu: Aż grzywka mi się zachciało :diabloti:[/QUOTE]Słodziaki, to prawda :)

[quote name='Zuzia&Szanti']No są przesłodkie. Troche szkoda, że nie są czarne, bo wtedy dałoby się ciocie namówić na drugiegą grzyke.[/QUOTE]Ciocia ma grzywacza? :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Ceny są różne, zalezy od hodowców, po jakich rodzicach itp. Ale takie średnie ceny to za suke łysą[B] 3500zł[/B], pies łysy ok.2500zł, pp chłopaka i za 1000zł albo mnie można kupić, suka pp ok.2000zł

Mi duże psy też się podobają i nawet mam kilka ras, które chciałabym mieć. Ale z takim dużym psem miałabym problem by ciągle podróżować PKP czy PKS, a małego psa bierzesz na kolana albo wkładasz do transportera i po problemie :) Mojej mamie tez nigdy nie podobały się grzywacze, a odkąd mamy Kissa uważa, że są cudne a Kiss najpiękniejszy [/QUOTE]
Taki kurdupelek, a kosztuje tyle co niufek :diabloti::evil_lol:

Mojej mamie się nie podobają łyse grzywki, pp powiedziała, że nawet urocze, ale mieć by nie chciała. Niufki kocha ale ciągle mówi "nie zniosłabym tego plucia" to ja odpowiadam "oj tam po kilkunastu glutach w oku, na tv, suficie, ścianie nie będziesz ich już zauważać" :diabloti:

[quote name='Izabela124.'][B]Byłam dziś w kinie na Hobbicie, spodziewałam się czegoś lepszego. Jak się film rozkręcił to zaraz skończył...[/B][/QUOTE]
Hobbit jest nudny, Władca Pierścieni jest dużodużodużo lepszy! :D

Czasami zastanawiam się dlaczego nie zakochałam się w jakiejś mniejszej rasie, wtedy na pewno byłaby już od dawna u mnie bo rodzice kurdupla by w mieszkaniu przeboleli, ale nie, ja musiałam sobie upatrzyć jako 6 letnie dziecko 70 kg miśka :diabloti:

Posted

[quote name='vege*']Taki kurdupelek, a kosztuje tyle co niufek :diabloti::evil_lol:

Mojej mamie się nie podobają łyse grzywki, pp powiedziała, że nawet urocze, ale mieć by nie chciała. Niufki kocha ale ciągle mówi "nie zniosłabym tego plucia" to ja odpowiadam "oj tam po kilkunastu glutach w oku, na tv, suficie, ścianie nie będziesz ich już zauważać" :diabloti:

Hobbit jest nudny, Władca Pierścieni jest dużodużodużo lepszy! :D[/QUOTE]Mi niufki też się podobają, ale nie mam warunków na tak duzego psa, a rodzice by chyba zawału dostali ha ha

Posted

[quote name='Izabela124.']Mi niufki też się podobają, ale nie mam warunków na tak duzego psa, a rodzice by chyba zawału dostali ha ha[/QUOTE]
Niufek nie potrzebuje willi z basenem do szczęścia, ale wiem o co chodzi. Moi rodzice pewnie też by zawału dostali, ale na pewno by pokochali jak by się przyzwyczaili, że on jednak jest na serio w domu :evil_lol: Dlatego sobie cierpliwie czekam na odpowiedni moment :eviltong:

Posted

[quote name='vege*']Niufek nie potrzebuje willi z basenem do szczęścia, ale wiem o co chodzi. Moi rodzice pewnie też by zawału dostali, ale na pewno by pokochali jak by się przyzwyczaili, że on jednak jest na serio w domu :evil_lol: Dlatego sobie cierpliwie czekam na odpowiedni moment :eviltong:[/QUOTE]
Wiem, że wystarczy mu bliskość człowieka i nawet mała chatka, ale mimo to nie wyobrażam sobie go w bloku :D

Posted

[quote name='Izabela124.']Wiem, że wystarczy mu bliskość człowieka i nawet mała chatka, ale mimo to nie wyobrażam sobie go w bloku :D[/QUOTE]
Ja wyobrażam, bo nie raz spotkałam, że mieszkają właśnie w mieszkaniu/kawalerce :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Ja się nie spotkałam osobiście, może dlatego nie wyobrażam sobie :)[/QUOTE]
U mnie w mieście kiedyś były dwa, teraz nie ma żadnego, ale rozmawiałam z wieloma hodowcami i mi opowiadali, że właśnie swoje pierwsze niufki mieli jako młodzi ludzie dopiero po studiach w kawalerkach :)

Posted

[quote name='vege*']U mnie w mieście kiedyś były dwa, teraz nie ma żadnego, ale rozmawiałam z wieloma hodowcami i mi opowiadali, że właśnie swoje pierwsze niufki mieli jako młodzi ludzie dopiero po studiach w kawalerkach :)[/QUOTE]No w sumie nie każdy od razu ma dom, więc to zrozumiałe :)

Posted

Dokładnie :) Ogólnie po wielu rozmowach nawet mówią, że wolą szczeniaki dawać do bloku (bo mówiłam zawsze czy to nie jest zbyt duży problem jakbym chciała szczeniaka do bloku) bo mają pewność, że na spacery będą wyprowadzane i socjalizowane :)

Posted

[quote name='vege*']Dokładnie :) Ogólnie po wielu rozmowach nawet mówią, że wolą szczeniaki dawać do bloku (bo mówiłam zawsze czy to nie jest zbyt duży problem jakbym chciała szczeniaka do bloku) bo mają pewność, że na spacery będą wyprowadzane i socjalizowane :)[/QUOTE]
Nie można generalizować, ale mi też się wydaje, że ludzie w blokach bardziej przykładają wagę do socjalu

Posted

[quote name='Izabela124.']Nie można generalizować, ale mi też się wydaje, że ludzie w blokach bardziej przykładają wagę do socjalu[/QUOTE]
Też mam takie wrażenie. Obok mnie jest osiedle domków, prawie wszędzie psy, a na spacery chodzą może ze 3-4, bo jak sądzą właściciele "wybiegają się na ogródku":roll:

Posted

[quote name='vege*']Też mam takie wrażenie. Obok mnie jest osiedle domków, prawie wszędzie psy, a na spacery chodzą może ze 3-4, bo jak sądzą właściciele "wybiegają się na ogródku":roll:[/QUOTE]
A tak, to taka mentalność ludzka. Po co wychodzić z psem na spacer skoro ma się własne podwórko...

Posted

Fajni mali kosmici :lol:

Ja ani grzywka, ani niufa mieć bym nie mogła, nie ta uroda, nie ten charakter :p Dobrze, że jest tyle ras, że każdy znajdzie psa dla siebie :) Nawet taki wybredny człek jak ja, hehe ;D

Posted

[quote name='Ty$ka']Fajni mali kosmici :lol:

Ja ani grzywka, ani niufa mieć bym nie mogła, nie ta uroda, nie ten charakter :p Dobrze, że jest tyle ras, że każdy znajdzie psa dla siebie :) Nawet taki wybredny człek jak ja, hehe ;D[/QUOTE]No to prawda, fajna jest różnorodność ras :)

Posted

[quote name='vege*']Też mam takie wrażenie. Obok mnie jest osiedle domków, prawie wszędzie psy, a na spacery chodzą może ze 3-4, bo jak sądzą właściciele "wybiegają się na ogródku":roll:[/QUOTE]

Koło mnie mieszka babka, która ma 3 psy (2 myśliwskie i jeden kundelek) i te psy wychodzą TYLKO na smyczach, przed dom na siku :shake: I po co takiej osobie psy :roll:

Posted

[quote name='magdabroy']Koło mnie mieszka babka, która ma 3 psy (2 myśliwskie i jeden kundelek) i te psy wychodzą TYLKO na smyczach, przed dom na siku :shake: I po co takiej osobie psy :roll:[/QUOTE]
Masakra, współczuję tym psom