Dea Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 [quote name='Dea']a to ten biedak po wypadku, jutro powinnam coś wiedzieć więcej [IMG]http://img412.imageshack.us/img412/7951/tnp1080892jd4.jpg[/IMG][/quote] Już biega biedaczek za TM:-( [*] Dostał podobno padaczki, weterynarz zadecydował o eutanazji. Quote
madzia828 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 dla ciebie piesku [*]:-(:-( mix malamuta taki bidul:shake: tego mix labka to mogę wrzucić na forum labków;) Quote
Herspri Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 o właśnie mi o tego mixa malamuta chodziło . Do dzieci też jest super . Poogłaszam go trochę Quote
Panca Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 spij spokojnie biedny piesku [*] :-( Labek szybko dom znajdzie jak zobaczylam ta chudzine to mi sie Dubel przypomnial....trzeba mu choc tymczas znalezc i wrzucic na forum malamutow-poszukam kontaktow bo teraz nie pamietam kto sie tym zajmuje Quote
Panca Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 napisalam do Wiosny w sprawie tego szkielecika malamuta- zobaczymy... Quote
masienka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 o rany... jaka bida :placz: co wiecej poza tym, ze lagodny? w jakim wieku mniej wiecej? mozna mu jakos pomoc, nie wiem... karma, witaminy, leki? czy w schronisku przypilnuja zeby dostal gdyby cos mu kupic na wzmocnienie? piszcie co potrzeba na juz... poza domem czy choc tymczasem Quote
wiosna Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 dziekuje za wiadomosc o mamutku. wygląda okropnie, biedaczysko. Ja narazie miejsca mam pozajmowane, mogę jedynie wpisać go w kolejkę i czekać na miejsce, jeśli uzbierają się na niego pieniądze. Quote
Panca Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 dziewczyny trzeba go natychmiast wyciagnac Wiosna wpisz go na liste prosze i podaj koszty utrzymania psiaka Quote
wiosna Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 wpisuję. koszt utrzymania zależy od miejsca, które się zwolni - są dwa miejsca przy budach (po 250zł/mies), dwa boksy (300zł/mies) i duży boks (400zł/mies). Myślę, że z jego stanem zdrowia dobrze byłoby, aby mieszkał w boksie, bo jest tam cieplej. Do tego doliczyć trzeba koszty weta i ewentualnie dodatków do karmy, bo wliczona jest sucha karma (dobra, ale w jego stanie może to za mało). Quote
wiosna Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 może warto założyć mu osobny wątek, będę mogła podlinkować jego imię w kolejce, łatwiej też będzie znaleźć sponsorów. Quote
Panca Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 zdecydowanie nowy watek jest konieczny- zalozysz go wiosna? czy ja mam to zrobic? Quote
basia Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Dea, dlaczego sądzisz, że to MIX malamuta? Ze zdjęć wygląda na normalnego, typowego przedstawiciela tej rasy. Quote
madzia828 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 jak założycie watek malamutowi to proszę podajcie linka;) Quote
wiosna Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Założyłam: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=122226[/url] Quote
Dea Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 [quote name='basia']Dea, dlaczego sądzisz, że to MIX malamuta? Ze zdjęć wygląda na normalnego, typowego przedstawiciela tej rasy.[/quote] Jak go pierwszy raz zobaczyłam w kojcu to nijak mi typowego malamuta nie przypominał, może przez to wychudzenie, zapadnięte oczy... ale się nie sprzeczam, jak typowy to ok. Więcej fotek i info wstawię w takim razie już na jego wątku. Dodam, że w schronie są teraz: on, suczka husky Hana, pies husky, i malamut albo mix, nie wiem, nie chciał wyjść, na razie widziałam tylko kawałek pyszczka. Quote
Dea Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Byłam dzisiaj w schronie, zrobiłam zdjęcia chyba z 12 nowym psom:placz: Między innymi husky, malamut, młodziutka spanielka, mała suczka szczeniaczek, dwie roczne kundelki, dwa piękne onki... Chyba dopiero dam radę powstawiać w niedzielę na stronę schronu. Quote
masienka Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 a dasz rade malamuta wyslac mi na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]? :razz: Quote
Dea Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Dasz:p Szybciej i łatwiej mi podłączyć aparata do kompa i od razu przesłać zdjęcia z aparatu, niż zgrywać, obrabiać i wstawiać. Zaraz będzie. To chyba mix, oceniam go na 2 lata. Quote
masienka Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 jak potrzebujesz pomocy to podeslij wiecej to wieczorkiem poobrabiam i powstawiam ;) dopisz tylko jakie wymiary na strone potrzebujesz Quote
Dea Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 dzięki masienka:p Na stronę schronu to ja muszę sama, bo to obrabia w programie, ale jakbyś tego malutka i husky wstawiła na wątek szpiców w potrzebie, i tutaj na wątku cieszyńskim... a jak masz trochę czasu to wieczorem mogłabym jeszcze kilka wysłać żeby na wątki powrzucać:oops: Bo ja mam w domu wolniejszego neta, źle się dogo ładuje. Wysłałam ci tego husky, ma około 2 lat:p Quote
masienka Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 ale ja dostalam tylko jednego i nie wiem czy to mial byc husky czy malamut bo wprawdzie ogon ma mamuci ale glowe haszcza zeby nie powiedziec chartowata :evil_lol: Quote
wiosna Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 ileż tam tych północniaków.. ? w schronisku moglibyście już ze dwa zaprzęgi uskładać.. :roll: Quote
Dea Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 Dziwne a wysłałam dwa maile... To wstawiam tak na szybko po jednym zdjęciu, a wy sobie już wybierzcie co z haszczaka a co a malutka:evil_lol:: [IMG]http://img91.imageshack.us/img91/5150/tnp1090185er5.jpg[/IMG] [IMG]http://img411.imageshack.us/img411/5776/tnp1090128av4.jpg[/IMG] Quote
Dea Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 [quote name='wiosna']ileż tam tych północniaków.. ? w schronisku moglibyście już ze dwa zaprzęgi uskładać.. :roll:[/quote] Nooo wysyp jakiś niestety:shake: Mamy tego haszczaka który jedzie do Ciebie, ładną półtoraroczną husky, tego staruszka malutka, no i te dwa powyżej... Quote
Recommended Posts