Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:cool1: mlody mezczyzna ;)....zart.
Carmel porozglaszany. Dajcie go rozniez na allegro. dalsze ogloszenia wystawiac.

Fajnie by bylo jak by trafil w rece mysliwego- ale czy ktos sie odwazy....
Jak nie to w rece pasjonata rasy- ale ten pies musi cos robic- widac ze szuka kogos kto by z nim popracowal...

Tylko nie do domu z ogrodem gdzie by siedzial w ogrodzie bez nadzoru i sie ...nudzil. Zaraz zacznie kombinowac i nie daj boze sie nauczy klusowac.....

Posted

Katcherine, Baśka właśnie dlatego nie chce go trzymać w mieszkaniu, bo się potwornie nudzi, ten smutek w oczach właśnie z tego siębierze, on nie ma co robić...

Posted

tylko ze jezeli on zacznie kombinowac na wlasna lape rozrywki...to bedzie tragedia- albo go ktos w lesie lub na polu odstrzeli- bo klusuje, albo trafi pod kola samochodu, albo zawisnie na wnykach, albo bedzie latal za sukami i kryl co popadnie.
Jak narazie poszedl sam w las- jeden raz...i o ten jeden raz za duzo...

Jest mlody, piekny, z pasja- jemu potrzebny dom gdzie mialby co robic- psie sporty, tropienie...nie ukrywam ze chyba najlepiej w rekach mysliwego...ech- ale tam to zawsze ze od szczeniaka szkolenie i ze od szczeniaka...:(.

Jak narazie trzeba go rozglaszac gdzie sie da. I weryfikowac potencjalnych chetnych. Szczerze mowiac- jest piekny- i trzeba bardzo uwazac zeby nie trafil do pseudohodowcy.

Posted

Zgadzam się z Tobą w 100 procentach. Baśka chce dobrze dla Karmela, sama widzi, że pies się męczy w mieszkaniu. Ale mam nadzieję, że znajdziemy mu domek najlepszy na świecie.
Pseudohodowców też się boję.
Przepraszam, ale muszę iść spać, bo jutro nie dam rady. Będę po 16. Dobranoc.

Posted

zdrojka napisał(a):
Rakija, może Ty wiesz, to jest bawarczyk czy hanowerski... Bo on jest wielki strasznie, za duży jak na bawarczyka...

Dzięki Ewcia, przyda się bardzo.

Ze zdjęć wynika ,że to piesek w typie Posokowca BAWARSKIEGO.

Posted

Katcherine napisał(a):
zdrojka- ponegocjuj moze z osoba z adopcji o pomoc w analizowaniu domkow. ;)

Negocjować , nie trzeba :) i tak jak wcześniej pisałam pomożemy znaleźć domek .

Posted

zdrojka napisał(a):
Tylko allegro trochę się boję, Baśka jeszcze nie wtajemniczona, a same wiecie, jak bywa z aukcjami...

Zdrojka ważne aby psiaka pokazać a oddacie go jak bedziecie mieli pewność:lol:

Posted

yewcia1 napisał(a):
Zdrojka ważne aby psiaka pokazać a oddacie go jak bedziecie mieli pewność:lol:

ja też uważam ,że pomysł z Allegro jest niedobry .

Ola z Adopcji Posokowców już psiakiem się zajmuje :)

Posted

Rakija dlaczego uwazasz ze Allegro jest niedobre? Przeciez po to jest selekcja domow adopcyjnych...

No chyba ze w mysliwskim swiatku macie lepsze chody niz ja;).Przebic sie przez stereotypowe myslenie jest ciezko.

Posted

Dostałam info od Baśki:
"Rozmawiałam z nimi dziś: one (Śląskie hodowczynie posokowców) będą też szukać - chcą wyłączność na zasadzie sprawdzenia i akceptacji nowej rodziny adopcyjnej. To znaczy - jeżeli jest chętna rodzina - to one weryfikują i sprawdzają ją. Proponowały też, że mogą przetrzymać psa u siebie po 7 lipca (jak oddadzą małe szczenięta). Ale powiedziałam, że może nie koniecznie? Sama nie wiem...
Pies dziś smutasek od rana, zabieram go trochę na wieś. Nie będę
miała możliwości być na internecie za często - tylko z kawiarni internetowej. Ale wrócę w poniedziałek CHYBA?"

Karmel na wsi staje się radośniejszy, jak ma więcej przestrzeni do latania, więc świetnie, że go Baśka zabrała. Z tym oddawaniem go do DT na Śląsk mam dylemat, bo z jednej strony miałby tam pewnie więcej przestrzeni (nie wiem do końca, nie znam warunków), a z drugiej, tak jak ktoś tu wyżej pisał, posokowce źle znoszą zmiany, czy to miejsca, czy to właściciela, więc może lepiej niech zostanie u Basi. Ona nie chce się go pozbyć, tylko czuje, że jest nieszczęśliwy w mieszkaniu w bloku.
Jak myślicie?

Posted

[quote name='Katcherine']wstawiony na portal mysliwski
dziewczyny apel o doinformowanie sie dokladne jak przebiegaja procedury adocpyjne- czego sie wystrzegac, czego dopilnowac, jaka umowa itd.

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Karmel jest tutaj: http://www.lowiecki.pl/forum/read.php?f=13&i=31539&t=31539

polecam wizytę przedadopcyjną i poadopcyjna
umowy mozna sciagnąc na dogo gdybyscie chcialy wyslę mailem tę ktorej uzywam , moze sie przyda

przy tym piesku istnieje ryzyko pseudohodowli lub mysliwego

Posted

Właśnie, Justynka, o to też chodzi. Wyślij mi jak możesz na adres azdrojkowska[małpa]eranet.pl (piszę ze słowem "małpa" zamiast zwykłej, bo potem spam dostaję).

Posted

Witam serdecznie, Jestem założycielką Forum Adopcyjnego Posokowców i z grupą kilku szaleńców i MIŁOŚNIKÓW RASY udało nam się już pomóc sporej grupie tych wspaniałych psów myśliwskich!!!!!!!!
Myślę, że za bardzo dajecie się ponieść emocjom. Proszę mnie źle nie zrozumieć, ale mamy już swoje sprawdzone metody w postępowaniu przy adopcji posokowców. To nie jest pies dla każdego. Jeśli pozwolicie nam działać spokojnie i bez pośpiechu to pies znajdzie swoje miejsce u właściwych ludzi. Przez to, że informacje nie są przekazywane z bezpośredniego źródła ulegają one zniekształceniu, co powoduje niepotrzebne zamieszanie. Jestem w kontakcie z Basią, u której obecnie przebywa CARAMEL. Przedstawiłam jej krótko w jaki sposób działa Pogotowie Adopcyjne Posokowców. Przesłałam jej dzisiaj cały formularz do wypełnienia.
Moja propozycja DT dotyczyła jedynie przypadku, gdyby Basia, z jej wiadomych powodów, nie będzie mogła zajmować się psiakiem. Nie dawno pomogliśmy suczce PB Ulme. Być może, że w tym wątku zawita Dea, która będzie nas mogła zarekomendować.
Jeśli chcecie poznać nasze skromne osiągnięcia zapraszam http://adopcje.posokowce.info do wątku DOSTAŁY SZANSĘ

Posted

justynavege napisał(a):
polecam wizytę przedadopcyjną i poadopcyjna
umowy mozna sciagnąc na dogo gdybyscie chcialy wyslę mailem tę ktorej uzywam , moze sie przyda

przy tym piesku istnieje ryzyko pseudohodowli lub mysliwego

co masz na myśli pisząc "ryzyko....lub myśliwego"?

Posted

Witamy SuperDoga :loveu:
Ja broń Boże nic nie przekręciłam, a tym bardziej nie poganiam w żaden sposób :p
Chodziło mi o to, że proponowałyście pieszczochowi domek tymczasowy, ale myślimy z Basią, że będzie chyba lepiej, jak zostanie na razie u niej, chyba większych problemów jej nie sprawia i nie ma jakiegoś większego musu na razie się go pozbywać. Widać, że bardzo go lubi, ale masz rację, to nie jest pies dla każdego.
Miał stracha przy wsiadaniu do auta, ale wystarczyło jedno podejście dwóch osób, żeby się przełamał. Swoją drogą bardzo nas to ucieszyło, bo Basia chciała z nim pojechać dziś do rodziców na wieś, co jej się dzięki temu udało. A psiak czuje się tam o wiele lepiej, niż w mieszkaniu.

Bardzo jestem, a właściwie jesteśmy Wam wdzięczne za pomoc, dostałam dziś maila z potwierdzeniem aktywacji konta, pewnie niedługo się u Was pojawię.

Posted

zdrojka napisał(a):
Właśnie, Justynka, o to też chodzi. Wyślij mi jak możesz na adres azdrojkowska[małpa]eranet.pl (piszę ze słowem "małpa" zamiast zwykłej, bo potem spam dostaję).

zdrojeczko wysłalam zobacz czy taka umowa bedzie odpowiednia