Czekunia Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 derka z allegro jakoś solidniej i cieplej się prezentuje ;) sarenki to chyba najprzyjemniejsze leśne stworki :) Gwarantuję Ci, że te, które mają moje psy, są warte swojej ceny ;) Tak jak pisałam wcześniej po dwóch sezonach i po praniu wyglądają jak nowe, a już na pewno są solidnie wykonane i ciepłe. W przypadku Ermana jedynym problemem może być rozmiar, bo wygląda na to, że chyba faktycznie nie mają większych, a szkoda... Myślę, że Zuzaw byłaby zadowolona. Quote
Erykowa Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 Właśnie niestety muszę szukać czegoś innego.Odpisali mi,że mają te tylko w rozmiarze 55 i na razie na pewno nie będzie większych :( Szukałam już w innych sklepach/na stronach czy nie ma tych derek ale nigdzie nic.Jak mrozy nie przyjdą jakoś szybko to może jeszcze się wstrzymam,może trafie na jakąś jeszcze inną fajniejszą albo te znajdę większe tylko wolała bym to załatwić na pocz.grudnia bo jak się zaczną świąteczne zakupy to ani głowy ani kasy na to nie będzie ;) W ogóle to masakra z tymi derkami na mikro pieski setki a na większe to już ciężko coś znaleźć,pewnie i zapotrzebowanie dużo mniejsze no ale chyba jest trochę takich marznących.Przyjdzie szyć samemu ;) Quote
agutka Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Czekunia - ja wcale nie podważam zdania na temat derki ;) Sama się nieraz przekonałam że delikatniejsze rzeczy są solidniejsze od tych wizualnie "mocniejszych" Quote
Małgonia Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Mój Ric tez tak gada jak Er na filmiku! i wyje jak mowmy do niego "łut łut łut"... Quote
Erykowa Posted November 27, 2014 Author Posted November 27, 2014 Hej Czy wszyscy mieli problem z dogo czy tylko ja przez kilka ostatnich dni?Otwierała mi sie strona główna a potem nic a nic :( Widziałam w niektórych tematach odpowiedzi ale nic po za tym nie mogłam zrobić. Er wcześniej tak nie gadał-tzn tyle ale jakoś z wiekiem,albo dłuższym czasem przebywania w domu się rozkręca. Kicha z tymi derkami.Już nawet ta z allegro zniknęła,choć widzę,że można ją kupić w sklepie dla bulli.Myślałam,że coś nowego się gdzieś pokaże a tu nic albo pojedyncze i brzydkie lub jakies takie wydają mi się "luźne"w szyji albo jakieś ponad 200zł.Nie będę na pierszy raz takiej kupowac na pewno bo nie wiem na ile rzeczywiście będziemy z niej korzystać i czy np przy pierwszej okazji Er jej nie ściągnie/zeżre. Quote
Amber Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 No nie było dogo przez kilka dni. To forum jest tak wspaniałe, że się jeszcze dziwę, że w ogóle istnieje :eviltong: Temat derek w przerwie był poruszany na FB (btw masz FB?), ja stwierdziłam, że jak bym kupowała to ten http://www.zooplus.pl/shop/psy/obroza_dla_psa/plaszczyki_dla_psa/plaszczyki_zimowe/323203 jest ciepły, w fajnym kolorze i tani ;) Quote
Erykowa Posted November 27, 2014 Author Posted November 27, 2014 Mam FB ale chyba nie jestem w temacie ;) Ta też oglądałam,tylko się zastanawiam czy ten "kołnierz" nie jest za szeroki.Tzn czy jest tam jakiś ściagacz bo tak jak widać na zdjęciu to zmieściły by się tam z 3 "szyje" Eryka. Jeszcze taką pomarańczową oglądałam ale ta bardziej pasuje mi.Pies już dzis jak galareta się telepał pod szkoła -mamy 0 st ale przy tym zimny wietrzyk.I chyba bedę jutro zamawiać zwłaszcza ,ze kończy nam się karma.A biorę z zooplusa i właśnie pasowało by mi razem. Quote
Amber Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Tu masz więcej zdjęć na psach... http://www.zooplus.pl/customerpicturedisplay/shop/psy/obroza_dla_psa/plaszczyki_dla_psa/plaszczyki_zimowe/323203 nie wygląda to źle. Może dałoby się w razie czego ścisnąć obrożą? Quote
Erykowa Posted November 27, 2014 Author Posted November 27, 2014 Jak nic nie znajdę do jutra to pewnie ją zamówię.Dziś mi już głowa paruje bo chyba z 2 godz.szukałam czegoś więcej i nic. Jak dotrze na pewno zobaczycie. A zmieniając temat Er ostatnio zwariował.Stoi u nas na ryneczku pomnik gladiatora.Przechodziliśmy koło niego ze 100 razy-tyle,że za jasności.Chyba z 3 dni temu szłam tam po ciemku-tzn jasno od latarni ale wieczór.Jak zaczął go obszczekiwać i warczeć to nie wiedziałam czy się smiać czy uciekać (ze wstydu) .Postanowaiłam przeczekać i nawet kazałam mu "wskoczyć" na niego-oprzeć sie łapami o cokół ,żeby powąchał ale to nic nie dało.Powąchał i dalej swoje.W końcu odpuściłam,bo bałam się że ludzie się zlecą.Poszłam tam wczoraj za dnia i to samo,nie ma przebacz wróg nr 1 Gladiator :look3: Quote
agutka Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 ha,ha i czasem pomnik jest wrogiem :-D Quote
Amber Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 No ja pamiętam, jak mi młokos Jari pierwszy raz wyskoczył do faceta, też ciemną nocą i jaki to szok był dla mnie. U ciebie mam nadzieje skończy się na pomnikach :evil_lol: Quote
Guest TyŚka Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 U mnie też kundel miał etap strachania... bał się nawet reklamówki czy spadającego liścia :siara: Quote
marta1624 Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Tą derkę właśnie będę zamawiać koło początku grudnia :) Czytałam o niej same pozytywy :) A czas strachania u mnie od zawsze, dzisiaj reklamówka oszczekana bo po co leży w krzakach :evil_lol: Quote
Erykowa Posted November 28, 2014 Author Posted November 28, 2014 No właśnie,Er mnie zdziwił bo na nic innego tak nie reaguje.Jak jest coś dziwnego to ustawia się w pozycji bojowej-robi się wyższy o 5 cm ;) ,jeży futro i "niuchając" cicho przechodzi.Ja wtedy zawsze staram się z nim podejść,żeby zobaczył ,że to nic strasznego,powącha i jest ok,nast.razem na to samo/coś podobnego nie zwróci uwagi a nasz Gladi jakos mu podpadł ;) Jeśli chodzi o derkę "klamka zapadła" ,ubranko i żarełko dziś zamówione.Pewnie będzie w pon.lub wtor.,dam znać co myślę i zaprezentuje na modelu ;) a to "Pan Straszny" (ze str. krzeszowiceone.pl) Quote
Amber Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 No to czekam na zdjęcia Ermana w kubraku :) Quote
Guest TyŚka Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Sama bym się go przestraszyła :evil_lol: To czekamy na derkę ;ppp Quote
Erykowa Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 Dereczka powinna być już w pon.bo zamówiłam w piątek rano i już po poł.dostałam maila,że przekazane kurierowi :laugh2_2: A dziś byliśmy się wybiegać.U nas "tylko"-4 ale lodowaty wiatr.Er gonił jak wariat,skakał,wariował,odbiegał i pędem wracał do mnie.Chyba,żeby się rozgrzać ;) .Zdjęc nie mam bo bałam się,że aparat zamarznie-a dokładnie zaraz bateria padnie,do tego nie miałam ochoty wyciagac rąk z kieszeni a jeszcze tak szaro i ponuro,że w ogóle.Choć harce były takie,że może szkoda.Do tego "biedak" w kagańcu bo nie szłam daleko tzn szlismy ale chciałm go od razu spuścić ze smyczy,żeby nie marzł a normalnie przy działkach sporo ludzi.I "ogrodników",i młodzieży i spacerujących z psami a dziś...nic,pustka.Chyba tylko my stwierdziliśmy,ze spacer trzeba odbyć.Ale teraz herbatka :kaffee_2: ,zaraz obiadek a potem jeszcze wybory,karmienie koni i wieczorny ale juz krótszy spacer. Ja tam domatorka a może bardziej "kura".Bo niby lubię wyjść z domu,i w gości i na wycieczki i na długie spacery ale jak już ciemno to bym się nigdzie nie ruszała.I zawsze ,zwłaszcza jak w sezonie dużo pracowałam-jazdy popołudniami i wieczorami-w lecie,to lubiłam te długie ciemne,jesienno,zimowe wieczory bo można było odpocząć,poczytać,odgruzować dom itp ale teraz przy Ermanie brakuje mi tego dnia,tego czasu na dłuższy spacer luzem.Bo chodzimy popołudniami ale jednak boje się go puszczać po ciemku.Tam gdzie latarnie to obok ulice a w polach i idzie się zabić i dużo dzikiej zwierzyny i boje się,że pójdzie za nią albo nie daj Boże wleziemy na dziki których dużo w okolicy i to pod same domy podchodzą. No i tak się rozpisałam o niczym ale przy herbatce,z śpiącym psem obok to można ;) Quote
marta1624 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Jak ja uwielbiam pustki :loveu: Też czekam na derkę, jutro ma być :D Quote
Erykowa Posted December 1, 2014 Author Posted December 1, 2014 My już z dereczką :) Na szybko,mam 2 zdjęcia z telefonu,bo aparat się ładuję.Pierwsze i szybkie wrażenia-dla mnie pozytywne ;) Cieplutka,fajny materiał.Myślę,że jednak mogła by byc ciut dłuższa.tzn widzę,że zależy jak Er się ustawi.Jak stoi jest ok-do ogonka,jak zaczyna biegać odsłania kawałek zadka ale to nie jakiś wielki problem po prostu przy następnej derce będę brała 70kę.Jak pisałam dla mnie pozytywne wrażenie dla Eryka nie do końca-mam nadzieję,że się przyzwyczai -przeszkadzają mu gumeczki koło jajek :eviltong: .Choć są dosyć luźne na początku nie chciał się ruszyć a potem szedł z rozstawionymi szeroko nóżkami ;) ale jak bardzo będą mu przeszkadzać to nie będę ich zakładać a na przyszłą zimę nie powinien ich już mieć :evil_lol: Quote
Amber Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Fajnie wygląda :) Ten kołnierz można jakoś ściągnąć? Powinnaś wziąć 70tkę, tym bardziej, że jeszcze ci piesek urośnie ;) A gumek nie zakładaj, jak przeszkadzają, czytałam poza tym, że potrafią psa obcierać. Quote
Erykowa Posted December 1, 2014 Author Posted December 1, 2014 A ,dzięki za rady.Muszę spróbować potem go puścić bez tych gumek.Bo tak właśnie myślałam,ze jak by biegał to bedzie mu to podfruwało do góry ale właściwie przecież ma ją mieć ubieraną nie na bieganie tylko na wolne spacery. Kołnierz można mocniej ściągnąć,potem to zrobiłam ale już bez zdjęć. A jeśli chodzi o rozmiar to właśnie trochę żałuję,że nie wzięłam większego ale stwierdziłam,ze na "długośc" to już nie powinien urosnąć a jest fajnie regulowana na szerokość -jak przybierze.ja okaże się,że derka się sprawdza i będzie potrzebna to na pewno w przyszłym roku będzie kolejna-o ile nie szybciej ;) Jak znajdę chwilę,to na pewno porobię mu jeszcze zdjęć. Quote
Amber Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Tj on po prostu stanie się większy we wszystkich aspektach swojego ciała ;) więc może ci się ta derka "skurczyć" ale na razie nie masz się co martwić, na zdjęciu wygląda OK. Przynajmniej ja teraz wiem, że jakby brała to już na pewno 70 ;) Quote
Czekunia Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 A gumek nie zakładaj, jak przeszkadzają, czytałam poza tym, że potrafią psa obcierać. Dokładnie :) Nie polecam zakładania tych gumek - ja swoim założyłam na pierwszym spacerze, bo w naszych derkach te gumki też są, i psy mi się strasznie obtarły... Fajnie wygląda :) taki malutki się zrobił w tej derce :D chociaż mnie wkurzałby chyba ten "rozchechłany" kołnierz :p... Quote
marta1624 Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Ale mu pasuje :loveu: A moja nie przyszła dzisiaj :pissed: Quote
Guest TyŚka Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Derka genialna. Gdybym miała krótkowłosego to sama bym się skusiła:D Quote
Recommended Posts