Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś posiada informacje na temat tejże wystawy? Jeśli tak, to pięknie proszę:loveu:

Zbieram ekipę na wspólny wyjazd, coby było taniej. Wystawa super warta uwagi! Koszty - po kosztach paliwa of kors!

• 2 weeks later...
  • Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Juta']Czy ktoś posiada informacje na temat tejże wystawy? Jeśli tak, to pięknie proszę:loveu:[/quote]

[URL="http://www.thedog.md"]www.thedog.md[/URL]

Posted

[quote name='Juta']Zbieram ekipę na wspólny wyjazd, coby było taniej. Wystawa super warta uwagi! Koszty - po kosztach paliwa of kors![/quote]
Juta a skad jestes ??:razz:

Posted

Dziękuję za wszystkie PW.
Podaję bardziej szczegółowe na tą chwilę info :
Są 3 wystawy w 2 dni :
1.09.2007 - 2 wystawy : CACIB oraz CAC dla wszystkich ras
2.09.2007 - 1 wystawa CACIB oraz dodatkowo rasy Am. Staford. Terrier, Doberman oraz Rottweiler mogą na tej wystawie zrobić od razu championat.
Ponoć potrzeba 2 CACe do championatu.
Zgłoszenia do 15.08.
Na dzień dzisiejszy jest kilku chętnych, w tym dwoje na 100 %. Samochód to Van na benzynę i gaz. Koszty to ilość km = koszt za spalone paliwo = podzielona na ilość jadących osób. Spanie jak kto woli : hotel, namiot.
Im więcej osób tym mniejszy koszt, ale na pewno nie chcemy "sardynkowego" ścisku. :evil_lol:
Wysłałam maila do nich i czekam na odpowiedź. Zobaczymy

Posted

Raczej trochę daleko.... Nie mam Kiszyniowa na komputerowej mapie Europy, ale myślę, że koło 1000 km z Lublina. W grudniu, przez wzgląd na porę roku, ciężko się wybrać w tak długą trasę:roll: . Choć info kuszące:loveu: i dające do myślenia. Nie wiem jeszcze jaką trasą będę jechała, bo sporo czasu przed nami i nie myślałam o tym. Wiem jedno : najkrótszą, najtańszą i najlepszą drogą :cool3: . Niekoniecznie ktoś musi dojeżdżać do mnie jeśli będzie po drodze aby się zabrał.

Posted

[quote name='BabyCakes']Jezeli pies jest juz championem innego kraju, do Ch.Md. wystarczy 1 CAC :cool3:[/quote]
W tym przypadku to nie ma znaczenia.Jeżeli już tam zajedziesz to warto wystawić psa na 3 wystawach. Dotyczy to CACIB o który przecież nie jest łatwo.Pozatym są bardzo oryginalne medale oraz nagrody za wysokie miejsca w grupach oraz BIS.

Posted

[quote name='setka'][LEFT]Joj, ja też nie panimaju, a z chęcią bym pojechała:-(. Daleko to? Mapki znaleźć nie mogę:oops:
[/LEFT]
[/quote]

[quote name='Juta']Raczej trochę daleko.... Nie mam Kiszyniowa na komputerowej mapie Europy, ale myślę, że koło 1000 km z Lublina. W grudniu, przez wzgląd na porę roku, ciężko się wybrać w tak długą trasę:roll: . Choć info kuszące:loveu: i dające do myślenia. Nie wiem jeszcze jaką trasą będę jechała, bo sporo czasu przed nami i nie myślałam o tym. Wiem jedno : najkrótszą, najtańszą i najlepszą drogą :cool3: . Niekoniecznie ktoś musi dojeżdżać do mnie jeśli będzie po drodze aby się zabrał.[/quote]
Byc moze nie ma dlatego ze zle nazwe wpisujecie. Na map24.de jest Kiszyniow, ale to sie pisze tak:Chisinau . Moze nawet nie ma 1000 km do stolicy Moldawii.

Posted

[quote name='Savannah']Parsonrku a Ty pojedziesz:cool3: ??[/quote]

Najprawdopodobniej tak :)

Ten termin mi nie pasuje, bo chciałabym już z młodymi jechać w młodzieży ( a małe do młodzieży się kwalifikują od 16 września i 8 listopada :) )

więc pewnie pojadę :)

Posted

[quote name='PARSONRK']Najprawdopodobniej tak :)

Ten termin mi nie pasuje, bo chciałabym już z młodymi jechać w młodzieży ( a małe do młodzieży się kwalifikują od 16 września i 8 listopada :) )

więc pewnie pojadę :)[/quote]
Ciesze sie,a znajdziesz miejsce dla nieklopotliwej osobki z nieklopotliwym psem?:lol:

Posted

Najprawdopodobniej tak :)Myślę, że nikt więcej nie będzie chciał pojechać na taaaką wycieczkę od nas ze Szczecina - jedne 1680km ok 27 h jazdy........................:cool3:

Ja sobie trasę na 2 dni zrobię - pierw do granic Polski, potem resztę ;)

Posted

[quote name='Savannah']Byc moze nie ma dlatego ze zle nazwe wpisujecie. Na map24.de jest Kiszyniow, ale to sie pisze tak:Chisinau . Moze nawet nie ma 1000 km do stolicy Moldawii.[/quote]

No właśnie, kurde felek. Wpisywałam nazwę taka, ajk w ich zgłoszeniu jest KISHINEV. I nic. Ale CHISINAU jest i owszem !!!! Savanah... nie ma słów dla Ciebie!
Z Lublina to jest +/- 824 km. Więc spokojnie! Byłam juz dalej.:evil_lol:

Posted

Najkrótsza droga wiedzie przez Ukrainę. Przejścia graniczne są paskudne ze względu na nieprzewidziane opłaty, których domagają się pogranicznicy. Rozważcie sobie drogę nieco dłuższą przez Rumunię (było nie było UNIA) a z łapówkami spotkacie się tylko na jednej Rumuńsko- Mołdawskiej granicy. Pogranicznicy mogą się doczepić do wszystkiego -od nas chcieli kasy za to, że w psich paszportach nie było zdjęć

Posted

[quote name='PARSONRK']Najprawdopodobniej tak :)Myślę, że nikt więcej nie będzie chciał pojechać na taaaką wycieczkę od nas ze Szczecina - jedne 1680km ok 27 h jazdy........................:cool3:

Ja sobie trasę na 2 dni zrobię - pierw do granic Polski, potem resztę ;)[/quote]
Parsonrku to jesli moge to ja sie pisze na wyprawe z Toba :) Poznan to chyba po drodze wiec...;)

[quote name='Juta']No właśnie, kurde felek. Wpisywałam nazwę taka, ajk w ich zgłoszeniu jest KISHINEV. I nic. Ale CHISINAU jest i owszem !!!! Savanah... nie ma słów dla Ciebie!
Z Lublina to jest +/- 824 km. Więc spokojnie! Byłam juz dalej.:evil_lol:[/quote]
:B-fly: Ciesze sie ze pomoglam :) To w sumie nie jest az tak masakrycznie
daleko od Was z Lublina... pocieszajace:lol: :)