Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy piesio ma jakies imie , jesli tak to chyba przegapilam :oops: Biedne kochanstwo , byl malutki , na pewno bawil sie , biegal ,potem przyszla ta okropna choroba , on na pewno bardzo chcialby byc zdrowy , biegac i bawic sie jak inne pieski , jest jeszcze mlodziutki :-( Miejmy nadzieje ,ze dostanie od losu piekny prezent za to co wycierpial i fizycznie i psychicznie .

Posted

Kolejny biedny, zaniedbany przez "ludzi" psiak. Kupiłam tylko 2 cegiełki, niestety wiecej nie mogę pomóc :( ale wierzę że wspólnymi siłami się uda! Żeby on już nie musiał tak długo cierpieć... :(

Posted

[quote name='justynavege']czy napisał kots pw do AgnieszkaP lub Ksera??[/quote]

Myślę że dziewczyny już wiedzą o chłopaku, ponieważ pierwszą rzeczą jaką zrobiłam po "odkryciu" rottka to kontakt z Martą z "fundacji Rottka". :)

Posted

[quote name='Sabina02'][B][SIZE=3]Powtornie pytam, czy jest mozliwosc wplaty na AFN? Tylko tam moge wplacic...[/SIZE][/B][/quote]

[B]Pieniążki są zbierane albo na konto funadcji Niechciane i Zapomniane-SOS dla Zwierząt, albo na konto Fundacji Rottka.
[/B]

Posted

Fundacja [B]"Psi Anioł"[/B] również zainteresowała się pomocą chłopakowi:multi:
Załatwiła szybką wizytę u dr Garncarza na czwartek godz 19 która idzie na konto w/w fundacji:) [B]Serdecznie dziękujemy!!!!!!:Rose:[/B]

Posted

[quote name='Moriaaa']Fundacja [B]"Psi Anioł"[/B] również zainteresowała się pomocą chłopakowi:multi:
Załatwiła szybką wizytę u dr Garncarza na czwartek godz 19 która idzie na konto w/w fundacji:) [B]Serdecznie dziękujemy!!!!!!:Rose:[/B][/quote]

Super! :multi:

Posted

[quote name='Moriaaa'][B]Pieniążki są zbierane albo na konto funadcji Niechciane i Zapomniane-SOS dla Zwierząt, albo na konto Fundacji Rottka. [/B]
[/quote]

Ja niestety mam mozliwosc wplaty tylko na AFN, bo chce przesunac pieniazki z innej niewykozystanej skarpety AFN. Jesli jest taka mozliwosc, to prosze o podanie nazwy skarpety jaka rottek ma miec, a ja przkaze 100 zl do tej skarpety...:lol:

Posted

[quote name='katya']Sabina, tylko jest taki problem, że wtedy Moriaaa będzie musiała wysłać AFN fakturkę.[/quote]

Przykro mi, ale inaczej nie moge... W takim razie przerzuce te pieniazki na inna bide...

Posted

Ja nie chciałam napisać że to niemożliwe, żeby Moriaaa wysłała tą fakturę, ale wiem że to jest tam jakiś kłopot, ona sama tu napisze co i jak zresztą.

Posted

[quote name='katya']Ja nie chciałam napisać że to niemożliwe, żeby Moriaaa wysłała tą fakturę, ale wiem że to jest tam jakiś kłopot, ona sama tu napisze co i jak zresztą.[/quote]

Ok, to czekam co Moriaaa napisze...:lol:

Posted

Tydzien temu ( 2 lipca ) Kasia - onka z mojego podpisu miala rowniez taki zabieg.
[B]" Skorzaki "[/B] ( to przerosty skory, na ktorej po prostu wyrasta siersc ) byly w jej przypadku umiejscowione [U]na spojowce oka[/U] ( [U]gorzej, jesli sa na rogowce[/U] - wtedy potrzeba pomocy okulisty ).

[B]Caly zabieg wycinania skory trwal moze 10 minut, a juz na drugi dzien oprocz lekkiego zarozowienia, nie bylo sladu po operacji.[/B]

[U]Wiec najpierw sprawdzcie, gdzie sa przytwierdzone dokladnie te skorzaki i wtedy szukajcie dopiero okulisty. [/U]
[U]W przypadku zabiegu usuwania ze spojowki - moze to zrobic kazdy lekarz weterynarii.[/U]
Moj doktor wzial za zabieg 100,- zl. Nieco mniej, niz by wzial normalnie, bo wie, ze Kasie wzielam ze schroniska , ze nie ma lapy i jest chora .... ).

A tu wkleje zdjecia oczu Kasi - przed i po zabiegu.

[CENTER][URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bdc050b801fbd122.html"][IMG]http://images30.fotosik.pl/22/bdc050b801fbd122m.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f505d501f8e1a90e.html"][IMG]http://images29.fotosik.pl/17/f505d501f8e1a90em.jpg[/IMG][/URL][/CENTER]

Posted

Zuziu...tak roziwnięte skórzaki jak u Twojej suni oczywiście może usunąć zwykły wet. Niestey w przypadku Rottka choroba jest za bardzo rozwinięta, skórzaki znajdują się prawie na całych oczach w tym na rogówce. Porównaj zdjęcia Rottka i suni.Chorobę konsultowaliśmy już z kilkoma weterynarzami, niektórzy ewentualnie podjęliby się zabiegu, ale nie będziemy eksperymentować. Pies MUSI jechac do specjalisty.

Znamy już orientacyjny koszt samej operacji w Polsce: 900-1200 zł. Do tego dojdą koszty transportu, opieki pooperacyjnej, kastracji 400 zł (bez niej nie może dojechac do DT, no i transportu do Niemiec. [B]Wszystkim serdecznie dziękujemy za wpłaty!!!:multi::multi::multi: I wciąż prosimy o najmniejsze darowizny z dopiskiem "dla Rottka".
[/B]
Niestey wizyta u dr Garncarza została przesunięta na poniedziałek na 19. Wczoraj odeszła nasza babcia..w czwartek pogrzeb, więc sami rozumiecie...

Posted

[quote name='Moriaaa']Zuziu...tak roziwnięte skórzaki jak u Twojej suni oczywiście może usunąć zwykły wet. Niestey w przypadku Rottka choroba jest za bardzo rozwinięta, skórzaki znajdują się prawie na całych oczach w tym na rogówce.

Pies MUSI jechac do specjalisty.

[/quote]

No to biedne psisko ! :-(
Jesli skorzaki na rogowce, to ... czeka go trudny zabieg :-(
Trzymam kciuki, psiaczku ! ! ! :loveu:

Moriaaa, wspolczuje .......:-(