Diana S Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Świetne zdjęcia.. tym to dobrze tak sobie brykać... sama bym się chciała tak popluskać..:eviltong: Quote
Hala Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 no to jesteśmy po wieczornym spacerku. Rana Carmen pięęękna... Quote
Hala Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 dzisiaj rozmawiałam z jedną osobą ze schroniska...i powiedziała mi, że suka huski, która była adoptowana mniej więcej w marcu..właśnie ma wrócić do schronu. Ludzie juz nie mogą z nia wytrzymać. Quote
Diana S Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Hala napisał(a):dzisiaj rozmawiałam z jedną osobą ze schroniska...i powiedziała mi, że suka huski, która była adoptowana mniej więcej w marcu..właśnie ma wrócić do schronu. Ludzie juz nie mogą z nia wytrzymać. straszne... a dlaczego ma z powrotem wrócić? coś wiadomo? tak to właśnie jest z tymi ludźmi.. Quote
Hala Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 nic dokładnie nie wiem i nie chcę siać plotek czy oskarżeń. Wiem tylko, że suka bardzo niszczyła wszystko..i tylko tyle co mi wiaomo. Quote
Diana S Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Hala napisał(a):nic dokładnie nie wiem i nie chcę siać plotek czy oskarżeń. Wiem tylko, że suka bardzo niszczyła wszystko..i tylko tyle co mi wiaomo. Kurcze jakie te psiaki sa biedne psy nie sa w ogole nauczone jak maja sie zachowywac w domu...oddaja psa do schroniska ktos psa wypatrzy bierze do swojego domku i powtorka z rozrywki...pies niszczy...(biedne takie psurki buuu...) Quote
gwen Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Hala na pewno nie chcesz ich zatrzymać? Po samych zdjęciach widać jak cudnie się nimi zajmujesz i jak dziewczynom dobrze u Ciebie... a po tym co piszesz... to sobie tak myślę... że będzie cieżko oddać i odjechać w dal... mnie same zdjęcia totalnie rozczulają a co dopiero kiedy Ty masz je na co dzień... a jakie one są teraz? (ostatni okres) Pozdrawiam i podziwiam za poświęcenie, wtrwałość i zaangażowanie! Uciski dla dzieczyn... Quote
Hala Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 jakie są??? Kochane...Kiedy rano wstaję, wita mnie wahlowanie dwóch ogonów..puszystych..i dwie pary oczu wpatrzone we mnie. Czasem Carmen jeszcze śpi, jak ja wstaję. Przeważnie śpi u nas w sypialni przy łóżku. Wstaję i ją głaszczę. Dotykam jej miękkiego futerka i na dzień dobry mówię do niej...witaj mięciutka kaczuszko. Ona wtedy otwiera niebieskie oczka i delikatnie faluje ogonkiem. Jej mina mówi..ty wstań, ja jeszcze poleżę tu, ale jak będziesz wychodzić to mnie zawołaj..pójdziemy na siku. Kiedy wychodzę na korytarz, spotykam Olcie...ta z reguły już szaleje i biega za mną. Patrzy mi w oczy i kręci się pod nogami. Chce zawsze być blisko. Trzeba ją głaskać, przytulać..nic mniej niż Carmen bo jest zazdrosna. Nie można też gwałtownie się z nia bawić, bo sięboi podniesionej ręki..szczotki..palcata...szmaty...to o czymś świadczy. Z Olcia trzeba delikatnie i subtelnie. Kiedy dziewczyny się wysikają i zjedzą śniadanie wstępuje w nie duch walki. Zaczynają harce i rozboje. Wtedy Danka ma za zadanie je okiełznać, co nie jest łatwe. W Olcię wchodzi siła wojownika i z tą siłą atakuje wiekszą Carmen. Dusi ją, miętosi, ślini i warczy na nią niemiłosiernie, jakby to był wróg nastraszniejszy. Ganiają wtedy po mieszkaniu jak szalone. A Danka za nimi. Kiedy już wszyscy się zmęczą...zasypiają. Najlepiej blisko ludzi. Tam gdzie jesteśmy. I jak jużprzynas zasną to snem kamiennym.Można je trącać nogą, podnosić łapy, przesuwać..nawet oka nie otworzą. Mogłabym opowiadać o nich bardzo długo... Quote
BIANKA1 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Witamy Ciocię i szalone dziewczyny , oraz fanki i fanów błąkitnych ocząt :loveu: Quote
Yona Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 "Treść wiadomości: Witam. Jestem zainteresowana suczkami, ale mam mały kłopot. Mamy sporą działkę i roczną suczkę Golden Retriever. Pytanie czy psy są łagodne w stosunku do innych psów? Mam równiez dwie roczne siostrzenice i musze wiedziec czy suczki sa łagodne dla dzieci i czy nie zagraża im żadne niebezpieczeństwo z ich strony. I nie dostrzegłam informacji o wieku psów. Czy jest możliwość przyjechania ze swoim psem na miejsce w celu zorientowania sie jak bedą psy reagowały w stosunku do siebie. Pozdrawiam. Czekam na odpowiedz." Quote
Yona Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 To tak zamiat hoooop... "Treść wiadomości: witam z tej strony Artur z okolic Wałcza, jak tam pieski się czują no i jaka jest decyzja w sprawie adopcji pozdrawiam Artur" Quote
Hala Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 ten z okolic wałcza..to wiecie, ten co ma zaprzęg. Ale ja nie mogę siezdecydować. :( Mam jakąs manię chyba, wszędzie szukam, że coś nie tak... żeby tylko nie dać sucząt. Quote
Recommended Posts