Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dea']a to ten biedak po wypadku, jutro powinnam coś wiedzieć więcej
[IMG]http://img412.imageshack.us/img412/7951/tnp1080892jd4.jpg[/IMG][/quote]
Już biega biedaczek za TM:-(
[*] Dostał podobno padaczki, weterynarz zadecydował o eutanazji.

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

spij spokojnie biedny piesku
[*] :-(
Labek szybko dom znajdzie
jak zobaczylam ta chudzine to mi sie Dubel przypomnial....trzeba mu choc tymczas znalezc i wrzucic na forum malamutow-poszukam kontaktow bo teraz nie pamietam kto sie tym zajmuje

Posted

o rany... jaka bida :placz:

co wiecej poza tym, ze lagodny? w jakim wieku mniej wiecej? mozna mu jakos pomoc, nie wiem... karma, witaminy, leki? czy w schronisku przypilnuja zeby dostal gdyby cos mu kupic na wzmocnienie? piszcie co potrzeba na juz... poza domem czy choc tymczasem

Posted

dziekuje za wiadomosc o mamutku. wygląda okropnie, biedaczysko. Ja narazie miejsca mam pozajmowane, mogę jedynie wpisać go w kolejkę i czekać na miejsce, jeśli uzbierają się na niego pieniądze.

Posted

wpisuję.
koszt utrzymania zależy od miejsca, które się zwolni - są dwa miejsca przy budach (po 250zł/mies), dwa boksy (300zł/mies) i duży boks (400zł/mies). Myślę, że z jego stanem zdrowia dobrze byłoby, aby mieszkał w boksie, bo jest tam cieplej.
Do tego doliczyć trzeba koszty weta i ewentualnie dodatków do karmy, bo wliczona jest sucha karma (dobra, ale w jego stanie może to za mało).

Posted

[quote name='basia']Dea, dlaczego sądzisz, że to MIX malamuta? Ze zdjęć wygląda na normalnego, typowego przedstawiciela tej rasy.[/quote]
Jak go pierwszy raz zobaczyłam w kojcu to nijak mi typowego malamuta nie przypominał, może przez to wychudzenie, zapadnięte oczy... ale się nie sprzeczam, jak typowy to ok.
Więcej fotek i info wstawię w takim razie już na jego wątku.
Dodam, że w schronie są teraz: on, suczka husky Hana, pies husky, i malamut albo mix, nie wiem, nie chciał wyjść, na razie widziałam tylko kawałek pyszczka.

Posted

Byłam dzisiaj w schronie, zrobiłam zdjęcia chyba z 12 nowym psom:placz: Między innymi husky, malamut, młodziutka spanielka, mała suczka szczeniaczek, dwie roczne kundelki, dwa piękne onki... Chyba dopiero dam radę powstawiać w niedzielę na stronę schronu.

Posted

Dasz:p Szybciej i łatwiej mi podłączyć aparata do kompa i od razu przesłać zdjęcia z aparatu, niż zgrywać, obrabiać i wstawiać. Zaraz będzie. To chyba mix, oceniam go na 2 lata.

Posted

dzięki masienka:p Na stronę schronu to ja muszę sama, bo to obrabia w programie, ale jakbyś tego malutka i husky wstawiła na wątek szpiców w potrzebie, i tutaj na wątku cieszyńskim... a jak masz trochę czasu to wieczorem mogłabym jeszcze kilka wysłać żeby na wątki powrzucać:oops: Bo ja mam w domu wolniejszego neta, źle się dogo ładuje. Wysłałam ci tego husky, ma około 2 lat:p

Posted

Dziwne a wysłałam dwa maile... To wstawiam tak na szybko po jednym zdjęciu, a wy sobie już wybierzcie co z haszczaka a co a malutka:evil_lol::
[IMG]http://img91.imageshack.us/img91/5150/tnp1090185er5.jpg[/IMG]

[IMG]http://img411.imageshack.us/img411/5776/tnp1090128av4.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='wiosna']ileż tam tych północniaków.. ?
w schronisku moglibyście już ze dwa zaprzęgi uskładać.. :roll:[/quote]
Nooo wysyp jakiś niestety:shake: Mamy tego haszczaka który jedzie do Ciebie, ładną półtoraroczną husky, tego staruszka malutka, no i te dwa powyżej...