Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dawaj kontakt do Dei ( tel. 603 244 518 , gg. 2415781, e-mail. [email][email protected][/email] )
Daj znać na jakich stronach ogłosiłaś psiaki.
W takim razie ja robię ogłoszenia w pierwszej kolejności dla Sziwo, Hestii i Myszce. Zrobię im ogłoszenia na tych stronach na których robiłam dla Primo tylko bez allegro.

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ALEGRTAKA:

[url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1756688_rudy_godna_starosc_dla_psa_ktory_nigdy.html]Rudy - godna staro
[B] NIE, NO NIE WIEM, CO SIĘ STAŁO, WRZUCIŁAM U WSZYSTKIE LINKI PRZECIEŻ. NA ALEGRATCE KAŻDY PSIAK MA OGŁOSZENIE W KAŻDYM RAZIE[/B]

EDIT:
wrzuciłam też do zwierzaki.eu, tylko być może trzeba będzie edytować. nie miałam info o kastracjach, więc wrzucałam ,że bez kastracji/sterylki, nie miałam info, jaki możliwy odbiór, więc wrzucałam mozliwość uzgodnienia transportu, nie byłam też pewna wielkości rudego i profesora, być może trzeba będzie zmienić....
sprawdźcie - na zwierzaki.eu ogłoszenia uzytkownika sleepingbyday
inne strony ogłoszneiowe w trybie póżniejszym, bo zaraz wychodze z pracy....
mi sie myszka podoba najbardziej, wypłosz taki :-)

Posted

hehe ciotki, taka zajęta byłam dziś rano, robiłam ogłoszenia i miałam dodatkowe pytania, a to wszystko zmaieściłam w 5 bodaj kolejnych postach na.. watku głowna :crazyeye:. malawaszka mnie powstrzymała przed 6tym postem :evil_lol:.
no to wklejam wszystko razem tu jak leci, bedą też pytania, więc DEA, uważaj:
"DODAŁAM MÓJ PSI ZESTAW NA KUPIEPSA JESZCZE, ALE:
potrzebuje info, czy dobrze rozpoznałam ich wielkości oraz czy są samce, samce kastrowane, suki, suki sterylkowe- bo jest tam takie rozróżnienie (trzeba zajrzeć na ogłoszenia sleepingbyday na czworonogi.eu i zobaczyć, co ja wklepałam i czy sie zgadza). to istotne informacje i jak sie rypłam, to trzeba zmienić. aha pisałam też, ze możliwośc uzgodnienia transportu, a nie wiem, czy mozna na odległość adoptować u was, czy tylko odbiór osobisty. zatem prosze na czworonogach sprawdźcie terzeczy, zeby nie było pomyłek!!!!
[B]DEA - dostaniesz mejle z prośbą o aktywacje ogłoszeń na gumtree!
[/B]Nna przygarnijzwierzaka.pl są opcje o akceptacji psów, kotów, małych, srednich dzieci (i bez dzieci). wpisuje na czuja akceptację, oprócz kryma oczywiście).
Jak [B]dea uaktywni gumtree[/B], to Rudy, Krym, Myszka, Profesor i Pika będa mieli ogłoszenia na: alegratka, czworonogi.eu, kupiepsa,gimtree, przygarnijzwierzaka.
reszta później, bo jako zywo, musze trochę popracować ;)

PROSZĘ O WYJASNIENIE TYCH NIEPEWNYCH DANCYH CO DO KASTRACJI, WIELKOŚCI, AKCEPTACJI INNYCH ZWIERZĄT I DZIECI ORAZ TRANSPORTU.

EDIT: znacie kogoś z ŁODZI?? pilne!!! potrzebujemy tam jednego noclegu dla trzech dziadków ratlerków, mają sznasę na dt we wrocławiu,ale wszystko rozbija sie o ten nocleg i kombinowany transport. choc większy problem jest z noclegiem! TYLKO JEDNA NOC!
wątek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-1-ratlerki-seniory-schron-kotliska-przed-kutnem-transport-90-zl-ich-zycie-124519/[/URL]

Posted

Tak na gorąco mogę odpowiedzieć, że na razie żadne nie są ani kastrowane ani sterylizowane, ale jest możliwośc wykonania tego w schronie przed adopcją. Oczywiście adopcja na odległość wchodzi w grę, przy wcześniejszym sprawdzeniu domu przez jakiegoś wolontariusza na przykład. Wielkość: Rudy i Krym podobna jak owczarek niemiecki, Profesor nieco mniejszy, Pika i Myszka małe, do połowy łydki maksymalnie:p Co do akceptacji: Krym psy nie, z sukami nie wiem, Rudy kocha wszystko, Profesor psy toleruje, ale raczej bez przyjaźni, suki nie wiem, Pika i Myszka z sukami zgadzają się dobrze, podejrzewam, że z psami też będą. Co do dziecie - nie mamdzieci do testów, nie wiem :shake: Z gumtree jeszcze nie przyszło.

Posted

Zobaczcie, nowe w schronie:-(
Jambo - przeraźliwie chudy, łyse obwódki wokół oczu (były całe zaropiałe, dostał jakieś leki i zastrzyk), podobno nie nużyca, baaaaardzo spokojny, ma około 4 lat.
[IMG]http://img216.imageshack.us/img216/8017/tnp1110436wn4.jpg[/IMG]

Karilka - jak nic z jakiejś pseudohodowli, sutki ma tak wyciągnięte, że chyba nieraz rodziła. Troszkę wychudzona, spokojna, grzeczna, łagodna, i jakby troszkę nieobecna. Ma około 4 lat.
[IMG]http://img61.imageshack.us/img61/6299/tnp1110407hi8.jpg[/IMG]

Jutka - mała, wesoła, około roczna suczka udająca jamnika. Bardzo przyjazna i przytulasta.
[IMG]http://img61.imageshack.us/img61/9794/tnp1110455zq5.jpg[/IMG]

Posted

[B]Pilnie potrzebny tymczas dla Kena!!![/B] To ten owczarek, zobaczcie na stronie schronu, jeszcze wygląda lepiej, na tym zdjęciu już gorzej, a w rzeczywistości jest jeszcze chudszy. Obejrzała go wetka, nie dopytałam jeszcze co mu jest, ale został odizolowany, dostaje leki, i musi być na diecie - marcheweczki itp, no w schronie to raczej niemożliwe:shake: W poniedziałek powinnam wiedzieć więcej. Snupi też zaczyna chudnąć:-(
[IMG]http://img217.imageshack.us/img217/7300/tnp1100732wx9.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='natalia_aa']Bardzo się ciesze, że Asti poszedł do adopcji, już usuwam go z forum.
To, który psiak został.
Ja zatrzymałam się na etapie Asti, Ramzes i Kajtek...[/quote]

Natalia_aa Ramzes został zabrany do hoteliku, ma osobny wątek, a w schronie nadal jeszcze jest Kajtek.

Jutro Snupi zostanie zabrany do domu tymczasowego:multi: Najwyższy czas, bo chłopak parę lat już siedzi, no i źle wyglada ostatnio, przełożę go na wątek pozaschroniskowy, bo będzie trzeba zbierać kasę na ewentualne leczenie, na szczepienia, no i szukać domu. Chyba że ktoś ma chwilę, i może mu założyć osobny wątek?:cool3:

Posted

[B][COLOR=red]dziadek Sziwo ma szansę na dom!!![/COLOR][/B] To jego ostatnia szansa! Szukamy transportu pod Warszawę lub w okolice Łowicza:cool3: Napisałam wstępnie do saJo, na transportowym pisze, że pojedzie na trasie Warszawa - Cieszyn lub Sochaczew - Cieszyn, a nóż...

szansę na dom ma także [COLOR=red][B]Krawatka,[/B] [/COLOR][COLOR=black]a [/COLOR][B][COLOR=red]Foksi[/COLOR] [/B]na tymczas, ale one w kierunku Rzeszowa transportu szukają...

Jak to wszystko się da zorganizować, trzeba będzie jakieś bazarki wystawić, bo wyciągnięcie tych trzech psiaków ze schronu to koszt 150 złotych za szczepienia:shake:

[B][COLOR=red]Snupi [/COLOR][/B]już na tymczasie, jednak nie tam gdzie miał być, bo suczka koleżanki nie zaakceptowała go. Zaczynamy szukać domu stałego! Jutro będą nowe zdjęcia i opis dziadka:p

Posted

Niestety dzisiaj smutniejsze:-( [B]Sziwo [/B]staruszek nie doczekał się na dom, kilka dni temu odszedł za TM
[*] Tym smutniejsze to, że miał mieć dobrą ciepłą starość, kochającego człowieka i swój własny domek...

Dodałam Karmela na 1 stronę.

Posted

[quote name='sleepingbyday']Moja działka: pika, Myszka, Profesor, Rudy i Krym - dodani tez do eoferty.com.pl[/quote]
dzięki!:loveu:
Zobaczcie też na stronę schronu, nowe psiaiki dodane to: [B]Jambo, Jotka, Fuksik, Ruda i Etna.[/B]
Ruda mi przypomina tą Rudą, która kiedyś była w schronie, pamiętacie? Dlatego dałam jej to samo imię:p Bokserka poszła w sobotę do adopcji do bardzo fajnej pani, która musiała niedawno uśpić swoją ciężko chorą boksię. Już do mnie dzwoniła, akurat gotowała jej żarełko. Myślę, że sunia dobrze trafiła:p

A to allegro jamnika Snupiego, który jest na tymczasie u wolontariuszki:
[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=501865736"][B][COLOR=#2040ab]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=501865736[/COLOR][/B][/URL]
PILNIE SZUKAMY MU DOMU!

Posted

[quote name='Dea']dzięki!:loveu:

Ruda mi przypomina tą Rudą, która kiedyś była w schronie, pamiętacie? Dlatego dałam jej to samo imię:p

[/quote]

Tamta była bardzo tollerowata a ta ma troszkę inną główkę ale tak , jest podobna. Zaraz założę jej wątek na forum tollerowym.

Kasiu czy ona ma troszkę z goldena? A jaka jest duża i ile waży?

Posted

[quote name='madzia828']Ruda jest cudna:loveu::loveu: ma coś z goldena dam ją na stronkę Szansy do działu goldenopodobne może ktoś ją zauważy;)[/quote]

:loveu: To super, ja dałam ją na forum NSDTR .