Herspri Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Dawaj kontakt do Dei ( tel. 603 244 518 , gg. 2415781, e-mail. [email][email protected][/email] ) Daj znać na jakich stronach ogłosiłaś psiaki. W takim razie ja robię ogłoszenia w pierwszej kolejności dla Sziwo, Hestii i Myszce. Zrobię im ogłoszenia na tych stronach na których robiłam dla Primo tylko bez allegro. Quote
sleepingbyday Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 herspri, u mnie tez allegro nie będzie..... Quote
sleepingbyday Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 ALEGRTAKA: [url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1756688_rudy_godna_starosc_dla_psa_ktory_nigdy.html]Rudy - godna staro [B] NIE, NO NIE WIEM, CO SIĘ STAŁO, WRZUCIŁAM U WSZYSTKIE LINKI PRZECIEŻ. NA ALEGRATCE KAŻDY PSIAK MA OGŁOSZENIE W KAŻDYM RAZIE[/B] EDIT: wrzuciłam też do zwierzaki.eu, tylko być może trzeba będzie edytować. nie miałam info o kastracjach, więc wrzucałam ,że bez kastracji/sterylki, nie miałam info, jaki możliwy odbiór, więc wrzucałam mozliwość uzgodnienia transportu, nie byłam też pewna wielkości rudego i profesora, być może trzeba będzie zmienić.... sprawdźcie - na zwierzaki.eu ogłoszenia uzytkownika sleepingbyday inne strony ogłoszneiowe w trybie póżniejszym, bo zaraz wychodze z pracy.... mi sie myszka podoba najbardziej, wypłosz taki :-) Quote
Dea Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 dzięki kobitki za ogłoszenia:loveu::multi: Quote
sleepingbyday Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 hehe ciotki, taka zajęta byłam dziś rano, robiłam ogłoszenia i miałam dodatkowe pytania, a to wszystko zmaieściłam w 5 bodaj kolejnych postach na.. watku głowna :crazyeye:. malawaszka mnie powstrzymała przed 6tym postem :evil_lol:. no to wklejam wszystko razem tu jak leci, bedą też pytania, więc DEA, uważaj: "DODAŁAM MÓJ PSI ZESTAW NA KUPIEPSA JESZCZE, ALE: potrzebuje info, czy dobrze rozpoznałam ich wielkości oraz czy są samce, samce kastrowane, suki, suki sterylkowe- bo jest tam takie rozróżnienie (trzeba zajrzeć na ogłoszenia sleepingbyday na czworonogi.eu i zobaczyć, co ja wklepałam i czy sie zgadza). to istotne informacje i jak sie rypłam, to trzeba zmienić. aha pisałam też, ze możliwośc uzgodnienia transportu, a nie wiem, czy mozna na odległość adoptować u was, czy tylko odbiór osobisty. zatem prosze na czworonogach sprawdźcie terzeczy, zeby nie było pomyłek!!!! [B]DEA - dostaniesz mejle z prośbą o aktywacje ogłoszeń na gumtree! [/B]Nna przygarnijzwierzaka.pl są opcje o akceptacji psów, kotów, małych, srednich dzieci (i bez dzieci). wpisuje na czuja akceptację, oprócz kryma oczywiście). Jak [B]dea uaktywni gumtree[/B], to Rudy, Krym, Myszka, Profesor i Pika będa mieli ogłoszenia na: alegratka, czworonogi.eu, kupiepsa,gimtree, przygarnijzwierzaka. reszta później, bo jako zywo, musze trochę popracować ;) PROSZĘ O WYJASNIENIE TYCH NIEPEWNYCH DANCYH CO DO KASTRACJI, WIELKOŚCI, AKCEPTACJI INNYCH ZWIERZĄT I DZIECI ORAZ TRANSPORTU. EDIT: znacie kogoś z ŁODZI?? pilne!!! potrzebujemy tam jednego noclegu dla trzech dziadków ratlerków, mają sznasę na dt we wrocławiu,ale wszystko rozbija sie o ten nocleg i kombinowany transport. choc większy problem jest z noclegiem! TYLKO JEDNA NOC! wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-1-ratlerki-seniory-schron-kotliska-przed-kutnem-transport-90-zl-ich-zycie-124519/[/URL] Quote
Dea Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Tak na gorąco mogę odpowiedzieć, że na razie żadne nie są ani kastrowane ani sterylizowane, ale jest możliwośc wykonania tego w schronie przed adopcją. Oczywiście adopcja na odległość wchodzi w grę, przy wcześniejszym sprawdzeniu domu przez jakiegoś wolontariusza na przykład. Wielkość: Rudy i Krym podobna jak owczarek niemiecki, Profesor nieco mniejszy, Pika i Myszka małe, do połowy łydki maksymalnie:p Co do akceptacji: Krym psy nie, z sukami nie wiem, Rudy kocha wszystko, Profesor psy toleruje, ale raczej bez przyjaźni, suki nie wiem, Pika i Myszka z sukami zgadzają się dobrze, podejrzewam, że z psami też będą. Co do dziecie - nie mamdzieci do testów, nie wiem :shake: Z gumtree jeszcze nie przyszło. Quote
Dea Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Zobaczcie, nowe w schronie:-( Jambo - przeraźliwie chudy, łyse obwódki wokół oczu (były całe zaropiałe, dostał jakieś leki i zastrzyk), podobno nie nużyca, baaaaardzo spokojny, ma około 4 lat. [IMG]http://img216.imageshack.us/img216/8017/tnp1110436wn4.jpg[/IMG] Karilka - jak nic z jakiejś pseudohodowli, sutki ma tak wyciągnięte, że chyba nieraz rodziła. Troszkę wychudzona, spokojna, grzeczna, łagodna, i jakby troszkę nieobecna. Ma około 4 lat. [IMG]http://img61.imageshack.us/img61/6299/tnp1110407hi8.jpg[/IMG] Jutka - mała, wesoła, około roczna suczka udająca jamnika. Bardzo przyjazna i przytulasta. [IMG]http://img61.imageshack.us/img61/9794/tnp1110455zq5.jpg[/IMG] Quote
Dea Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 [B]Pilnie potrzebny tymczas dla Kena!!![/B] To ten owczarek, zobaczcie na stronie schronu, jeszcze wygląda lepiej, na tym zdjęciu już gorzej, a w rzeczywistości jest jeszcze chudszy. Obejrzała go wetka, nie dopytałam jeszcze co mu jest, ale został odizolowany, dostaje leki, i musi być na diecie - marcheweczki itp, no w schronie to raczej niemożliwe:shake: W poniedziałek powinnam wiedzieć więcej. Snupi też zaczyna chudnąć:-( [IMG]http://img217.imageshack.us/img217/7300/tnp1100732wx9.jpg[/IMG] Quote
Herspri Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Same śliczności szczególnie Jambo :loveu: Kurcze Jambo i Ken faktycznie strasznie chudziutcy, marne perspektywy na zimę w schronie :shake: Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 jak to nie przyszło z gumtree??? dawno powinno. cholera... Quote
Dea Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 No nie przyszło:shake: Asti poszedł do adopcji, no to jeszcze tylko jeden amstaff w schronie. Quote
natalia_aa Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Bardzo się ciesze, że Asti poszedł do adopcji, już usuwam go z forum. To, który psiak został. Ja zatrzymałam się na etapie Asti, Ramzes i Kajtek... Quote
Dea Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 [quote name='natalia_aa']Bardzo się ciesze, że Asti poszedł do adopcji, już usuwam go z forum. To, który psiak został. Ja zatrzymałam się na etapie Asti, Ramzes i Kajtek...[/quote] Natalia_aa Ramzes został zabrany do hoteliku, ma osobny wątek, a w schronie nadal jeszcze jest Kajtek. Jutro Snupi zostanie zabrany do domu tymczasowego:multi: Najwyższy czas, bo chłopak parę lat już siedzi, no i źle wyglada ostatnio, przełożę go na wątek pozaschroniskowy, bo będzie trzeba zbierać kasę na ewentualne leczenie, na szczepienia, no i szukać domu. Chyba że ktoś ma chwilę, i może mu założyć osobny wątek?:cool3: Quote
natalia_aa Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Ok dzięki, już jestem w temacie :) Tyle tematów i tyle bullowatych w potrzebie, że człowiek gubi rachubę. Quote
Dea Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 [B][COLOR=red]dziadek Sziwo ma szansę na dom!!![/COLOR][/B] To jego ostatnia szansa! Szukamy transportu pod Warszawę lub w okolice Łowicza:cool3: Napisałam wstępnie do saJo, na transportowym pisze, że pojedzie na trasie Warszawa - Cieszyn lub Sochaczew - Cieszyn, a nóż... szansę na dom ma także [COLOR=red][B]Krawatka,[/B] [/COLOR][COLOR=black]a [/COLOR][B][COLOR=red]Foksi[/COLOR] [/B]na tymczas, ale one w kierunku Rzeszowa transportu szukają... Jak to wszystko się da zorganizować, trzeba będzie jakieś bazarki wystawić, bo wyciągnięcie tych trzech psiaków ze schronu to koszt 150 złotych za szczepienia:shake: [B][COLOR=red]Snupi [/COLOR][/B]już na tymczasie, jednak nie tam gdzie miał być, bo suczka koleżanki nie zaakceptowała go. Zaczynamy szukać domu stałego! Jutro będą nowe zdjęcia i opis dziadka:p Quote
sleepingbyday Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 dziekujemy za dobre wieści! :multi: Quote
Dea Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Niestety dzisiaj smutniejsze:-( [B]Sziwo [/B]staruszek nie doczekał się na dom, kilka dni temu odszedł za TM [*] Tym smutniejsze to, że miał mieć dobrą ciepłą starość, kochającego człowieka i swój własny domek... Dodałam Karmela na 1 stronę. Quote
sleepingbyday Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 sziwo??? mój cichy ulubieniec...:-( Quote
sleepingbyday Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Moja działka: pika, Myszka, Profesor, Rudy i Krym - dodani tez do eoferty.com.pl Quote
Dea Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 [quote name='sleepingbyday']Moja działka: pika, Myszka, Profesor, Rudy i Krym - dodani tez do eoferty.com.pl[/quote] dzięki!:loveu: Zobaczcie też na stronę schronu, nowe psiaiki dodane to: [B]Jambo, Jotka, Fuksik, Ruda i Etna.[/B] Ruda mi przypomina tą Rudą, która kiedyś była w schronie, pamiętacie? Dlatego dałam jej to samo imię:p Bokserka poszła w sobotę do adopcji do bardzo fajnej pani, która musiała niedawno uśpić swoją ciężko chorą boksię. Już do mnie dzwoniła, akurat gotowała jej żarełko. Myślę, że sunia dobrze trafiła:p A to allegro jamnika Snupiego, który jest na tymczasie u wolontariuszki: [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=501865736"][B][COLOR=#2040ab]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=501865736[/COLOR][/B][/URL] PILNIE SZUKAMY MU DOMU! Quote
Pandisia Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 [quote name='Dea']dzięki!:loveu: Ruda mi przypomina tą Rudą, która kiedyś była w schronie, pamiętacie? Dlatego dałam jej to samo imię:p [/quote] Tamta była bardzo tollerowata a ta ma troszkę inną główkę ale tak , jest podobna. Zaraz założę jej wątek na forum tollerowym. Kasiu czy ona ma troszkę z goldena? A jaka jest duża i ile waży? Quote
Kluska4 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Cieszę się, że boksia już w domku :loveu: Skoro jesteś z panią w kontakcie to na pewno wszystko będzie dobrze :lol: Quote
madzia828 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Ruda jest cudna:loveu::loveu: ma coś z goldena dam ją na stronkę Szansy do działu goldenopodobne może ktoś ją zauważy;) Quote
Pandisia Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 [quote name='madzia828']Ruda jest cudna:loveu::loveu: ma coś z goldena dam ją na stronkę Szansy do działu goldenopodobne może ktoś ją zauważy;)[/quote] :loveu: To super, ja dałam ją na forum NSDTR . Quote
Recommended Posts