rita60 Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 U nas w Lodzi jest tez tylko jedno schronisko,ale ja bez wzgledu na odległosc,pierwsze co bym zrobiła,to zadzwoniła lub podjechała do takiego schroniska,tym bardziej,ze terier walijski nie jest liczna rasa:roll: widocznie komus nie zalezy na odnalezieniu,albo na to nie wpadł:cool3: Quote
rita60 Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 GoWa napisał(a):Rita, moja Foksia jest ze schronu w Łodzi:lol: Lo matko,ale pojechała daleko:lol:ale dla kochajacego domku mozna zrobic wszystko,mizianko dla lodzianki od ziomalki cioteczki Rity:lol: Quote
amelka0 Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 U nas jest ponad 300psów,czasem też tak jest,że właściciel jest w schronie raz i drugi,a psa nie widzi,bo ten w depresji głęboko w budzie się schowa....i myśli,że psa nie ma.... Gowa,ja dam do wyborczej prześlij mi tylko tekst i zdjęcie,na moją pocztę. Quote
justine. Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 a ja w takim razie zmienie tytul watku Quote
Inez Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 U nas jest ponad 300psów,czasem też tak jest,że właściciel jest w schronie raz i drugi,a psa nie widzi,bo ten w depresji głęboko w budzie się schowa....i myśli,że psa nie ma.... na kwarantannie nie ma bud. Quote
doris_day Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Porozwieszałam ogłoszenia - na Słonecznym i w Zdrojach w lecznicy i w sklepach zoologicznych ... może ktoś zakocha się w maluchu :) Quote
BoWa Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 doris-day bardzo dziękuję! Ja rozwiesilam kilka na lewobrzeżu, jutro dołożę. Foksia niestety chyba zaraziła się kaszlem od Terrego- oboje jeżdżą na zastrzyki:cool3: Terry jest bardzo miłym,łagodnym psiakiem, ładuje się na kolana, domaga pieszczot. U weterynarza ideał, nawet nie warknął. Na spacerze zachowuje sie tak, jakby kogoś szukał, patrzy na ludzi, którzy są dalej z uwagą. On sie musiał zgubić ! No i kocha mężczyzn, rzadko sie spotyka żeby psy po przejściach kochały panów, raczej wywołują u nich lęk. Quote
rita60 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 GoWa na Przygarne psa ktos jest zainteresowany młodym terierem,jak chcesz to wrzuc Teriego:roll: Quote
doris_day Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Nie ma za co :) Szkoda, że psiaki chorują - mam nadzieje,ze za kilka dni im przejdzie. Quote
BoWa Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Już ktoś wrzucił Terrego na "przygarnę"...zobaczymy. Psy mają do końca tygodnia zapisany antybiotyk.Mam nadzieję,że się szybko wyleczą. Quote
BoWa Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Mieliśmy dziś spotkanie z kotką sąsiadów, która przychodzi do mnie wygrzewać sie na trawniku. Terry nie był zachwycony wizytą, zagonił ja w kąt ogrodu, skąd nie miała gdzie uciec i usiłował dosięgnąć zębami. Nie szczekał, nie warczał tylko z takim tępym uporem starał się do niej dobrać unikając pacnięć pazurami... Nie sprawdzałam, kto by wygrał. Mnie sie w ogóle nie słuchał, jakby ogłuchł:cool3: Nie wróży to nic dobrego, niestety dla moich futer. Moje koty są niepełnosprawne, nie mogę ich narażać na stres i niebezpieczeństwo. Szukam pilnie najlepszego domu dla Terrego, bo to naprawdę kochany psiak. Myślę,że byłby szczęśliwy w domu z trochę starszymi dziećmi tak12-14lat. Co do zupełnie małych nie mam pojęcia, bo moje już duże, a i wśród znajomych brak maluchów. Quote
rita60 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Terry nie biegamy za kotem,tylko szukamy domku.Pilne. Quote
amelka0 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 [quote name='Inez']na kwarantannie nie ma bud. Owszem nie,ale w kwarantannie był przez 14 dni,później-w boksach ogólnych Gowa-wczoraj nie miałam internetu,już wysyłam do wyborczej. Quote
BoWa Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 amelkaO, serdecznie dziękuję ! Pojechałam dziś z Terrym do Zdrojów, tam skąd go przywieźli do schronu. Chodziłam, pytałam ludzi z psami, czy widzieli kogoś z takim psiakiem, niestety nikt sobie nie przypominał. Zostawiłam jeszcze parę ogłoszeń. Terry też nigdzie nie ciągnął, nie wyglądał, jakby znał tamtejsze ścieżki... Może go ktoś jednak wyrzucił z samochodu, albo przywędrował zupełnie z innej części miasta... Quote
rita60 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Szukamy domku dla tego pieknego terierka,pokochaj go,a nie bedziesz sie juz nudził w domu.:lol: Quote
justine. Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 u mnie tez ogloszenie wisi na sklepie, dzieki Dorotce ktora je przywiozla :) mam nadzieje ze slodziak szybko znajdzie domek. Quote
BoWa Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Nie chciałabym,żeby Terry sie przyzwyczaił do mnie, bo znowu będzie cierpiał przy przeprowadzce do innego domu... Teriery to naprawdę świetne psy, wesołe, rodzinne. Komu terierka? Quote
kinga Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 GoWa - tak sobie dumam nad Terrym - on jednak - mimo wszelkich symptomów psa zadbanego -wcale nie musiał sie zgubić ludziom :shake: - często ludzie osobiscie oddaja do schronu tak zadbane, grzeczne, młodziutkie i idealne psy ( daleko szukać - koszalinska walijka ;) ) - ze gdybym nie widziała właściciela na własne oczy, w życiu bym nie uwierzyła, ze TAKIE psy można oddac :crazyeye: - ot, tak sobie :shake: ( poprzednia walijka z naszego schronu, też fantastyczna, takze została oddana osobiście przez wlaściciela - obie zresztą znalazły cudowne domy) a jeśli ktoś potrafi oddać wychuchanego kanapowca - to również potrafi go wywalić na ulicę - niestety...:shake: Quote
samoglow Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 potrzebne Allegro? Moge psiaka wystawic. Prosze na pw troche szczegolow, ktore mialyby sie znalezc w opisie i do kogo podac kontakt, tzn. telefon, mail, gg itd. :p Quote
BoWa Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 On miał w karcie schroniskowej podane, ze został przywieziony z interwencji, błąkał się po ulicy Walecznych, to jest dzielnica blisko lasu, Puszczy Bukowej, może zwiał komuś na spacerze? Z drugiej strony lasu są wioski, pojedyncze domki, to duży obszar... dam do Kuriera ogłoszenie dziś , może go jednak ktoś szuka... Quote
rita60 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 GoWa wystaw go na allegro:roll: tam tez sa zaginione psy,moze sie uda,tyle ludzi czyta te ogłoszenia,samoglow proponuje pomoc w tym kierunku,ja nie potrafie wystawiac na allegro:oops: Quote
BoWa Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Cioteczki mieszkające bliżej Warszawy- zobaczcie ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=73412 Skarlet potrzebuje na cito domu tymczasowego dla suczki terierkowej, bo wyjeżdża na początku przyszłego tygodnia. Przygarnęła suńke, ale nikogo na dom stały na razie nie ma. Proszę, niech ktoś sie zlituje, ona nie może trafić do schronu! Myślałam o tym, żeby ja wziąć na DT, albo nawet na stałe, bo nie goni kotów, ale mam Terrego i nie dam rady !!! Quote
doris_day Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 GoWa, napisałam do hodowcy terierów - zobaczymy może zainteresuje się i podpowie cokowlwiek... Quote
Recommended Posts