solito Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='Molkas']Dziewczyny a czy nie ma innych ciut tańszych zamienników leków??? Pytałyście o to weta?[/quote] Optimune działa najlepiej! Zamiennikiem może być właśnie Cyclosporyna, a inne leki na tą dolegliwość są poprostu mało skuteczne, albo trzeba bardzo często podawać...:p Quote
solito Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='Ewusek']zmogła mnie choroba i dopiero dzisiaj odebrałam cyclosporyne od weta. Jutro pojedzie poleconym do cioteczki Solito :-) to jest 10 ml !!! zapomnialam dodac, ze powinna byc trzymana w temperaturze pokojowej !!![/quote] Dzięki, Ewusku!:loveu::loveu::loveu: Okazuje się, że Optimune jest tylko 3,5 g...:p Quote
uxmal Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Czy dobrze rozumiem 10 ml kosztuje prawie tyle samo co 3,5? Quote
justynavege Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 ux Optimmune udało sie taniej kupi c po 90 zl , normalnie kosztuje 120 a coclosporyna nei wiem :oops: tylko jak ja podawać i czy samą ? czy ma byc skłądnikiem robionego leku? Quote
solito Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='justynavege'] a coclosporyna nei wiem :oops: tylko jak ja podawać i czy samą ? czy ma byc skłądnikiem robionego leku?[/quote] Ja już dogadam to z moim wetem... Quote
Ewusek Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 cyclosporyna kosztuje 60 zl i jest naprawde bardzo wydajna. Dzisiaj paczuszka wyszla poleconym, wiec jutro powinna byc u Ciebie Solito :-) Quote
Molkas Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Dziewczyny a ja znalazłam inne leki ale proszę zobaczcie to i zapytajcie lekarza: [URL]http://www.okulistykazwierzat.pl/Zespol_suchego_oka.php[/URL] Quote
justynavege Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Mola pogrzebałąm w necie znalazlam "Najważniejszym ograniczeniem przy podejmowaniu decyzji o stosowaniu [B]takrolimusu[/B] pozostaje jednak jego bardzo wysoka [B]cena[/B] w porównaniu z cyklosporyną" ciekawe ile by kosztował zabieg........ kurcze ciezka sprawa szczegolnie dla laika :-( Quote
yewcia1 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Kochani dziekujemy za wsparcie Reksiowskiego:loveu: Quote
uxmal Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 [quote name='justynavege']Mola pogrzebałąm w necie znalazlam "Najważniejszym ograniczeniem przy podejmowaniu decyzji o stosowaniu [B]takrolimusu[/B] pozostaje jednak jego bardzo wysoka [B]cena[/B] w porównaniu z cyklosporyną" ciekawe ile by kosztował zabieg........ kurcze ciezka sprawa szczegolnie dla laika :-([/quote] a jaki zabieg? Quote
justynavege Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 ux na tej stronie co podala Mola albo zatyczki albo ten drugi dla mnie laika to istny kosmos z aureolą ;) Quote
uxmal Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 transpozycję przewodu ślinianki przyuszniczej z jamy ustnej do worka spojówkowego to to jeszcze zrozumiałam, Ale te zatyczki! Czarna magia. Dlaczego miałybu sie pojawić łzy? Quote
justynavege Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 chyba zatykają cos i dlatego łzy sa w oku no bynajmniej ja tak zrozumiałam :oops: Quote
yewcia1 Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 justyna pewnie wieczorem odpowie czy doszły kropelki:lol: Quote
justynavege Posted October 27, 2007 Author Posted October 27, 2007 musimy poczekać na solito bo to do nej mialą iśc przesylka :) Quote
yewcia1 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Solito pewnie ciężko zapracowana - biedny Gosiaczek Quote
solito Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 [quote name='Ewusek']doszły kropelki ???[/quote] Nie, jeszcze nie doszły... Quote
solito Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 [quote name='justynavege']Solito gdziezes Ty ? :)[/quote] Cały weekend przepracowałam - niestety bez dostępu do neta...:p Quote
justynavege Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 Goska wrociła :) Reksiowski jest przeuroczy zwykle jak przechodził obok bkosu innych psów szczekal i chciał pokazać kto rzadzi teraz po reprymendzie jak przechodzi obok innych boksow sam odwraca głowe " ja ich nie widzę " :evil_lol: Quote
solito Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Dziś dostałam awizo... Jutro odbiorę, ale zawiozę do Uciechowa dopiero w środę, bo jutro jestem znowu cały dzień w pracy /i to bez neta...:p/ P.S. Tzn. zawiozę kropelki, a nie awizo... Quote
justynavege Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 Gosia no awizem ciezko byłoby oko leczyć :evil_lol::loveu:;) Quote
solito Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 A widać już jakąś poprawę po Optimune..? Wiem, że efekty ponoć widać po 3 tygodniach, ale może...? Quote
Recommended Posts