Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest TyŚka
Posted

Dziękuję :)
EDIT: Pomyślę coś nad opisem.

• Upvote 1
Posted

Wielkie Dzięki Tysko. Kiedyś czytałam artykuł w ""Mój Pies" jak pisać ogłoszenia. Podkreślali żeby skoncentrować sie na pozytywnych cechach charakteru. Pomijać ze był brudny i zaniedbany itp. To odstrasza ludzi. Czyli same superlatywy. wielkość pieska bardzo ważna. Myśle ze to ma sens. Nasz Daktylos i tak jest prefect wiec kłamstwa nie będzie. :)

• Upvote 1
Guest TyŚka
Posted

I ja staram się skupić na rzetelnym, ale pozytywnym opisie. Wychodzę z założenia, że jak ktoś zadzwoni będzie można go wtajemniczać powoli, opowiedzieć historię psa, porozmawiać o jego charakterze, a na wizycie przed robi się resztę, czyli jak sobie radzić z ew. problemami jakie mogą nastąpić w przypadku tego psa itd. Jednak jak mi wyjdzie, zobaczymy. ;)

Posted

Dziś rano poleciała moja deklaracja na maj plus gratis 100 zł na długi.

Specjalnie trochę wcześniej, żeby weszło do rozliczenia Murki. ;)

Oj, Daktyl... Wychodź na plus i idź szybko do Domku.  :unsure:

Guest TyŚka
Posted

Opis 1:

Plusy:
- łagodny do ludzi,
- lubi dzieci,

- dogaduje się z psami,

- ładnie chodzi na smyczy,
- żywiołowy,

- "kompaktowy",

- wieczny optymista,

- szybko się uczy.

Wady:

- goni koty (jak uciekają),

- lubi górować nad psami.

Cześć! Jestem Daktyl! Moim znakiem rozpoznawczym jest wieczny uśmiech! Kocham ludzi, zwłaszcza tych małych - dzieci są tak samo żywiołowe jak ja! Najchętniej bawiłbym się z ludźmi cały dzień, spędzał z nimi aktywnie czas i ich rozbawiał. Podobno umiem rozczulić każdego, jestem słodki jak daktylek! Za jedzenie zrobię dla Ciebie wszystko, bardzo szybko się uczę nowych komend. Dodatkowo jestem czarny, więc pasuję do każdego koloru i nie będziesz musiał mnie często kąpać. Jestem młodziutki (mam dopiero 2-3lata), a dzięki moim niewielkim rozmiarom, łatwo mnie zabrać wszędzie ze sobą. Z pobratymcami również się dogaduję, ale lubię być wśród nich liderem. Kotom nie robię krzywdy, ale tak mocno mnie kuszą, gdy uciekają... Jednak ze spokojnym mruczkiem się dogadam, w końcu jestem Daktyl - najlepszy z najlepszych! Jeśli szukasz pozytywnego zastrzyku energii, przyjaciela na dobre i na złe, stróża domu i małego, szybkiego wesołka to zostańmy przyjaciółmi! Zadzwoń do mojej Opiekunki!

opis nr 2

Plusy:
- łagodny do ludzi,
- lubi dzieci,

- dogaduje się z psami,

- ładnie chodzi na smyczy,
- żywiołowy,

- "kompaktowy",

- wieczny optymista,

- szybko się uczy.

Wady:

- goni koty (jak uciekają),

- lubi górować nad psami.

Daktyl to młodziutki (2-3letni) wieczny optymista. Wszędzie go pełno: kocha ludzi, dogaduje się z dziećmi, uwielbia się bawić oraz spędzać czas ze swoją rodziną na świeżym powietrzu. Ładnie chodzi na smyczy. Daktylek jest słodkim łasuchem, przy odpowiedniej motywacji (jedzenie) bardzo szybko się uczy. Wobec pobratymców nie wykazuje agresji, jednak lubi nad nimi górować. Koty prowokuje do ucieczki, ale nie wyrządza im krzywdy, więc być może dogada się ze spokojnym mruczkiem. Daktylek będzie wspaniałym kompanem aktywnej rodziny, która szuka pozytywnego zastrzyku energii. Ze względu na swoje niewielkie rozmiary, będzie łatwiej wszędzie go ze sobą zabrać.

Daktylek przed adopcją długo błąkał się po ulicy, w tej chwili przebywa w Hoteliku.

Jeśli szukasz pozytywnego kompana, przyjaciela na dobre i na złe oraz stróża, zadzwoń do jego Opiekunki. On na Ciebie czeka!

To tak na szybko. Możecie zmieniać wg upodobań. Lubię wypunktować najważniejsze rzeczy, bo czasem w opisie najistotniejsze rzeczy gdzieś zanikają ;)

Posted

Piekne teksty piszesz Tysko. Obia naprawde swietne :). Mnie osobiscie podobaja sie oba. Jesli wybierzemy drugi to moze bez  zdania ze blakal sie po ulicy. Boje sie zeby ludzie nie pomysleli ze to dalej jakis dzikus. Dobrze ze wiedza ze jest w Hoteliku to znaczy za zadbany I zaszczepiony . :)

Wielkie Dzieki Tysko :) :) :) Bog Ci w dzieciach wynagrodzi :)

Posted

Piekne teksty piszesz Tysko. Obia naprawde swietne :). Mnie osobiscie podobaja sie oba. Jesli wybierzemy drugi to moze bez  zdania ze blakal sie po ulicy. Boje sie zeby ludzie nie pomysleli ze to dalej jakis dzikus. Dobrze ze wiedza ze jest w Hoteliku to znaczy za zadbany I zaszczepiony . :)

Wielkie Dzieki Tysko :) :) :) Bog Ci w dzieciach wynagrodzi :)

Zgadzam się z Ingrid. 

Od pierwszego do ostatniego zdania postu... ;)

Ale najpierw... matura! :D

Ty$ko, zawsze pisałaś piękne teksty dla psiaków. :)

Guest TyŚka
Posted

Dziękuję :P Zaczerwieniłam się :P

Z tymi dziećmi to się zgadzam, ale jak słusznie zauważyłam Elisabeta... byleby nie za wcześnie :D

Posted

To ja proszę o wklejenie właściwego tekstu i fotek. Jakie są wybrane to możecie podejrzeć na nowych ogłoszeniach, które zrobiłam w niedzielę.

Mam zamiar zrobić większą ilość, poprawić istniejące. Mogłabym też wyróżnić na gumtree lub olx i zapłacić z pieniążków bazarkowych.

Ja robię na województwo mazowieckie - Warszawa. Czekam z resztą na decyzję :rolleyes:

http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/wawer/daktylek-niewielki-czarny-piesek-do-adopcji-623193829

http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Daktylek-niewielki-czarny-piesek-do-adopcji,123603

http://www.morusek.pl/ogloszenie/267532/Daktylek-niewielki--czarny-piesek-do-adopcji/#.VTJJDfBMdNk

http://warszawa.lento.pl/daktylek-niewielki-czarny-piesek-do,2929745.html

http://alegratka.pl/ogloszenie/daktylek-niewielki-czarny-piesek-do-26170288.html

http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/267532/Daktylek-niewielki--czarny-piesek-do-adopcji/

Guest TyŚka
Posted

Mnie zdjęcia pasują :) Może dałabym inne jako główne, np któreś z tych:

f60242014cdf5ef8gen.jpg

39f32bc2763d0fa5gen.jpg

8cbe21b1dfa38750gen.jpg

bo główne troszkę "deformuje" Daktylosa.

Posted

ok, troszkę tekst zmodyfikowałam, może fotka z piłeczką - taka wesoła?

Daktylek - niewielki  wesoły  piesek  do adopcji

Cześć! Jestem Daktyl! Moim znakiem rozpoznawczym jest wieczny uśmiech! Kocham ludzi, zwłaszcza tych małych - dzieci są tak samo żywiołowe jak ja! Najchętniej bawiłbym się z ludźmi cały dzień, spędzał z nimi aktywnie czas i ich rozbawiał. Podobno umiem rozczulić każdego, jestem słodki jak daktylek!  Za smakołyka zrobię dla Ciebie wszystko, bardzo szybko się uczę nowych komend. Jestem czarny ( pasuję do każdego koloru),  młodziutki (mam dopiero 2-3lata). Dzięki moim niewielkim rozmiarom, łatwo mnie zabrać wszędzie ze sobą. Z pobratymcami również się dogaduję, ale lubię być wśród nich liderem. Kotom nie robię krzywdy, ale tak mocno mnie kuszą, gdy uciekają... Jednak ze spokojnym mruczkiem się dogadam, w końcu jestem Daktyl - najlepszy z najlepszych! Jeśli szukasz pozytywnego zastrzyku energii, przyjaciela na dobre i na złe, stróża domu i małego, szybkiego wesołka to zostańmy przyjaciółmi! Zadzwoń do mojej Opiekunki!

Daktylek przebywa w hoteliku, jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany.

Informacje pod numerem telefonu:  503 683 050