szybszy_od_dylizansu Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Urwis wybaczam :) Z tymi bez pracy to byłbym ostrożny. Podstawowym pytaniem do adopcji jest : Czy chcesz suczkę wysterylizowaną. Najczęściej słyszę , że nie . I tu pada lista powodów dlaczego chceliby ją rozmnazac... Quote
Diana S Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='Hala']witajcie..przepraszam za ciszę..ale byłam wyjątkowo zabiegana. Nie wiem jak pan z Wałcza sięnzywa, wiem tylko że ma dwa samce i jeździ z nimi tylko dla swojej przyjemnosci. Poza tym dzwoniły dwie osoby. Pan z Sochaczewa, posiadający goldenkę i mieszkający w bloku. I pani z Piły...ponoć mająca dobre warunki..wybieg...ale...nie posiadająca pracy i zarobków.[/quote] To jak [B]Hala [/B]z tym domkiem...na watku wielkie poruszenie kto by gdzie ulokowal dziewczyny a Ty kochana podjelas decyzje???... Quote
Urwis Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='szybszy_od_dylizansu']Urwis wybaczam :) [/quote] Uff, to dobrze :) Też jestem ciekawa, co Hala zadecyduje, bo chętnych na takie śliczne psy będzie pewnie mnóstwo cały czas, tylko czy ktoś odpowiedni się znajdzie... Quote
szybszy_od_dylizansu Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 A gdzie właściwie są te suczki? Quote
BIANKA1 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 [quote name='szybszy_od_dylizansu']A gdzie właściwie są te suczki?[/quote] W DT u Hali w Poznaniu . Quote
Hala Posted August 3, 2007 Author Posted August 3, 2007 teraz jadę do stajni/...ale jak wrócę, to powiem co i jak. Ale w sumie nic nowego. Quote
Poker Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 czy Halę zamkneli w tej stajni, że jej nie ma tak długo :crazyeye: i nic ie wiemy o dziewczynkach? czy kon ją kopnął, czy też już pieszo wybrała się do Wałcza? ;) Quote
Hala Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 Witajcie. Pan z wałcza wczoraj dzwonił, ale jak mam być szczera to nie wiem po co. Bo co mu proponowałam, to mu nie pasowało. Powiedział, że własnie jedzie do poznania w jakiejś tam sprawie. I czy może zobaczyć suczki. Ale ja byłam w pracy, więc sie spotkać nie mogłam. Jednak mówię mu, że kuzynka jest w domu, to mu je może wyprowadzić i pokazać, wystarczy tylko podjechać. No ale pan powiedział, że nie wie gdzie ja mieszkam, i nie bedzie szukał mojego domu. Miał mapę, bo się pytałam. No ale ok... To mówię, że chcemy do niego przyjechać w niedzielę, ale też mu nie pasowało. Stwierdził, że to on do nas przyjedzie może w przyszłym tygodniu. I na tym rozmowa sięskończyła. Quote
Poker Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 to niech się facet w nos pocałuje,już mi się nie podoba,łaskę robi czy co? Quote
Diana S Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 [quote name='Hala']Witajcie. Pan z wałcza wczoraj dzwonił, ale jak mam być szczera to nie wiem po co. Bo co mu proponowałam, to mu nie pasowało.[/quote] Dziwne to dla mnie...jak potencjalny wlasciciel psow chce psa wziac idze na ugode...tak uklada plan zajec by sie dopasowac.. [quote name='Hala']Powiedział, że własnie jedzie do poznania w jakiejś tam sprawie. I czy może zobaczyć suczki. Ale ja byłam w pracy, więc sie spotkać nie mogłam. Jednak mówię mu, że kuzynka jest w domu, to mu je może wyprowadzić i pokazać, wystarczy tylko podjechać. No ale pan powiedział, że nie wie gdzie ja mieszkam, i nie bedzie szukał mojego domu. Miał mapę, bo się pytałam. No ale ok...[/quote] jakby mu zalezalo na psach to kwestia popytania ludzi...zerkniecia w mape.. dla chcacego nie ma nic trudnego.. [quote name='Hala']To mówię, że chcemy do niego przyjechać w niedzielę, ale też mu nie pasowało. Stwierdził, że to on do nas przyjedzie może w przyszłym tygodniu. I na tym rozmowa sięskończyła.[/quote] Hala nie daj sie takiemu podejsciu faceta wzgledem was to Wy powinniscie zobaczyc w jakich warunkach sunie beda mieszkac...ludzie rozne rzeczy obiecuja a pozniej klops ani krzty prawdy w tym co opowiadali w jakich warunkach zyja..Nie on powinien przyjezdazac nie on Wy stawiacie warunki...ja bym sprawdzila faceta...jak mieszka w jakich warunkach psy by trzymal.. Quote
Hala Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 Dziś dzwoniły dwie osoby w sprawie psiaków. Pierwsza to dziewczyna spod Łodzi. Ma owczarka niemieckiego sukę. Do tego hektar ogodzony porządnie wysokim płotem . Trzy hektary lasu,,, Zna rasę, wie że są uciekinierami...że skaczą przez płoty. Uważa, że miałyby dobre warunki. Podobała mi się rozmowaz nią...ale na końcu dodała..to ja się rodziców spytam jeszcze. Bo ja mam 20 lat. Quote
Hala Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 Drugiego faceta osobiście pogoniłam po kilku jego zdaniach. Powiedział, że chce sobie huski kupić...bo miał juz takiego. Jednak wyjeżdżał na wakacje więc go sprzedał. A teraz wrócił z wakacji i chce sobie kupić kolejnego. Skandal... Quote
Hala Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 A,,,,,zapomniałbym..jeszcze jedna pani nie wiem już skąd...była baaardzo chetna....bardzo...jednak jak wyraźnie powiedziałam, że wysterylizowane, to jakoś szybko zakończyła rozmowę. Quote
Yona Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Teraz mają taką ładną liczbę obserwatorów - 45 :) No i takie oto to przyszło z allegro: "Treść wiadomości: witam Czy jest ktoś zainteresowany pieskami? Ponieważ jestem razemz męzem zainteresowana ich wzięciem. Jestesmy z Warszawy i chcielibyśmy je wziąść ale pod koniec miesiąca jak to będzi emożłiwe. Jesteśmy z Warszawy. Kochamy zwierzeta i będziemy o nie dbać. Pozdrawiam" Quote
Hala Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 no to wiemy, że pani dwa arzy, że pani jest z warszawy ;) Quote
Diana S Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Hala a moze pogadaj z tymi rodzicami tej 20 letniej dziewczyny... mysle ze warto bo ta rozmowa wiele by wyjasnila....:loveu: Quote
Hala Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 Diana..ja rozmawiałąm z tą dziewczyną na gg wczoraj. I nieco to inaczej wyglądało niż przez telefon. No i w tym problem, przy dluższym kontakcie wychodzą niezłe kwiatki. Przez telefon mówiła, ..mieszkamy w dużym domu i mamy ogrodzony hektar ziemi. A na gg..wprowadzamy się do domu, właśnie go kończymy, a mieszkamy w przyczepie. Teren jest prawie ogrodzony..tylko pod lasem jeszcze nie. A rodzice psów pewnie nie zechcą, ale postaram sięich urobić. :( Quote
Hala Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 chciałam jeszcze powioedzieć, że za chwilęjedziemy do pana doktora na wyjęcie szwów ostatnich. Muszę też kupić coś na pchły i robaki. ;). Quote
BIANKA1 Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 My wróciliśmy już ze spacerku . Co u dziewczyn nowego ? Quote
Hala Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 Własnie wróciliśmy od pana doktora i ze spacerku. Wieści są takie... Carmen ma wyjęte ostanie szwy..doktor zadowolony i szczęsliwy, że tak sięCarmelkowa sprawa zakończyła. Pogłaskał ją i pochwalił. A Olcia...cóż...Olcię również obadał i dzięki obserwacjom Danki, wykrył zapalenie ucha w stanie ostrym i brzydkim. Olcia miała uszka przeczyszcone przez pana doktora, zakroplone i zastrzyk z antybiotykiem. Zalecenia...: zastrzyk przez następne dwa dni, czyszczenie uszu i zakraplanie. Quote
Hala Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 Kupiłam więc krople, potem na odrobaczenie, bo Carmen ma na bank robale, i krople na pchły i kleszcze. Zapłaciłam 74 zł. Suczki za to dostały jak ja to mówię...śliniaczki w nagrodę że takie grzeczne. Quote
Hala Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 własnie miałam dwa telefony...oba pasjonujące....pierwszy od pani..nie wiem skąd..rozmowa trwała może pół minuty. W drugim zdaniu pani zapytała skąd jestem i jak usłyszała, że z Poznania, to się rozłączyła. Druga pani jak usłyszała, że huski nie szczekają, to też skończyła rozmowę. No ja już nie wiem co mam robić..po prostu nie wiem. Telefonów od groma a konkretów nic... :( Quote
Hala Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 Danka poszła z dziewczynami na spacer. Olcia obecnie wygląda jak oskubany kurczak. Strasznie gubi sierść. Quote
Hala Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img523.imageshack.us/img523/7930/dscf4918hx5.jpg[/IMG][/URL]Shot at 2007-08-05 Quote
Hala Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img523.imageshack.us/img523/1492/dscf4919tz6.jpg[/IMG][/URL]Shot at 2007-08-05 Quote
Recommended Posts