Luzia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Kaaasia']Niby tak ale jak trafi się jakiś kierowca który nie lubi zwierząt a dodatkowo pasażer go poprze to może być ciężko ;). Ja osobiście nigdy z psem pksami nie jeździłam i mam nadzieję że nie będę musiała ;). W pociągu nikt nigdy się nie czepiał, a w autobusach miejskich też różnie bywa. Widziałam jak kierowca powiedział że nie ruszy dopóki ludzie z psem nie wyjdą :angryy:[/QUOTE] Ja bym w takiej sytuacji zadzwoniła po prosu do właściciela lini tak PKS jak i MKS :evil_lol: Kierowca g. może, tak samo pasażerowie :lol: jak by któryś miał problem to bym powiedziała, żeby sam wysiadł bo mi się nie podoba jego twarz. Poza tym ja na przykład osobiście nie spotkałam się jeszcze z żadnym pasażerem który miał by coś przeciwko, wręcz przeciwnie zawsze wszyscy pytają co to za pies/kot, jak ma na imię gdzie i po co jedziemy :) Jeden jedyny raz miałam strasa jak wiozłam do Wawy charakterną DONkę Elzę a razem z nią ONko podobnego pół rocznego podrostka, oba psy duuuże a dla podrostka nie miałam kagańca, ale o dziwno 2 pasażerów aż się przesiadło, żeby nam miejsce zrobić i droga przebiegła bez zarzutu :loveu: Quote
Kaaasia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Bo to wszystko zależy na kogo się trafi w podróży no i z jakim psiakiem się jedzie ;). Jechałam z moim bokserem i jechała pani z yorkiem- nikomu mój pies nie przeszkadzał tylko tej jednej pani :evil_lol: Quote
Luzia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Kaaasia']Bo to wszystko zależy na kogo się trafi w podróży no i z jakim psiakiem się jedzie ;). Jechałam z moim bokserem i jechała pani z yorkiem- nikomu mój pies nie przeszkadzał tylko tej jednej pani :evil_lol:[/QUOTE] Trzeba było powiedzieć, że nie musi się bać bo bokserek już śniadanie jadł :diabloti: Quote
Izabela124. Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='jamnicze']Nie wiem jak jest w PKS ale faktycznie w PKP jedna dorosła osoba może przewozić jednego psa. Ja bym poprosiła jakiegoś miłego podróżnego, aby w razie czego powiedział, że pies jedzie z nim ;) A kierowcy niestety są różni :shake:. Ja z moja jamniczką (wszakże, to tez nieduży, podręczny piesek ;)) też sporo jeździłam i na ogół nie było problemu. Ale właśnie w PKS trafił mi się jeden upierdliwiec :mad:. Najpierw, że nie wsiądę jak nie zobaczy aktualnego szczepienia na wściekliznę - oczywiście miałam. Jak już wsiadłam, to przypomniało mu się o kagańcu :angryy: i szczerzy do mnie zadowolony zęby, że muszę wysiąść. Na to ja wyciągam z torby kaganiec i zakładam psu :eviltong:. Kierowca był wściekły, ale nie miał już argumentów :diabloti:[/QUOTE]W PKP już jeździam z dwoma psami :D Wchodziłam z obojgiem w kontenerze, a potem jednego wyjmowałam i nigdy nikt się nie kapnął, że w kontenerze jest drugi pies. Oczywiście dla tego na klanach kupowałam bilet :) [quote name='Iza.']Nic nowego :P[/QUOTE]:mad::eviltong: [quote name='Luzia']Nie do końca, od bardzo dawna woże psy PKSami i nigdy żaden kierowca nie zrobił mi z tego powodu problemu. W regulaminie każdej firmy jest punkt dotyczący przewozu zwierząt i jedyne co ich różni to tak naprawdę cena ;) Wiadomo, że pies musi mieć kaganiec i zaświadczenie o szczepieniach a kot musi być w kontenerku, ot i tyle :)[/QUOTE] [quote name='Kaaasia']Niby tak ale jak trafi się jakiś kierowca który nie lubi zwierząt a dodatkowo pasażer go poprze to może być ciężko ;). Ja osobiście nigdy z psem pksami nie jeździłam i mam nadzieję że nie będę musiała ;). W pociągu nikt nigdy się nie czepiał, a w autobusach miejskich też różnie bywa. Widziałam jak kierowca powiedział że nie ruszy dopóki ludzie z psem nie wyjdą :angryy:[/QUOTE] [quote name='Luzia']Ja bym w takiej sytuacji zadzwoniła po prosu do właściciela lini tak PKS jak i MKS :evil_lol: Kierowca g. może, tak samo pasażerowie :lol: jak by któryś miał problem to bym powiedziała, żeby sam wysiadł bo mi się nie podoba jego twarz. Poza tym ja na przykład osobiście nie spotkałam się jeszcze z żadnym pasażerem który miał by coś przeciwko, wręcz przeciwnie zawsze wszyscy pytają co to za pies/kot, jak ma na imię gdzie i po co jedziemy :) Jeden jedyny raz miałam strasa jak wiozłam do Wawy charakterną DONkę Elzę a razem z nią ONko podobnego pół rocznego podrostka, oba psy duuuże a dla podrostka nie miałam kagańca, ale o dziwno 2 pasażerów aż się przesiadło, żeby nam miejsce zrobić i droga przebiegła bez zarzutu :loveu:[/QUOTE] [quote name='Kaaasia']Bo to wszystko zależy na kogo się trafi w podróży no i z jakim psiakiem się jedzie ;). Jechałam z moim bokserem i jechała pani z yorkiem- nikomu mój pies nie przeszkadzał tylko tej jednej pani :evil_lol:[/QUOTE]Z jednym psem już od bardzo dawna podróżuję PKS jak i PKP. W PKS nigdy nie było żadnych problemów. Może dlatego, że Bobik zawsze całą podróż na kolanach przesypiał. Ale chyba od dwóch lat trochę się zmieniło, bo jeśli pies nie jest kontenerze to życzą sobie by za niego płacić. I to nie 2zł czy 5zł tylko ulgowy bilet tam dokąd jedziemy :roll: I to nie jest wymysł kierowcy tylko taki bilet na prawdę istnieje, bo 3razy musiałam kupić. I nie interesuje ich czy pies jest mały czy duży, bo i tak trzeba kupić. Natomiast jeśli psa przewozimy w kontenerze to płaci się tylko tle co za bagaż czyli ok.2zł. Z dwoma psami nie podróżowałam PKS, więc nie wiem jak to jest. Ogólnie PKP o wiele wygodniej podróżuje się z psem Quote
Kaaasia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Luzia']Trzeba było powiedzieć, że nie musi się bać bo bokserek już śniadanie jadł :diabloti:[/QUOTE] :evil_lol: :evil_lol::evil_lol: Quote
sunshine Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Siemanko! :) My w pkp ładujemy się z psami (owczar + hasior) z reguły albo między przedziały albo w takie półpiętro między piętrami w pociągu gdzieś w ostatni wagon wtedy ludzie nie mają nic totalnie do gadania, możemy je z kagańcy oswobodzić jak konduktor przychodzi i widzi że leżą spokojnie a kagańce mamy w ręce to nie spotkałam się jeszcze żeby mi coś powiedział. Ogólnie bilet dla psa kosztuje mnie 5zł mniej więcej i nie pamiętam czy to stała kwota ale chyba tak jak za przewóz rowerów np.:P A tak w ogóle co tam?:D Quote
Izabela124. Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='sunshine']Siemanko! :) My w pkp ładujemy się z psami (owczar + hasior) z reguły albo między przedziały albo w takie półpiętro między piętrami w pociągu gdzieś w ostatni wagon wtedy ludzie nie mają nic totalnie do gadania, możemy je z kagańcy oswobodzić jak konduktor przychodzi i widzi że leżą spokojnie a kagańce mamy w ręce to nie spotkałam się jeszcze żeby mi coś powiedział. Ogólnie bilet dla psa kosztuje mnie 5zł mniej więcej i nie pamiętam czy to stała kwota ale chyba tak jak za przewóz rowerów np.:P A tak w ogóle co tam?:D[/QUOTE]W PKP intercity bilet dla psa kosztuje 15zł, ale w innych tylko 4,50zł :eviltong: Też wolę PKP podróżować, ale nie wszędzie PKP da się dojechać. Moje plany wzięły w łeb i nigdzie nie jadę (oprócz urodzin i wystawy), bo praktyki zaczynam od poniedziałku i muszę na nie chodzić :roll: Wkurwa mam cały dzień przez to :angryy: Quote
Ty$ka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Cześć gaduły :D Iza, czekam na fotki :P Quote
Kaaasia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Izabela124.']W PKP intercity bilet dla psa kosztuje 15zł, ale w innych tylko 4,50zł :eviltong: Też wolę PKP podróżować, ale nie wszędzie PKP da się dojechać. Moje plany wzięły w łeb i nigdzie nie jadę (oprócz urodzin i wystawy), bo praktyki zaczynam od poniedziałku i muszę na nie chodzić :roll: Wkurwa mam cały dzień przez to :angryy:[/QUOTE] Nie nerwuj się tak, złość piękności szkodzi ;) Quote
Izabela124. Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='Ty$ka']Cześć gaduły :D Iza, czekam na fotki :P[/QUOTE]Nie ma tu takich :eviltong: Nie mam zdjęć moich psów, ale macie szczeniaczki :eviltong: [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Schronisko/IMG_4146.jpg[/IMG] [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Schronisko/602647_556288754384727_1629892122_n.jpg[/IMG] [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Schronisko/546824_556285844385018_1678493826_n.jpg[/IMG] [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Schronisko/543061_556251377721798_1421271249_n.jpg[/IMG] [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Schronisko/540042_553408561339413_1428754884_n.jpg[/IMG] Quote
Izabela124. Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='Kaaasia']Nie nerwuj się tak, złość piękności szkodzi ;)[/QUOTE]Jestem tak piękna, że troszkę złości mi nie zaszkodzi :diabloti: [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Schronisko/540042_553408558006080_1466445529_n.jpg[/IMG] [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Schronisko/540042_553408551339414_1078337085_n.jpg[/IMG] [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Schronisko/533860_556286227718313_1377466728_n.jpg[/IMG] Quote
mańka_ Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 O masakra, jakie słodziaki! :-) Te małe uszka są po prostu wspaniałe :loveu: Quote
Izabela124. Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='mańka_']O masakra, jakie słodziaki! :-) Te małe uszka są po prostu wspaniałe :loveu:[/QUOTE]One całe są wspaniałe :loveu: Quote
Izabela124. Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='Kaaasia']A jakie mają fajne kubraczki :loveu:[/QUOTE]Gołe dupki trzeba ubierać :lol: Quote
Luzia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Wszystkim trzeba te uszka kleić? To po to żeby stały? Quote
Izabela124. Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='Ty$ka']Jakie słodziaki :loveu:[/QUOTE]Cudne :loveu: [quote name='Luzia']Wszystkim trzeba te uszka kleić? To po to żeby stały?[/QUOTE]Tak :) Quote
*Magda* Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Kaaasia']Nie nerwuj się tak, złość piękności szkodzi ;)[/QUOTE] [quote name='Izabela124.']Jestem tak piękna, że troszkę złości mi nie zaszkodzi :diabloti: [/QUOTE] Żebyś nie przedobrzyła :eviltong: Quote
Izabela124. Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='magdabroy']Żebyś nie przedobrzyła :eviltong:[/QUOTE]Postaram się :lol: Quote
agaciaaa Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='Izabela124.']Będą inni pomocnicy :) Poza tym muszę odpocząć od domu, bo oszaleję :)[/QUOTE] Nie tłumacz się, jesteś złą córką! :diabloti: Quote
Izabela124. Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 [quote name='Błyskotka']Jakie fajne maluchy :)[/QUOTE]:) [quote name='agaciaaa']Nie tłumacz się, jesteś złą córką! :diabloti:[/QUOTE]Chyba Ty :eviltong: Quote
darii_iia Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='Izabela124.'] Chyba Ty :eviltong:[/QUOTE] najlepsza riposta jaka istnieje. :evil_lol: aaach, jakie szczeniaczki przesłodkie. :loveu: Quote
Recommended Posts