Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

No ja kupiłam pierwszy numer i to już dosyć dawno.

Kupiłam ten numer, bo zainteresował mnie artykuł na temat socjalizacji szczeniąt i o owczarkach belgijskich. Pozostałe artykuły przejrzałam raczej pobierznie, bo: na genetyce się nie znam, buldogi francuskie mi się nie podobają (przepraszam miłośników rasy) i to samo z buldogiem amerykańskim, a etykieta wystawowa? - to dla znawców, a ja laik.

Dzisiaj w EMPIK-u wpadł mi do ręki drugi numer tego kwartalnika, ale nic mnie w nim specjalnie nie zainteresowało, więc go odłożyłam. Jest w nim zaprezentowanych kilka ras, ale żadna z tych, które ja preferuję (sorry, ale nawet nie pamiętam jakie rasy przedstawiali).

• 1 month later...
Posted

kupiłam pierwszy numer ze względu na opisywaną rasę i ciekawy artykuł o okresie wczesnopourodzeniowym (szczeniąt) :)

Obszerna recenzja tego numeru jest na portalu - naszepsy

Posted

sheltomaniak

Ja też nie znam niemieckiego. I myślałam, że będzie to okazja do zapoznania się ze specjalistycznym słownictwem. Może kiedyś wybiorę się na wystawę niemiecką.

Chciałabym wiedzieć jak słownictwo umieszczone w słowniku ma się do rzeczywistości, stosowania w praktyce. Po prostu jego przydatność. (jeszcze nie kupiłam czasopisma). Może ktoś zna niemiecki, jeździ do Niemiec, Austrii na wystawy?

Pozdrawiam

I&A&I

• 1 year later...
Posted

Kupuję i czytam KYNOLOGIE.
Odpowiada mi ten kwartalnik.
Co wydanie zamieszczane są rozmówki kynologiczne w różnych językach.
Dużo fachowej wiedzy dotyczącej chorób ,rozrodu , genetyki .
Omawiane są na łamach tego pisma różne rasy.
Więc jest szansa , że czytelnicy trafią w końcu na swoje ulubione .
Uważam , że kwartalnik doskonale uzupełnia lukę jaka powstała po wycofaniu
czasopisma ASKO.
Przeznaczony raczej dla osób dociekliwych , posiadających już pewien zakres wiedzy kynologicznej i nie tylko.

Posted

Mnie osobiście bardziej podobało się ASCO.Kwartalnikiem nie jestem zachwycona,ale kupuję i czytam żeby być na bieżąco.Niestety u nas nie ma wielkiego wyboru czasopism,raptem 5 tytułów.
:)

Posted

ja tez prenumeruje ten kwartalink i popmimo ze moge sie nie zgadzac z zasadami organizacyjnymi PKPR to uwazam ze kwartalnik jest na wysokim poziomie zadnej herezji same fachowe porady napisane przystpenie tak ze przecietniak i laik niezorientowany bardzo duzo zrozumie i nauczy sie

polecam !!!!

Posted

Ja parę tygodni temu zaprenumerowałam sobie Kynologię - od stycznia. Ale mimo moich 2 maili nie przyszło żadne potwierdzenie wpłaty (wysyłałam pieniądze przez internet). Czy Ci z Was, którzy prenumerują, dostali takowe potwierdzenie?? :roll:

• 3 weeks later...
  • 3 years later...
Posted

Kynologia jest o tyle fajna, że porusza jeszcze kwestię innych krajowych i międzynarodowych organizacji kynologicznych co jej się liczy tylko na plus. W Psie się tego nie znajdzie. Poza tym, w Kynologii jest jeszcze miejsce na napisanie kilku słów na temat prawa europejskiego co jest bardzo wartościowe jednak jest tam tego zbyt mało... I jeszcze jedno Kynologię nie wydaję Klub Psa Rasowego ale Polski Klub Psa Rasowego i tak nazywa się właśnie ta organizacja.

Posted

[quote name='Azawakh']Kynologia jest o tyle fajna, że porusza jeszcze kwestię innych krajowych i międzynarodowych organizacji kynologicznych co jej się liczy tylko na plus. W Psie się tego nie znajdzie. Poza tym, w Kynologii jest jeszcze miejsce na napisanie kilku słów na temat prawa europejskiego co jest bardzo wartościowe jednak jest tam tego zbyt mało... I jeszcze jedno Kynologię nie wydaję KluB Psa Rasowego ale Polski Klub Psa Rasowego i tak nazywa się właśnie ta organizacja.[/quote]
Myślałem ,że to czasopismo znikneło z rynku.