ala123 Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Nie było mnie kilka dni, ale już jestem i dziękuję Wszystkim za aktywność na wątku i wsparcie :) Oleno Tobie i Mamie wielkie dzięki :) :) Jeszcze nie zdążyłam skontaktować się z wetką, ale pieniądze pewnie są już na koncie,w związku z czym konto w przychodni Vita Wet mam już czyste :) Cytat 121zł-20zł-50zł=51zł pozostaje do spłaty w Vita Wet 51zł-50zł=1zł czyli prawie 0 !!! Chcę wyjaśnić,że Dasza nie pojechała pod Wrocław lecz do Radzynia Podlaskiego, do cioci mojej młodszej zwierzolubnej koleżanki Iwonki :) Na razie wszystko jest OK, Daszeńka śpi na kanapie, tak jak lubi najbardziej :) Tyśko, na Twoje ogłoszenia Zorki odezwała się do Murki fajna pani z Dzierżoniowa i miałyśmy już nadzieję, że adopcja dojdzie do skutku, ale okazało się,że pani bierze pod uwagę jeszcze innego psa z innego ogłoszenia. Szansa na dom dla Zorki nadal jeszcze jest, kobieta ma się odezwać. Quote
ala123 Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Dnia 27.07.2017 o 13:25, Aldrumka napisał: zaraz zajrzę na bazarek AlfyLS tu mój dla podopiecznych ali123 Dzięki Aldrumko :) Quote
Olena84 Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 2 godziny temu, ala123 napisał: 51zł-50zł=1zł czyli prawie 0 !!! kurcze szkoda że nie doczytałam, poszła by i ta złotówka, moze ją darują Quote
Tyśka) Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Nawet nie wiecie jak cieszy mnie adopcja Daszy... przecież bidulka tyle czekała... ile to? Kiedy pojawiła się w Szczebrzeszynie? w 2012 czy w 2013? Nieważne. Wystarczająco długo... I trzymam kciuki za Zorkę, oby i jej się udało... Quote
ala123 Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 13 godzin temu, Olena84 napisał: kurcze szkoda że nie doczytałam, poszła by i ta złotówka, moze ją darują Daj spokój kochana :) Nie ma żadnego problemu. Cytat Tyś(ka) Nawet nie wiecie jak cieszy mnie adopcja Daszy... przecież bidulka tyle czekała... ile to? Kiedy pojawiła się w Szczebrzeszynie? w 2012 czy w 2013? Nieważne. Wystarczająco długo... I trzymam kciuki za Zorkę, oby i jej się udało... Ja też straciłam już rachubę i ..nadzieję na dom dla Daszy, a tu tymczasem niespodzianka :) Oby jak najdłużej była szczęśliwa. Quote
ala123 Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Mam kolejnego podopiecznego (podoopieczną? - jeszcze nie znam płci): dzisiaj rano na ulicy naprzeciwko firmy mojego tz wyrzucono z samochodu małego kotka; widział to jeden z pracowników; nr rejestracyjnego nie odczytał, wie tylko,że była to warszawska rejestracja. Kotek jest bezpieczny, ale wygląda źle: sierść zmierzwiona, chudy i świerzb w uszkach. Po południu zawiozę go do Vita Wetu, mam nadzieję,że nic innego nie wyjdzie . Quote
Olena84 Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 1 godzinę temu, ala123 napisał: Mam kolejnego podopiecznego (podoopieczną? - jeszcze nie znam płci): dzisiaj rano na ulicy naprzeciwko firmy mojego tz wyrzucono z samochodu małego kotka; widział to jeden z pracowników; nr rejestracyjnego nie odczytał, wie tylko,że była to warszawska rejestracja. Kotek jest bezpieczny, ale wygląda źle: sierść zmierzwiona, chudy i świerzb w uszkach. Po południu zawiozę go do Vita Wetu, mam nadzieję,że nic innego nie wyjdzie . ja piernicze, ludzie to są... Quote
Aldrumka Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 bidulek, a Ty Alu widzę, że jesteś znana powszechnie jako wspaniała i niezawodna firma pomocowa Quote
Tyśka) Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Na szybko (jak będzie wiaodmo coś więcej to dodam do ogłoszenia): https://www.olx.pl/oferta/sliczne-kocie-wyrzucone-z-auta-pilnie-szuka-domu-CID103-IDnTSzQ.html Quote
Tyśka) Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Dorzucam ogłoszenia Bibi, uwaga ogłaszam ją jako MILKA: https://www.olx.pl/oferta/edycja-limitowana-slodka-biala-czekolada-milka-CID103-IDnUkvC.htmlhttp://alegratka.pl/ogloszenie/edycja-limitowana-slodka-biala-28961081.htmlhttps://www.gumtree.pl/a-psy-i-szczenięta/śródmieście/edycja-limitowana-słodka-biała-czekolada-milka/1002059412800910977041209?activateStatus=pendingAdActivateSuccesshttp://warszawa.lento.pl/edycja-limitowana-slodka-biala,5873958.html Quote
ala123 Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Dnia 8.08.2017 o 13:42, Olena84 napisał: ja piernicze, ludzie to są... Cytat Aldrumka bidulek, a Ty Alu widzę, że jesteś znana powszechnie jako wspaniała i niezawodna firma pomocowa Niestety, są :( Przygnębia mnie to wszystko, ale wiadomo,że pomogę zwierzęciu. A ludzie to wykorzystują, ciągle mam jakieś telefony, np przedwczoraj ledwie wróciłam z urlopu sąsiadka zbombardowała mnie telefonami, m in,że na działkach tu i tu koczuje wyrzucony rudy pies, może bym coś z nim zrobiła; że jest ogłoszenie o zaginięciu kota, a ktoś tego kota widział i może ja bym zadzwoniła z informacją ( tak jakby ona nie mogła!); że w miejscowości wypoczynkowej w pobliżu Zamościa (Krasnobród) jest kilka zaciążonych kocic i kilkoro kociąt- szkieletów, a gmina odmawia pomocy... Ale przecież ja wszystkim nie pomogę :( Jeżeli chodzi o małego kocurka, wyrzuconego z samochodu (okazało się,że to kocurek), to jest w trakcie odrobaczania: wyłażą z niego ogromne ilości glist i być może człony tasiemca. Dzisiaj miał też zrobiony test na wirusówki, na szczęście wynik jest negatywny, a martwiłam się już, bo nie ma apetytu, wczoraj siedział osowiały,ale dostał kroplówkę i trochę się ożywił. A pchły jadły go żywcem: po odpchleniu spadały niczym mak, okropny widok. Jutro mam wykąpać chłopaka. W Vita Wet znowu mam do zapłacenia 79zł ... Quote
Olena84 Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 4 godziny temu, ala123 napisał: Niestety, są :( Przygnębia mnie to wszystko, ale wiadomo,że pomogę zwierzęciu. A ludzie to wykorzystują, ciągle mam jakieś telefony, np przedwczoraj ledwie wróciłam z urlopu sąsiadka zbombardowała mnie telefonami, m in,że na działkach tu i tu koczuje wyrzucony rudy pies, może bym coś z nim zrobiła; że jest ogłoszenie o zaginięciu kota, a ktoś tego kota widział i może ja bym zadzwoniła z informacją ( tak jakby ona nie mogła!); że w miejscowości wypoczynkowej w pobliżu Zamościa (Krasnobród) jest kilka zaciążonych kocic i kilkoro kociąt- szkieletów, a gmina odmawia pomocy... Ale przecież ja wszystkim nie pomogę :( Jeżeli chodzi o małego kocurka, wyrzuconego z samochodu (okazało się,że to kocurek), to jest w trakcie odrobaczania: wyłażą z niego ogromne ilości glist i być może człony tasiemca. Dzisiaj miał też zrobiony test na wirusówki, na szczęście wynik jest negatywny, a martwiłam się już, bo nie ma apetytu, wczoraj siedział osowiały,ale dostał kroplówkę i trochę się ożywił. A pchły jadły go żywcem: po odpchleniu spadały niczym mak, okropny widok. Jutro mam wykąpać chłopaka. W Vita Wet znowu mam do zapłacenia 79zł ... Ludzie są wygodni, wiedzą że jak kogoś poinformują że pies czy kot potrzebuje pomocy czują że coś zrobili ale niech kto inny łapie, opiekuje się i płaci, tak to juz jest. Szkoda mi tych zwierzaków o których teraz napisałaś, te kocie szkielety:(. Może na szybko zrobie teraz jakis cegiełkowy bazarek Quote
Murka Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Dla równowagi: Wczoraj odwiedził nas Hugo, który znalazł dom rok temu:) Zamieszkał w Warszawie. Państwo akurat wczasują się na Roztoczu i postanowili pochwalić się psiakiem. Z wielką dumą opowiadali o nim. Hugo zapatrzony w nich jak w obrazek, mnie się nieco obawiał:) na wszelki wypadek trzymał się blisko samochodu, żeby nie ominął go odjazd;) Quote
ala123 Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Hugo to teraz poważny facet :) Super wygląda :) Quote
ala123 Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Dnia 24.07.2017 o 21:08, ala123 napisał: Dziękuję Bakusiowej za wpłatę 50zł na dług kotów w lecznicy :) Cytat ala123 W związku z powyższym dług w Royal Vet zwiększył się : 2224zł+999zł=3223zł pozostaje do spłacenia. Wczoraj wpłaciłam w Royal Vecie 50zł od Bakusiowej, 20zł z bazarku na fb, sama dołożyłam 30zł, aby w sumie wyszło 100zł. Tutaj jest paragon: Royal Vet wystawił też fakturę na Stowarzyszenie Chełmska Straż Ochrony Zwierząt na kwotę 260zł , w tym 60zł to wpłaty celowe na fb (Joanna B. z Chrząstawy - 50zł, Paweł G. z Grabowca - 10zł), oraz 200zł z 1%,przekazane m.in. przez Elf i Mango :) Stan na dzień 10.08.2017r. : 3223zł - 100zł = 3123zł- 260zł = 2863zł Quote
ala123 Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Dziękuję sharko za wpłatę 30zł dla bezdomniaków :) Od razu przelewam je na konto Murki. Quote
Tyśka) Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Szczęściarz z tego Hugo :) Nikt nie dzwoni w sprawie Bibi, Bojki/Fobii albo Zorki? :< Albo tego kociaka? Quote
Murka Posted August 13, 2017 Posted August 13, 2017 Mam Bibi na olx Lublin, odświeżam, oglądalność duża, kilka osób obserwuje, ale nie miałam ani jednego telefonu... chyba zmienię na inne woj. Na Warszawę, a może na Kraków? Tyśka, na jakie woj. ogłaszasz Bibi teraz? Quote
ala123 Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 Do mnie nie dzwonił nikt konkretny. Baltimoore dała ogłoszenia Kizi na Warszawę i zadzwoniła fajna kobieta z Łomianek, szukamy teraz osoby do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Może znacie kogoś ? Quote
Murka Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 11 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Głównie W-wa, ale alegratkę ma na Kraków. To ja spróbuję na świętokrzyskie dla odmiany... Jakby coś było trzeba to za tydzień w poniedziałek TZ ma kurs na Śląsk (okolice Chorzowa). Quote
ala123 Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Dziękuję dziewczyny za ogłoszenia :) :) Na razie cisza, ale dobrze , że jest jeszcze kilka dni do wyjazdu na Śląsk, może akurat ktoś zadzwoni. Dzisiaj zrobiłam ogłoszenia małego kocurka, którego nazwałam Plamek. Kotek jest rezolutny i bardzo przyjazny, uwielbia towarzystwo ludzi i innych zwierząt, psów się nie boi, dlatego napisałam w ogłoszeniu,że nie może trafić do domu, gdzie jest groźny pies, który mógłby mu zrobić krzywdę. Plamek jest odrobaczony, odpchlony, test na wirusówki wyszedł ujemny. Ja jako pierwsze zdjęcie do ogłoszenia dałam to pierwsze, na ramieniu. W tytule podałam imię Plamek.Ogłosiłam go na razie na Lublin. Quote
ala123 Posted August 18, 2017 Posted August 18, 2017 Dnia 11.08.2017 o 10:29, ala123 napisał: Wczoraj wpłaciłam w Royal Vecie 50zł od Bakusiowej, 20zł z bazarku na fb, sama dołożyłam 30zł, aby w sumie wyszło 100zł. Tutaj jest paragon: Royal Vet wystawił też fakturę na Stowarzyszenie Chełmska Straż Ochrony Zwierząt na kwotę 260zł , w tym 60zł to wpłaty celowe na fb (Joanna B. z Chrząstawy - 50zł, Paweł G. z Grabowca - 10zł), oraz 200zł z 1%,przekazane m.in. przez Elf i Mango :) Stan na dzień 10.08.2017r. : 3223zł - 100zł = 3123zł- 260zł = 2863zł Wczoraj wpłaciłam w Royal Vet 312 zł z dwóch bazarków. Stan na dzień 17.08.2017r. : 2863zł - 312zł = 2551zł Quote
ala123 Posted August 18, 2017 Posted August 18, 2017 Plamek wczoraj został zaszczepiony, za kilka dni mógłby już pójść do swojego domu, tylko że nikt niestety nie dzwoni... Koszt szczepienia 30zł, czyli w sumie w Vita Wet jest do zapłacenia: 79zł + 30zł =109zł Quote
Recommended Posts